Smirite se i prestanite s prepirkom!
Posljednje upozorenje za sve ovdje!
Smirite se i prestanite s prepirkom!
Posljednje upozorenje za sve ovdje!
ovo je definitivno najgluplja tema iz razloga što u ovih 70 stranica postoji sigurno 90% kombinacija CPUa i GPUa koje svi najčešće imaju i info o tome da li je bootleneck ili ne, ako nekim slučajem i nema kombinacija koju netko traži definitivno na svakoj petoj stranici postoji informacija o tome kako sa sigurnošću SAMOSTALNO može ustanovotiti da li vam CPU bottlenecka GPU bez da postavljate još jedno u nizu pitanje i da se onda započinju ovakva bezvezna prepucavanja
that's all folks
Najvise volim kad se svadjaju o tome kako je velika razlika ako imas 100 ili 130 fpsa u BF3..... :D jednostavno nenadje*ivo. Ja presretan da sve klizi u max detaljima bez trzanja, a fps gledam jedino u world of tanks jer je tamo upaljeno automatski :D
Pametnom dosta .
a gle ekipa normalno da ce jaci proc bolje gurat ovu grafu ali ja sam zadovoljan sa procom i ovom grafom, normalno da bi mi jaci procesor davao bolje perfomance ali ne toliko bolje bar moje misljenje :) vecinom igram dotu 2 120 fps padne u fightu na 80 70 bas kad se bacaju svi moguci spelovi sto postoje to je najminimalnije sto ide meni dosta :D
Stjepko ima crveni sad nemoze komentirati - pojest ce se, - for the record: Stjepanj moras razumjeti da rezultati ovih "tvojih testiranja" nisu upitni i ti ih se drzis ali su nemjerodavni jer si sve izvodio vjerovatno na rezi 1024 o kojoj si pisao da ti netreba veca, a poznato je da na tako maloj rezoluciji opterecenje za procesor se mnogo povecava u odnosu na rezolucije koje su oko full hd na kojima vecina igra, zato su svi tvoji "stavovi" nemjerodavni i zato ti procesori koji drugima neprave bootlnecke tebi prave, uz to Bf3 je jedna od mjerodavnijih igara ali vrijeme radi svoje i druge igre su izasle koje su zahtjevnije ili nemaju iste zahtjeve kao Bf3 tako da to sto toliko inzistiras na Bf3 isto bas nedrzi vodu, eto nadam se da ti je sad jasnije zasto su ti vecina kontra u stavovima i zasto ipak nisi u pravu iako tvoji testovi nisu neispravni o kojima pises, poz
Bas sam htio otvoriti novu temu ali da se nadovezem na ovaj post. Znaci ja sa i7 bi vidio povecanje performansi ako bi nadogradio graficku ? Odnosno nece mi procesor biti bottleneck ?
Nece ! Ja sa svojim tjeram HD7950 !
joj joj ne ne.. kolko puta se mora reći..
klokaj na bar 8ghz da izbjegneš bottleneck na bf3 sa 64 igrača na 800*600 rezi ;)
Ja vam predlažem da se tema preuredi, da se u prvom postu jednostavno napravi neka tablica koji procesori do koje grafičke neće uzrokovat bottleneck i neka mjerilo bude 1080p pošto je najraširenija rezolucija. Koga zanima neka isčita iz tablice i do ku***.
Ovakve prepirke i prenemaganja oko svega nikom ne idu na korist i apsolutno su besmislene.
Ja vam predlažem da se tema preuredi, da se u prvom postu jednostavno napravi neka tablica koji procesori do koje grafičke neće uzrokovat bottleneck i neka mjerilo bude 1080p pošto je najraširenija rezolucija. Koga zanima neka isčita iz tablice i do ku***.
Ovakve prepirke i prenemaganja oko svega nikom ne idu na korist i apsolutno su besmislene.
Izvrsna ideja!
klokaj na bar 8ghz da izbjegneš bottleneck na bf3 sa 64 igrača na 800*600 rezi ;)
Jel to znaci da mu je procesor bottleneck ? :P
Nece je iskoristiti do kraja nikako. Ali ako ces uzimati igraj na sto vecoj rezoluciji i klokaj taj procesor barem na 3.2Ghz
Za koje igre pitas, jer vecina igara danas ima veci minimalni sys requirements od tog procesora i grafe.
ma hoće držat bez problema, to je low end grafička
Proc bi ti možda mogo gurat grafu samo pikni na 3.3ghz i voltažu na 1.55,ako mozes neznam koji ram imaš.stavi prime 95 pa testiraj.
Podiži voltažu za +0.1v dok ne nađeš neku zlatnu sredinu.
Nije to velika voltaza za taj procesor. Ja sam e4400 za 3.65 morao dici na 1.66
Naravno da moze i preko 1.55v s time da ako si početnik u overclocku treba postepeno dizati, samo treba vidit o kojo se ploči radi i ramu i jedan dobri vent kao što je stjepan rekao i nema problema
Meni je bez problema radio sa 1,66 na 3.65 par godina uz dobro hladenje i nikad se nije rušio. Opcenito e4xxx serija treba velike voltaze za vece frekvencije. Znam da ga je razer za 4ghz stavio na 1.9 i hladio u frizideru. jako su gladni voltaze za neki veci klok od 3.2Ghz
Evo gledam bas na hwbootu za e4600 i prosjecni overclock je malo ispod 3200Mhz. A ima i jedan zanimljiv primjerak sa 1,36 na 3279Mhz. Izgleda da su e4600 trebali puno manje voltaze. Ali kod e4400 su svi trebali oko 1,6 na 3.6Ghz i nije moj procesor iznimka da sam jedini sa takvom voltazom
http://hwbot.org/benchmark/cpu_frequency/rankings?hardwareTypeId=processor_1356#start=0#interval=20#coolingType=2
Samo ću vam citirati ovaj post, nemam ništa za dodati.
Samo ću vam citirati ovaj post, nemam ništa za dodati.
to je sarkazam. nitko nije toliko kreten. uostalom, mislim da je ova cijela tema za .I.
Znam da je sarkazam, ali shvaćaš poantu citiranja? Pročitaj postove os starom Exxx