Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Razmišljam o kupnji GTX 970.

Zapravo razmišljam već dugo o tome koji GPU bih uzeo.

Prvo sam htio uzeti 750ti, onda je izašla 950, pa su mi preporučili da malo nadodam za 960 jer je to ipak kompletnija kartica. Kad sam već odlučio da ću uzeti 960 predomislio sam se i odlučio uzeti 970. Znači popriličan skok 

Znam za fijasko sa 3.5GB VRAMa, i dalje mislim da je to odlična kartica. A izgleda da se sa mnom slaže i većina kompetentnih ljudi u tom području.

Svjestan sam i da možda neće imati vrhunske performanse u dx12 igrama. Ali one tek dolaze i tko zna čega će tu još biti.

Igrao bih igre na 1080p (trenutno imam 1050p monitor, ali vjerojatno ću uzeti neki 1080p u sljedećih godinu dana). 1440p+ me ne zanima.

Nije mi problem niti smanjiti kvalitetu da imam stabilne FPS. Casual gamer sam koji bi htio sljedeće 2-3 godine igrati nove naslove.

Da li mi ju možete i dalje preporučiti?

Ono čega me je najviše strah je nekakav ekstremni coli whine. Vidio sam po internetu da se jako puno ljudi žali na taj problem. Pogotovo je to žaljenje bilo istaknuto krajem prošle godine, sada kao da se malo manje ljudi žali ali i dalje ima problema. To je zapravo ono zbog čega ju još nisam kupio.

Kakva su vaša iskustva s time?

Ima li problema kod naših trgovaca što se povrata takvih kartica tiće? (s obzirom da takva kartica sasvim normalno funkcionira)

(imam i5 4460 sa 8GB rama)

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gtx 9xx Club

970 je i dalje best buy kartica i ne vidim razloga da ju uzmeš. Ekstremni coil whine je subjektivna stvar - kod svake grafe će bit coil whinea, samo je pitanje na koliko fps se pojavljuje. Pošto je potrebno tipa 400fps u većini slučajeva, a nigdje nećeš imat toliki framerate, coil whine praktički ne postoji.

970 uber alles.

12 godina
Gtx 9xx Club

ako si casual gamer koji ce naredne 2-3g gejmati na 1080p onda nema smisla davati 3.000kn na graficku..

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Da, to sam uspio preskočit.

Ako ti nije bitno na kojim detaljima igraš, bit će ti i 950 i 960 dovoljne. Pa onda si sam odredi koliko para si voljan izdvojit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 14:42 (buljo781).
17 godina
Gtx 9xx Club

Zemi 960 radje nego 950 ..mala razlika u cijeni u korist jace 

I onda si miran u dogledno vrijeme ;-)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Evo danas dosla, trebala po UPSu u ponediljak. Moran priznat da komp izgleda prazan samo s jednom grafom.

Nisan jos nista kloka, neda mi se danas. Preko vikenda cu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Ma mora san malo. Evo Witcher 3 stabilan na 1520 i 4001. Na 1525 ima par crvenih kvadratića.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Zajeb kaže...

Evo danas dosla, trebala po UPSu u ponediljak. Moran priznat da komp izgleda prazan samo s jednom grafom.

imas srece sto ti radi /sto je sve prosla :))

H2O
14 godina
zagy15061984 kaže...
Zajeb kaže...

Moze prijevod ?

15 godina
Zajeb kaže...
zagy15061984 kaže...
Zajeb kaže...

Moze prijevod ?

naravno. kartica ti je stigla oversisom. neces vidjeti kako to izgleda u centralnom skladistu.. dakle budi sretan da ti takav komad hardvera radi

H2O
14 godina
Gtx 9xx Club

Vidija san kako im stoje kutije. Za plakat. Srecom CU odlicno pakira. Ima vise papira u kutiji nego sta moze stat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ja slao Overseasom u DE amp od 4K eura,sva srica u orginalnoj kutiji,dosao s pokvarenim volumen potom,morao spustit cijenu 2000 kn da ga ne vrati nazad!!
Shipping gore-dole pa natezanja s njima...
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Fanu kaže...

ako si casual gamer koji ce naredne 2-3g gejmati na 1080p onda nema smisla davati 3.000kn na graficku..

buljo781 kaže...

Da, to sam uspio preskočit.

Ako ti nije bitno na kojim detaljima igraš, bit će ti i 950 i 960 dovoljne. Pa onda si sam odredi koliko para si voljan izdvojit.

4mal kaže...

Zemi 960 radje nego 950 ..mala razlika u cijeni u korist jace 

I onda si miran u dogledno vrijeme ;-)

Znači nitko mi ne preporučuje 970? :-)

Razlika je 100kn izmedju 960 i 970, ali trenutno imam taj novac i cini mi se da 970 vrijedi te razlike.

Ne znam, nekak si razmišljam da će mi za godinu dana bit žao ak uzmem 960 (koja isto nije ultra jeftina).

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

razliak je 1000kn od kud ti 100kn lol, ak nebus gpu mijenjao barem min 2g, uzmi 970 i amen!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GarfieldsField kaže...

Razlika je 100kn izmedju 960 i 970, ali trenutno imam taj novac i cini mi se da 970 vrijedi te razlike.

Ne znam, nekak si razmišljam da će mi za godinu dana bit žao ak uzmem 960 (koja isto nije ultra jeftina).

Kako 100kn? GTX 960 4GB su oko 1800-1900kn dok je najjeftinija GTX970 ~2800kn. Valjda si mislio 1000kn.. 

Moja preporuka je GTX960 za 1080p, 1000kn u banku i za 2-3 god prodaš GTX960 za minimum 500kn, doplatiš još 500kn, uzmeš novu GTX x60 i voziš sve igre bolje i brže nego li bi s tada već starom GTX970.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 21:34 (Penryn).
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

razliak je 1000kn od kud ti 100kn lol, ak nebus gpu mijenjao barem min 2g, uzmi 970 i amen!

Penryn kaže...
GarfieldsField kaže...

Kako 100kn? GTX 960 4GB su oko 1800-1900kn dok je najjeftinija GTX970 ~2800kn. Valjda si mislio 1000kn.. 

Moja preporuka je GTX960 za 1080p, 1000kn u banku i za 2-3 god prodaš GTX960 za minimum 500kn, doplatiš još 500kn, uzmeš novu GTX x60 i voziš sve igre bolje i brže nego li bi s tada već starom GTX970.

Mislio sam 1000kn 

14 godina

Po snazi nema usporedbe između 960 i 970, ak ti nije žao dat 3000kn za 970, uzimaj.

Meni nije žao para što sam na 970 dao, ni malo, grafa je zvijer.

15 godina
Gtx 9xx Club

I moja grafa je ispunila očekivanja s obzirom na to kolko košta :D

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

aj ne lazi, reci istinu da nisi zadovoljen

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club
Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
softwaremaniac kaže...

Oxide sad doslovno demantira sam sebe u toj izjavi....LOL.

13 godina
softwaremaniac kaže...

Sad ce novi patch za Ashes of Singularity, koji favorizuje zelene. Vec vidjeno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Pa ako taj patch ili update drivera donese plus za nvidiju u smislu da aktivira taj fichr i na zelenim grafama, onda to nije favoriziranje...

Jedino ako u isto vrijeme spusti perfomanse crvenima, ali to se nece dogoditi,

Tebe ustvari smeta sto ce mozda nvidia ipak dobro raditi na dx12 i s aktualnom serijom, a to je pak nova razina fanbojizma, u rangu onog - nek meni crkne krava samo da susjedu crknu dvije

Moj PC  
13 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ili kako se zamara s 3.5GB + 0.5GB kiksom više i od samih vlasnika GTX970. 

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Sad ce novi patch za Ashes of Singularity, koji favorizuje zelene. Vec vidjeno 

Daj si više nađi komada jer s ovakvim trolanjem postaješ dosadan.

13 godina
picajzla0707 kaže...
Tebe ustvari smeta sto ce mozda nvidia ipak dobro raditi na dx12 i s aktualnom serijom, a to je pak nova razina fanbojizma, u rangu onog - nek meni crkne krava samo da susjedu crknu dvije

Ne meni samo smeta sto su ljudi ovce i ne bune se 

P.S. zar ste toliko nesigurni u sebe i u svoje proizvode da vas jedini odgovor je trolanje i hejtanje bez ikakve osnove? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 12:57 (chaselol).
16 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

P.S. zar ste toliko nesigurni u sebe i u svoje proizvode da vas jedini odgovor je trolanje i hejtanje bez ikakve osnove? 

Osnova je da si rekao da favoriziraju zelene 

14 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Već neko vrijeme se bunim što mi na 970 sve leti na Ultra u 60 FPS u Full HD, uz malu potrošnju i nečujne ventilatore, ali nitko me ne doživljava...

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

chaselol daj mi objasni, kako to da, dok se cijela zajednica profesionalaca lomi oko toga što i kako ovdje funkcionira, razni novinari, blogeri i forumaši nalaze "točne odgovore" u djeliću sekunde?

Piše se razne testove, isprobavaju razni pathovi, konfiguracije loada, stvar je kompleksna, varijabli je mnogo (i za graphics i compute), ponašanje hardvera je kompleksno, različite su arhitekture i driveri... i nitko nije siguran potpuno u rezultate, a nije da ne razumijemo materiju, ali kako onda uspijete vi to...?

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice