AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 817.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

RX480 82w average from PCI-E slot

Sapphire R 380X Nitro 48w average from PCI-E slot

MSI R9 290x Lightning 32w average from PCI-E slot

Ispada da što manje naponskih kablova ima na grafi to više vuce preko PCI slota. Nije mi to neka logika, bar nije sigurna, jedino što izgleda "u vidi ima samo 1x6pin !". Kog briga bolje dodajte jos jedan pa kao na lightningu da ga mos iskopcat ako ti ne treba... I oni i Nvidia sa tim smanjivanjem naponskih utora, koda ce ih ekipa mrzit... Nvidia throtla, ova kuri pci... Bezveze

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 22:36 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

zipa o kojem se radi procesoru nadam se da nije dobio Otkaz 

17 godina
Stavit ce novi bios na nju a ostale pokrpati sa driverima i rijesena stvar, shebali jesu ali dosta toga je prenapuhano, ni prvi ni zadnji koji su shebali stvar.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan

Ne kužiš poantu, ako stave BIOS koji ograničava PCI-E slot onda bi kršili PCI-E power specifikacije i u istim su govnima. Jedino postoji opcija da limitiraju oba izvora napajanja i prilično underclockaju GPU i memoriju da nemaju spikeove i da average bude normalan. No, tada su opet labilni za tužbe jer GPU neće dosezati clockove koji pišu na kutijama.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 22:48 (JozoBozo121).
12 godina
The_Fichek kaže...
Lucidius kaže...

Kazem zato jer su se Gainward i Palit pokazali kao ultimativni hladnjaci

Ok, super su rjesili 1070 i 1080, drago mi je i mislim da si svima koji citaju ovih par tema o grafama dokazao da su super, ali ako mozes smirit hormone that would be great :)

ne ljuti se, to je jače od njega

donedavno je msi bio zakon dok se imala 390 msi, sad više msi ne valja

17 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Stavit ce novi bios na nju a ostale pokrpati sa driverima i rijesena stvar, shebali jesu ali dosta toga je prenapuhano, ni prvi ni zadnji koji su shebali stvar.

Da ali kad ograniče to onda će i kartica dobiti manje "soka", što može značit i da više neće bit stabilna na trenutnim taktovima pa će performanse biti niže nego u ovim testovima, a overclock će biti doslovno nepostojeći.

Ali ok, riječ je o takoreć nebitnim referentnjačama koje nitko neće kupit..

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa 6-pin može dati više od 75W, kako onda može moja R9 290 na 1.4V napona da vuče preko 350W po HWInfo-u ako PCI-E daje 75W, 6-pin 75W i 8-pin 150W. Odakle zna da vuće sa PCI-E slota višak taj preko 150W kad sam 6-pin može izdati 150W ako je kvalitetno napajanje bez PCI-E slota.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Kao i uvijek nikada ne treba kupovati prve serije kada je bilo koji hardver u pitanju. Šansa da popušiš problem je velika.

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Pa 6-pin može dati više od 75W, kako onda može moja R9 290 na 1.4V napona da vuče preko 350W po HWInfo-u ako PCI-E daje 75W, 6-pin 75W i 8-pin 150W. Odakle zna da vuće sa PCI-E slota višak taj preko 150W kad sam 6-pin može izdati 150W ako je kvalitetno napajanje bez PCI-E slota.

Zato jer se iz specifikacija tih konektora može izać, ali ti to radiš doma, a ovo su službene izdane kartice koje moraju proći tesitranje i odobrenje certifikatora PCI Express standarda.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
12 godina
JozoBozo121 kaže...
Patrick_cro kaže...
Velika stvar, ogranicit ce driverom da ne moze povuci vise od toga i staviti 8 pinski prikljucak i rijesena stvar. Napuhavaju vijest bez veze. A sad da je bas crko proc zbog toga ne vjerujem, nek da neku povratnu informaciju.

Jesi ti vidio kolike su kartice slikali po skladištima? Znaš što je svaka od tih kartica ako je ovo istina? U uređenim državama je to temelj za tužbu jer na svakoj kutiji piše PCI-E 3.0 Ovo moraju hitno riješit ako je istina inače ne liči na dobro. A mogli bi završiti i na tehnološkom sudu 

Kao sto je nvidia zavrsila na sudu za 3.5 brzog vrama na gtx 970?....

17 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Može dat više od 75W, ali ne smije. Ni preko 6pin kabela a pogotovo preko PCI Express slota. Kod MSI R9 390X spikeovi preko PCE 6pin i 8pin idu do 450W. To su samo spikeovi pa nema neke štete, isto kao kad rukom prijeđeš preko vatre.. sve je ok dok prolaziš dovoljno brzo da se ne opečeš odnosno dok ti veliki spikeovi traju što kraće..

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kakva je razlika izmedju 6-pin i 6+2-pin nikakva jer kroz ova 2-pine ne ide amperaža.

Moj PC  
1 2 hvala 1
10 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Kao sto je nvidia zavrsila na sudu za 3.5 brzog vrama na gtx 970?....

Još su na sudu, ali kupci koji su htjeli su dobili pravo vratiti kartice u trgovine. Ali Nvidia je uhvaćena u falš marketingu, ovo je kršenje standarda pa je malo drugačija situacija.

17 godina
Kako ce izaci iz specifikacija?? Pa ogranice da je max 75 w preko pci e i ostatak ide preko 6 pinskom konektora. Inace 6 i 8 pinski konektor imaju istu broj zica od 12v, 8 pinski konektor ima samo 2 dodatne zice za bolju stabilnost napona, tako da 6 pinski moze dati 150w bez beda.
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

R9 295x2 preko dva 8-pin može povući preko 600W, jedan 8-pin 300W

https://www.amd.com/Documents/Selecting-a-System-Power-Supply-for-the-AMD-Radeon-R9-295X2-Graphics-Card.pdf

I ovo sad nije ništa novo kakva tužba - The two-generation-old Radeon HD 6990 pulls way more power from the PCI Express slot, with peak values that exceed the PCI-SIG's 75 W specification.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-295x2-review-benchmark-performance,3799-14.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 23:09 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nije bitno, 6 pin konektor je isto dio PCI-Express specifikacija i on je specificiran na 75w, a 8 pin na 150w. Ja sam svjestan razlike u njima i glupa je ali takav je standard. Eto kolega mirzet je stavio link, i tamo se vidi da ih ne zovu PCI-E power konektor nego auxilliary, što znači da ti konektori nisu dio službenog standarda

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 23:07 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Kakva je razlika izmedju 6-pin i 6+2-pin nikakva jer kroz ova 2-pine ne ide amperaža.

6-pinski ima samo 2x12V voda (zapravo 3 ali jedan nije spojen. Na 6+2 ili 8-pinskom su 3x12V voda.

Koliko ja znam, na svakom 12V vodu je 8A, tako da teoretski svaki vod može dati 96W.

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Mile 74 kaže...
mirzet1976 kaže...

6-pinski ima samo 2x12V voda (zapravo 3 ali jedan nije spojen. Na 6+2 ili 8-pinskom su 3x12V voda.

Koliko ja znam, na svakom 12V vodu je 8A, tako da teoretski svaki vod može dati 96W.

Dobro uredu, al svaki kvalitetniji PSU za CF ili SLI ima samo 6+2 ili 8-pin konektore znači bez 6-pin.

10 godina
neaktivan

Ali na RX 480 i average prelazi 75w. Pogledao par reviewova, izgleda sasvim dobra kartica za 1080p, još kad dode 4GB. 

13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
Mile 74 kaže...
mirzet1976 kaže...

Dobro uredu, al svaki kvalitetniji PSU za CF ili SLI ima samo 6+2 ili 8-pin konektore znači bez 6-pin.

Pa 6+2 ti je 6-pinski. Ako ukopčaš još ona dva onda je 8-pinski.

EDIT: Ako je samo 6-pinski onda ima samo 2x12V voda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 23:19 (Mile 74).
17 godina
Ovisi nekad je spojen nekad nije, u svakom slucaju 6 pinski bez beda daje 150w
17 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

I ovo sad nije ništa novo kakva tužba - The two-generation-old Radeon HD 6990 pulls way more power from the PCI Express slot, with peak values that exceed the PCI-SIG's 75 W specification.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-295x2-review-benchmark-performance,3799-14.html

Krivo piše u grafu, ova veća potrošnja je preko PEG konektora a ova manja preko PCI Express slota. Preko slota je je HD6990 premašila jako malo, tek za par watta, i to je bio peak od par ms, što se tolerira. Kod RX480 je peak bio 155W a average 82W što je više nego dozvoljeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 23:19 (Penryn).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Nemereš vjerovati kak su se tak uspjeli preračunati...nitko im niš ne bi rekao da su stavili 2X 6 pin strujni konektor. Netko bi ziher trebao dobiti otkaz.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Nemereš vjerovati kak su se tak uspjeli preračunati...nitko im niš ne bi rekao da su stavili 2X 6 pin strujni konektor. Netko bi ziher trebao dobiti otkaz.

Ma kakvih 2x6, jedan 8pinski i to je to. Ali onda bi se valjda bolje clockala, više grijala, cooler bi trebao biti bolji.. tko zna jel stvarno netko bio nesposoban ili postoje neki skriveni razlozi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 23:23 (Penryn).
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma onaj chipset komad lima nisu ni trebali koristiti za hladnjak....ma bezveze mi uopće diskutirati o ovoj referentnoj verziji. To ne bi trebao nitko ni kupiti, promašaj ko i uvjek. To nek pokupuju ovi nestrpljivi a ostali i tak čekaju normalne verzije.

Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
The_Fichek kaže...
Lucidius kaže...

Kazem zato jer su se Gainward i Palit pokazali kao ultimativni hladnjaci

Ok, super su rjesili 1070 i 1080, drago mi je i mislim da si svima koji citaju ovih par tema o grafama dokazao da su super, ali ako mozes smirit hormone that would be great :)

ne ljuti se, to je jače od njega

donedavno je msi bio zakon dok se imala 390 msi, sad više msi ne valja

Ajde ti ne trolaj, gdje sam ja uopce spominjao da nevalja MSI 390?? Kazem samo da su Gainward i Palit ove godine uber hladnjaci i steta da nisu i na AMD-u.

A taj hladnjak na MSI R9 390 je bolji i glomazniji od ovih novih MSI TF6 hladnjaka, koji vise vuku na hladnjake koji su bili na gtx 970 nego na one koji su na 390.

10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa vuku više ka 970-kinom zato jer je i TDP u sličnom rangu. Bezveze je stavljat veći cooler ako neće imati neki učinak

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako nece imat bolji ucinak? Eto primjer ti je Gainward i Palit o kojima sam se vec napisao da me prsto bole.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Picajzla te zeki malo, chill :)

Evo ja mislim jedinog reviewa CF 480 za sad:

Tamo di funkcionira je uvijek brze od 1070, u nekim igrama je avarage fps na razini 1080.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 1:20 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice