Nvidia & physx

poruka: 4
|
čitano: 2.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nvidia & physx

Vjerojatno ste svi culi da je nvidia preuzela kompaniju AGEIA koja se bavi uglavnom sa psysx u igricama.

Predsjednik nvidie je naveo u jednom razgovoru kako ce se psysx API sada moci integrisati u bilo kojem geforce 8xxx produktu sto ce natjerati potrosace da kupuju jos vise kartica sa svoje kompjutere.  Cool  Npr, ako imamo 3-SLI konfiguraciju 2 kartice se mogu koristiti iskljucivo grafikom a treca se moze baviti samo fizikom, ili ako imamo 2-SLI konfiguraciju jedna kartica ide na grafiku a druga na fiziku.

Mene sada zanima dal kartice moraju biti identicne da bi se to postiglo.  Recimo ako imamo jednu skupu ultru i druga jeftina geforce 8500 od $50 dal ce biti moguce koristiti ultru za grafiku a GF 8500 za fiziku?  Ili u jos boljem slucaju kada izadje nforce 780a chipset, maticne ploce ce imati integrisane graficke procesore na sebi (geforce 8500) i bilo bi super kada bi se to moglo iskoristiti iskljucivo za fiziku.

Sto vi mislite o tome?

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia & physx

Možeš koristit slabiju za fiziku i jaču za grafiku. Iako će to ovisit najprije o proizvođaču igrice, tj. dali će se oni sjetit to podržat. Ovako, prije kupnje tvrtke ageia, nVidia se je trudila napravit što bolju konkurenciju PhysX-u. Tada su što više promovirali Havok Physics u nekim šemama da ljudi kupe 2 grafičke u SLI modu za grafiku i još jednu za fiziku (ta mi je šema bila najžešća) i slične kombinacije. Ako su prije tako radili, zašto ne bi i sada, a uz to sama tehnologija je takva da nema razloga zašto to ne bi funkcioniralo.

17 godina
savršeni duo iako se Physix nije proslavio
svojimkarticama ili softwearom za poboljšanje grafike u igrama
17 godina
unknown kaže...
savršeni duo iako se Physix nije proslavio
svojimkarticama ili softwearom za poboljšanje grafike u igrama
 Nije se nesto proslavio na PC-u ali na PS3 i Xbox 360 se vec uveliko koristi.  Situacija bi se uskoro mogla promjenit i na PC-u sa obzirom na uticaj nvidie.

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice