NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.170.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Buba69 kaže...
Na kakvim vi to poslovima radite kad si mozete priustiti rtx 3090 koja ce kod nas s svim davanjima i maržom koštati barem 1800€? Prosiječna plaća u Hrvatskoj je 800€?

Slična stvar kao i s automobilima, isprazniš cijeli tekući račun (i minus) zajedno s kreditom na kola i narednih 5 godina ti se skuplja paučina u frižideru, nemaš ni za biber. Imam poznanika koji radi za prosječnu placu, a opet si svake 2 godine kupuje najskuplje grafe. Ne izlazi pretjerano puno nakon toga, prekinuo s curom, odrekao se cigara,nekad je malo falilo da proda i auto itd. Uglavnom, balkanizam na HR način, ne radi se tu o nikakvim direktorskim pozicijama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 7:27 (Riot).

0 0 hvala 0
14 godina
Riot kaže...
Buba69 kaže...
Na kakvim vi to poslovima radite kad si mozete priustiti rtx 3090 koja ce kod nas s svim davanjima i maržom koštati barem 1800€? Prosiječna plaća u Hrvatskoj je 800€?

Slična stvar kao i s automobilima, isprazniš cijeli tekući račun (i minus) zajedno s kreditom na kola i narednih 5 godina ti se skuplja paučina u frižideru, nemaš ni za biber. Imam poznanika koji radi za prosječnu placu, a opet si svake 2 godine kupuje najskuplje grafe. Ne izlazi pretjerano puno nakon toga, prekinuo s curom, odrekao se cigara,nekad je malo falilo da proda i auto itd. Uglavnom, balkanizam na HR način, ne radi se tu o nikakvim direktorskim pozicijama.

Kao i sa svim stvarima u zivotu ko moze si bude kupil i nece pisati okolo o tome i stavljati fotke na reddit, a ovi koji na 36 rata lupaju takve grafe se budu hvalili na sva zvona, a nemaju kune da si pivu popiju.

Meni je to stvar principa i logike; mogu ali nedam iz principa toliko veliki novac za GPU (debelo pretjeruju s napumpavanjem cijena GPU-a) jer neznam koji ce mi kurac pogotovo ako uzmem u obzir da se igram max sat dva na dan i to ne svaki dan, onda mi takva investicija nema smisla.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 8:38 (dad0r).
6 godina
protjeran
dad0r kaže...

Kao i sa svim stvarima u zivotu ko moze si bude kupil i nece pisati okolo o tome i stavljati fotke na reddit, a ovi koji na 36 rata lupaju takve grafe se budu hvalili na sva zvona, a nemaju kune da si pivu popiju.

Meni je to stvar principa i logike; mogu ali nedam iz principa toliko veliki novac za GPU (debelo pretjeruju s napumpavanjem cijena GPU-a) jer neznam koji ce mi kurac pogotovo ako uzmem u obzir da se igram max sat dva na dan i to ne svaki dan, onda mi takva investicija nema smisla.

Ista stvar s nekretninama, automobilima itd, ljudi su spremni na sve zbog 5 minuta slave. Samo što su u razvijenim zemljama PC komponente igračka, dok su automobili, nekretnine, i dobre žene () stvari s kojima se oni hvale i postignuće, a u Hrvatskoj grafičke, procesori, monitori itd luksuzi te razine, standardi su nam dosta niski. No tko danas kupuje nešto što mu zaista treba i što će iskoristiti do kraja? Pa ljudi si kupuju high end grafe i kombiniraju ih sa 1080p 60 hz monitorom, a da ne pričam o smartphonima od 10k kn pa na više, a koriste ih za viber, facebook itd, tko voli i može nek izvoli. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 8:57 (Riot).
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nekako mi se sve više čini pametna odluka što sam prije mjesec dana uzeo rx 5700xt Iskreno bio sam nestrpljiv čekati Ampera, a sada kada vidim cijene potencijalne dođe mi drago što sam nestrpljiv...eventualno mi sjedne u budžet možda neka 3060 ukoliko pruži znatno bolje performanse od ove radonke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...

Nekako mi se sve više čini pametna odluka što sam prije mjesec dana uzeo rx 5700xt Iskreno bio sam nestrpljiv čekati Ampera, a sada kada vidim cijene potencijalne dođe mi drago što sam nestrpljiv...eventualno mi sjedne u budžet možda neka 3060 ukoliko pruži znatno bolje performanse od ove radonke.

Po cemu je pametno dat novce za nesto sto ne podrzava novi direct x 12?

6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...
lobotomac90 kaže...

Po čemu je dat pametno novce za RT i dx 12 ultimate grafe kad možda 3 igre podržavaju RT, a nijedna dx 12 ultimate 2 godine nakon izlaska tih kartica? A kad izađu punokrvne RT AAA igre Turing će biti preslab za pokretat ih u 1440p rezoluciji. Gotovo svi se slažu da je Turing generacija fail, i svi će prvom prilikom preći na Ampere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 11:58 (Riot).
12 godina
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...
lobotomac90 kaže...

Po čemu je dat pametno novce za RT i dx 12 ultimate grafe kad možda 3 igre podržavaju RT, a nijedna dx 12 ultimate, a kad izađu punokrvne RT AAA igre Turing će biti preslab za pokretat ih u 1440p rezoluciji?

Svrha novog DX12 su bolje performanse po vise elemenata,tako da ce nove igre bolje radit na RTXu nego na Naviu koji ne podrzava te tehnologije. 

6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Svrha novog DX12 su bolje performanse po vise elemenata,tako da ce nove igre bolje radit na RTXu nego na Naviu koji ne podrzava te tehnologije. 

Da mi je kuna za svaki hype o dx 12 i obećanju većih performansi... uzeo je povoljno tu karticu i lako će kasnije preći na Ampere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 12:00 (Riot).
13 godina
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...

Da mi je kuna za svaki hype o dx 12 i obećanju većih performansi... uzeo je povoljno tu karticu i lako će kasnije preći na Ampere.

Drito to, vec 6-7 godina se vrte ta obecanja o DX12 i sl., ne mogu vjerovat da jos ima ekipe koja vjeruje u to :) A realno ne znam dal postoji jedna igra s dobrom DX12 implementacijom...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

A i šta nije AMD tradicionalno odlično vrtio dx 12 igre? Navi korisnici nisu ničim zakinuti, povoljno su nabavili svoje grafe i vrlo lako će uštediti za Ampere ili RDNA 2 ako se pokaže dobrim. A za ove dodatne featurese u dx 12, pa ajmo prvo pričekati par pravih dx 12 igara, a tek onda se moliti za dodatne featurese koje nudi dx 12 ultimate. Dok izađu 4 takve poštene igre Navi korisnici će promijeniti 3 grafe dotad.

2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ako danas kupis Radeona itekako ces bit zakinut naspram rtx ako planiras imat tu grafu barem par godina, ako cete kupi RDNA² grafe onda ne spadate u tu grupu.

Ovdje se ne radi o sitnicama nego o cjelom setu tehnologija kojima je cilj podic framerate.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.anandtech.com/show/15637/microsoft-intros-directx-12-ultimate-next-gen-feature-set&ved=2ahUKEwihlJPP38LrAhUoMewKHSf1AfEQFjAKegQIAxAB&usg=AOvVaw3PJCSkJGG_RgWn5Egxc5_Y

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Riot kaže...

A i šta nije AMD tradicionalno odlično vrtio dx 12 igre? Navi korisnici nisu ničim zakinuti, povoljno su nabavili svoje grafe i vrlo lako će uštediti za Ampere ili RDNA 2 ako se pokaže dobrim. A za ove dodatne featurese u dx 12, pa ajmo prvo pričekati par pravih dx 12 igara, a tek onda se moliti za dodatne featurese koje nudi dx 12 ultimate. Dok izađu 4 takve poštene igre Navi korisnici će promijeniti 3 grafe dotad.

Nvidia ili AMD nebitno ali me bas zivcira vec 10 godina slusam oko DX12, a skoro svaka igra koja izade sa DX12 ima neke probleme i cekamo 100 godina da se to fixa.

Ali eto mozda konzole poguraju sad to malo, npr. konacno su otkrili tu divnu stvar zvanu SSD i sad se tome cude i velicaju koda su otkrili toplu vodu.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 12:51 (dad0r).
6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Ako danas kupis Radeona itekako ces bit zakinut naspram rtx ako planiras imat tu grafu barem par godina, ako cete kupi RDNA² grafe onda ne spadate u tu grupu.

Ovdje se ne radi o sitnicama nego o cjelom setu tehnologija kojima je cilj podic framerate.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.anandtech.com/show/15637/microsoft-intros-directx-12-ultimate-next-gen-feature-set&ved=2ahUKEwihlJPP38LrAhUoMewKHSf1AfEQFjAKegQIAxAB&usg=AOvVaw3PJCSkJGG_RgWn5Egxc5_Y

Par godina? Pa vec iduce godine ces ti sa Turing karticom biti zakinut. Next gen AAA RT games ce bit prevelik zalogaj i za 2080 TI, 1440p rezoluciju mozes zaboraviti. Samom dx 12 je cilj podići framerate pa koliko igara to iskorištava? Hrpa stvari ima cilj nešto poboljšati, jedno je cilj, a drugo koliko će to konzumenti prihvatiti i uzeti. Nije mi namjera uvrijedit te, no kad te čitam kao da čitam nekog Nvidia robota kojeg je Huang osobno programirao s ciljem promicanja svojih proizvoda preko foruma. Budi malo maštovitiji, kreativniji, i mrvicu više skeptičan kako ljudi nebi mislili da si njihov A.I.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 13:07 (Riot).
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...
lobotomac90 kaže...

Po čemu je dat pametno novce za RT i dx 12 ultimate grafe kad možda 3 igre podržavaju RT, a nijedna dx 12 ultimate, a kad izađu punokrvne RT AAA igre Turing će biti preslab za pokretat ih u 1440p rezoluciji?

Podržava, službeno je najavljeno da će podržat DX12.

Lijep pozdrav ;)
7 godina
odjavljen
NVIDIA Ampere 30xx

ja cu uzet 3090 bez razmisljanja, samo neka MSI Gaming X tio izanje i to je to, ostao mi je taman jos jedan bubreg, prosli sam prodao da bih ovu 2080Ti uzeo. 

1 0 hvala 0
17 godina
dad0r kaže...
Riot kaže...

Nvidia ili AMD nebitno ali me bas zivcira vec 10 godina slusam oko DX12, a skoro svaka igra koja izade sa DX12 ima neke probleme i cekamo 100 godina da se to fixa.

Ali eto mozda konzole poguraju sad to malo, npr. konacno su otkrili tu divnu stvar zvanu SSD i sad se tome cude i velicaju koda su otkrili toplu vodu.

Javi se Mikrošuft seljačinama, pa viš da je njima DX12 samo sporedna priča.

https://forum.bug.hr/forum/topic/pc-igre/microsoft-flight-simulator-2020/271224.aspx?page=2&jumpto=6182725&sort=asc&view=flat

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 13:31 (rambox).
12 godina
Dado_ZG78 kaže...
MEGATAMA kaže...
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...
lobotomac90 kaže...

Podržava, službeno je najavljeno da će podržat DX12.

RDNA² ali ne i trenutni navi.

12 godina
Riot kaže...
MEGATAMA kaže...

Par godina? Pa vec iduce godine ces ti sa Turing karticom biti zakinut. Next gen AAA RT games ce bit prevelik zalogaj i za 2080 TI, 1440p rezoluciju mozes zaboraviti. Samom dx 12 je cilj podići framerate pa koliko igara to iskorištava? Hrpa stvari ima cilj nešto poboljšati, jedno je cilj, a drugo koliko će to konzumenti prihvatiti i uzeti. Nije mi namjera uvrijedit te, no kad te čitam kao da čitam nekog Nvidia robota kojeg je Huang osobno programirao s ciljem promicanja svojih proizvoda preko foruma. Budi malo maštovitiji, kreativniji, i mrvicu više skeptičan kako ljudi nebi mislili da si njihov A.I.

Procitaj link, dx12 ultimate nije samo o RT nego o ovim tehnologijama koje dizu performanse.

6 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Procitaj link, dx12 ultimate nije samo o RT nego o ovim tehnologijama koje dizu performanse.

Znam ja dobro šta je dx 12 ultimate, na njega sam isto mislio. Evo ova nova Microsoftova igra podržava dx 11, toliko od samih tvoraca tog API-a. Kad dx 12 ultimate bude u masovnijoj upotrebi svi će već davno migrirati na Ampere i RDNA 2. Developeri su dosta konzervativni i sam taj proces prelaženja na dx 12 i njenih featuresa će biti vrlo spor, i ovi koji su kupili 5700 xt će 3 puta promijeniti grafe dotad, pa i ti. Turing kartice definitivno nisu namijenjene za long term use, to im je bila beta arhitektura kako bi testirali sve ove featurese, a Ampere će biti prva full (1.0) verzija kako bi se to u softverskom žargonu reklo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 14:45 (Riot).
17 godina
MEGATAMA kaže...
lobotomac90 kaže...

Po tome što za manje od 3 i po soma kuna peglam sve igre na full detaljima u 2k rezi bez razmišljanja, one manje zahtjevne čak i u 4k na 60 fps. Ne patim od Rt-a koji je tek počeo nešto pokazivati, a nije ni blizu ispeglan još, nekako sumnjam da će to biti i na novoj seriji po izlasku. Biti će kao inače kolko para toliko muzike, znači nije realno očekivati brda i doline u nekom srednjem cjenovnom rangu i igranje u 4k sa nafrljenim RT efektima, a 10 k kuna samo za grafu ne bi dao ni u ludilu. Dok izađu cjenovno prihvatljive Amperice za moj džep ja ću se već dobrano nadigrati na ovog radeonki, a ako neka rtx 3060 bude davala znatno bolje rezultate za prihvatljivu cijenu lako se zamjeni. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 15:41 (lobotomac90).
10 godina
NVIDIA Ampere 30xx

jel iskomentiran ovaj "leak" cijena? https://www.tweaktown.com/news/74814/say-hello-to-zotacs-new-geforce-rtx-3090-trinity-graphics-card/amp.html

kaže ovako: 

GeForce RTX 3090: $1399

GeForce RTX 3080: $799

GeForce RTX 3070: $599

GeForce RTX 3060: $399

ako ova 3080 bude 15-20% bolja od 2080TI onda možda nju upiknem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cansee kaže...

jel iskomentiran ovaj "leak" cijena? https://www.tweaktown.com/news/74814/say-hello-to-zotacs-new-geforce-rtx-3090-trinity-graphics-card/amp.html

kaže ovako: 

Da sigurno ce sami sebi skočit u stomak/želudac i izadat proizvod koje je 15/20%jacit od njihovog trenutnog za 30% manju cijenu tog trenutnog.  Onda sve 2080ti,2080 itd.. idu u smeće.

6 godina
protjeran
Cansee kaže...

kaže ovako: 

3070 bi trebao bit sweet point, razumna potrošnja, rasterizacijske performanse na razini 2080 TI, i znatno bolje RT performanse.

5 godina
protjeran
Riot kaže...
Cansee kaže...

kaže ovako: 

3070 bi trebao bit sweet point, razumna potrošnja, rasterizacijske performanse na razini 2080 TI, i znatno bolje RT performanse.

Ja racunam uzeti 3070, ali po svemu sudeci na netu biti ce skoro jednaka 2080, a ne 2080 ti. Sada sto ce biti...sve ce biti receno prvoga.

Edit: Evo iza ovoga moga posta, googlam i trazim  "3070 2080ti", kad ima "vijesti", ali to je sve nista, samo pisu gluposti kao svi tech portali, a nista ne znaju :/ Ali, eto nadam se da je jako blizu 2080ti :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 22:10 (SuperHeroj).
17 godina
_itsmoriarty kaže...

ja cu uzet 3090 bez razmisljanja, samo neka MSI Gaming X tio izanje i to je to, ostao mi je taman jos jedan bubreg, prosli sam prodao da bih ovu 2080Ti uzeo. 

Da i to ove posebne custom grafe, "koje eto navodno piju malo više struje ili oko 500W".

https://twitter.com/harukaze5719/status/1300066906557222912

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2020 23:54 (rambox).
12 godina
bik kaže...

Da sigurno ce sami sebi skočit u stomak/želudac i izadat proizvod koje je 15/20%jacit od njihovog trenutnog za 30% manju cijenu tog trenutnog.  Onda sve 2080ti,2080 itd.. idu u smeće.

pa ne bi bilo prvi put...

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Mega nemas srece, ipak bus trebal novo napajanje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
NVIDIA Ampere 30xx

14.000 kuna za novu karticu? Nvidia je malo tražila, razočaran sam. Platili bi pojedinci i 18.000, ipak ne kupuješ to svaki dan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hahhaajaads kaže...

Mega nemas srece, ipak bus trebal novo napajanje 

Uzet cu onu za koju je moje napajanje i kuciste zadovoljavajuce. 

11 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Lako za 14k kn, al na koju igru ju iskoristit osim Cyberpunka? Saaamo 3.5k kn tops za grafu

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice