GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia Pascal (2016)
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

5K je promašaj, 8K je in.

na 8k star wars battlefront s gtx980 ide cak 2fps-a ali u meniju!

...bar nema coil whine-a.

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

tocno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Nakon 8K ide 16K...užasno ste izvan toka 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

sirotinja, gdje je tonci da popravi malo situaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

vise od 8k ljudski mozak nemoze procesuirati jer zdravo ljudsko oko ne vidi vise od 8mpixa tako da 

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Daj Stjepanj ne piši besmislice - Doom - ~30, Ashes ~30, Diablo 3 ~90... za BF4 ti provjerim večeras.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

aj ultra detalji! plizzz mp naravno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Očekujem da će biti oko 20-tak FPS...
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

evo malo sam proguglo, da se ne mucis:

bome vrti se na cca 20 i nesto sitno fps-a!

evo bf3 uspjeva cak na 35

pa igranje na 8k ovim tempom nebum vidio za 100g

4mal nekuzim kaj konstantno izigravas s tim td-ovima?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 15:04 (Stjepanj).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

za 100 god. lol eto zato 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

za 100 god. lol eto zato 

pa za 100g ces imati battlefield 70-ti dio, tj izgledat ce ti kao da gledas kroz prozor...

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

za 100 nas nece biti ,ti si puko rista 

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Brate mili, ova tema me bas nasmijava 

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

nego jel naleti neko na vise informacija o ovom sto se pominje na par youtube postova da 1080 nece podrzavati 3- i 4-way SLI?

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

da i kaj onda ak nece 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

evo malo sam proguglo, da se ne mucis:

bome vrti se na cca 20 i nesto sitno fps-a!

pa igranje na 8k ovim tempom nebum vidio za 100g

Dobro je ansha rekao, ti i tvoja matematika... 

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

stjepko aj na popravni 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

On-topic: dakle, nije baš 20 FPS. Ako isključimo AA (beskorisno na 5K), BF4 uredno ide na 45-65 FPS na TitanuX na 5K s Ultra postavkama. Da bismo se riješili ovih 45, možemo već s 1080 biti u dobroj situaciji s par detalja niže da 25% bonusa (recimo) pretvorimo s 55 na 60 FPS. :)

Dopunica: padne u žestokim bitkama to i na 35, dakle ne ide baš 40 glatko uvijek, kod eksplozija umire dosta (28-32 sam vidio ingame kad baš sve leti uokolo, eksplodira, ima dosta dima). Za realno ugodno igranje treba reducirati detalje na Medium i bez AA, što je u slučaju 5K ionako nebitno jer nema nazubljenja (5120x2880). 

Dakle, 5K gaming ove godine s full detaljima na 1080Ti 60 FPS :) Dogodine 8K@60Hz ili 4K@120Hz na Volti, za dvije godine i bolje :P

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 18:29 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 4
13 godina
Tonči kaže...

Dakle, 5K gaming ove godine s full detaljima na 1080Ti 60 FPS :) Dogodine 8K@60Hz ili 4K@120Hz na Volti, za dvije godine i bolje :P

Da, samo si zaboravio uzet u jednadžbu evoluciju game enginea...

17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ta evolucija ide prema svom maksimumu ako ga već nije i dosegla. Igre nisu ništa neapredovale od Crysisa iz 2007. godine ili vrlo malo.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

Ta evolucija ide prema svom maksimumu ako ga već nije i dosegla. Igre nisu ništa neapredovale od Crysisa iz 2007. godine ili vrlo malo.

Zato se toplo nadam za nešto novo...

samo bojim se da će vražiji VR još više stagnirati old school gaming

16 godina
neaktivan
4mal kaže...

vise od 8k ljudski mozak nemoze procesuirati jer zdravo ljudsko oko ne vidi vise od 8mpixa tako da 

Ljudsko oko u fokusu ima mogucnost rezolucije 140 milijuna cestica (citaj 140 milijuna pixela, +-20% ovisno o dobi itd, rezolucijom boja za koje bi morao imat 40ak bita po pixelu)... Ovo je zapravo medical fact

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 21:02 (Mojpismonosa).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Da znam to ali nas hw tj brain nemoze procesuirat jer ljudi koriste max 6% mozga ali sad smo vec ot 

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

mene vise zanima kaj si htio reci time da ne vidimo 8mpx :D

jesi mozda mislio na gustocu pixela?

8mpx se moze vidjeti, ovisno o velicini ekrana bez problema

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
4mal kaže...

Da znam to ali nas hw tj brain nemoze procesuirat jer ljudi koriste max 6% mozga ali sad smo vec ot 

Ovo je u biti bullshit, ali da bi krenuli u tom smjeru trebali bi otić u potpunosti OT, ajmo se zadržat na grafama i očekivanom napretku ove godine.

12 godina
odjavljen
XXX kaže...

A dobro sad. Djelomično se slažem. No valja imati na umu da puno malih koraka nakon nekog vremena dovedu do solidnog odmaka. Tako se nešto događalo u ovim engine-ima zadnjih gotovo 10 godina. Mali koraci, od velikog crysisa 1, danas su doveli do fotorealističnih igara poput ethan cartera, crysis 3, modani skyrim, last of us (konzola hebote :P)... Dakle, došli smo na prag fotorealizma, a evo sad ćemo ga napokon moći pokretati u real time renderu sa ovim mrcinama i na visokim rezama i 60+fps :) ... Već sada imamo furyx, titane i ti kartice koje mogu odvrtit i neke aaa naslove u 4k na prihvatljivom fps-u, možda par detalja spustiti...

4mal  uf uf uf... gdje si otišao prika?! 6% kapaciteta mozga kojeg iskorištavamo (iako novija istraživanja tvrde da je postotak veći) nema apsolutno nikakve veze sa sposobnosti oka da prikuplja svjetlost  na način kako to dosad radi, a radi to jako dobro :) - jedna od najkompleksnijih tvorevina evolucije (i/ili nekog mastermind-a :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 21:20 (eywa33).
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

@4mal

prica o nekim % koristenja mozga je pukla odavno i nema veze ni sa cim. mozak se kompletan koristi, a o detaljiima toga proguglaj malo bolje nije bas ovo vrijeme ni mjesto za to.

a nazad za ono sto se SLI tice... to sto tebe ne interesuje vise grafika u sistemu to je jedna stvar, nemoj cijeniti potrebe svih ljudi prema svojim potrebama.. ili mogucnostima. 

a izlgeda da ce ipak i 1080 mocu i vise od dve u SLI samo jos nema detalja ali moci ce valjda.

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

Tu se varaš. :) Napredovale su, razlike su bitne i velike, ali štos je da nisu drastične kao između 1998 i 2002 ili sl. jer smo konačno uspjeli hrpu stvari. Napredak se sad očituje u sve uvjerljivjim stvarima poput animacije i osvijetljenja. Imali smo ogroman skok od Crysisa do danas s PBR teksturiranjem, volumetrična emisivna svjetla itd...

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Šteta što je sve manji napredak u priči i funkcionalnostima, a igre sve više nalikuju na Michael Bay filmove - bitno da su specijalni efekti dobri, da sve nešto skače, puca, eksplodira, a priča? Meh, ko prati priču, ne daj Bože da još moraš i čitat nešto :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 21:50 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ocito sam u zabludi onda sorry svima sad sam nesto pametniji :-)

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice