Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
Rhodin kaže...

tesko da ces se physxa igdje previse nagledat... bit ce naslov tu i tamo, ali buduci da nvidia ipak ne kontrolira 85% trzista grafickim karticama, vec negdje blizu 28% trzista, a jedino ona ima physx, lako je zakljucit da ce se rijetko tko odlucit na jaku podrsku physxa u samom proizvodu

kao i do sada, dim, staklo, nesto oko poda - 10ak naslova godisnje i to je to

jedini pravi primjer jake upotrebe physxa je batman: arkham asylum, mozes dodat mirror's edge... - realno nisu naslovi vrijedni kupovine nvidia kartice

ima jos valjda 20ak igara gdje je razlika primjetna ako znate sto treba trazit, ali nista bitno necete propustit bez nje

cak ni almighty crysis nije ga koristio... naprosto se ne isplati stavit naglasak na nesto sto niti 1/3 trzista ne moze koristit - odricali biste se skoro 3/4 trzista kada biste radili software koji bi uvelike koristio physx

kako vam to nije jasno?

Pocetak mog posta je o tome kako svi vi gledate kroz racunalne igre. Ja tebi kazen da je nvidija nesto sta mi olaksava svakodnevni zivot. i to i u poslu i u trenutcima kad prebacujem video na ipod touch. Hardverska akceleracija u photoshopu mi na ati kartici ne radi, iz nekog cudnog razloga. Nije u pocetku ni na nvidiji, ali nista sta update nije rjesia. Kod ATI-ja nisan nasa rjesenje.

Tako da ... sve to super crysis, batmna, mirror's edge (koji ne mogu igrat jer mi je muka nakon 5 minuta, skoro dobijen epilepticarski napad), ali moja GT260 sa svojim Physx-om i CUDA-om je nesto sta ja osobno koristin svakodnevno.

A Fermi je korak dalje. Znaci jos vise stvari koje ta graficka moze ubrzat. Prepass rendera, AO pass, bilo sta od toga da on meni ubrza na kvadrat, a ne linearno kao procesori, ja taj Fermi kupujen. I cijena mi nece tolko bit bitna. A sta se grijanja tice, ako treba livat cu tekuci dusik u njega. Nisan ni prije kupova kil aluminija sa po kila bakra ne sebi da mi hladi procesor, pa opet, sad mi je to normalno. 

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
17 godina
odjavljen
Nvidia GT 300 info

ako vama fermi treba za ozbiljan posao,nemate vremena za spore ati grafe i zarađujete na računalu onda je u redu kupovat fermi

ali zar nvidia nije već izdala poslovne grafičke? muče se sa tim fermijem a na kraju možda neće bit ništa revolucionarno

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

realno nisu naslovi vrijedni kupovine nvidia kartice

Sve dok su na trzistu Xbox360 i Playstation 3 ne postoji nikakav razlog kupovine ikakve kartice jace od GTX2xx ili HD48xx za neki prosjecan 22" monitor koji je recimo neki gaming standard.

Ljudi bezveze bulazne o zastarjevanju hardwarea za igre, "ulaganju u buducnost", DX11 i ne znam sta ne.

Vec neko vrijeme konzole su glavna razvojna platforma za igre i gotovo svi bitniji game developeri se ukrecu/okrenuli su se konzolama kao glavnim platformama za koje razvijaju igre.

Posto je PC sa 4gb RAM-a, solidnim 4-jezgrenim procesorom i grafickom klase GTX2xx/HD48xx i vise nego dovoljan da pokrene bilo koju igru koja je primarno razvijana za konzole i nije katastrofalno lose odradjen port (a i tada ce dobar 4-jezgreni procesor "izvuci" stvar) to ce tako ostati sve dok ne dodju nove generacije konzola koje ce imati znatno jace specifikacije od sadasnjih.

PC excluzive gotovo da vise ne postoje (osim MMO naslova, a oni u pravilu nisu graficki zahtjevni zbog izuzeno velikog broja pretplatnika koje moraju imati da bi bili isplativi), konzole su postale "glavne" i dok god su tu XBox360/PS3 gore opisani komp ce biti sasvim dosta.

Mozda se tu i tamo pojavi kakva PC exkluziva koja ce takav komp natjerati na muke, ali sama cinjenica da ce biti PC exkluziva 99% ce znaciti da je iza nje neki nevazan studio (a time i mala sansa za dobru igru) jer se glavni igraci prebacuju/prebacili se na konzole.

A netko tko razvija igru primarno za konzolu sigurno nece ulagati hrpu truda da bi PC verziju toliko izmjenio kako bi mogao iskoristiti sve mogucnosti najnovijih grafickih kartica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 19:44 (Mauro).
17 godina
odjavljen
Mauro kaže...
Rhodin kaže...

Sve dok su na trzistu Xbox360 i Playstation 3 ne postoji nikakav razlog kupovine ikakve kartice jace od GTX2xx ili HD48xx za neki prosjecan 22" monitor koji je recimo neki gaming standard.

Ljudi bezveze bulazne o zastarjevanju hardwarea za igre, "ulaganju u buducnost", DX11 i ne znam sta ne.

Vec neko vrijeme konzole su glavna razvojna platforma za igre i gotovo svi bitniji game developeri se ukrecu/okrenuli su se konzolama kao glavnim platformama za koje razvijaju igre.

Posto je PC sa 4gb RAM-a, solidnim 4-jezgrenim procesorom i grafickom klase GTX2xx/HD48xx i vise nego dovoljan da pokrene bilo koju igru koja je primarno razvijana za konzole i nije katastrofalno lose odradjen port (a i tada ce dobar 4-jezgreni procesor "izvuci" stvar) to ce tako ostati sve dok ne dodju nove generacije konzola koje ce imati znatno jace specifikacije od sadasnjih.

PC excluzive gotovo da vise ne postoje (osim MMO naslova, a oni u pravilu nisu graficki zahtjevni zbog izuzeno velikog broja pretplatnika koje moraju imati da bi bili isplativi), konzole su postale "glavne" i dok god su tu XBox360/PS3 gore opisani komp ce biti sasvim dosta.

Mozda se tu i tamo pojavi kakva PC exkluziva koja ce takav komp natjerati na muke, ali sama cinjenica da ce biti PC exkluziva 99% ce znaciti da je iza nje neki nevazan studio (a time i mala sansa za dobru igru) jer se glavni igraci prebacuju/prebacili se na konzole.

A netko tko razvija igru primarno za konzolu sigurno nece ulagati hrpu truda da bi PC verziju toliko izmjenio kako bi mogao iskoristiti sve mogucnosti najnovijih grafickih kartica.

PC je po meni najbolja konzola za igre,a nikad nisam igrao ps3 ili xbox igru tako da neznam kak to sve izgleda,recimo FPS naslov na ps3? Kod pc-a kvaliteta slike je još uvijek veća, dok su  prednosti konzola veliki lcd televizori na koji ih spajaš

Mislim da još uvijek ima veći broj ljudi kojima je PC draži od konzola

16 godina
protjeran

PC je po meni najbolja konzola za igre,a nikad nisam igrao ps3 ili xbox igru tako da neznam kak to sve izgleda,recimo FPS naslov na ps3? Kod pc-a kvaliteta slike je još uvijek veća, dok su  prednosti konzola veliki lcd televizori na koji ih spajaš

nebi se slozio.....to sto je grafika bolja ne znaci da su igre bolje a i fps je skroz normalno igrat na ps3 cak je i prirodnije jer kad drzis gamepad vise lici drzanju puske neko kad drzis mis jos bi najprirodnije bilo na wii igrat...

i ima puno puno vise ljudi kojima su konzole draze od pc-a za igre vjeruj mi i puno puno vise igara se proda na konzolama nego na pc i to nije samo vazno proizvođacima igara nego i ati-u i nvidiji....

ati se je vec dogovorio sa microsoftom za novi xbox dok nvidia jos nije sa sony-em i upitno je ak ce uopce ona bit a to su jako veliki novci u pitanju

BUCKETHEAD
16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

mislim da igrice nece vise puno graficki napredovat, zato vidim physixu svijetlu buducnost, barem da nesto poboljsavaju

I pledge no allegiance, Fuck the President's speeches, What the industry did to 'Pac they did to Jesus, Raping his vocals and destroying his message,Tryin to deport us if they can't destroy arrest us.

1 0 hvala 0
16 godina
epic kaže...

mislim da igrice nece vise puno graficki napredovat, zato vidim physixu svijetlu buducnost, barem da nesto poboljsavaju

Sta si ti vidovnjak? Pa kolko su puta da nece neka tehnologija biti unaprijedena pa evo je kak cvijeta sva.Kada dode sudnji dan iliti smak svijeta onda ce sve stat.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
17 godina
odjavljen
hrvatskafarkasevec kaže...

nebi se slozio.....to sto je grafika bolja ne znaci da su igre bolje a i fps je skroz normalno igrat na ps3 cak je i prirodnije jer kad drzis gamepad vise lici drzanju puske neko kad drzis mis jos bi najprirodnije bilo na wii igrat...

i ima puno puno vise ljudi kojima su konzole draze od pc-a za igre vjeruj mi i puno puno vise igara se proda na konzolama nego na pc i to nije samo vazno proizvođacima igara nego i ati-u i nvidiji....

ati se je vec dogovorio sa microsoftom za novi xbox dok nvidia jos nije sa sony-em i upitno je ak ce uopce ona bit a to su jako veliki novci u pitanju

a ima i prednosti i nedostataka

konzola te uvjetuje da kupiš skupi lcd televizor+konzola+igre i ne služi ti više ničemu osim igranju igara ili eventualno gledanju filmova+moraš kupovat igre koje nisu skupe;a prednost je da ne moraš nadograđivat

kod PC-a imaš dosta bolju grafiku,možeš radit bilo koji posao,a ne se samo igrat;nedostatak je da je moraš nadograđivat

16 godina
protjeran

a ima i prednosti i nedostataka

konzola te uvjetuje da kupiš skupi lcd televizor+konzola+igre i ne služi ti više ničemu osim igranju igara ili eventualno gledanju filmova+moraš kupovat igre koje nisu skupe;a prednost je da ne moraš nadograđivat

kod PC-a imaš dosta bolju grafiku,možeš radit bilo koji posao,a ne se samo igrat;nedostatak je da je moraš nadograđivat

a znam al moras imat  na umu da puno ljudi(noobova) ne zeli imat posla sa updateom drivera,novog dx-a,steama,instaliravanjem igara .itd

sry za offtopic

BUCKETHEAD
16 godina
neaktivan
epic kaže...

Kako to misliš, neće... Slijedeći korak je ubacivanje elemenatta Ray-tracing-a, pa kad monstrumi još malo narastu onda full ray tracing. Pa slijedi promjena interfejsa za upravljanje računalom (HID), .. xx godina .. , i onda si zapiknemo šiljak za led u mozak kao u matrixu.

Google is your friend
16 godina
M4X kaže...
Mauro kaže...
Rhodin kaže...

...

Nije stvar u tome sta je bolje ili losije.

PC, Xbox360, PS3 - sve je stvar sitnica i osobnih preferenci.

Stvar je u tome (i sto sam pokusao objasniti) da su za vecinu game development firmi konzole postale glavna razvojna platforma i igre razvijaju za njih primarno.

PC verzija tu dodje onako "usput".

Pogle vecinu "jacih" naslova iz 2009. - Batman AA, Borderlands, Arma, OFP, COD:MW2 i da ne nabrajam dalje. Svi su oni primarno razvijani za konzole, a PC verzija je onako usput napravljena.

Ako je igra radjena primarno za konzole onda ce ju neki mainstream PC (kao sto sam gore napisao - 4-jezgre, 4GB RAM-a i GTX2xx/HD48xx) bez imalo problema vrtiti osim ako je jako lose odradjen port.

I to ce tako ostati sve dok ne dodje nova generacija konzola koje ce imati i jace specifikacije, te ce samim time i igre postati zahtjevnije i onda zahtijevati jaci PC hardware.

A nove generacije konzola nece tako skoro doci.

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

ako vama fermi treba za ozbiljan posao,nemate vremena za spore ati grafe i zarađujete na računalu onda je u redu kupovat fermi

Ma nemoj mi reči..

Dakle ako ja ne zarađujem na kućnom računalu nego na uredskom, nije u redu da kupim Fermija?!?

Stari moj, ako ja želim Fermija jer me veseli imati najbolju grafu u nadolazećem razdoblju (iz kojih god mojih osobnih pobuda) to je moja stvar.

Mislim da velik dio ekipe na ovom forumu kupuje novi hardver ne zato što bez njega ne može (u biti se može i po 2-3 godine bez kupnje nekog novog hardveraja), nego iz čistog entuzijazma, hobija, znatiželje i veselja koje im ta kupnja pruža.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
M4X kaže...

Ma nemoj mi reči..

Dakle ako ja ne zarađujem na kućnom računalu nego na uredskom, nije u redu da kupim Fermija?!?

Stari moj, ako ja želim Fermija jer me veseli imati najbolju grafu u nadolazećem razdoblju (iz kojih god mojih osobnih pobuda) to je moja stvar.

Mislim da velik dio ekipe na ovom forumu kupuje novi hardver ne zato što bez njega ne može (u biti se može i po 2-3 godine bez kupnje nekog novog hardveraja), nego iz čistog entuzijazma, hobija, znatiželje i veselja koje im ta kupnja pruža.

da je to istina ti bi kupio 5970

BUCKETHEAD
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Stari moj, ako ja želim Fermija jer me veseli imati najbolju grafu u nadolazećem razdoblju

Ne kupuješ ti Fermi nego ti kupuješ GeFroce graficku karticu kojeg god imena ona bila kada izađe, Fermi ce biti i Tesla karte a ja ne vjerujem da ti to trebaš, bar ne za igre.

Da li ce high end Fermi bazirana kartica biti bolja od 5970? Pa baš i ne vjerujem, 15-20% bolje od 5870 ali ne bolje od 5970. Da li ce dual GPU Fermi kartica doc još je upitno. Ako se kartica previše zagrijava nece biti moguce. Trenutno 5970 je najaca graficka za igre, i tako ce ostati ja vjerujem osim ako NVidia uspije izbaciti dual karticu koja je bolja. Ako GTX380 (ili kako god se zvala) nije bolja od 5870 onda stvarno nešto nije uredu, nemojmo zaboravit da je Fermi chip 50% veci od Cypressa pa se ocekuje da bude imao i 50% bolje performanse. 50% veci chip znaci i 50% posto veca cijena, a ako su yieldevi manji radi velicine chipa onda i više od 50% vece cijene po chipu. Kolika ce biti cijena GTX380 ovisi po kojoj cijeni prodaje NVidia, da li misle nešto zaradit i imat pre skupi chip za svoje performance u usporedbi sa konkurencijom ili misle poslovat na 0 ali imat malo jeftiniji chip je njihova stvar. Još jedan problem je kolica kartica. Svi znamo kakav je problem ATI imao sa 5000 serijom na pocetku, sada se stabiliziralo, ali NVidia još uvijek ima taj problem, cak se prica da ima manji yield nego ATI na pocetku sa 5000 serijom plus na to ide da je chip veci znaci manje chipova po waferu nego Cypress. Drugim rijecima vidjet cemo skupi chip u jako malim kolicinama. A što se tice mid range i low budgeta i mobile chipova je pod velikim upitnikom.

16 godina
Noctifer kaže...

nemojmo zaboravit da je Fermi chip 50% veci od Cypressa pa se ocekuje da bude imao i 50% bolje performanse. 50% veci chip znaci i 50% posto veca cijena, a ako su yieldevi manji radi velicine chipa onda i više od 50% vece cijene po chipu. Kolika ce biti cijena GTX380 ovisi po kojoj cijeni prodaje NVidia, da li misle nešto zaradit i imat pre skupi chip za svoje performance u usporedbi sa konkurencijom ili misle poslovat na 0 ali imat malo jeftiniji chip je njihova stvar. Još jedan problem je kolica kartica. Svi znamo kakav je problem ATI imao sa 5000 serijom na pocetku, sada se stabiliziralo, ali NVidia još uvijek ima taj problem, cak se prica da ima manji yield nego ATI na pocetku sa 5000 serijom plus na to ide da je chip veci znaci manje chipova po waferu nego Cypress. Drugim rijecima vidjet cemo skupi chip u jako malim kolicinama. A što se tice mid range i low budgeta i mobile chipova je pod velikim upitnikom.

Još da mi objasniš od kuda ti vučeš te podatke... 

Inače, ako se ne varam, GT100 se priprema u 3 varijante s 2 čipa (dolazak svibanj / lipanj).

Jedna je kopija Co-opa u 200 seriji (da posjetim, to je bila 275ica za fiziku + 280), druga je preslika 295ice (2x 360, jel), a treća je preslika Marsa (2x380).

Što se tiče samog, famoznog zagrijavanje, sve dokle ne mislite uništavati 3DČmarkove i istiskati i zadnji frame iz vaših kartica na stress testovima, zagrijavanje vas ne bi smjelo niti najmanje zabrinjavati. 

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

Ma zašto bi molim te 5970 bila bolja kartica od GTX380-tke (a i ne želim dual-GPU rješenje)?

Možda po sirovoj snazi za kakvih 5-10%, ali **beš ti tolike jezgre kad u GPGPU aplikacijama 4x manje Nvidijinih jezgri razvaljuje Radeonke samo tako..

Jako me veseli i mogućnost izvođenja C++ koda direktno na GPU-u, što ATI isto ne nudi. Također su mi bitne i f@h performanse jer sam godinama aktivni volonter za medicinska istraživanja na Stanfordu.

Uglavnom, GF10x jezgre su koliko vidim ipak tehnološki naprednije od trenutačne Radeon ponude, tako da smatram da sada moram iči u GF smjeru kod kupnje Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Ma zašto bi molim te 5970 bila bolja kartica od GTX380-tke (a i ne želim dual-GPU rješenje)?

Možda po sirovoj snazi za kakvih 5-10%, ali **beš ti tolike jezgre kad u GPGPU aplikacijama 4x manje Nvidijinih jezgri razvaljuje Radeonke samo tako..

Jako me veseli i mogućnost izvođenja C++ koda direktno na GPU-u, što ATI isto ne nudi. Također su mi bitne i f@h performanse jer sam godinama aktivni volonter za medicinska istraživanja na Stanfordu.

Uglavnom, GF10x jezgre su koliko vidim ipak tehnološki naprednije od trenutačne Radeon ponude, tako da smatram da sada moram iči u GF smjeru kod kupnje Namigiva

za folding ti je bolje kupit ps3 jos ces 100% jeftinije proc

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan

LOL! Vidim koliko se razumiješ u f@h performanse.

Već moja trenutačna grafulja šiša PS3 za nekoliko puta u brzini foldanja, a kamoli GF100-tke za koje čujem da bi mi dale još oko 100% performansi (dakle duplo nego sada) Namigiva

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Pa vec neko vrijeme pratim novosti oko 5000 serije i Fermija na netu. Neke informacije dolaze od NVidije a neke iz TSMC-a

16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Već moja trenutačna grafulja šiša PS3 za nekoliko puta u brzini foldanja, a kamoli GF100-tke za koje čujem da bi mi dale još oko 100% performansi (dakle duplo nego sada) Namigiva

mozes mi to potvrdit brojkom jer sam trazio i nemogu nac ,a vidio sam da dosta hvale ps3 

BUCKETHEAD
16 godina
Bukva kaže...
Noctifer kaže...

Inače, ako se ne varam, GT100 se priprema u 3 varijante s 2 čipa (dolazak svibanj / lipanj).

Jedna je kopija Co-opa u 200 seriji (da posjetim, to je bila 275ica za fiziku + 280), druga je preslika 295ice (2x 360, jel), a treća je preslika Marsa (2x380).

Što se tiče samog, famoznog zagrijavanje, sve dokle ne mislite uništavati 3DČmarkove i istiskati i zadnji frame iz vaših kartica na stress testovima, zagrijavanje vas ne bi smjelo niti najmanje zabrinjavati. 

da, bit ce, co-op kartica ce biti i prije ljeta, gtx 360 x2 i 380 x2 ce bit vjerojatno tek u manjoj strukturi (32 ili 38nm) ili sa novim standardom napajanja (mozda oboje), trenutno su neizvedive

16 godina
Dado_ZG78 kaže...

mozes mi to potvrdit brojkom jer sam trazio i nemogu nac ,a vidio sam da dosta hvale ps3 

ma on je to od vidovitog milana pokupio,a koliko informacija zna o fermiju i koliko se ih pokazalo toćnim izgleda da mu je vidoviti milan stvarno guru ili ćak je to sam vidoviti milan a  ovo mu je alter ego ovdije na forumu! Osmijeh

sve u svemu  koliko ja pratim ovaj forum svaki drugi post je dado,i već dugo nisam vidio takvog funboya bilo ćega a ne samo nvidie,a ako fermi bude jaći od 5870 "samo" 15-20 % onda će im on ići malo korigirat ćip i poradit na arhikteturi!Belji se

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 7:37 (dart_tom).
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Prema gamestar-u: gtx 360 bi trebao biti oko 400 eura, a gtx 380 500 eura. Te cijene bi trebale biti u Europi, znači kod nas nadodajte jedno 70 eura prilikom izlaska. Barem za ati seriju 5xxx nisu pogriješili što se prognoze cijena ticalo, tako da i kod ove možda neće

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
brogus kaže...
naxeem kaže...
brogus kaže...

2. Ono što većina zaboravlja o nVidia-i: Fermi je nova arhitektura, dok je ATI s serijom 5xxx samo doradio prethodnu seriju i poduplao broj shadera (+DX11). Tako da nVidia ne zaostaje kako se priča (a financijski stoje odlično, pogotovo sad s prodajom/narudžbama za Tegru 2). A Fermi u 28nm... e to je kartica koja bi mogla u moj komp.Namigiva

Možeš li nacrtima, ilustracijama ili nekako drugačije objasniti po čemu je Fermi nova arhitektura?

Ne mogu, ne radim u nVidia-i.Belji se

Samo nVidia zna da li je nova arhitektura, ali koliko znam, pričalo se da jest nova arhitektura.

Ako ti imaš druge informacije, rado ću ih pogledati (neki nacrt, ilustraciju, ili nešto drugo).

Evo naxeem, mislim da sad postoji dovoljno informacija koje potvrđuju da arhitektura jest nova (i BUG-ovci se slažu).

Ili još ostaješ pri svom mišljenu:

naxeem kaže...

Pa nije nova arhitektura. Stara je. Vuku je još od 8800GTX... u tome i jest problem.

16 godina
Nvidia GT 300 info

Naxem je možda i kupi.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rhodin kaže...

da, bit ce, co-op kartica ce biti i prije ljeta, gtx 360 x2 i 380 x2 ce bit vjerojatno tek u manjoj strukturi (32 ili 38nm) ili sa novim standardom napajanja (mozda oboje), trenutno su neizvedive

Iako mene osobno isto živo zanima kakvo napajanje će trebati za dual Fermija, dvoglave kartice se već sklapaju...

Every hole is a goal!
16 godina
Nvidia GT 300 info

kao sto rekoh, u 5 mjesecu tj. prije ljeta ide ona combo kartica gtx 360 + 340, to je najavljeno, najavljene su jos 2, 360x2 i 380x2, ali vec se spominjalo da moraju cekat novo PCI-E napajanje (tj novi standard) i jos ne znaju oce li ic 2 6-pinska i 8-pinski ili 2 8-pinska - tako nesto sam citao... moguce sam u krivu... ugl kad to dodje idu na ove zadnje 2, s time da se mozda ukljuci tu vec i 32 ili 28 nm proces

negdje je sve to bilo vec linkano

a sve treba pricekat i vidjet...

u svakom slucaju mislim da je to sve puno struje za 1 grafu, treba to i hladit... nece bit idealno nikako, osim postojece napajanje u manjem proizvodnom procesu... to bi moglo proc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brogus kaže...

Evo naxeem, mislim da sad postoji dovoljno informacija koje potvrđuju da arhitektura jest nova (i BUG-ovci se slažu).

Ili još ostaješ pri svom mišljenu:

naxeem kaže...

Pa nije nova arhitektura. Stara je. Vuku je još od 8800GTX... u tome i jest problem.

Da, očito ima dosta novina, čak i više nego sam očekivao, ali kada sam spomenuo "staru arhitekturu" mislio sam na princip gradnje čipova - nVidija ide na dosta drugačiji način od ATI-a i za dobivanje snage trebaju im ogromni čipovi, koji su skupi, vrući i - veliki. To je mrvicu problem.

dery kaže...

Naxem je možda i kupi.

Pa vjerojatno i hoću.:)

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
naxeem kaže...

Da, očito ima dosta novina, čak i više nego sam očekivao, ali kada sam spomenuo "staru arhitekturu" mislio sam na princip gradnje čipova - nVidija ide na dosta drugačiji način od ATI-a i za dobivanje snage trebaju im ogromni čipovi, koji su skupi, vrući i - veliki. To je mrvicu problem.

Ha čuj nemože ovce i novce, neke stvari se ipak moraju žrtvovat da bi druge bile odlične, da se uz sve to što fermi ima još i košta manje od atija i da se grije oko 30 stupnjeva , prvo bi ostali bez konkurencije a onda bi nvidia naplaćivala to ko suho zlatoBelji se Možda kad budu išli u manje procese će se smanjit ti problemi grijanja i potrošnje i eventualno otvorit još prostora ubrzavanju čipa

17 godina
neaktivan

Pa pogledaj si usporedbu na njihovom službenom sajtu.

Kao što vidiš iz linka koliko ima procesora od PS3-a, a koliko od Nvidije i uz sve to koji ukupno postižu (duplo) veću snagu?

Po trenutačnoj statistici jedan prosječan Nvidia GPU je oko 4 puta brži u foldanju od 1 PS3-a.

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 15:06 (Dado_ZG78).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice