Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 983.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Moje mišljenje je da je opet došlo takvo vrijeme da high end procesori ne mogu pratiti gornji high end grafičkih kartica.

Čekaju se novi Intelovi šesterojezgreni i osmerojezgreni procesori, možda Haswell nešto malo postigne ali teško.

Za dobro gurati karticu tipa GTX 690, Titan ili HD 7990 trebaju Intelovi i7 Extreme procesori (3820, 3920, 990X) i to clockani.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 11 hvala 0
13 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Za dobro gurati karticu tipa GTX 690, Titan ili HD 7990 trebaju Intelovi i7 Extreme procesori (3820, 3920, 990X) i to clockani.

Mislim da si malo pretjerao, bez ljutnje.Šta onda oni koji imaju  GTX 690 quad SLI ?

17 godina
darijoman kaže...

Mislim da si malo pretjerao, bez ljutnje.Šta onda oni koji imaju  GTX 690 quad SLI ?

Imaju toliki bottleneck ali iskreno - boli ih briga.

14 godina
191x7 kaže...

Moje mišljenje je da je opet došlo takvo vrijeme da high end procesori ne mogu pratiti gornji high end grafičkih kartica.

Čekaju se novi Intelovi šesterojezgreni i osmerojezgreni procesori, možda Haswell nešto malo postigne ali teško.

Još je relativno daleko to vrijeme.. GTX 690/HD7990 i Titan su kartice koje nisu za obični 1080p gaming - što je očito i samom GTX 680 i 7970 koje prožvaču svaku igru na max - i na rezolucijama za koje su one ciljane nema "bottlenecka". Ako koristiš takve kartice na 1080p, to je kao da koristiš recimo 660Ti na 1360x768. 2. i 3. generacija Intelovih procesora može u BF3 sa 64 igrača konstantno držati fps iznad 110 (AMD procesore nisam pratio).

Konzole sljedeće generacije su više orjentirane na grafičke efekte i GPGPUe i ako će se sva tehnologija u budućnosti razvijati u tom smjeru, današnji procesori neće imati nikakvih problema pošto će se neke od kalkulacija inače rezerviranih za CPU izvoditi na GPU, što je evidentno u tome da PS4 ima procesor za tablete u sebi. 

Još će proći nekoliko godina dok kartice poput HD7990 i GTX 690 postanu mid-range. U najgorem slučaju da GPGPU ne zaživi, proći će barem 3 godine dok ovi procesori budu stvarali toliki bottleneck da se neće moć igre tjerat iznad 60fps zbog njih. A onda - overclock i dokle tjera.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 20:44 (buljo781).
13 godina
neaktivan

Stvarno se nadam da CPU i GPU ne idu ka tabletima i konzolama...

Toni
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina

A da, ali malo mi je to sve glupo.Napravili su mogučnost povezivanja četiri monstruma a nisu u mogučnosti da reže i bljuju vatru kako treba, kao da ih slabo hrane {#} malo šaljivo ali evo tako ispada.

Tehnologija otišla ispred vremena.

14 godina
rapture686 kaže...

Konzolu sam iskoristio kao primjer što bi lako moglo biti novi korak u razvoju hardvera.. GPGPU, ne konzole i tableti.

13 godina
neaktivan
buljo781 kaže...
rapture686 kaže...

Konzolu sam iskoristio kao primjer što bi lako moglo biti novi korak u razvoju hardvera.. GPGPU, ne konzole i tableti.

Aha, krivo sam te shvatio. Je li moguće da GPGPU nema potencijal kao običan GPU iz razloga što radi i nekakve ostale procese? (General Purpose vidim...)

Toni
14 godina

Sudeći po snazi današnjih grafičkih kartica, sumnjam. Nvidia kartice su djelomično već GPGPU ako u obzir uzmeš Physx, doduše samo u manjem razmjeru nego što bi trebalo biti ubuduće. Only time will tell. Dotad se igrajte ljudi na svojim FX-ovima i i5/i7 i ne fantazirajte o bottlenecku ;)

13 godina
buljo781 kaže...

Sudeći po snazi današnjih grafičkih kartica, sumnjam. Nvidia kartice su djelomično već GPGPU ako u obzir uzmeš Physx, doduše samo u manjem razmjeru nego što bi trebalo biti ubuduće. Only time will tell. Dotad se igrajte ljudi na svojim FX-ovima i i5/i7 i ne fantazirajte o bottlenecku ;)

Dakle i7 3770K i GTX 690 su kompatibilni.

Kakav bottleneck kakvi bakrači.{#}

13 godina
protjeran
PR0MATRAC kaže...
darijoman kaže...

Kad se već daju primjeri hoće li i7 3770K bottleneckati gtx 690 ?

NE.

Ljudi moji pa sta je vama - ja sam bio Ironican, naravno da moze, i 7 3770k na gtx 690 -

i5 3570k je dovoljan za gtx 690 - pustite price o bootlnecku, bit ce bottlnecka uvijek - samo pitanje je koliko je zamjetan i REALAN, ovo je uzelo previse maha,

primjer: znate li da je 8600dpi na naj novijim misevima overkill za covjeka - tj covjek je bootlneck tim misevima jer su preosjetljivi - u aplikacijama i igrama nepostoji toliko nizak sensitivity za podesit da bi se mogao koristit 8600 dots-per-inch postav - poz

13 godina

Ljudi moji pa sta je vama - ja sam bio Ironican, naravno da moze, i 7 3770k na gtx 690 -

i5 3570k je dovoljan za gtx 690 - pustite price o bootlnecku, bit ce bottlnecka uvijek - samo pitanje je koliko je zamjetan i REALAN, ovo je uzelo previse maha,

primjer: znate li da je 8600dpi na naj novijim misevima overkill za covjeka - tj covjek je bootlneck tim misevima jer su preosjetljivi - u aplikacijama i igrama nepostoji toliko nizak sensitivity za podesit da bi se mogao koristit 8600 dots-per-inch postav - poz

Ma trebalo bi da može :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 22:59 (darijoman).
17 godina
PR0MATRAC kaže...

Glupost. Eyefinity settup s 3 monitora rezolucije 2560x1440 (dakle 7680x1440 ili 4320x2560) i već možeš koristiti 8600dpi komotno. A tek UHD televizori (uskoro i monitori) ili višemonitorski sustavi s više od 3 monitora...

Vidiš, nisi ti loš, ali dok ti učiš razmišljati "izvan kutije" meni već ponestaje kutija za razmišljati izvan njih. XD

13 godina
protjeran
191x7 kaže...
PR0MATRAC kaže...

Glupost. Eyefinity settup s 3 monitora rezolucije 2560x1440 (dakle 7680x1440 ili 4320x2560) i već možeš koristiti 8600dpi komotno. A tek UHD televizori (uskoro i monitori) ili višemonitorski sustavi s više od 3 monitora...

Vidiš, nisi ti loš, ali dok ti učiš razmišljati "izvan kutije" meni već ponestaje kutija za razmišljati izvan njih. XD

Ej Riki Martine brate shvati me, to sto si ti napisao vrijedi za desktop ! A sta ces kad udjes u igru, aplikaciju, nemoj zavodit ovaj napaceni narod nemas to pravo {#}{#}ozbiljno govorim jer u zadnjim igrama koje sam probao bioshock infinite dishonored far cry 3 tomb raider i jucer u re6 sam imao problema sa 5600dpi 1000mhz - dakle mis Razer imperator mi je na 5600dpi u windowsima mogu stavit gotovo na 1 - 2 i u gotovo svim igrama na 0 sens za mis i opet je toliko osjetljivo da se malim pomakom misa okreces gotovo za 360 degriz - obzirom da i ti igras btf 3 znas da se tamo moze cfg file modificirati meni je sens na 0,5 da bi kontrirao misu a toliko mali sens se nemoze postavit u igti nego sam modao cfg - tako da velim covjek je bootlneck tim misevima - uz to znao sam da ce netko se upecati na ovu moju izjavu ali da ces ti - dakle koristi ove kutije koje si naveo i shvatit ces figurativnost i metaforicnost moje izjave da je covijek bootlneck - zelim reci ljudi pretjerali ste sa cjepidlacenjem o bootlnecima - kad netko pita jel atlon x2 dovoljan za 7870 onda mozemo pricati a ne kad netko pita jel proc od 7k dovoljan za grafu od 7k onda{#} 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 11:09 (PR0MATRAC).
17 godina

Opet pricas nebuloze. Koristio sam bez problema 5000 dpi na 1680x1050 i u Win i u igrama. Ako ima eyrefinity.ili monitor jako velike reze 8600dpi se itekako moze koriistiti. A da si se informirao znao bi da se sens u win drzi na 6 ofd.11.

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Opet pricas nebuloze. Koristio sam bez problema 5000 dpi na 1680x1050 i u Win i u igrama. Ako ima eyrefinity.ili monitor jako velike reze 8600dpi se itekako moze koriistiti. A da si se informirao znao bi da se sens u win drzi na 6 ofd.11.

U kojim igrama si koristio ? i zašto bi windowsi trebali biti na 6-11, trebas koristit postav koji ti najvise odgovara a ne 6-11

17 godina
PR0MATRAC kaže...
191x7 kaže...

U kojim igrama si koristio ? i zašto bi windowsi trebali biti na 6-11, trebas koristit postav koji ti najvise odgovara a ne 6-11

U svima što sam tada igrao. A vjeruj mi, toliko DPI sam koristio godinama. Recimo da sam ponajviše igrao CoD4.

Zašto 6 od 11? Zato što je to jedini način da se vrši 1 na 1 prijenos s miša na ekran, odnosno da se ne gube ili dodaju pikseli.

13 godina
protjeran

Ok, igraj kako hoćeš, poz.

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
protjeran

Hoce li Core i5-3350P 3.1GHz biti bottleneck u kombinaciji sa VTX HD 7870? Planiram igrat battlefield 3 Multiplayer i slicno! 

Hvala!

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
XenomorphX kaže...

Hoce li Core i5-3350P 3.1GHz biti bottleneck u kombinaciji sa VTX HD 7870? Planiram igrat battlefield 3 Multiplayer i slicno! 

Hvala!

Nece.

14 godina
XenomorphX kaže...

Hvala!

Definitivno neće, ne sekiraj se. Ovi što lupaju TD nemaju pojma.

14 godina

Može li Intel Pentium4 2.4Ghz,512Kb cache bootleneckati HD2400? mAlo je priglupo pitanje ali ja misli da on to debelo radi {#}

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XenomorphX kaže...

Hvala!

Sigurno je da će biti negdje botlneck-a, ali to ti je gotovo pa neizbježno i neće ti utjecati na gameplay.

13 godina
itomic009 kaže...
XenomorphX kaže...

Hvala!

Sigurno je da će biti negdje botlneck-a, ali to ti je gotovo pa neizbježno i neće ti utjecati na gameplay.

{#}

AUDIOFIL
14 godina

Čisto da provjerim ovdje s vama:

Intel Q6600 i ATI HD5770 1 GB.
U kakvom su odnosu? 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...

Čisto da provjerim ovdje s vama:

Intel Q6600 i ATI HD5770 1 GB.
U kakvom su odnosu? 

Vole se i maze i paze. Taman su si.

16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
darijoman kaže...

Mislim da si malo pretjerao, bez ljutnje.Šta onda oni koji imaju   GTX 690 quad SLI ?

Quad SLI se misli na 2 ili 4 kartice? Koliko ja znam mogu se samo 2 690 (iako to je Quad SLI zapravo)

Ukoliko smatrate da sam vam svojim postom, citiranjem, ili odgovorom pomogao, uzmite u obzir stisnuti tipku ''Hvala'', hvala Vam :)
13 godina

Quad SLI se misli na 2 ili 4 kartice? Koliko ja znam mogu se samo 2 690 (iako to je Quad SLI zapravo)

Misli se na 4.

Quad je 4 zar ne.

Zašto bi se mogle samo dvije GTX 690 upariti u SLI kad neke matične ploče mogu podržati i četiri.

To je druga stvar što je GTX 690 dual GPU ali to ne znači ako su dvije uparene da je quad.

Quad je kad su četiri grafičke kartice uparene u SLI bez obzira dali one bile  single ili dual GPU.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 23:58 (darijoman).
13 godina
odjavljen
darijoman kaže...

Misli se na 4.

Quad je 4 zar ne.

Zašto bi se mogle samo dvije GTX 690 upariti u SLI kad neke matične ploče mogu podržati i četiri.

To je druga stvar što je GTX 690 dual GPU ali to ne znači ako su dvije uparene da je quad.

Quad je kad su četiri grafičke kartice uparene u SLI bez obzira dali one bile  single ili dual GPU.

Potpuno netočno. Broje se GPU-i,a ne kartice. GTX 690 već ima dva GPU-a u SLI-u i ako se stave dvije takve grafe, to je Quad SLI. Često češ vidjeti da ploče sa dva ili tri PCI-E utora imaju Quad SLI oznaku -e, to je upravo zbog toga.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
13 godina
neaktivan

Kad se priča u CF i SLI, broje se GPU-ovi, a ne PCB-ovi.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice