Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 955.504
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Stjepanj kaže...

2200kn dati za gtx960 daj molim te, jel dolazis u temu samo da bi bezveze nesto napisao ili? inace gigabajtica je bolja i hladnija!

Nerazumijem sto sam krivo pitao? Ako vec stavljas" facepalm" objasni mi zašto barem... i koju onda dx12 karticu da kupim do 2k kuna?
imajuci na umu da cu uskoro i procesor i maticnu mijenjati...

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

pa bokte kupujes je vec 2mjeseca, trolas po cijelom forumu, nema vec tog modela gpu-a po koji ti nisi "jos jucer otisao...evo jos jedan...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.7.2015 23:58 (Stjepanj).
Moj PC  
2 2 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

pa bokte kupujes je vec 2mjeseca, trolas po cijelom forumu, nema vec tog modela po koji ti nisi jos jucer otisao...evo jos jedan...

Wow... hvala na pomoci inace sto ja to kupujem 2 mjeseca?
Ti komponente mijenjas kao carape... ja neznam kad sam zadnji put napisao nesto da kupujem karticu osim sredinom 4 mjeseca kad sam trebao dobiti novce od labela pa sam ih dao radije za vozacki... a sad kad sam se zaposlio valjda si mogu priustiti jednu?

Inace dosao sam na forum da mi netko objasni u cemu je razlika i dobio sam odgovor... tvoj me uopce i nezanima neznam zasto sam ti ista napisao. idi u neki drugi thread i gnjavi nekog drugog, ja lijepo odo spavati imam pametnija posla sutra nego visiti na forumu po cijeli dan kao ti....

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

sljedeci put samo nemoj spominjati da "ti" kupujes gpu i bit ce sve ok! jer od kad si na forumu ne pamtim da si spomenuo da si doticni i kupio(da ne nabrajam bilo ih je) sve samo sutra, sutra...to je za mene trollanje! a sad odi spavat, sretno na novom poslu i vidimo se nadam se u gtx 9xx klubu, mozda i u 1xxxlp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

pa bokte kupujes je vec 2mjeseca, trolas po cijelom forumu, nema vec tog modela gpu-a po koji ti nisi "jos jucer otisao...evo jos jedan...

Ovo je novi biser iz kolekcije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Stjepanj kaže...

sljedeci put samo nemoj spominjati da "ti" kupujes gpu i bit ce sve ok! jer od kad si na forumu ne pamtim da si spomenuo da si doticni i kupio(da ne nabrajam bilo ih je) sve samo sutra, sutra...to je za mene trollanje! a sad odi spavat, sretno na novom poslu i vidimo se nadam se u gtx 9xx klubu, mozda i u 1xxxlp

Nebrini ovaj put je sigurno, nema tu trollanja... mozda je tako ispalo, ali zivot je kriv ne ja ...
Sad jeli isplativo ili nije, nisam ja neki extremni gamer i overclocker i slicno, ali UE4 4.9 novi sto izlazi bi trebao imati podrsku za dx12, zato idem na tu karticu inace bi roknio neki polovni model rx280x ili slicno. Meni nikad nije steta baciti novce na GTX karticu pogotovo sa znanjem da ce dx12 donijeti veliki boost.

Nemam nekog velikog znanja kao i ti i drugi na forumu, ali malo po malo citam neke stvari gledam videa etc. 960 4gb gaming mislim da mi netreba vise? Ako imas neki drugi prijedlog dobro ce mi doci, placa prolazi 15-tog, i cim sjedne i ja narucujem karticu i mozda zalman white iz future.

LP

17 godina
Gtx 9xx Club

Ljepo od tebe sto si se izjasnio da nisi mogao doci do love prije..ali zasto NV a ne ATi/AMD 3 serija je odlicna i nije rebrand nego refresh npt R9 360/370.... l.p

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kakve veze ima što UE4 4.9 planira imati DX12 renderer? Dok vidiš igre na UE4 4.9 ili uopće DX12 proći će barem još ova generacija kartica. Radije čuvaj novac za seriju iz 2016 koja će definitivno biti brža >50% od trenutne. Ova generacija grafičkih kartica je tu samo zato jer nisu imali izbora. Tek iduća ide na niži proizvodni proces. Uostalom, niti jedna od trenutnih kartica nema 12_3 podršku, dakle tek iduća će vjerojatno imati bolju podršku DirectX-a 12. Moj savjet svakome sada je da čeka, i s grafičkom i s procesorom i pločom, memorijom, diskovima, monitorima čak i mobitelima lol - apsolutno sav hardver ovih mjeseci doživljava korjenite promjene. Intelovi procesori na 14nm tijekom 2016, AMD Zen krajem 2016 (16 jezgara za malu lovu!), DDR4 jeftiniji, USB 3.1 i TypeC, grafičke kartice prelaze na 14/16nm, HBM2 ulazi u igru, monitori dobivaju IPS na 144Hz, wide ekrani sve jeftiniji (dok ne probaš zakrivljeni 21:9 ne znaš što je doživljaj), 4K, 5K, 8K do kraja godine, Display Port 1.3/1.4a (!), diskovi prelaze na NVMe i to SSD-ovi stižu s 2TB+, mobiteli dolaze na snapdragonima 820, 4GB LDDR4 (!), VR stiže 2016...  Apsolutno 2016. će biti godina tehnologije s najvećim promjenama u dugo vremena. Čuvaj lovu i onda je spali krajem iduće godine :) 

Moj PC  
11 0 hvala 1
17 godina
Gtx 9xx Club

Ok sve stoji sto si napisao ali covjek se oce sad igrat jbt...vidis da je jedva skupio lovu...tako da ne trubi o tehnogiji nego mu preporuci nesto...vidim ja boli tebe kifla  kad imas sve free za isprobavat pa mozes tak pricat...spusti se na zemlju malo se nama i prilagodi obicni gamer/gadet freak smrtnicima ;-)

P.s nemoj ga slusat uopce i ljepo mukom tvojom zaradjeno kupi sto si naumio i uzivaj u gamingu do ibera ;-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 8:42 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina
Gtx 9xx Club

Pa dobro tonči... cekaj ti 2030 onda po tvome, proci ce 15 generacija grafickih etc... neda mi se cekati, 960 ce biti ok.
Radeon rebrand mi se nekupuje iskreno ^^

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Luka123 kaže...

Pa dobro tonči... cekaj ti 2030 onda po tvome, proci ce 15 generacija grafickih etc... neda mi se cekati, 960 ce biti ok.

Sine jesi ti lud da kupujes 960 sa 4gb memorije i da placas 2k kuna i vise? 

A rebrand ne razumijes sta je, tako  ipak uzmi ti tu 960 sa 4gb, treba se nekome i smijati na forumu 

10 godina
Luka123 kaže...

Uzmi 960 s 2Gb, imam je i do sad nisam vidio apsolutno nikakvi problem s 2Gb. Igrao sam GTA V i fino ide, samo ne možeš texture nafrljiti do ibera (razlika je valjda teško oku vidljiva). Meni i s trenutnim postavkama igra izgleda ljepo, a vrti se na 55-60 fps-a, tak oda ni po tom pitanju nema problema.

I da dodam, prelaskom s 4670 non-k 3,8 na 4690 na 4,5 GHz, dobio sma kojih 5 fps-a. Prije je bilo dropova i ispod 45, sad nije nikad palo ispod 50.

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Trenutna situacija je živa katastrofa za novu grafu osim ako ne kupuješ GTX 970 /R9 390. Praktički sve ispod toga je precjenjeno, rebrandano i dugoročno neisplativo. Sva sreća pa sam ubo svoju GTX 770 prije godinu dana za 1500 kn. 

Luka123 razmisli još jednom, ta GTX 960 za tu lovu je ni vrit ni mimo.

http://edigital.hr/nvidia/msi-pcie-nvidia-gtx-970-4gb-gddr5---gtx-970-gaming-4g-graficka-kartica-p445330.html

ili barem, za tu lovu odlična opcija

http://edigital.hr/nvidia/gigabyte-nvidia-gtx-970-4gb-gddr5---gv-n970ixoc-4gd-graficka-kartica-p466057.html

I molim bez linkanja kakv je ED dućan. Znam kakv je, kupovao sam od njih a šanse da će imati nekih problema sa ovim grafama su minimalne. Ako će i imati problem će se riješiti uz nešto duže čekanje ali ćemu biti pesimista bez razloga.

EDIT

Evo ova je ful dobra prilika. Ne gledaj dalje.

http://edigital.hr/nvidia/gigabyte-pcie-nvidia-gtx-970-4gb-gddr5---gv-n970wf3oc-4gd-video-kartica-p449082.html

Kvragu, mogao bih ja sa svojom GTX 770 na tržnicu 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 10:39 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Luka123 kaže...

Ne govorimo o 2030. nego 2016., max unutar 6 mjeseci imamo najavu i kroz 7-9 izlaza novih grafa. I svega ostalog. P

Što se 960 tiče, to je jedna od gorih opcija za kupovinu. Upola je sporija od 970, a ne košta upola manje. 960 je oko 1800-1900 kuna, 970 je oko 2700, a brži je duplo. 

Za oko 2300 kn dobiješ bitno (30-40%) brži 290.

10 godina
Gtx 9xx Club

Meni je dovoljno da sam vidio kako npr. Dota 2 izgleda na AMD kartici, a kako na nVidia kartici. Ima sam prije 7850, 660, r9 280, 760 i sad ovu. I kod screen tearinga nije ni v-sync pomagao. S nVidia karticama imam isključen v-sync i nema nikakvog screen tearinga. Pošto tu igru igram 80% vremena koje se igram, a i u ostalim igrama 8u manjoj) mjeri sam primjetio slične razlike, izbor 960 (za 1600kn) vs r9 290 (za 800kn više) mi je bio jako jednostavan.

+ da ova treba samo 1 pci-ex kabel, pa eto imam uredniji cable managment i štedim struju.

Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina
Karlek_19 kaže...

Meni je dovoljno da sam vidio kako npr. Dota 2 izgleda na AMD kartici, a kako na nVidia kartici. Ima sam prije 7850, 660, r9 280, 760 i sad ovu. I kod screen tearinga nije ni v-sync pomagao. S nVidia karticama imam isključen v-sync i nema nikakvog screen tearinga. Pošto tu igru igram 80% vremena koje se igram, a i u ostalim igrama 8u manjoj) mjeri sam primjetio slične razlike, izbor 960 (za 1600kn) vs r9 290 (za 800kn više) mi je bio jako jednostavan.

+ da ova treba samo 1 pci-ex kabel, pa eto imam uredniji cable managment i štedim struju.

Ja sam nedavno prešao sa 280x na 970 i iskreno da ti kažem nisam primjetio apsolutno nikakvu razliku u slici a igram i bf, i x rebirth, x3 ap, raznorazne emulatore za konzole, deus ex, itd......

Btw. možeš si veoma lako ograničiti fps pomoću afterburnera tako da je screen tearing minimalan a nema problema sa mišom kao kod vsynca.

I pored 280x koja se da naći rabljena za 1400+ kn sa garancijom 960 zaista nema što tražiti, to je zaista jedna od najlošijih kupnji u ovoj seriji grafi :/

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 11:03 (Granzon).
16 godina
odjavljen
Karlek_19 kaže...

Primijetio si razliku u izgledu, ma daj, stvarno? Možeš li opisati kakvu si razliku vidio? V-Sync ti nije pomagao s tearingom? Mora da se šališ....

13 godina
Karlek_19 kaže...

kakav screen tearing o cemu ti pricas?
Ja igram dotu 2 otkad je izasla na amd karticama pocevsi od 6670/7770/7790/260X CF/270 i sad na 7950 i apsolutno nikakvih problema nisam imao s tim :D

Pricas da igras dotu dugo a ne znas podesiti da popravis screen tearing u opcijama(ili preko konzole) koji rjesava te probleme KOD svih proizvodjaca grafickih kartica a ne samo kod AMD-a?  

Treba jednu rubriku izdvojiti na forumu i nazvati je biseri, ovo je definitivno jedan od njih.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Luka123 kaže...

Ne govorimo o 2030. nego 2016., max unutar 6 mjeseci imamo najavu i kroz 7-9 izlaza novih grafa. I svega ostalog. P

Što se 960 tiče, to je jedna od gorih opcija za kupovinu. Upola je sporija od 970, a ne košta upola manje. 960 je oko 1800-1900 kuna, 970 je oko 2700, a brži je duplo. 

Za oko 2300 kn dobiješ bitno (30-40%) brži 290.

-Nije ni blizu 100% brza gtx 970, brza je 55-60%

-Gtx 960 ne kosta 1800-1900 nego oko 1700kn

-Koja to 970-ka kod nas kosta 2700kn?

Po ovome sta si napisao ispada da je gtx 970 oko 45% brza od 290-ke lol...

10 godina
Gtx 9xx Club

Ja vam pričam o Doti 2. Kakav Batlefield? To ne igram.. (ne mogu suditi za igre koje nisam nikad pokrenuo, niti ikad hoću)

Na AMD grafi se slika lomila, na nVidia grafi se ne lomi. (kod naglog pomicanja preko cjele mape)

I ne nije pomogao v-sync, zbog toga sam zamjenio r9 280 za 760..  - i problem solved

@chaselol A koja to komanda u konzoli? Nisam je našao niti je tražio, kad n nVidia grafi radi bez podešavanja. Why bother?  

I još nešto gdje sma napisao da je igram DUGO?! Ne stavljaj mi riječi u usta. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 11:17 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club
Ponekad na amd grafama ingame vsync neradi ali zato imat fantastican programcic zvan Radeonpro koji rijesava sve vase probleme :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
15 godina
protjeran

Uf, edigital? Ne hvala... Al dobra cijena kome se da riskirat..

Ako racunamo edigital, onda imamo i odlicnu Jetstream 960-ku za 1599kn 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 11:24 (ansha).
13 godina
Karlek_19 kaže...

@chaselol A koja to komanda u konzoli? Nisam je našao niti je tražio, kad n nVidia grafi radi bez podešavanja. Why bother?  

I još nešto gdje sma napisao da je igram DUGO?! Ne stavljaj mi riječi u usta. Hvala.

Auh jesi salty 

Pa pises da si igrao na 7850/660 karticama, te grafe nisu bas godinu dana stare zar ne? Boze danasnji klinci na forumu, strasno.
Otidji na google.com ukucaj dota 2 screen tearing fix, imas i jednih i drugih grafa na sve strane 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 11:24 (chaselol).
10 godina
chaselol kaže...
Karlek_19 kaže...

Auh jesi salty 

Pa pises da si igrao na 7850/660 karticama, te grafe nisu bas godinu dana stare zar ne? Boze danasnji klinci na forumu, strasno.
Otidji na google.com ukucaj dota 2 screen tearing fix, imas i jednih i drugih grafa na sve strane 

Klinci? Nije da mi smeta, ali prije nego što tak nešto pišeš čekiraj profil nećiji...

A zašto bi nešto fixao što mi je radilo na 660, a na r9 280 nije? Nije mi trebao google da skužim gdje je problem i riješio sam ga, još sam si zaradio 200kn (ako se dobro sječam).

A to što tebi dobro radi, ok, nemam kristalnu kuglu o kojoj mogu vidjeti kako kome radi pojedina igra.. Meni nije radilo, riješio sam problem, dao sam čovjeku savjet, da mu se ne desi slično. Ne vidim razloga da me bog toga nazivaš "biserom", "klincem"...

14 godina
Karlek_19 kaže...

Klinci? Nije da mi smeta, ali prije nego što tak nešto pišeš čekiraj profil nećiji...

A zašto bi nešto fixao što mi je radilo na 660, a na r9 280 nije? Nije mi trebao google da skužim gdje je problem i riješio sam ga, još sam si zaradio 200kn (ako se dobro sječam).

A to što tebi dobro radi, ok, nemam kristalnu kuglu o kojoj mogu vidjeti kako kome radi pojedina igra.. Meni nije radilo, riješio sam problem, dao sam čovjeku savjet, da mu se ne desi slično. Ne vidim razloga da me bog toga nazivaš "biserom", "klincem"...

Pa i jest biser kad kažeš da vidiš razliku u slici između amd-a i nvidije 

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 11:38 (Granzon).
14 godina
Gtx 9xx Club

Nisam znao da je Edigital ovako jeftin XXX! 970 mi sad neizgleda kao "skupa" investicija kad su 2600.

Imam jos 6 dana da razmislim :P,  inace dali edigital daje placanje po preuzimanju kao futura-it? Nebih htio naruciti pa da cekam nesto sto mi nikad nece doci!

Sad imat cu botleneck masovan sa trenutnom konfom, ali sljedeci mjesec onda cu uzeti neki fx 8xxx serije, to bi trebalo ok biti?

Hvala svima na pomoci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

-Nije ni blizu 100% brza gtx 970, brza je 55-60%

-Gtx 960 ne kosta 1800-1900 nego oko 1700kn

-Koja to 970-ka kod nas kosta 2700kn?

Po ovome sta si napisao ispada da je gtx 970 oko 45% brza od 290-ke lol...

Imaš pravo, posve sam pogriješio s tim duplo. Brža je oko 50%.  Što se cijene tiče, to je varijabilno, ali - 960 oko 200 eura. 970 oko 350 eura. Uzmemo li za primjer 3DMark 11 bodove:

960: 10500

970: 16000

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Uf, edigital? Ne hvala... Al dobra cijena kome se da riskirat..

Ako racunamo edigital, onda imamo i odlicnu Jetstream 960-ku za 1599kn 

Pa pitanje je bilo gdje ih ima kod nas po toj cijeni

Ono nije da se te kartice kvare a ako se pokvari nje da ti ju neće zamjeniti ili vratiti novac. Kupovao sam kod njih i to ide jako uredno. Reklamirao nisam ništa ali znam čovjeka koji je iz prve ruke...nakon 60 dana čekanja, on u stvari nje puno ni požurivao, uplatili su mu novce na račun.

Da kupujem sigurno bi sad uzeo ovu GTX kod njih, zbilja se isplati. Ali da je najbolje kupovati u Linksu što se tiče garancije, je. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 11:44 (XXX).
10 godina
Granzon kaže...
Karlek_19 kaže...

Pa i jest biser kad kažeš da vidiš razliku u slici između amd-a i nvidije 

Tearing vs no-tearing nije razlika? Ok, ako nije, ispričavam se.

I dalje mi nije jasno gdje vi vadite "razliku u slici", pa ja to nisam nigdje napisao. Ako već argumentirate, argumentirajte protiv napisanog. A to je tearing vs no-tearing. Kakava mrtva razlika u slici?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.7.2015 11:53 (Karlek_19).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice