AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Patrick_cro kaže...

Asus gpu tweak nije bas nesto za oc, trixx je ok, ali po meni je msi afterburner definitivno najbolji alat za oc, jos za njega imas i posebno dodatke za otkljucavanje napona na grafi tako da msi afterburner definitivno izmedu svih tih alata za oc grafe.

Fazon je sto je kod MSI afterburnera zakljucan napon i nema diranja cackanja po njemu za odredjene grafe, moras ganjati te dodatke koje recimo na Sapphire Trixx softveru ne moras nista dirati i sve ti stoji otvoreno da podesavas.

Znas i sam da 90% ljudi koji hoce da clockaju manje vise nemaju pojma sta rade, procitaju/pogledaju koji guide i sta mogu vidjeti osim takvih par komentara, a kad je zakljucan napon samo odustanu - znas i sam da se desava.

S druge strane, ne znam kad si zadnji put pokreno asus GPU tweak, imas 3-4 profila vec podesena i jednu jako dobru stvar, sto mozes da stavis a to je da ti napon se dize automatski kako podizes core clock(naravno njihova formula i samo dizanje je po njihovim standardima ok i zna, ma uvijek je malo veca nego sto bi trebala biti) i to je veoma zgodan detalj koji npr nemas ni na Sapphire Trixx 

@dreadmore/drummond i ima li jos koji njegov alter ego account, ti si za mene sto bi rekli pussy smoke, ja sam vise para bacio na zajebancije na steamu (jer mi se moze) nego sto si ti na sve svoje masine zajedno 

Click me

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 13:28 (chaselol).
15 godina
chaselol kaže...

Sapphire Trixx softveru ne moras nista dirati i sve ti stoji otvoreno da podesavas.

Znas i sam da 90% ljudi koji hoce da clockaju manje vise nemaju pojma sta rade, procitaju/pogledaju koji guide i sta mogu vidjeti osim takvih par komentara, a kad je zakljucan napon samo odustanu - znas i sam da se desava.

Nijedan od ta tri modela nemaju sve te mogucnosti koje si ti nabrojao sve ovisi koji model dobijes.Onda si prinuđen da flashas bios da bi otkljucao napon ili postavio kako tebi odgovara medjutim slazem se s vecinom da je msi mozda najbolji izbor od svih tih alata.Recimo jedan primjer ako msi nije u stanju da otkljuca napon onda sigurno ni s ona dva ostala alata neces to uspijeti.

9 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Hahahaha, znači pravi pokazatelj nečijeg znanja je koliko je vremena na Steamu potrošio i koliko je novaca tamo utukao   Što si nam brutalno odgovorio :D Valjda si to potrošio na csgo kojeg tjera neki dualac kao i dx9 grafa iz prošlog desetljeća, ma najjači si, pravi hardware mag XD

Majke ti, koja klaunčina  Ajde zbilja zakopaj se 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.4.2017 20:40 (drummond).
Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Fazon je sto je kod MSI afterburnera zakljucan napon i nema diranja cackanja po njemu za odredjene grafe, moras ganjati te dodatke koje recimo na Sapphire Trixx softveru ne moras nista dirati i sve ti stoji otvoreno da podesavas.

S druge strane, ne znam kad si zadnji put pokreno asus GPU tweak, imas 3-4 profila vec podesena i jednu jako dobru stvar, sto mozes da stavis a to je da ti napon se dize automatski kako podizes core clock(naravno njihova formula i samo dizanje je po njihovim standardima ok i zna, ma uvijek je malo veca nego sto bi trebala biti) i to je veoma zgodan detalj koji npr nemas ni na Sapphire Trixx 

@dreadmore/drummond i ima li jos koji njegov alter ego account, ti si za mene sto bi rekli pussy smoke, ja sam vise para bacio na zajebancije na steamu (jer mi se moze) nego sto si ti na sve svoje masine zajedno 

Click me

nema tu nikakvog "fazona", ono sto jucer nije bilo u afterburneru sutra ce biti!

evo ti samo jedan update doticnog a od asusa i ostalih me sramota i staviti!

http://www.guru3d.com/files-details/msi-afterburner-beta-download.html

pišeš tolike budalastine po forumu da mi se neda vise dolazit čitati, definitivno meni najgori forumas od kojeg nitko nema koristi!eod

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Svako malo neka komedija sa njime, trebalo bi prilikom registracije na forum ubuduce staviti neki IQ test jer ovo u zadnje vrijeme je nepodnosljivo kakve se sve gluposti i dezinformacije pisu 

Moj PC  
3 1 hvala 2
14 godina
Lucidius kaže...

trebalo bi prilikom registracije na forum ubuduce staviti neki IQ test jer ovo u zadnje vrijeme je nepodnosljivo kakve se sve gluposti i dezinformacije pisu 

Ti bi pao na nekim drugim stvarima, po meni isto jako bitnim.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovdje se doslo pisat argumentirano o tehnologiji a ne glumit bečku damu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Da, argumentirano sa osnovama kulture i barem malom dozom realnosti, a ne svaki put kad netko napise post koji ne mozes kontrirati da popijes crveni karton.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja jos nisam vidio post koji nisam mogao kontrirati, a stvar oko crvenih je u necem drugom, al dobro nije tema.

Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

a stvar oko crvenih je u necem drugom

Da, još jedan od onih koji misli da svi imaju nešto protiv njega.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina

Mozda da se tema preimenuje u nesto tipa "AMD Polaris RX 4xx, 5xx" ili "AMD Polaris RX 400 i 500 serije" ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 15:30 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Dosta ih ide na 1.5ghz na zraku i radili su na boljem hladjenju svi, pogotovo powercolor/sapphire (gigu nisam vidio)

8+6 power pin, evo kod nitra potrosnja grafe preko 320W, suludo....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To je ustvari onaj Polaris kojeg su svi prizeljkivali na pocetku. Dobra stvar za nove kupce, ako cijene budu normalne.

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ako shvatite RX 570/580 kartice ne kao nasljednike nego kao smjenu RX470/480 kartica, onda ne vidim nikakav problem. RX 470/480 će nestati iz trgovina a ostati će ove nešto bolje za iste novce. Da sad kupujem skroz bi mi to pasalo, ne vidim zašto ne. Ovo su i dalje najbolji izbori po uloženoj kuni+ freesync. Baš super grafe 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Sapphire 480 vs 580 heatsink

Razlika vise nego ocigledna 

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/ryan-martin/sapphire-rx-580-nitro-limited-edition-8gb-review/12/

fino vidjeti da je Sapphire napravio odlicnu 580  

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2017 19:15 (chaselol).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jel se ovo amd sprda sa svojim kupcima ili sta naprava rebrand i povecaju preformanse za 0.5fps 

Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Jel se ovo amd sprda sa svojim kupcima ili sta naprava rebrand i povecaju preformanse za 0.5fps 

Barem ne stavljaju grafe sa 3.5 gb +512 mb drvene ili poput GTX 1060 sa 3gb rama ali je svejedno zovu 1060 serijom...ili se malo sprdaju sa kupcima titan grafa...valjda je sad ovo konačni titan?

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma doci ce i titan cista pa titan 7, ima jos vremena dok dodju do titan 10 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
1060 3gb ima i manje cuda jezgri od 6gb varijante al bitno da se isto zovu pa ljudi misle da su iste snage samo manje vram :)
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Da, ta se trebala nazvat GTX 1055
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Razlika u preformansama je poput one koju intel donosi sa novim serijama

Freak Show Inc.

7 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Sa 5** serijom dobijes to da se ne moras zaje****** sa klokanjem jer kartice vec tvornicki dolaze skoro na max kloku, ono najvaznije je sto dolaze sa boljim hladenjem pa su sad hladnije i tise, to se najbolje vidi kod 580-ki i sad se napokon moze birati vise od dva dobra modela za razliku od 480 serije. Koliko sam shvatio cijene bi trebale biti iste tako da to sve skupa i nije tako lose.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 9:57 (war3_tft).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Sa 5** serijom dobijes to da se ne moras zaje****** sa klokanjem jer kartice vec tvornicki dolaze skoro na max kloku, ono najvaznije je sto dolaze sa boljim hladenjem pa su sad hladnije i tise, to se najbolje vidi kod 580-ki i sad se napokon moze birati vise od dva dobra modela za razliku od 480 serije. Koliko sam shvatio cijene bi trebale biti iste tako da to sve skupa i nije tako lose.

Ma kakvi, eno gledam Nitro 570 Pulse 1284mhz core  ali zato 20% veci heatsink

Jedino sto su pojedine 580 nafrljane visoko tipa 1450 sto mozes vidjeti kod Nitro+/Powercolor 580 kartica ali su one osjetno skuplje, ali su i jako dobri cipovi kod tih, idu na 1.5ghz vecinom ispod 75*C on air do nekih 35-38dba ali potrosnja otisla dobro gore, one se tek mogu undervoltati, jer dosta ih dodje stock na 1.2 i idu samo gore 

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Treba uzet u obzir da ovi koji rade recenzije često ne smiju dirat postavke napona, odnosno ići preko vrijednosti u watmanu pa kad pokazuju koliko su klokali, treba računat da ima još nešto headrooma.

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
Friday kaže...

Razlika u preformansama je poput one koju intel donosi sa novim serijama

Samo kaj ovdje ustvari ta razlika igra ulogu jer im je otprilike toliko falilo da sustignu 1060 6GB + ovo kaj chaselol veli, puno vise dobrih modela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 11:59 (The_Fichek).
14 godina

Gdje je sada GTX 580 brža bila je i RX 480 tako da to nema veze s GTX 1060 6GB. Po meni je minus samo to što nije niža cijena odmah u startu da pokopaju Nvidiu i naravno potrošnja. Msilim, pa tko će kupit jednu GTX 1060 3GB ili ti ga okrljaštrena GTX 1060 6GB ?? Baš me zanima koliko su prodali tih verzija u ukupnom zbiru GTX 1060 !

15 godina
Po mom mišljenju AMD je imao najbolju seriju u zadnjih 3-4 godine R9 290-X i Fury a ovo novije samo mazanje očiju i nikakve napredak
Moj PC  
3 3 hvala 0
11 godina

Znaci bolje da nisu apsolutno nist izbacili po tebi? Mislis da ce ih nove grafe baciti u trosak? Wtf?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 14:04 (The_Fichek).
13 godina
protjeran

Ma pusti trola bolesnog...

13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
Po mom mišljenju AMD je imao najbolju seriju u zadnjih 3-4 godine R9 290-X i Fury a ovo novije samo mazanje očiju i nikakve napredak

kako nije imas mid range grafu jacu od bivseg high enda koju mozes voziti na 450w brand napajanju.. 

xfact
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice