Norvežani odbijaju plaćati skupe sportske prijenos

poruka: 16
|
čitano: 10.405
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Norvežani odbijaju plaćati skupe sportske prijenos".
16 godina

I kod nas je isto. ISP ovi u osnovnim paketima nude curling 🥌, pirat za 50€ godisnje, sve. 

Brkoni

6 0 hvala 0
8 godina
Re: Norvežani odbijaju plaćati skupe sportske prij
Prema aktualnim podacima, zaključno sa drugim kvartalom 2023, prosječna zarada u Norveškoj iznosi 54.000 kruna mjesečno, odnosno oko 4.650 eura.
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
5 0 hvala 3
18 godina

podrška norvežanima

paket za 50+ evra na a1 imaš go kurac, niš s ničim

same ga češi

11 0 hvala 0
17 godina
HCMAA kaže...
Prema aktualnim podacima, zaključno sa drugim kvartalom 2023, prosječna zarada u Norveškoj iznosi 54.000 kruna mjesečno, odnosno oko 4.650 eura.

Median net monthly salary is around €3,882 in 2024 (NOK 45,772), which would be approximately €46,584 annually, based on data from Wikipedia.

8 godina
Mene ti moderni gladijatori ne interesiraju....filmovi...igre... eventualno serije...dok mogu torrenti...ako oni ispadnu iz igre... godišnjie jedan misec pretplate i o je to

Ustvari stavim na oglas da unamljujem filmove i serije na disku...back up na PC i eto
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina

Sva sreča me za sport zaboli đo*o, za serije/filmove imam Stremio, igre ili skinem kad su skrekane ili kupim godinu kasnije za sitniš....

Kad bude neka normalna cijena za sve serije/filmove i sve dostupno na svakom servisu (kao što je muzika) onda bi možda čak i platio. Ovako, 10 streaming seervisa mi ne pada na pamet plačat i dok je tako guram Stremio i plačam samo RD.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Nije problem para, nego kaj dižu cijenu, vjv na kartelski ili monopolski način.

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
PzKpfw kaže...

Jasno treba reći da je to kriminal.

Cijene svega su porasle, pa tako i digitalnih pretplata. Ne morate vi gledati, video sadržaj. Možete i čitati. Recimo knjige. 

Budućnost distrubicije video i drugo sadržaja je u pretplatama. Npr. na YT se pretplatiš na one kanale i platiš dodatno onaj sadržaj koji želiš posebno vidjeti il pak nagraditi autora.

Načelno jesi u pravu.

Ali u praksi se pokazalo da je dostupnost sadržaja puno bitnija stavka za suzbijanje piratstva nego cijena. Također pazi ovaj loop šta se tiče Youtubea, autori videa plate Youtubeu za promidžbu svog videa a mi (korisnici) platimo Youtubeu da ne vidimo taj oglas, tko je tu na dobitku u svemu tome, samo Google. 

Dok sa druge strane ovi kradu koriste sistem gdje god stignu.
https://apnews.com/article/italy-tax-evasion-investigation-google-earnings-advertising-3b4cd3e1f338ba0d5a3067f5919383b3

https://www.theguardian.com/technology/2019/jan/03/google-tax-haven-bermuda-netherlands

https://www.pbs.org/newshour/world/google-and-apple-lose-legal-battles-in-europe-and-now-owe-billions-in-fines-and-back-taxes

https://tpcases.com/france-vs-google-september-2019-courts-approval-of-cjip-agreement-google-pays-eur-1-billion-in-fines-and-taxes-to-end-supreme-court-casease/

Tako da piratizirajte slobodno bez ikakve grižnje savjesti prema Googleu a pogotvo prema Hollywoodu (Hollywood accounting)

Moj PC  
5 0 hvala 1
7 godina
HCMAA kaže...

To nista ne znaci, buduci da je Norveska skupa. Sada, ako se zacahuris u 4 zida i zivis kao pustinjak onda ove cifre lijepo zvuce. 

18 godina

ah ta nordijska sirotinja...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
PzKpfw kaže...

Jasno treba reći da je to kriminal.

..

Čini mi se da ovi kaj ne plaćaju u Norveškoj da su to ovi sa Balkana kaj tamo žive.

-na temelju čega to zaključuješ? .. ili je naprosto diskriminacija, rasizam, vjera, nacija, .. ono što bi inače moderiranje moglo riješiti..

-tj upitaj se treba li u ovakvoj rečenici biti riječ balkan-balkanac i sl. .. dok oni koji nešto ne plaćaju možeš nazvati neplatiše, pirati, .. ne narod, regiju itd. odnosno, možda će te začuditi, u norveškoj ipak žive norvežani, kao većina, pa su tad i za njihov domaći kriminal ipak odgovorni oni sami, norvežani, .. tj kriminalac je osoba, ne narod, regija, zemljopis i tko god čini neko kazneno djelo treba odgovarati a ovjde primjećujem drugo djelo, govor mržnje itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

5 0 hvala 0
16 godina
SamoPitam3 kaže...
HCMAA kaže...

To nista ne znaci, buduci da je Norveska skupa. Sada, ako se zacahuris u 4 zida i zivis kao pustinjak onda ove cifre lijepo zvuce. 

Uopće nije baš tako skupa. Nekad nam je to sve izgledalo strašno skupo, sad kako su cijene svega i kod nas porasle više mi se i ne čini da je tamo osobito skupo. Skuplje je nego kod nas, ali otprilike 50%, ne više.

14 godina
Brk kaže...

I kod nas je isto. ISP ovi u osnovnim paketima nude curling 🥌, pirat za 50€ godisnje, sve. 

13

16 godina
Pošalji link.
Brkoni
2 godine
jozef kaže...
SamoPitam3 kaže...
HCMAA kaže...

Uopće nije baš tako skupa. Nekad nam je to sve izgledalo strašno skupo, sad kako su cijene svega i kod nas porasle više mi se i ne čini da je tamo osobito skupo. Skuplje je nego kod nas, ali otprilike 50%, ne više.

upoznao ovo ljeto više skandinavaca među njima i norvežane, neki od njih dolaze godinama u RH, pa kažu da je ranije razlika u trgovinama (prehrana) bila velika, oko 4-5 puta skuplje kod njih, kažu da smo sad tu negdje, oni su možda sad nešto malo skuplji. uz to pričao i za njemcima, oni kažu da smo ih prestigli i da su naše trgovine skuplje nego kod njih, posebno kod nas na otocima.

o plaćama nećemo. 

17 godina
millennial kaže...
uz to pričao i za njemcima, oni kažu da smo ih prestigli i da su naše trgovine skuplje nego kod njih, posebno kod nas na otocima.

Tako je od uvođenja eura u Njemačkoj, dakle od 2001. Do tada je HR bila jeftinija (u trgovinama). Znam jer sam u to vrijeme radio u Njemačkoj.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice