Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 982.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Smirite se i prestanite s prepirkom!

Posljednje upozorenje za sve ovdje!

Just hating everyone for no reason.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ovo je definitivno najgluplja tema iz razloga što u ovih 70 stranica postoji sigurno 90% kombinacija CPUa i GPUa koje svi najčešće imaju i info o tome da li je bootleneck ili ne, ako nekim slučajem i nema kombinacija koju netko traži definitivno na svakoj petoj stranici postoji informacija o tome kako sa sigurnošću SAMOSTALNO može ustanovotiti da li vam CPU bottlenecka GPU bez da postavljate još jedno u nizu pitanje i da se onda započinju ovakva bezvezna prepucavanja

that's all folks

{#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Najvise volim kad se svadjaju o tome kako je velika razlika ako imas 100 ili 130 fpsa u BF3..... :D jednostavno nenadje*ivo. Ja presretan da sve klizi u max detaljima bez trzanja, a fps gledam jedino u world of tanks jer je tamo upaljeno automatski :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Svima koji imaju low-end CPU tipa Core2 Duo/Athlon II x3 i mid-end graficku tipa HD6850/GTX560 preporucam da nadograde CPU bar na FX4300 ili stariji i7.

Ja sam upgradeao sa Athlona II x3 450 @3.8GHz na i7-920 @4.0GHz, I dosad sam probao par igra:

GTA4 prije: (1080p, high) ~28-30 Poslije: ~60fps
Skyrim prije: (1080p, high) ~25 Poslije: (1080p Ultra) ~60fps

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani.
14 godina

Pametnom  dosta {#}.

13 godina
neaktivan

a gle ekipa normalno da ce jaci proc bolje gurat ovu grafu ali ja sam zadovoljan sa procom i ovom grafom, normalno da bi mi jaci procesor davao bolje perfomance ali ne toliko bolje bar moje misljenje :) vecinom igram dotu 2 120 fps padne u fightu na 80 70 bas kad se bacaju svi moguci spelovi sto postoje to je najminimalnije sto ide meni dosta :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 20:14 (livadic).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Stjepko ima crveni sad nemoze komentirati - pojest ce se, - for the record: Stjepanj moras razumjeti da rezultati ovih "tvojih testiranja" nisu upitni i ti ih se drzis ali su nemjerodavni jer si sve izvodio vjerovatno na rezi 1024 o kojoj si pisao da ti netreba veca, a poznato je da na tako maloj rezoluciji opterecenje za procesor se mnogo povecava u odnosu na rezolucije koje su oko full hd na kojima vecina igra, zato su svi tvoji "stavovi" nemjerodavni i zato ti procesori koji drugima neprave bootlnecke tebi prave, uz to Bf3 je jedna od mjerodavnijih igara ali vrijeme radi svoje i druge igre su izasle koje su zahtjevnije ili nemaju iste zahtjeve kao Bf3 tako da to sto toliko inzistiras na Bf3 isto bas nedrzi vodu, eto nadam se da ti je sad jasnije zasto su ti vecina kontra u stavovima i zasto ipak nisi u pravu iako tvoji testovi nisu neispravni o kojima pises, poz

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 11:44 (PR0MATRAC).
Moj PC  
6 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
Svima koji imaju low-end CPU tipa Core2 Duo/Athlon II x3 i mid-end graficku tipa HD6850/GTX560 preporucam da nadograde CPU bar na FX4300 ili stariji i7.

Ja sam upgradeao sa Athlona II x3 450 @3.8GHz na i7-920 @4.0GHz, I dosad sam probao par igra:

GTA4 prije: (1080p, high) ~28-30 Poslije: ~60fps
Skyrim prije: (1080p, high) ~25 Poslije: (1080p Ultra) ~60fps

Bas sam htio otvoriti novu temu ali da se nadovezem na ovaj post. Znaci ja sa i7 bi vidio povecanje performansi ako bi nadogradio graficku ? Odnosno nece mi procesor biti bottleneck ?

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
15 godina

Nece ! Ja sa svojim tjeram HD7950 !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...

joj joj ne ne.. kolko puta se mora reći..

klokaj na bar 8ghz da izbjegneš bottleneck na bf3 sa 64 igrača na 800*600 rezi ;)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 11:05 (nixass).
14 godina

Ja vam predlažem da se tema preuredi, da se u prvom postu jednostavno napravi neka tablica koji procesori do koje grafičke neće uzrokovat bottleneck i neka mjerilo bude 1080p pošto je najraširenija rezolucija. Koga zanima neka isčita iz tablice i do ku***.

Ovakve prepirke i prenemaganja oko svega nikom ne idu na korist i apsolutno su besmislene.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Ja vam predlažem da se tema preuredi, da se u prvom postu jednostavno napravi neka tablica koji procesori do koje grafičke neće uzrokovat bottleneck i neka mjerilo bude 1080p pošto je najraširenija rezolucija. Koga zanima neka isčita iz tablice i do ku***.

Ovakve prepirke i prenemaganja oko svega nikom ne idu na korist i apsolutno su besmislene.

Izvrsna ideja!

PR0MATRAC
16 godina
neaktivan
nixass kaže...
Haf932 kaže...

klokaj na bar 8ghz da izbjegneš bottleneck na bf3 sa 64 igrača na 800*600 rezi ;)

Jel to znaci da mu je procesor bottleneck ? :P

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
13 godina
neaktivan
bi li moj core 2 duo e4600 2.4ghz drzao nvidiu gt 640
17 godina
leoncropro kaže...

Nece je iskoristiti do kraja nikako. Ali ako ces uzimati igraj na sto vecoj rezoluciji i klokaj taj procesor barem na 3.2Ghz

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 20:39 (Patrick_cro).
13 godina
protjeran
leoncropro kaže...

Za koje igre pitas, jer vecina igara danas ima veci minimalni sys requirements od tog procesora i grafe.

PR0MATRAC
14 godina

ma hoće držat bez problema, to je low end grafička

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nece iskoristiti do kraja da ga hebes, moj e4400 na 3.65Ghz nije uspio ispratiti 4850 a kamoli da ce jacu grafu.
17 godina
Nadam se da si mislio na gt 640 sa gddr5 ako nisi onda ce i taj dualac drzati makar bi bilo dobro da ga malo klokas
14 godina
protjeran

Proc bi ti možda mogo gurat grafu samo pikni na 3.3ghz i voltažu na 1.55,ako mozes neznam koji ram imaš.stavi prime 95 pa testiraj.

Podiži voltažu za +0.1v dok ne nađeš neku zlatnu sredinu.

Nino Tomas
16 godina
1.55v i podizanje napona za 0.1v?
Zelis mu skurit procesor?

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani.
13 godina
protjeran
to je max voltaza kaj moze taj proc izdrzati ak me sijecanje ne vara...s dobrim hladenjem nista nije problem:) a za ovih 0.1 je nebitno kak se izrazio jer svi koji nesto znaju o overklokanju znaju na sto je mislio, prema tome nema potrebe za pametovanjem...lP
||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina

Nije to velika voltaza za taj procesor. Ja sam e4400 za 3.65 morao dici na 1.66 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Naravno da moze i preko 1.55v s time da ako si početnik u overclocku treba postepeno dizati, samo treba vidit o kojo se ploči radi i ramu i jedan dobri vent kao što je stjepan rekao i nema problema

Nino Tomas
13 godina
protjeran
to je prevelika voltaza! taj dualac je imao max stable klok oko 3.4ghz s 1.5v+ sve iznad kao tvoj je bilo pretjerano! to je isto koda ja kazem da je moj i7 920(2.6ghz stock) radio na 4.45ghz s 1.6v a radio je bez problema:) ali super dobro si ga przio nema sta bez obzira na voltazu ak se ne varam taj dualac je imao mali fsb i mnozitelj steta:)LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
Stjepanj kaže...
to je prevelika voltaza! taj dualac je imao max stable klok oko 3.4ghz s 1.5v+ sve iznad kao tvoj je bilo pretjerano! to je isto koda ja kazem da je moj i7 920(2.6ghz stock) radio na 4.45ghz s 1.6v a radio je bez problema:) ali super dobro si ga przio nema sta bez obzira na voltazu ak se ne varam taj dualac je imao mali fsb i mnozitelj steta:)LP

Meni je bez problema radio sa 1,66 na 3.65 par godina uz dobro hladenje i nikad se nije rušio. Opcenito e4xxx serija treba velike voltaze za vece frekvencije. Znam da ga je razer za 4ghz stavio na 1.9 i hladio u frizideru. jako su gladni voltaze za neki veci klok od 3.2Ghz

17 godina

Evo gledam bas na hwbootu za e4600 i prosjecni overclock je malo ispod 3200Mhz. A ima i jedan zanimljiv primjerak sa 1,36 na 3279Mhz. Izgleda da su e4600 trebali puno manje voltaze. Ali kod e4400 su svi trebali oko 1,6 na 3.6Ghz i nije moj procesor iznimka da sam jedini sa takvom voltazom

http://hwbot.org/benchmark/cpu_frequency/rankings?hardwareTypeId=processor_1356#start=0#interval=20#coolingType=2

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nixass kaže...
Haf932 kaže...

Samo ću vam citirati ovaj post, nemam ništa za dodati.

Toni
15 godina
rapture686 kaže...
nixass kaže...
Haf932 kaže...

Samo ću vam citirati ovaj post, nemam ništa za dodati.

to je sarkazam. nitko nije toliko kreten. uostalom, mislim da je ova cijela tema za .I.

13 godina
neaktivan

Znam da je sarkazam, ali shvaćaš poantu citiranja? Pročitaj postove os starom Exxx {#}

Toni
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice