AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Vega
Tonči kaže...

AMD Radeon RX Vega 64 Liquid: base 1406 MHz / boost 1677 MHz
AMD Radeon RX Vega 64 Limited: base 1247 MHz / boost 1546 MHz
AMD Radeon RX Vega 64: base 1247 MHz / boost 1546 MHz

Dakle, 47% i 59% više hertza od Fijija. Sve manje performansi od toga, gadno su zeznuli softver.

Ta limited je 375W tdp kartica hladjena blower coolerom. Jel ti sad jasno zasto su performanse takve? Nikad ta kartica nece radit na niti blizu tom taktu..

Performanse stock 1080 Ti? Lol, dobra...

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 0:02 (ansha).
16 godina
odjavljen

Nisu valjda toliko usrali hlađenje... Voda je ovdje zanimljiva.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nisu valjda toliko usrali hlađenje... Voda je ovdje zanimljiva.

Voda jos kako tako, al blowerice su ruganje tesko, sprdacina i sramota..

8 godina
protjeran

Trazio sam BIOS za moju plocu, pa sam naletio na ovo:

http://www.sapphiretech.com/catapage_pd.asp?cataid=338&lang=eng

A Sapphire je maknuo sve drivere, manual, CPU support sa Web-a za moju plocu.

Zelio sam vidjeti dali podrzava nekakav jaci CPU od ovoga, jer su sad FX 8 povoljni.

17 godina
Razbacivanje sa frekvencijama, teraflopsima and shit mi bas nist ne znace jer graficku ne trebam za obradu slike i videa nego za gejming.

Misle pokazat kakve frejmrate tabele usporedno sa 1070 i 1080 ili nas drkat brojkama koje u praksi bas nist ne znace, pogotovo ne ako su driveri u banani.
13 godina
AMD Vega

Najgore od svega, sa ovim ppw-om Nvidija uopće neće morati spuštati cijene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Pa to je OK, pirova pobjeda nvidijaša koji su prizivali propast AMD-a. Sobzirom da sad voljena tvrtka posluje jako dobro pravom nvidijašu nije problem podržati svoju voljenu tvrtku i platiti koliko treba 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Vega

Pirova ? (Ne)Konkuriraju godinu dana starom čipu sa duplo većim TDP-om i cjenom za proplakat ?

Ovo je iživljavanje. Sreća pa je tu Ryzen da ih drži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

Heh, svašta - pa ako bude uopće između 1080-1080TI bit' će dobro :) ... a cijena kod nas, hmm vjerojatno ispod 6000-6500kn ne bude poznavajući naše trgovce.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Vega

3 Vega kartice:

Entry vega (mala vega 56)

399$

Vega64

499$

Vega64 Voda

599$

Najavljena i RX Vega NANO

https://www.techpowerup.com/235660/amd-announces-the-radeon-rx-vega-nano

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 9:02 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Vega

Cijena 1080-ke, malo nize performanse, mlaznjak od coolera i vjerojatno konstantnih 95°C. Cini se kao dobra prilika, navali narode! 

Vodenjaca nije 599 nego 699$ jer dolazi samo kao bundle...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Vega

Link na prezentaciju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
AMD Vega

testovi tek 18tog ,,tad sluzbeno krece prodaja i vega rx driveri

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

3 Vega kartice:

Entry vega (mala vega 56)

399$

Vega64

499$

Vega64 Voda

599$

Najavljena i RX Vega NANO

https://www.techpowerup.com/235660/amd-announces-the-radeon-rx-vega-nano

Perfornase u rangu 1080 (bez ti), i to ne piše da li zrak ili voda tako da će cijena biti ili ista ili skuplja.  I ovo se čekalo toliko vremena?

Ne bude li extra bar u majnanju (što ne vijerujem) mislim da će se ekipa radije strpiti do volte.

16 godina
odjavljen
AMD Vega

Evo, kaže frend koji je na SIGGRAPH-u da slobodno možemo računati da je Vega 56 (stock) brza kao 2x RX580 plus 10%, a vodena Vega najmanje +25-30%, s tim da očekuje da će AIB kartice bit i puno bolje, da navodno Vega pod vodom može bez problema 1750+.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 9:30 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
Tonči kaže...

Evo, kaže frend koji je na SIGGRAPH-u da slobodno možemo računati da je Vega 56 (stock) brza kao 2x RX580 plus 10%, a vodena Vega najmanje +25-30%, s tim da očekuje da će AIB kartice bit i puno bolje, da navodno Vega pod vodom može bez problema 1750+.

Znači u najboljem slučaju vodena može dostići 1080Ti, okej :) živi biil pa vidjeli.

13 godina
neaktivan

Ako nista bar ce biti kartica od 400eur da se kupi, posto je 1070 skocila u nebesa 

17 godina
odjavljen
AMD Vega

To bu onda TDP 400W i više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

???

Edit : daj usporedbu s konkurencijom, a ne da mi moramo računati koliko su dvije 580-tke (valjda se misli na savršenu skalaciju) i dodavati 10%.

ansha kaže...

Koja glupa usporedba, znaci vega je puno brza nego sta je amd na sluzbenim slideovima prikazao? Koje idiotarije...

Ja imam pouzdanu informaciju da će Volta biti 3 x 1070 gtx - 12%

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 9:56 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ako nista bar ce biti kartica od 400eur da se kupi, posto je 1070 skocila u nebesa 

Naravno da nece, zasto bi njih prodavali jeftinije lol....

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Koja glupa usporedba, znaci vega je puno brza nego sta je amd na sluzbenim slideovima prikazao? Koje idiotarije...

17 godina

Jesi siguram a kao vega nije za majnanje +  ove cijene dolazimo do puno vece cifre 

17 godina
odjavljen
AMD Vega

400$=4000 kn kad su grafe u pitanju

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
AMD Vega

Pokupit će braća Alije Sirotanovići ove prije nego što dođu u shopove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

nase trziste je nebitno ako gledas da ce biti 4000Kn

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

400$=4000 kn kad su grafe u pitanju

Bilo prije, ali je $ pao u zadnjih pola godine za cca 10%....zato su i rajzeni normalni s cijenom kad gledas na americke cijene 

Ali zbog mining hype-a sve je moguce 

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Čak i nije glupa usporedba. Evo, baš gledam statse, praktički Vega je ista arhitektura + HBM, doslovno duplo jezgara, veći takt... nije daleko od mog izračuna. Usporedba je odlična, zapravo. Upravo u tome i jest smisao i rast performansi: svaka jezgra više je proporcionalno više performansi. Svaki MHz više isto tako. Pascali nisu ništa drugo nego više jezgara + veći takt. To je sva filozofija. Vega ima prednost u HBM-u, šira sabirnica po modulu znači makar imala istu ukupnu propusnost kao GDDR5X.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Čak i nije glupa usporedba. Evo, baš gledam statse, praktički Vega je ista arhitektura + HBM, doslovno duplo jezgara, veći takt... nije daleko od mog izračuna. Usporedba je odlična, zapravo. Upravo u tome i jest smisao i rast performansi: svaka jezgra više je proporcionalno više performansi. Svaki MHz više isto tako. Pascali nisu ništa drugo nego više jezgara + veći takt. To je sva filozofija. Vega ima prednost u HBM-u, šira sabirnica po modulu znači makar imala istu ukupnu propusnost kao GDDR5X.

Fascinantno mi je s koliko krivih podataka redovito baratas u svojim postovima.

Dakle, 55% vise jezgara (2304 vs 3584) je tebi "doslovno duplo"?  Bravo..

Takt takodjer nece biti visi nego nizi nego na aftermarket 580-kama, uz 95C i turbinu na najjace (drukciji scenarij nije moguc sa 295W tdp karticom ako zelis drzat kakav takav takt).

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.7.2017 11:02 (ansha).
16 godina
AMD Vega

Ma meni sve to upućuje samo na to da kartica neće biti baš previše isplativa u usporedbi s konkurencijom, čemu se većina nadala. I to je šteta za nas, ali ježi ga. Uvijek isti problem u AMD GPU segmentu... visok TDP, temperature, mediocre performanse, čudni driveri. Ništa novo ni groundbreaking osim nove memorije koja očito i nema nekog benefita kako stvari stoje.

Procesore su pogodili ali s grafama se još uvijek muče.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Dakle, 55% vise jezgara (2304 vs 3584) je tebi "doslovno duplo"?  Bravo..

Takt takodjer nece biti visi nego nizi nego na aftermarket 580-kama, uz 95C i turbinu na najjace (drukciji scenarij nije moguc sa 295W tdp karticom ako zelis drzat kakav takav takt).

Istina, da, broj jezgara sam pretpostavio da je 2048 vs 4096. :) Ali, ne moram se truditi kad si tu da ispraviš.

Što se tiče takta, ne vidim o kojem nižem taktu Vege govoriš? Vidim u GN videu da je 580 na 1266MHz, a Vega 56 dolazi na 1471. 1471-1266 = 205 MHz više, ne manje. Imaš li drugačije informacije o taktovima?

Nope.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice