Razmišljam o kupnji GTX 970.
Zapravo razmišljam već dugo o tome koji GPU bih uzeo.
Prvo sam htio uzeti 750ti, onda je izašla 950, pa su mi preporučili da malo nadodam za 960 jer je to ipak kompletnija kartica. Kad sam već odlučio da ću uzeti 960 predomislio sam se i odlučio uzeti 970. Znači popriličan skok
Znam za fijasko sa 3.5GB VRAMa, i dalje mislim da je to odlična kartica. A izgleda da se sa mnom slaže i većina kompetentnih ljudi u tom području.
Svjestan sam i da možda neće imati vrhunske performanse u dx12 igrama. Ali one tek dolaze i tko zna čega će tu još biti.
Igrao bih igre na 1080p (trenutno imam 1050p monitor, ali vjerojatno ću uzeti neki 1080p u sljedećih godinu dana). 1440p+ me ne zanima.
Nije mi problem niti smanjiti kvalitetu da imam stabilne FPS. Casual gamer sam koji bi htio sljedeće 2-3 godine igrati nove naslove.
Da li mi ju možete i dalje preporučiti?
Ono čega me je najviše strah je nekakav ekstremni coli whine. Vidio sam po internetu da se jako puno ljudi žali na taj problem. Pogotovo je to žaljenje bilo istaknuto krajem prošle godine, sada kao da se malo manje ljudi žali ali i dalje ima problema. To je zapravo ono zbog čega ju još nisam kupio.
Kakva su vaša iskustva s time?
Ima li problema kod naših trgovaca što se povrata takvih kartica tiće? (s obzirom da takva kartica sasvim normalno funkcionira)
(imam i5 4460 sa 8GB rama)
Hvala