Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
smrad06 kaže...

evo

da se ne može jaje ispeć na gtx 480 Belji se

lol kako je glasna grafa, kao da usisavač radi.

Bad Company 2 status: http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Kuky90
15 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...
smrad06 kaže...

evo

nije to samo grafa, nego i ventilator od proca i od hdd-a

!!alkoholom protiv droge!!
15 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

evo

sad je propala jedna fora od fermiju

sad više neće moći govoriti da se može jaje ispeći na njoj

17 godina
protjeran
Zuja kaže...

Just cause 2. Frend je donio svoju i moja je imala u prosjeku 32 fpsa a 5770 35. To je gubitak. Jer je 5770 kartica nove generacije a ovo je kanta stara 100 godina. Mozda gubi samo na full hd rezoluciji zbog uske sabirnice ali nebi smijela od tako stare graficke izgubiti..

Je šta jest... Just cause 2 je onda zahtjevna...Iznenađen GF 9600GT samo 32 FPS-ova. Ova potonja 35, hm, šta da kažem. To i je tu negdje kako kažu reviews na internetu, da je jaka kao HD4870 1GB. Nezz drugo nego da se još uvijek dobro držiš sa vremenom, svaka častCool Još da ju clocka pošteno kako serija HD 5000 ide, pogotovo HD 5800 onda je razlika vidljiva kako bi ti htio pa je u rangu sa HD 4890!

sticky boredom with a book:S
15 godina
neaktivan

Ne cita mi se cijela tema, no reci cu nesto malo o ATI "grijalicama".

Evo...jedna takva je kod mene u kompu! Temperature svakoga GPU-a sa stock ventom su u prosjeku oko 90-95 C, dok su temperature VRM-a isle i preko 100 C sa stock ventom koji je toliko bucan da imas feeling da je pored tebe neki F-16!

Promjenom hladnjaka i dodatnom investicijom od 500 kn za AC Xtreme temperature na GPU se drasticno smanjuju i to ponekad i vise od 50% tako da je na svakome GPU prosjecna temperatura oko 50-ak C max, ali i dalje ostaje problem VRM-ova koji se znaju krvnicki grijat! Kod mene je to sve rijeseno tako da u pukom srecom u Obsidianu bas na mjestu gdje se nalaze VRM-ovi dodatno puse 140 mm vent i sve to fino hladi pa imam srece.....no bilo je slucajeva da su temperature isle i do 110 C...i to ne samo meni, vec svima...jer je to totalno normalna stvar za tu graficku karticu.

No kao sto rekoh....sada su temperature odlicne, AC radi predobar posao (prepolovio temperature) + ultratih sa svoja 3 venta.

Inace evo i spec. VRM-ova tako da ne bi dovodili u pitanje samo "trajanje" grafe i pogledajte kolike temp. moze durat bez problema:

http://www.viteccorp.com/data/af4268.pdf

Znaci od -40 C do 125 C.

Tako da ne kazete da Nvidia ima "tople" grafe.....ima ih bogme i ATI...i to malo vise modela!

No iskreno, zaboli me koliko se grije ako grafa ima garanciju te ako su to "normalne" temperature.....a ionako uvijek izade neko drugo rijesenje za hladenje gotovo svake grafe koje drasticno smanji tempereture kao npr. u mome slucaju.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
Nvidia Fermi info

Samo zaboravljaš jednu stvar, ATI grafe u stocku ne dolaze sa hladnjakom koji ima 5 heatpipeova i turbovent na sebi, a kakvih se ne bi posramili ni aftermarket cooleri za procesor, dok nvidijine Fermi grafe sa takvim coolerom koji je ekstremno dobar i rijetko koji aftermarket bi mogao poboljsat hladenje, prelaze 95°C - a to predstavlja mali problem

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Samo zaboravljaš jednu stvar, ATI grafe u stocku ne dolaze sa hladnjakom koji ima 5 heatpipeova i turbovent na sebi, a kakvih se ne bi posramili ni aftermarket cooleri za procesor, dok nvidijine Fermi grafe sa takvim coolerom koji je ekstremno dobar i rijetko koji aftermarket bi mogao poboljsat hladenje, prelaze 95°C - a to predstavlja mali problem

Vidjeti cemo sve sa vremenom kako ce se razvijati situacija, ali sam uvijeren da ce se naci rijesenje i za te temperature. No opet, ako je to "normalna" temperatura na kojoj radi ta graficka kartica onda nema bas nikakve brige....jer je to testirano i tako treba biti, a uostalom zato i imas garanciju te da nisu sigurni da nece raditi kako treba te garancije nebi bilo.

No kazem....doci ce novi cooleri za te grafe 100% koji ce smanjiti te temperature....ali stvarno je zadnja stvar koja me nrine temperatura na GPU. Mozda ne razmisljam kako treba, opet ako se grafa grije toliko.....i oni je uredno "stancaju", znaci da grijnje nije nikakav problem jer je to neka normalna temperatura za tu graficku karticu/e.

Zato sam i stavio gore link sa konkretnim primjerom za VRM-ove koji su na ATI kartici.

No samo polako....vidjeti cemo sa vremenom kako ce se to sve jos razvijati, kakvi ce ventovi doci, kakva ce biti situacija sa driverima.....

Nisam nikakav "fan"...ni ATI ni nVidia (Nvidia)....pa zato na to gledam malo  drugacije.

Kako god, sam sebi sam rekao da ovu seriju ATI 5xxx preskacem posto ne dobivam bas nesto previse prelaskom na nju...a vidjeti cemo sta ce na kraju biti sa Nvidiom. Kako stvari stoje preskociti cu i tu seriju Nvidie i uzeti novu grafu kada ova vise nece moci "tjerat" sve na "High" i onako kako sam si to sve zamislio.

Treba malo "stati na loptu" i sacekati da prode neko vrijeme i onda donositi zakljucke.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
Rhodin kaže...

....Fermi grafe sa takvim coolerom koji je ekstremno dobar i rijetko koji aftermarket bi mogao poboljsat hladenje, prelaze 95°C ...

Ti to znas iz iskustva ili ti Charlie Demerjian rekao?

Ja iz iskustva nisam vidio da se Fermi priblizio niti blizu 95°C +

Cak niti je ulazila u 90°C+ podrucje

Graficka se definitivno jako grije (pod opterecenjem je u 80°C+ podrucjima), ali ni blizu temperaturama koje ekipa nabacuje okolo po netu.

GTX480 se vjerovatno vise grije od GTX470, ali s druge strane ima i puno mocniji hladnjak koji vjerovatno drzi stvari pod kontrolom

17 godina
mrog 33 kaže...
Jack Sparrow kaže...
smrad06 kaže...

evo

nije to samo grafa, nego i ventilator od proca i od hdd-a

aha, sa uključivanjem benčmarka je i vent na hdd-u i cpu-u ubrzao ko jet?

slušaj kad se grafa počne uistinu vrtit..

17 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Just cause 2. Frend je donio svoju i moja je imala u prosjeku 32 fpsa a 5770 35. To je gubitak. Jer je 5770 kartica nove generacije a ovo je kanta stara 100 godina. Mozda gubi samo na full hd rezoluciji zbog uske sabirnice ali nebi smijela od tako stare graficke izgubiti..

na temelju jedne igre ti donosis takav zakljucak.

cuj, zahtjevne igre su posebna prica, razlika u Crysisu izmedju HD5850 i HD5870 nije impresivna (s obzirom koja je razlika u cijenu i sirovom potencijalu) a ova druga je opet ohoho jaca od prve...

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
nixass kaže...

Upravo tako. Kad pokrene test onda se tek vent počne bolje vrtjet, a i dosta je bučno u stanu mirovanja.

Bad Company 2 status: http://bfbc2.elxx.net/stats/pc/Kuky90
15 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...
nixass kaže...

Upravo tako. Kad pokrene test onda se tek vent počne bolje vrtjet, a i dosta je bučno u stanu mirovanja.

Ista stvar kao i kod ATI Sapphire 4870x2, kada surfas ili nesto taj stock vent je sasvim ok no kada pokrenes neku igru toliko brzo se pocne vrtit da uistinu mislis da stojis pored nekog mlaznjaka! Tako da nije samo Fermi takav...ima i u ATI "taboru" takvih slucajeva koji imaju jos vece temperature!

Zato svi "zakleti ATI-evci" neka malo pogledaju prijasnje serije ATI kartica i sta bi se sve moglo reci za njih!

Kao da mi je bilo ok davati 500 kn za dodatno hladenje.....tj. u pocetku je Accelero kostao i vise! No hvala Bogu na Acceleru jer je bio jedna od boljih investicija...makar se radi samo o cooleru za VGA i to za 500 kn....a tu neki placu ako moraju dati 100 kn za neko malo "bolje" hladenje za CPU!!

16 godina
neaktivan
Palit pušta u prodaju gtx470 sa nereferentnim hlađenjem (2 venta) koji bi po najavama bio bolji i tiši od stock coolinga.
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Palit pušta u prodaju gtx470 sa nereferentnim hlađenjem (2 venta) koji bi po najavama bio bolji i tiši od stock coolinga.

A cijena bi bila ?

!!alkoholom protiv droge!!
16 godina
neaktivan
nije još izdana preporučena cijena,al za očekivat da će kod nas biti oko 3050 kn (+-50).
15 godina
protjeran

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
pod009 kaže...
nije još izdana preporučena cijena,al za očekivat da će kod nas biti oko 3050 kn (+-50).

2950kn je evga sa referentnim, znači ovu možeš očekivat oko 3200kn

16 godina
Rhodin kaže...
2950kn je evga sa referentnim, znači ovu možeš očekivat oko 3200kn

Referentne Palitice su u cjenicima oko 2700-2750, pa ce vjerovatno biti usporediva s njom (nesto skuplja). EVGA se uvijek postavljao pomalo kao "premium" brand.

S druge strane, sjecam se kada je izasla Gainward GTX260 Golden Sample da je bila cak medju povoljnijim 260-kama (a Gainward i Palit su "u talu"), pa mozda i ova ne bude preskupa

16 godina
Nvidia Fermi info

Pa vidi, ja se iskreno nadam jer realna cijena gtx470 po trenutnim performansama i stanju na trzistu sa konkurencijom nije preko 2100kn. Ajde da su do 2400-2500kn jer po vama su super-turbo-cool i s novim driverima ce se skoro priblizit hd5870. Ove cijene oko 3000kn su blago receno presmijesne i ne pomazu ni nama ni trzistu ukupno da se vise normalizira

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Cijene su takve kakve jesu jer i jedni i drugi sve sto stave na trziste prodaju po trazenim cijenama.

Ni ATi ni nVidia nemaju nikakvog razloga spustati cijene jer i sa ovim cijenama prodaju sve bez problema.

Ne bi se uopce cudio da cak postoji neki dogovor izmedju njih da ne krecu u price war.

Siguran sam da se price war koji su imali za vrijeme HD4870/GTX260 vremena i koji je za korisnike bio odlican njima nije nimalo svidjao.

Tako da sve dok budu mogli po ovim cijenama prodati sve sto bace na trziste mozes biti uvjeren da nece biti spustanja cijena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Realno bi gtx470-tka trebala doći oko 2000kn, a gtx480-tka oko 2700kn.

Tada bi bile konkurentne i ljudi bi se već imali za odlučivati dok trenutačno nema dileme što kupovati Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Da, GTX470 bi trebala biti skuplja 200-300 kn od HD5850, isti slučaj s GTX480 - HD5870.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

GTX 480 je ionako od unobtaniuma, tako da kao da i ne postoji. Ono malo komada što ima dostiže cijenu od 3900 do 4200kn, što je smiješno za karticu koja je 5-10% brža od one od 2500kn, grije se duplo, troši duplo, zuji duplo... Koja LOLČINA.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
14 5 hvala 0
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

GTX 480 je ionako od unobtaniuma, tako da kao da i ne postoji. Ono malo komada što ima dostiže cijenu od 3900 do 4200kn, što je smiješno za karticu koja je 5-10% brža od one od 2500kn, grije se duplo, troši duplo, zuji duplo... Koja LOLČINA.

a isfrustriran si kaj je brza od tvoje radeonke ili kaj? kaj spamas bezveze?

edit:thumb down..

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 21:09 (dokly).
16 godina
neaktivan
dokly kaže...
naxeem kaže...

a isfrustriran si kaj je brza od tvoje radeonke ili kaj? kaj spamas bezveze?

Nije isfrustriran, vidiš da je i sam rekao da je brži fermi.

Sve što je rekao je istina.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Thumb down. Zašto? Da se razumijemo, po meni su GTX 480 i GTX 470 sranje kartice, uspoređujući ih sa

ATI-jevim konkurentnim karticama (HD5870, HD5970). Ali, kada vidim da neki moderator tako favoritizira neki određeni

tabor, zgadi mi se život...isto kao kada gledam neku tekmu a komentator jasno daje do znanja tko mu je favorit. Fuj!

Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 21:04 (Penryn).
16 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

hahaha.. bolesno..Cool

15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Thumb down. Zašto? Da se razumijemo, po meni su GTX 480 i GTX 470 sranje kartice, uspoređujući ih sa

ATI-jevim konkurentnim karticama (HD5870, HD5970). Ali, kada vidim da neki moderator tako favoritizira neki određeni

tabor, zgadi mi se život...isto kao kada gledam neku tekmu a komentator jasno daje do znanja tko mu je favorit. Fuj!

to što je on rekao je istina,i ne znači da on mrzi nviidju

on je samo rekao kako stvari stoje i slažem se sa njim

on ne navija ni za ati ni za nvidiju,samo kaže kako stvari stoje

usporedimo to sa komenatorima:

C.Ronaldo večeras igra loše dok Messi blista

znači li to da je komentatoru barca/messi favorit ??

ne,to samo znači da c.ronaldu nije dan dok messiju je

tako i on kaže

ova serija nvidijinih kartica je fail u usporedbi sa atijevim

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 21:41 (patch123).
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Koliko je trenutno 470 slabija od 5870 na stock taktovima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice