Ali je mozes prodat s garom za 3 godine i rec da ima jos 2 godine i dobit extra love.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sta se palite na tu garu od 10 godina ne razumijem vas realno? Za 5 godina te grafe ce biti zaboravljene, staro gvozdje
pa hebiga, ne mijenjaju svi hw na godišnjoj razini
ja vjerojatno neću mijenjati grafu duže od 3 godine, a kad je i promijenim staviti ću je klincima u komp i ako vrisne dobit ću novu u tom cjenovnom rangu - dakle, za 15 dolara upgrejda gare dobit ću novu grafu od 220 dolara
naravno, ne mora ona crknut niti nakon 5 godina, u tom slučaju dao sam 15 dolara zabadava - ali to mi ne smeta u odnosu na 5-godišnju sigurnost
za primjer, frendu je nedavno crkla 570 nakon dvije i pol godine, a gara mu je bila dvogodišnja - srećom, uspio sam je spasiti u pećnici na 200 stupnjeva s krumpirićima, no da je imao bar trogodišnju garu - sad bi fino peglao neku bijesnu 970-tku jer je ova bila poprilično paprene cijene
Realno da probas prodati to za 5 godina, sumnjam da ce je neko pogledati jer znas sta znaci 5 godina u gamerskoj industriji
Dobro, kontas grafu za 3-5 godina koristenja i uzimas 2GB karticu? Opet mi nije jasno, izvini
P.S. mislim da za cijenu EVGA 960ke mozda mozes naci i 970!
Realno da probas prodati to za 5 godina, sumnjam da ce je neko pogledati jer znas sta znaci 5 godina u gamerskoj industriji
Dobro, kontas grafu za 3-5 godina koristenja i uzimas 2GB karticu? Opet mi nije jasno, izvini
P.S. mislim da za cijenu EVGA 960ke mozda mozes naci i 970!
rekao sam da je neću prodavati sigurno, nego je ostaviti svih 5 godina, pa makar u dječjem kompu
obzirom da neću ići preko 1080 monitora tih 2gb će biti sasvim dovoljno
P.S. krivo misliš
https://www.alzashop.com/evga-geforce-gtx960-supersc-acx-2-0-d2302500.htm
u krajnjem slučaju to su još uvijek planovi, prvo ide monitor pa grafa - ako uspijem, jer ove godine imam dvoje školaraca
ako ne, frend planira uzet novu grafu, pa ću koristiti njegovu 570-tku - u odnosu na moju 550ti dovoljan upgrade za strpiti se do pascala ili pirate islanda sljedeće godine
Pa evga ima neke od najjeftinijh modela. Sve 980ti su jeftinije od ostalih. Jedino palit jeftiniji ali nema opciju produljenja garancije.
A i ovo sta kazu, kupis grafu od 700€ i za 5 godina ti "rikne" i dobijes tadasnji top model u tom cjenovnom rangu.
evo jos jeftinija
http://www.computeruniverse.net/en/products/90583213/evga-geforce-gtx-960-supersc-acx2-0-plus.asp
Pa evga ima neke od najjeftinijh modela. Sve 980ti su jeftinije od ostalih. Jedino palit jeftiniji ali nema opciju produljenja garancije.
A i ovo sta kazu, kupis grafu od 700€ i za 5 godina ti "rikne" i dobijes tadasnji top model u tom cjenovnom rangu.
da za hebenih 25-50 eura ovisno o modelu..drugim rjecima grafa ce riknut u 10god sigurno a ti ces dobit novu za 50eura
obzirom da neću ići preko 1080 monitora tih 2gb će biti sasvim dovoljno
Zivi bili pa vidjeli
Pored neoptimizovanog smeca kakvo nam serviraju cisto sumnjam
Mada hm mislim da vec za 290 eur se da naci asusica koja bi bila ponajbolji izbor!
malo drugaciji topic ali mozda ima koga zanima.
drugar na redshift forumu (GPU render engine) jenapravio fin mali monitoring programcic za nvidia grafike.
pored standardno par osnovnihinfo o grafikama u sistemu najnovija verzija podrzava i monitoring grafika na compovima u mrezi, pa i preko interneta ne samo u LAN.
na slici ima screenshot kako to izgleda trenutno.
prvi red gore mi je loklani mali kopmp u kuci trenutno, ovi ostali dole 4 su u kancelariji, tako da sad od kuce mogu da pratim stanje sa renderingom, da koji od masina ne gori ili nesto.
evo i link na home page
OC potencijal ove msi 970 gaming je potpuno nevjerovatan i izuzetno lako dosezan.Igram GTA5 i konstantni boost je 1522mhz i to sam postigao u doslovno 5min igranja sa postavkama u Afterburneru.
OC potencijal ove msi 970 gaming je potpuno nevjerovatan i izuzetno lako dosezan.Igram GTA5 i konstantni boost je 1522mhz i to sam postigao u doslovno 5min igranja sa postavkama u Afterburneru.
I uz to je porast temperature praktički zanemariv. Barem kod mene.
Dajte svoje rezultate OC gtx 970 :)
Dajte svoje rezultate OC gtx 970 :)
evo moje strixice(radi bez beda na 1500mhz no preko tesko, wf3 oc je radila na 1570mhz! dok memorija na strix ide na rekordnih 8,56ghz:), no ajmo da vidimo te g1-inice
pozdrav,
htel bi zamjenit sadašnju gtx 660 sa gtx 960, razlog za mjenjanje grafe bi bil konpletna podrška dx 12, kolko sam shvatil 9xx serija podržava dx 12_1, dok sve ispod serije podržavaju dx 12_0 (do 4xx serije mislim), ak sam u krivu neka me neko ispravi, e sad pitanje dal bi ta 960 bila overkill za moj cpu i5 2500 no K (pc iz podpisa), uspio sam ga nategnut na 4.1 bez diranja bclk-a, konkretno bi se radilo o evga gtx 960 ssc, e i ak nije problem ko zna nek pojasni razliku između dx 12_0 i 12_1(znam za google, al ak neko ima volje pa nek bude za ostale).
monitor 1080p
ak neko ima neki drugi prijedlog slobodno nek navede.
hvala!!!
(ispričavam se na malom offtopicu, htel sam sve u jedan post nagurat, hvala na razumjevanju)
Kako da testiram svoju?
imas tu na "bagu" teme za sve bencheve pa pogledaj pravila!
inace kolega itomic009 me trazio da odvrtim valey s referentnim klokovima vs oc, pa evo:
vsdakle 25% veci skor s 28% oc(bio bi oc manji da je memorija na stocku)!LP
pozdrav,
htel bi zamjenit sadašnju gtx 660 sa gtx 960, razlog za mjenjanje grafe bi bil konpletna podrška dx 12, kolko sam shvatil 9xx serija podržava dx 12_1, dok sve ispod serije podržavaju dx 12_0 (do 4xx serije mislim), ak sam u krivu neka me neko ispravi, e sad pitanje dal bi ta 960 bila overkill za moj cpu i5 2500 no K (pc iz podpisa), uspio sam ga nategnut na 4.1 bez diranja bclk-a, konkretno bi se radilo o evga gtx 960 ssc, e i ak nije problem ko zna nek pojasni razliku između dx 12_0 i 12_1(znam za google, al ak neko ima volje pa nek bude za ostale).
monitor 1080p
ak neko ima neki drugi prijedlog slobodno nek navede.
hvala!!!
(ispričavam se na malom offtopicu, htel sam sve u jedan post nagurat, hvala na razumjevanju)
Ne bi bila overkill. 660 - 770 - 970 je bio moj put, proc isti(osim K), nije OC - an, tako da go for it kaj se toga tiče.
U Gpu-z mi ne pise brand memorije....nadam se da su potegnuli na samsung kad je sve ostalo ludnica :)
EDIT:Skinuo zadnji GPU-Z memorija je Elpida.
Stjepane, odrvti OCCT test nekih 30min bez da izbaci greške, pa onda se hvali clockovima.
Stjepane, odrvti OCCT test nekih 30min bez da izbaci greške, pa onda se hvali clockovima.
pa klokovi nisu nis specijalno osim memorije! a s cim se ti mozes pohvaliti? odvrti ti nekakav occt 30min pa budem i ja, nije uopce problem ak je natjecanje u pitanju no sam protiv sebe nemogu
! dakle prvo ti...
Sad sam odvrtio Shadow of Mordor bench na ultra i 2K i 51,47 fps...........
Ta igra se bolje vrti na AMDu.......mozda su problem ultra teksture.
Sad cu odvrtit i ultra na 1080p----82,12 fps sa ultra teksturama.
Igra ocigledno preferira veliku memorijsku propusnost poput one na 290/290x
Dali moze netko sa 290/x odvrtit mordor bench na ultra i 1080p da vidimo score?
pa klokovi nisu nis specijalno osim memorije! a s cim se ti mozes pohvaliti? odvrti ti nekakav occt 30min pa budem i ja, nije uopce problem ak je natjecanje u pitanju no sam protiv sebe nemogu
! dakle prvo ti...
Pa ne hvalim se ja sa oc.
Stekao sam dojam da nema shamse da tebe zapadne neki losiji gpu batch, sve neki extra clockeri.
A iz izkustva znam da većina tih heaven i sl. bench clockova nije 100% stabilno za dnevnu upotrebu.
Možda bih se i ja pohvalio, al nemam cim, zbog radi nižih clockova, al zato 100% stabilnih.
A i stidim se samog sebe, jer sam presao na zelene.
pa ova ausus nije nista specijalno,(osim memorije/manje bitno) nestabilna je na maximalnih 1520-1530mhz(artefakti i lock), kod mene non stop radi na 1450+mhz(200mhz offset), dakle kao i vecina 970 sto moze bez ikakvih problema, temp neide prek 71°c!lp
pa ova ausus nije nista specijalno,(osim memorije/manje bitno) nestabilna je na maximalnih 1520-1530mhz(artefakti i lock), kod mene non stop radi na 1450+mhz(200mhz offset), dakle kao i vecina 970 sto moze bez ikakvih problema, temp neide prek 71°c!lp
Koliko vidim ova moja nemoze niti blizu tvoje brzina vrama ali je jezgra kako mi se cini podosta stabilnija u visem OCu.
Sto se tice moje grafe, stabilna je 100% u svim igrama na 1550Mhz i Memory 7812Mhz. A sto se benchanja tice mogu jos podici core clock al nema mi to smisla kad nije stablino.
Ako planirate u igrama testirat OC, Metro 2033/Last Light i Battlefield 3 i 4 su odlični za to. Ako preživi to, preživjet će sve.
Ako planirate u igrama testirat OC, Metro 2033/Last Light i Battlefield 3 i 4 su odlični za to. Ako preživi to, preživjet će sve.
Da...pogotovo Metro LL! Tamo onaj level sa mocvarom, to ako prezivi nemas brige...znas da je OC stabilan :)
Sad sam odvrtio Shadow of Mordor bench na ultra i 2K i 51,47 fps...........
Ta igra se bolje vrti na AMDu.......mozda su problem ultra teksture.
Sad cu odvrtit i ultra na 1080p----82,12 fps sa ultra teksturama.
Igra ocigledno preferira veliku memorijsku propusnost poput one na 290/290x
Dali moze netko sa 290/x odvrtit mordor bench na ultra i 1080p da vidimo score?
Imas li fps drop jer igra sa ultra texturama vuce iznad 4GB, cak i na 1080p?
Nema fps dropa,nije ga bilo niti sa r9 290 tr-x.Trebalo bi se manifestirat sa stutteringom zar ne?
Probao sam u GTA V OC, ali više nisam ni sam siguran. Na stock mi zna izbacit tu i tamo neki kao artefakt...brijem da je do igre. Stavio sam ga na + 190, + 490 i baca artefakt svakih cca 30 min. tipa crvene sjene.