tesko da ces se physxa igdje previse nagledat... bit ce naslov tu i tamo, ali buduci da nvidia ipak ne kontrolira 85% trzista grafickim karticama, vec negdje blizu 28% trzista, a jedino ona ima physx, lako je zakljucit da ce se rijetko tko odlucit na jaku podrsku physxa u samom proizvodu
kao i do sada, dim, staklo, nesto oko poda - 10ak naslova godisnje i to je to
jedini pravi primjer jake upotrebe physxa je batman: arkham asylum, mozes dodat mirror's edge... - realno nisu naslovi vrijedni kupovine nvidia kartice
ima jos valjda 20ak igara gdje je razlika primjetna ako znate sto treba trazit, ali nista bitno necete propustit bez nje
cak ni almighty crysis nije ga koristio... naprosto se ne isplati stavit naglasak na nesto sto niti 1/3 trzista ne moze koristit - odricali biste se skoro 3/4 trzista kada biste radili software koji bi uvelike koristio physx
kako vam to nije jasno?
Pocetak mog posta je o tome kako svi vi gledate kroz racunalne igre. Ja tebi kazen da je nvidija nesto sta mi olaksava svakodnevni zivot. i to i u poslu i u trenutcima kad prebacujem video na ipod touch. Hardverska akceleracija u photoshopu mi na ati kartici ne radi, iz nekog cudnog razloga. Nije u pocetku ni na nvidiji, ali nista sta update nije rjesia. Kod ATI-ja nisan nasa rjesenje.
Tako da ... sve to super crysis, batmna, mirror's edge (koji ne mogu igrat jer mi je muka nakon 5 minuta, skoro dobijen epilepticarski napad), ali moja GT260 sa svojim Physx-om i CUDA-om je nesto sta ja osobno koristin svakodnevno.
A Fermi je korak dalje. Znaci jos vise stvari koje ta graficka moze ubrzat. Prepass rendera, AO pass, bilo sta od toga da on meni ubrza na kvadrat, a ne linearno kao procesori, ja taj Fermi kupujen. I cijena mi nece tolko bit bitna. A sta se grijanja tice, ako treba livat cu tekuci dusik u njega. Nisan ni prije kupova kil aluminija sa po kila bakra ne sebi da mi hladi procesor, pa opet, sad mi je to normalno.