Eh kad bi postojali Gainward Phoenix ili Palit Game rock/Super jetstream modeli za AMD grafe ove godine... steta sta rade samo za Nvidiu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dolasku DX12 se svi trebamo veselit..
Što se RX480 tiče, ako se uzme u obzir cijena kartica je odlična, al ako se gleda šira slika GCN se više ne čini baš tako naprednim. Jednostavno ne valja ako ovako mali čip ovoliko troši i ovoliko se zagrijava. Kartica na 1266MHz lupa power limit i tada vuče oko 160W DC. Nereferentne verzije će se vjerojatno bolje clockati al to će podići potrošnju i zagrijavanje abnormalno puno.
Mislim da će Vega biti puno bolje izvedena jer će "hardverski" biti puno jača dok će takt i napon biti dosta niži što će uvelike poboljšat efikasnost. Slično kao Nano vs R9 390X.
Pričekajmo nereferentne verzije pa onda bacajmo usporedbe max clockane RX480 vs max clockana GTX970, a još pogotovo kad dođe 3dmark DX12. Zanimljiva će bit i usporedba s GTX1060, koja će izgleda već za tjedan dana izaći.
btw. evo vam dvi lijepe slije polarisa.
Ma da kartica samo što je izašla treba sačekatiti drajver koji če joj dati bolji boost i onda 970 ostaje u prašini čak i sad je bolja 4gb-8gb vRam, DX12 i noviji arch, sad je jednaka sa 970 za mjesec-dva to će biti već druga priča.
D3lBoy Naravno da želim DX12, ali DX11 je predstavljen 2008 i kada je on ozbiljnije došao u igru i promijenio grafiku? Oko 2011, sam kraj nje, a one vizualno prekrasne igre koje su ga iskorištavale do kraja su došle negdje 2013 (Bioshock Infinte, Tomb Raider, Black Flag, GTA V, Crysis 3, Metro Last Light, BF4) znači 5 godina za neki maksimum. DX12 je predstavljen prije 2 godine i tek će ove godine izaći dvije-tri veće igre koje nisu rađene eksluzivno za platformu koja ga podržava (XOne). Znači iduće godine bi trebao biti taj povećani broj, a nakon toga će to biti mainstream. Nadam se da bi to moglo već sljedeće biti mainstream, ali tek krajem. Što prije to bolje jer ćemo moći imati već broj toga na ekranu i s ljepšom grafikom. Ja bi osobno da već ove godine DX12 ide masovno ali eto, nažalost to nije tako.
Tonči Wrong sam zato što mislim da su developeri lijeni, pohlepni kapitalistički šupci kojima je na misli samo kako povećati profit uz što manje ulaganje? Znaš onu najtužniju priču sa samo šest riječi? Ubisoft. Optimizacija. DX12. Meni se plače kad ovo čitam. Nadam se da to neće biti istina.
Eh kad bi postojali Gainward Phoenix ili Palit Game rock/Super jetstream modeli za AMD grafe ove godine... steta sta rade samo za Nvidiu
PowerColor ce izbaciti novog devila sad, dual 480i LCS 480ku sa vodenim hladjenjem, Sapphire ce izbaciti Dual X, Nitro i Toxic, sta ce ti vise :)
Kazem zato jer su se Gainward i Palit pokazali kao ultimativni hladnjaci
Ma za mjesec-dva će i kod nas biti oko 1800kn 4Gb model. Ako je već sada u DE 1660kn 4GB powercolor, uskoro će biti i kod nas niže.
Ne razumjem ove šta i dalje spominju 970ku u drugoj polovici 2016 godine. Pa to je DX11 GPU a u novom DX12 je drek.
ti si prvo promjeni taj cpu pa onda tek gpu
Preporučaš mi i7icu i to K verziju, jer sve drugo uzrokuje BN?
Brat mi radi u Njemačkoj i njemu ću dat zadatak da mi nabavi nereferentnu 480ku
Ma ima dobrih hladnjaka i za AMD... Vapor X, Tri X, Lightning... Ja samo te i uzimam, jer ne samo da imaju odlicno hlađenje vec i apsolutnu kontrolu nad svim voltažama i clockovima od core do aux koje cesto možeš undervoltat i imat još tišu i hladniju stabilnu karticu :)
Btw. da u Uziju ima Sapphire i XFX 480 od 4gb za 1990kn i obje od 8gb za 2400 mislim da one imaju backplate, niže od toga teško da ce bit pošto je uzi inace jeftin (izuzev ED i Ipon)
Neznam jel već neko postao ovo u ovu temu, ali je Stjepko u drugu pa prenosim i ovdje
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/?st=iq1a6p7r&sh=d0f9e3e6
Izgleda da je AMD danas potiho promijenio priču s TDPom i stavio ga da je 110W, a jasno su govorili 150W, također izgleda da ovo ne odgovara PCIE specifikacijama i da bi mogli imati problema zbog toga.
Ma ima dobrih hladnjaka i za AMD... Vapor X, Tri X, Lightning... Ja samo te i uzimam, jer ne samo da imaju odlicno hlađenje vec i apsolutnu kontrolu nad svim voltažama i clockovima od core do aux koje cesto možeš undervoltat i imat još tišu i hladniju stabilnu karticu :)
Btw. da u Uziju ima Sapphire i XFX 480 od 4gb za 1990kn i obje od 8gb za 2400 mislim da one imaju backplate, niže od toga teško da ce bit pošto je uzi inace jeftin (izuzev ED i Ipon)
Koliko sam vidio u Uziju je sve rasprodano.
Ok, super su rjesili 1070 i 1080, drago mi je i mislim da si svima koji citaju ovih par tema o grafama dokazao da su super, ali ako mozes smirit hormone that would be great :)
Hmm ne vjerujem da se u danu sve rasprodalo, treba poslat mail. Oni inace nemaju skladište vec narucuju iz Europe, zato i je jeftinije, tako sam ja FX i stigao mi za par dana
Malo dobrih vijesti:
https://hardforum.com/threads/amd-radeon-rx-480-video-card-review-h.1903637/page-9#post-1042387063
1500MHz je 20% OC, tako da vodeći se TPU grafovima kartica bi mogla biti kao FuryX u 1080p ili kao Fury nonX u 1440p.
U neku ruku PowerColor iz ofsajda napravio najbolje hladjenje za 300 seriju, ako nastavi u 400 to ce biti super, steta doduse 2 godine gare samo =/
Nizi tdp jos bolje, ali nije u tome stvar. Laicki receno da svi razumiju je to da grafa vuce vise od 66w sa pci-e slota a nebi smjela i samim time ne ispunjava specifikacije, problem je u tome da moze slot otici u klinac. Na toms hardweru su potegnuli 79w sa pcie slota i tu je problem( ne moze se zvati pci e kartica). Znaci izdaju driver i tamo ogranice da ne moze povuci vise od 66w i rijesena stvar, ostatak struje ce dobiti preko 6 pinskom modula, ili ako treba stave 8 pinski modul i stvar rijesena.
Koliko sam vidio u Uziju je sve rasprodano.
Nije rasprodano nego još nije ni krenula prodaja. Kreće od sutra ;)
Sad stigao sa posla i vi se dobro raspisali.Nekima je dobra a neki su razočarani. Vidim da je u nekim igrama stvarno loša(bf4,crisis3) ali u nekim briljira te pretpostavljam da je do drivera.Ovde sam izvukao neke igre s čime će oni razočarani promjeniti mišljenje,a oni koji je hvale još i više hvaliti.Sljedeći driveri će izvuči još više iz nje tako da je ova grafa best buy i nema se šta prigovoriti pogotovo kad dođu custom modeli.
Nije rasprodano nego još nije ni krenula prodaja. Kreće od sutra ;)
Tako je kod svake 480ke
Stavili su online ali nije otvorena prodaja dok im sutra dobavljač ne odobri xy komada. Provjereno.
Navodno se u stranim dućanima kartice prodaju kao da su džabe.
Očito je AMD pogodio s RX 480, kol'ko god mi tu kenjuckali.
Izgleda da je AMD odlučio malo muljati pa postoji mogućnost da RX480 izgubi PCI Express certifikat. Prema mjerenjima nekoliko recezenata izgleda da RX480 preko PCI Express slota povlači i do 155W (spikeovi), što je puno više od max dopuštenih 75W.
Našem Denisu iz Buga je, ako sam dobro razumio, proc crkao usred testiranja.. valjda nije zbog ovog?
Više na: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/?st=iq1bigjl&sh=ceeb2880
Au to nikako nije dobro ako je istina... 155w samo preko pci, nisam znao ni da je to moguce
Izgleda da je AMD odlučio malo muljati pa postoji mogućnost da RX480 izgubi PCI Express certifikat. Prema mjerenjima nekoliko recezenata izgleda da RX480 preko PCI Express slota povlači i do 155W (spikeovi), što je puno više od max dopuštenih 75W.
Našem Denisu iz Buga je, ako sam dobro razumio, proc crkao usred testiranja.. valjda nije zbog ovog?
Više na: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4qfwd4/rx480_fails_pcie_specification/?st=iq1bigjl&sh=ceeb2880
Možda se je desilo preveliko opterečenje na matičnu i to je skurilo cpu. Nema matična neki limit da se ograniči na tih 75w?
mogu ce je ali u driverima vendori to lockaju ...pomao bezobrazno jer ti moze skurit karticu
nadam se da ce bitit fer pa ce to restriktat... AMD WTF?
Au to nikako nije dobro ako je istina... 155w samo preko pci, nisam znao ni da je to moguce
Naravno tih 155W je najveći zabilježeni spike koji je trajao par milisekundi.. ali svejedno, ni spike i average ne smije biti preko 75W i do sad na niti jednoj kartici koju je Tom's hardware testirao nije bio. Usporedbe radi na GTX1080 average kroz PCI Express slot je bio 40W uz najveći spike 62W.

Kakav trash od maticne je dozvolio da to spali procesor, to je tako glupo i pomisliti a kamol' da je to grafa prouzrokovala mislim nema smisla nikakve logike alo
Ufff. Ako bi to (ne daj bože) bilo stvarno, nisam siguran da bi AMD uspio isplivati iz toga. Nemaju oni novčanih sredstava (kao npr. Intel da plate sve zamjene za P67 chipset)
Jesi ti vidio kolike su kartice slikali po skladištima? Znaš što je svaka od tih kartica ako je ovo istina? U uređenim državama je to temelj za tužbu jer na svakoj kutiji piše PCI-E 3.0 Ovo moraju hitno riješit ako je istina inače ne liči na dobro. A mogli bi završiti i na tehnološkom sudu
Nereferentne će imati 2X6 ili 1X8 strujni ulaz pa ne bi trebale toliko povlačiti iz PCI utora. Ove referentne i tak nikada ne bi kupio. Taj hladnjak je sam po sebi koma a za očistit je teža koma. Vjerujem da će ti referentni nestati sa tržišta u roku keks.