Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
patch123 kaže...
luckyluke kaže...

KonačnoGTX 470 došao u ADM.Osmijeh

ko da će je netko kupit

ali opet je lijepo znati da ima i te kartice u ADM-u

još čekam da dođe i gtx480

Pa znam da je nitko neće kupiti ili možda malen broj ljudi.

Samo to spominjem zato jer ADM kasni za ostalim trgovinama pa  stavljam tek radi informacije ako koga zanima.Namigiva

15 godina
neaktivan
luckyluke kaže...
Pa znam da je nitko neće kupiti ili možda malen broj ljudi.

Samo to spominjem zato jer ADM kasni za ostalim trgovinama pa  stavljam tek radi informacije ako koga zanima.Namigiva

nek kasne,ne možemo reći da se ljudi trgaju za kartice

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 16:08 (patch123).
15 godina
neaktivan

Još ćete vidijeti da će biti nestašica fermija, nema ih baš puno, a ono što ima će se rasprodati

Mrog
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

LOL   a u Americi je GTX470-tka 369,99$ (dakle cca 2000kn).

Naši trgovci nisu normalni sa svim svojim maržama i država sa svojim nametima..  zaista se isplati riskirati garanciju pa si nabavit izvana neku karticu bez carine i gluposti (tko može naravno).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Naši trgovci nisu normalni sa svim svojim maržama i država sa svojim nametima..  zaista se isplati riskirati garanciju pa si nabavit izvana neku karticu bez carine i gluposti (tko može naravno).

Da, isplati se..ali Fermi ne.(mislim u odnosu na druge kartice) Osmijeh

Plus još GTX470 i GTX480 izgledaju kao da će im se garancija kasnije isplatiti.(zagrijavanje i sl.)

Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 16:24 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Da, isplati se..ali Fermi ne.(mislim u odnosu na druge kartice) Osmijeh

Plus još GTX470 i GTX480 izgledaju kao da će im se garancija kasnije isplatiti.(zagrijavanje i sl.)

hahah,opet šale na račun termija

15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Istina, da je kod nas po toj cijeni ili mrvicu skuplja bila bi čak i dobar buy uzevši u obzir da nakon klokanja ulazi u rang sa 5870, a koliko vidim okolo ljudi ju bez problema klokaju kada dopuste cooler-u da se zavrti kako spada. Na žalost smatram da je kod nas precijenjena uz jednu 5850 koja se također vrhunski kloka i ostaje uz korak (više-manje) sa 470, a i dalje je jeftinija.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 16:53 (Minoza).
16 godina
Minoza kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Istina, da je kod nas po toj cijeni ili mrvicu skuplja bila bi čak i dobar buy uzevši u obzir da nakon klokanja ulazi u rang sa 5870, a koliko vidim okolo ljudi ju bez problema klokaju kada dopuste cooler-u da se zavrti kako spada. Na žalost smatram da je kod nas precijenjena uz jednu 5850 koja se također vrhunski kloka i ostaje uz korak (više-manje) sa 470, a i dalje je jeftinija.

kloka se hd5850 jednako ili bolje, kloka se i hd5870.... s time da za 3025kn dobiješ vapor-x koji se još bolje kloka, a definitivno je isplativ naspram gtx470

16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Opet vi o klokanju.Hebemu garfa je na stock taktovima u rangu HD5850,a cijenom je u rangu HD5870.Mislim da svak normalan čovijek rađe doda 200kn i ima punokrvni Cypres(HD5870).Največi problem Fermia više nisu preformanse(koje nisu ni toliko loše) nego naprosto njegova cijena(u nas Hrvata) koja je toliko nebulozna da odvlači i zagriženije Nvidia fan boyse.

I'll be back
Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

po friskim informacijama yield je 20-30% te je napravljeno samo oko 10000 Fermia,

naspram 6 milja ATI-a je otprilike nula.

po ljetu bi trebala stici nova serija ako uspiju, a za novu godinu stize nova generacija ATI-a u 40nm koja je predhodnica 28nm ciklusa

izgleda da ATI primjenjuje Intelovu tik-tak shemu izdavanja kartica

1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

ATi ćak sa SI neće čekati slijedeću godinu već kasno ljeto/jesen, nema smisla čekat jer će bit u 40nm, a ne u 28 nm.

Za Fermi se zna, yield je daleko ispod 20-30%, pričalo se o tome da ima oko 30 000 Fermi chipova/grafulja + nešto (predpostavljam barem još pola od toliko) Tesla i Quadro (sve što nije škart) od 900 000 potencijalnih chipova.

Po nekim naznakama nema ni tih 30 000 Fermiča vani

Sve kartice koje izlaze su još od A3 silikona od Prosinca prošle godine, ne zna se hoće li biti novih jer su trenutne kartice neisplative, čak i po ovim enormnim cijenama.

Dolaze derivati poput GTX460 i niže, međutim ne zna se uopće hoće li biti novih 470 i 480 tj hoće li se, kako i kada ići na gtx475, 485 - problem je isti ko i kod ATI-a -> 28nm proces kasni u GF-u, po svemu u TSMC kasni još i više tako da onaj spas za nVidiu (28nm Fermi) je sve dalje i dalje. Možda uspiju sa nekim Dual GPU gtx460, međutim ne bih se previše nadao, barem ne tako skoro

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

ATi ćak sa SI neće čekati slijedeću godinu već kasno ljeto/jesen, nema smisla čekat jer će bit u 40nm, a ne u 28 nm.

Za Fermi se zna, yield je daleko ispod 20-30%, pričalo se o tome da ima oko 30 000 Fermi chipova/grafulja + nešto (predpostavljam barem još pola od toliko) Tesla i Quadro (sve što nije škart) od 900 000 potencijalnih chipova.

Po nekim naznakama nema ni tih 30 000 Fermiča vani

Sve kartice koje izlaze su još od A3 silikona od Prosinca prošle godine, ne zna se hoće li biti novih jer su trenutne kartice neisplative, čak i po ovim enormnim cijenama.

Dolaze derivati poput GTX460 i niže, međutim ne zna se uopće hoće li biti novih 470 i 480 tj hoće li se, kako i kada ići na gtx475, 485 - problem je isti ko i kod ATI-a -> 28nm proces kasni u GF-u, po svemu u TSMC kasni još i više tako da onaj spas za nVidiu (28nm Fermi) je sve dalje i dalje. Možda uspiju sa nekim Dual GPU gtx460, međutim ne bih se previše nadao, barem ne tako skoro

Sve odprilke oke prognozirano, i ako tako prođe svi cemo biti jako jako sretni kad ce kartica ranga 5770 kostati 2.5k kuna :), i onda ce ATi fanboysi dobiti svoj warr i biti sretni.

Makar sam ja sretni vlasnik 5870 kartice ali bi mi draze bilo da sam ju morao plaiti kojih 2.2k kuna sto bi joj i trebala biti realna cjena.

16 godina
Nvidia Fermi info

Po meni je realna cijena HD5870 (trenutna, ne kod releasa) oko 1900kn-2200kn, koliko je bila i HD4870 nakon nekog vremena, HD5850 oko 1400kn-1600kn, a HD5970 oko 3000-3300kn s obzirom na nedostatak konkurencije. Ove cijene su absurdne, a moram priznat da enormne cijene GTX kartica samo odmažu trenutnoj situaciji.

Po svemu nvidia je sa ovim cijenama na gubitku, a nisu ni konkurentni... barem ne još, neki tvrde da će sa novijim driverima biti.

Ipak, nVidia igra na kartu fanboya jer znaju da će oni trenutno raspoloživu količinu razgrabit čak i po ovim cijenama. Nama ostalima ostaje da se nadamo nešto normalnijem Božiću

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Po meni je realna cijena HD5870 (trenutna, ne kod releasa) oko 1900kn-2200kn, koliko je bila i HD4870 nakon nekog vremena, HD5850 oko 1400kn-1600kn, a HD5970 oko 3000-3300kn s obzirom na nedostatak konkurencije. Ove cijene su absurdne, a moram priznat da enormne cijene GTX kartica samo odmažu trenutnoj situaciji.

Po svemu nvidia je sa ovim cijenama na gubitku, a nisu ni konkurentni... barem ne još, neki tvrde da će sa novijim driverima biti.

Ipak, nVidia igra na kartu fanboya jer znaju da će oni trenutno raspoloživu količinu razgrabit čak i po ovim cijenama. Nama ostalima ostaje da se nadamo nešto normalnijem Božiću

najveće tržište je američko gdje cijene nisu tako grozne kao kod nas

i tamo su dosta skuplje nego 5850/5870 ali barem cijena nije toliko enormna da je netko tko voli nvidiu ne bi kupio

posebno računajući njihov životni standard

16 godina
Nvidia Fermi info

Jeste znali da je BUG dobio GTX480 ILI 470 i kazu da se neisplati kupovat,rade neku radeonku ili tako nesto.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fake_Alert kaže...

Jeste znali da je BUG dobio GTX480 ILI 470 i kazu da se neisplati kupovat,rade neku radeonku ili tako nesto.

A šta bi drugo i rekli kada za cijenu GTX470 dobiješ HD5870...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Nvidia Fermi info

Da al steta sto nisu review nabacili neki.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

ne znam jeste li vidjeli ali došla nam je gtx470 na forum

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
patch123 kaže...

Jel to damir1983 kupio?

Mrog
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
patch123 kaže...

Jel to damir1983 kupio?

http://www.bug.hr/forum/user/mauro/8635.aspx

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

evo

da se ne može jaje ispeć na gtx 480 Belji se

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

evo

hahahah

16 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

evo

Odličan video. Znači ipak ne može, baš me zanimaloCool

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Polako ste vec dosadni. Preferirate ati (govorim opcenito) i onda 5770 gubi po preformansama od moje 9600 na istom kompjuteru. The way it's ment to be played.

Imao sam i ati i nvidiu ali da imam novce kupio bi 480 u istom trenutku, sto god vi rekli za 5870. Igrao na njoj i stvarno odlicna graficka, ali nvidia je nvidia.

Nikog ne obsudujem samo iznosujem moje misljenje.Šutim

Moj PC  
2 7 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Polako ste vec dosadni. Preferirate ati (govorim opcenito) i onda 5770 gubi po preformansama od moje 9600 na istom kompjuteru. The way it's ment to be played.

.......... 

wtf!?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
smrad06 kaže...

evo

stipica_zd kaže...
smrad06 kaže...

evo

Odličan video. Znači ipak ne može, baš me zanimaloCool

Bila je rasprava o tome, a i da se logički zaključit da bi se možda ispeklo da su stavili jaje na donju stranu grafičke koja se itekako više grije nego ova gore.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Imao sam i ati i nvidiu ali da imam novce kupio bi 480 u istom trenutku, sto god vi rekli za 5870. Igrao na njoj i stvarno odlicna graficka, ali nvidia je nvidia.

Ma gdje to?

17 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
Zuja kaže...

Ma gdje to?

ne znam za tebe ili vas ostale ali i ja bi malo te supstance sto on konzumira lol

btw dao si mu TU :P

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

btw dao si mu TU :P

Ja ga ne vidim višeCool

valjda slučajno...

15 godina
neaktivan

Just cause 2. Frend je donio svoju i moja je imala u prosjeku 32 fpsa a 5770 35. To je gubitak. Jer je 5770 kartica nove generacije a ovo je kanta stara 100 godina. Mozda gubi samo na full hd rezoluciji zbog uske sabirnice ali nebi smijela od tako stare graficke izgubiti..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice