Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.724
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gtx 9xx Club

Ne kontam cemu hejt i td kad su to cinjenice?

Da ima 8gb memorije, 4gb vise od prethodnika iz te klase a isto tebe mogu pitati, jel potrebno 6gb na 980ti?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 7 hvala 0
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
chaselol kaže...
GrimReaperKC kaže...

970 je čista rasturačina za 1080p, vidi se po testovima da je bas optimizirana za 1080p i da daje jako dobar fps u igrama.

al mora se priznat 390 je dobar oponet 970..

da nisu imali sranje s memorijom mislim da bi bili apsolutni vladari ovog segmenta

Realno ta grafa odlicno radi na 1440p mislim da je 1080p bottleneck za tu grafu. A sto se tice 390 ona je u svakom pogledu bolji proizvod trenutno kako u performansama tako i u cijeni pa i memoriji.

Kad postanes svijestan da je 390 preimenovana 290 sa laganim overclockom koju sam imao i napisao zasto ju vise nemam mozda mozemo nastavit raspravu.

13 godina
Gtx 9xx Club

Izvini, zar mislis da ti danas mozes uzeti 290 i staviti u kutiju i nalijepiti znak 390 i da ce to proci sve moguce i nemoguce zakone?

To nije "rebrand" koliko je refresh, a pokazao si kao i vecina na forumu (pogotovo ova tema) da ne znate sta je to, a to je tuzno, jer dajete drugima savjete i sirite dezinformacije.

Sustina je da je cip isti, da to sve stoji. Ali taj isti cip, radi na vecoj frekvenciji, manje se grije, manje trosi?! Cek ako je to 290 kako je to moguce? Materijal koristen u izradi je poboljsan i zamjenjen novim i kvalitetnijim, sto se moze vidjeti po sve i jednom testu. Stvarno, da je ovo ansha napisao ajd' al' ocekivao sam vise od tebe 

P.S. jos nesto ako je to zaista 290, kako je onda 390 bolja u svim testovima od 970?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 22:03 (chaselol).
Moj PC  
0 6 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Ne kontam cemu hejt i td kad su to cinjenice?

Da ima 8gb memorije, 4gb vise od prethodnika iz te klase a isto tebe mogu pitati, jel potrebno 6gb na 980ti?

nije potrebno i zato ne iskazujem količinu memorije kao prednost. dokazano je da je 4gb na fury dostatno na 4k, tako da ovih 8gb neće donijeti nikakvu prednost.

12 godina
Gtx 9xx Club

Chaselol to je REBRAND.....mogu se izvlacit nijanse ali to je ista grafa kao i 290,arhitektura je identicna a to je ono sto se gleda ostalo je AMD PR i to je potpuno razumljivo jer moraju prodat proizvod.

Problem je sto ne shvacas da je hardver vec i u 290 varijanti izuzetno jak,290 tri-x je grafa od preko 5TF i kad dodjes u situaciju da rebrandana gtx680 tojest gtx770 vrti vise novih naslova bolje......tu je jezgra problema.

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

rebrand = refresh

ista stvar sa npr gtx 680= gtx 770. malo dorađena 680 je 770.

edit - stigoše me, ma da tih rebranda ima puno puno više u svijetu mobilnih kartica

Ne predaj se nikad osim kad moraš!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 22:11 (Apachy).

1 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Rebrand = identican (fizicki) proizvod i sama konstrukcija, samo drugo ime je jedina razlika

Refresh = isti proizvod, gdje je za izradu upotrebljen drugi materijal

Stvarno ljudi, smijesni ste mi 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 22:15 (chaselol).
Moj PC  
2 10 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

sad sam i ja sam sebi smješan jer nasjedan na trolanje. al dobro.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

1 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Chaselol to je REBRAND.....mogu se izvlacit nijanse ali to je ista grafa kao i 290,arhitektura je identicna a to je ono sto se gleda ostalo je AMD PR i to je potpuno razumljivo jer moraju prodat proizvod.

Problem je sto ne shvacas da je hardver vec i u 290 varijanti izuzetno jak,290 tri-x je grafa od preko 5TF i kad dodjes u situaciju da rebrandana gtx680 tojest gtx770 vrti vise novih naslova bolje......tu je jezgra problema.

a i ti ga pretjeruješ, AMD ima problema sa Project Cars, uhvatio si se toga ko pijan plota, a Nvidia ima problem da je u 99% ostalih naslova 280x (rebrandana 7970 koja je bila rival sa GtX 680) on par sa Gtx780. "Refresh" 290x je tu u trci sa GTX980 tak da je ta tvoja famozna GXT770 daleko od 290-tke...  

12 godina
Gtx 9xx Club

Metal Gear,Pcars,Dying Light,WD i FC4 ako zelis vise od 30 fps....eto te su mi instant pale na pamet....e da AC U,AC 4.....nemoguce doc na 60 fps stabilnih sta god radio sa postavkama jer framerate oscilira kao lud.Ali nebi bilo posteno da ne naglasim da se AC U odlicno vrtio na 30 fps uz radeon pro....poanta je da ima brdo "problema" i amd nista od toga nije rijesio kroz drivere.

Da ne postoji Radeon pro kako bi se rijesio problem broken vsynca u podosta igara?Catalyst tu ne pomaze niti najmanje...znam o cemu pricam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Metal Gear,Pcars,Dying Light,WD i FC4 ako zelis vise od 30 fps....eto te su mi instant pale na pamet....e da AC U,AC 4.....nemoguce doc na 60 fps stabilnih sta god radio sa postavkama jer framerate oscilira kao lud.Ali nebi bilo posteno da ne naglasim da se AC U odlicno vrtio na 30 fps uz radeon pro....poanta je da ima brdo "problema" i amd nista od toga nije rijesio kroz drivere.

Da ne postoji Radeon pro kako bi se rijesio problem broken vsynca u podosta igara?Catalyst tu ne pomaze niti najmanje...znam o cemu pricam.

koja rezolucija? 4k? ako je 1080p onda nešto gadno ne valja, jer je kod mene AC Unity većinom preko 60 fps-a, WD također na max postavkama daleko preko 30 fps-a,  ali ove ostale igre nemam još

13 godina
MEGATAMA kaže...

Izmisljas za metal gear, presao sam sve i jedan nastavak i nikakvih fps problema nisam imao na 1080p gamingu i sa slabijom grafom. Budi ozbiljan, mnogo ljudi ovo cita

12 godina
Gtx 9xx Club

Jos jedna takva da lazem i saljem report na tebe...

MGS GZ 1080p max postavke pocetak igre ,pogled na kamp 45fps na 290 tri-x a 60 fps na gtx 770.Razlog je kao nvidia tech....opet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Salji report, nisam rekao da lazes nego pricas glupost. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Meni to izgleda kao namjerna sabotaža. Npr. PCars su uspjeli srediti za konzole i igra radi glatko na amd chipovima koje su u tim konzolama, dok za PC verziju tvrde kako se optimizirana za nvidijinu fiziku...WTF.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
BoobZ kaže...

a i ti ga pretjeruješ, AMD ima problema sa Project Cars, uhvatio si se toga ko pijan plota, a Nvidia ima problem da je u 99% ostalih naslova 280x (rebrandana 7970 koja je bila rival sa GtX 680) on par sa Gtx780. "Refresh" 290x je tu u trci sa GTX980 tak da je ta tvoja famozna GXT770 daleko od 290-tke...  

280x on par sa gtx780 u 99% naslova? Nešto si ti pobrkao malo žešće. 280x je u rangu gtx770 a 290x je najbliže gtx970, kakva 980.....

---Life is ours, we live it our way---
13 godina
Gtx 9xx Club

Dobro je poznato da i kod zelenih je bilo fps dropa zbog FOV lose optimizacije a naravno modding community je to rijesio. Malo je glupo da na konzolama radi odlicno a na amd grafama ne a konzole su u stvari amd masina nista vise :P

P.S. 2.2mb patch fov fix

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Meni to izgleda kao namjerna sabotaža. Npr. PCars su uspjeli srediti za konzole i igra radi glatko na amd chipovima koje su u tim konzolama, dok za PC verziju tvrde kako se optimizirana za nvidijinu fiziku...WTF.

Za ovo je developer izjavio da su krivi amd driveri i dali primjer kako su dobro optimizirali za konzole bazirane na amd hardveru na sto je amd najavio drivere za Pcars....koji su kako sam naveo donjeli 5fps boost.....

17 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...
XXX kaže...

Za ovo je developer izjavio da su krivi amd driveri i dali primjer kako su dobro optimizirali za konzole bazirane na amd hardveru na sto je amd najavio drivere za Pcars....koji su kako sam naveo donjeli 5fps boost.....

A ništa, valjda će sve prodisati za koji mjesec na windowsima 10 iako vidim da tip na osmici nema baš nikavih proglema sa ovom igrom i jednom R9280X...istina ne pada famozna kiša sam je na stazi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 11:39 (XXX).
12 godina
Gtx 9xx Club

Ja sam poceo igrat Pcars na win 8.1 64bit i 290 Tri-x nakon toga preso na gtx770 pa 780 i sad sam na 970 i u toj putanji su rasle i Pcars performanse :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 11:46 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa bome izlomio si se dobro zbog igranja :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

Pa bome izlomio si se dobro zbog igranja :D

Ma trejdo jednu za drugu pa prodo trecu i nakraju otisao u trgovinu i kupio msi 970 :)

11 godina
Gtx 9xx Club
The Time is always righT
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 12:16 (Luka123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Mislim da je to zbog Grčke i pada Eura u odnosu na $. 

11 godina
Gtx 9xx Club

jel ima tu u clubu koji vlasnik EVGA 980 kartice sa ovim novim ACX 2.0 hladnjakom?čitam da je coil whine dosta česta pojava u novoj seriji?!

The Time is always righT
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZGamer kaže...

jel ima tu u clubu koji vlasnik EVGA 980 kartice sa ovim novim ACX 2.0 hladnjakom?čitam da je coil whine dosta česta pojava u novoj seriji?!

95% kartica ga ima

14 godina
Gtx 9xx Club

Odakle ti to da ih 95% ima ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sve imaju coilwhine samo je pitanje na kojem fps se pojavljuje...e to onda ovisi o modelu i koje "zavojnice" koristi, pravili sto su losije potreban je manji fps za vecu buku tj iritantno pistanje!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Sve imaju coilwhine samo je pitanje na kojem fps se pojavljuje...e to onda ovisi o modelu i koje "zavojnice" koristi, pravili sto su losije potreban je manji fps za vecu buku tj iritantno pistanje!lp

Ako govoriš od 970 verzijama... Kod Asus 970 je meni i na malim fps-ima cvilila(ispod 60) i jedino što je pomoglo je bacit core clock na max. u minus, što nema svrhe raditi. Kod MSI verzije nisam uopće primjetio coil whine za sada u "normalnim uvjetima", samo u crysis 3 izborniku, kad cvili na 3000+ fps-a.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice