Pitanje za korisnike Ubiquiti routera

poruka: 1
|
čitano: 1.251
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Pitanje za korisnike Ubiquiti routera

Pozdrav!

Home netvork mi je trenutno složen tako da imam više "glupih" routera postavljenih u AP mode, i više unmanaged switcheva. Sve to je spojeno na Mikrotik router i tu radim sve postavke krajnjih uređaja (Iot prekidača, laptopa, mobitela...)

Dakle, svim spojenim uređajima Mikrotik router dodjeljuje lokalnu adresu i to sad funkcionira dobro (uz užasne muke shvaćanja router OS-a)

Radi toga, u nadi da je Ubiquiti OS jednostavniji za postaviti, htio bih preći na recimo U Dream Router 7.

Pitanje za znalce - da li ću moći u UniFi OS "razvrstati" / grupirati spojene uređaje u VLAN-ove svaka grupa sa svojim postavkama. Ali to mora biti odrađeno recimo na razini svakog uređaja / lokalne IP adrese ili MAC-a, nikako ne recimo jedan port - jedan VLAN.

Zašto? - Pa zato jer, kako sam napisao, na jedan wireless AP sa jednim SSID su mi spojeni IoT prekidači, ali se spajaju i mobiteli i ostalo.

Nebih htio sad mjenjati sijeli hardware i kupovati nekoliko UniFi AP-ova.

Da pojednostavim - Može li UDR 7 odraditi moderiranje lokalne mreže  - Razvrstati spojene uređaje u VLAN grupe i pri tome još da neke VLAN grupe idu preko VPN-a gdje bi UDR 7 još bio i VPN Client za 2 VPN-a (komercijalni Private internet Access wireguard i drugi dislocirani VPN wireguard server)

Nadam se da sam uspio objasniti želje  :)

Ako je odgovor DA, krenio bih u istraživanje kako to posložiti (youtube...) Ali nadam se da je UniFi logika barem malo jednostavnija odnosno da neke stvari UniFi odradi behind the scene ako mu ja "kažem" što želim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2025 13:52 (ZdravacVZ).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice