Whut? Ovo je 460,a ne 480, pise u trgovini da ih imaju 5 po toj cijeni

Whut? Ovo je 460,a ne 480, pise u trgovini da ih imaju 5 po toj cijeni
http://www.iqcentar.hr/product&product_id=54526
http://www.iqcentar.hr/product&product_id=54523
My bad sorry..
na nabavi piše cijena za rx 480 2.176,70 kn, a na stranici 2.272,44kn pa sam se pomamio
IQ centar - RX460 4GB sapphire nitro 1254 kn
Nije ekstra luda cijena ali neisplativo pored gtx 950 po meni
Kriva cijena na nabavi piše.. zapravo je 2.272,44kn ali opet najjeftinija RX 480 8GB za sada koju se može kupit
Mislim da si fulao malo brojke :P
No stvarno, zašto bi netko kupovao RX460 ako za istu cijenu može dobiti gtx 950?
Riješili smo ovo sa cijenama prije uru vremena... nije potrebno komentirati dalje
I šire sabirnice...
No stvarno, zašto bi netko kupovao RX460 ako za istu cijenu može dobiti gtx 950?
Zasto ne? Vrlo su slicnih performansi pa i cijene, potrosnje i buke, a 460 novija. Evo par linkova:
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/95359-sapphire-radeon-rx-460-nitro-4gb/?page=10
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_460_strix_gaming_4gb_review,17.html
S time da 460 ima 4GB VRAMa..
Napokon i kod nas u ponudi.. Sapphire RX 460 Nitro, 4GB GDDR5 - 1.536,37 kn.
Otkud ti uopce ta cijena??? Evo u IQ centru kosta 1255 kn.
Sabirnica nema veze s brzinom učitavnja iz sistemskog RAM-a.
Također se ostavi tog VRAM-a jer je već nekoliko puta objašnjeno da se potrošnja ne može mjeriti na karticama koje ga imaju puno (Titan s 12GB recimo). Zašto? Zato jer takve kartice kešaju puno više podataka nego što je potrebno. Nisam još vidio ni jednu igru koja bi trebala više od 4GB osim ako nisu neki modovi u pitanju. Također, igram GTA V i još koju igru na 4K s DSR-om i nisam naišao na neka štucanja koja bi uzrokovao manjak VRAM-a.
ajde probaj sa tom okrljaštenom karticom odigrat doom na nightmare postavkama
Kako, molim?
Kako, molim?
A molim te kako ima veze imaš li ti 320GB/s na GDDR-u ili 512GB/s na HBM-u kada PCI-Express radi na 16GB/s?
Kako, molim?
A molim te kako ima veze imaš li ti 320GB/s na GDDR-u ili 512GB/s na HBM-u kada PCI-Express radi na 16GB/s?
A mislio sam da misliš na PCI... Sorry onda. :)
Evo i powercolor izbacio rx 460 modele http://www.tomshardware.com/news/powercolor-rx460-red-devil-graphics,32421.html Nakon devila,dosli su na red crveni zmajevi.Sta nas ceka u rx 490 seriji?Mozda Ares rx 490 ili jos nesto strasnije?
Zapravo dosta zanimljivo, gtx 950 je puno bolji overclocker od rx 460 koliko vidim po reviewovima, a rx 460 nema neki vulkan gain kao njena braca i stariji amdovci... Cak bi mozda i uzeo rx460 radije za tu cijenu cisto jer je toliko novija.
Ovo zanimljivo izgleda, svjetleci PCB ? Prvi put vidim http://www.pcekspert.com/clanak/sapphire-radeon-rx-460-nitro-test/
Ne kužim kakve su to gluposti, pa RX460 ne treba nikakve dodatne naponske konektore zakaj onda ovakvi čudnovati kljunaši?Ovakve posebne grafa-budalaštine fakat nemaju smisla, ti bokca pa onda su na RX 460 mogli okačit i 8Pin naponski konektor.
Luda kuča a dvorište puno kopriva, ako je RX460 izvorno zamišljena/dizajnirana bez dodatnih naponskih konektora tu je onda sve jasno.Sori ali RX460+6Pin naponski konektor, realno prema TDP-u to više nema nikakve veza sa defoltnom RX460 grafom.
Grafu bez dodatnih naponskih konektora moš okačit praktički na bilo koje slabašno napajanje.To je vrlo bitna tehnikalija, posebno cjenjena kod velikih firmi koje slažu na tisuče brendiranih Desktop kompova recimo HP ili Lenovo itd.
Šašava Sapphire ekipa kad smo več tu, pa dajte za kraj na jedan model RX460 nabacite i 8Pin naponski konektor.
Ako određeni Fičo ide 200na sat, osim identičnog imena/lima pa to nema nikakve veze sa izvornim Fičom.
Ne znam zašto ste očekivali puno od RX460 kad se već po specifikacijama vidi da je više nego duplo slabija od RX470. A je li bar duplo jeftinija - je, ali samo 2GB verzija, 130€ u odnosu na 240€ RX470. 4GB verzija već popriličnih 160€. S obzirom da je hardverski duplo slabija od RX470 ne treba očekivat neke vele performanse. U igrama koje dobro iskorištavaju GCN, Sapphire 4GB verzija (koja radi stabilno na 1250MHz) je vrlo blizu GTX960, primjer DOOM i Hitman. No u nekim drugim DX11 igrama GTX960 bježi poprilično.
Očito je da 2GB VRAMa već postaje premalo čak i za 1080p, tako da 2GB verziju i ne treba baš gledati. No problem je što je 4GB verzija popriličnih 160€, što je po meni puno za tek "pola" RX470. No ipak u odnosu na konkurenciju, bar zasad, za velikih 40€ je jeftinija od GTX960 od 4GB.
To je zato kaj ljudi ne znaju kaj se sa čime zapravo uspoređuje fučkaj ga sad.
Dakle samo defoltna RX460/75W, a sve ostale "abartirane i frizirane varijante na kerozin" moš slobodno zaboravit.
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-serija-400-polaris/234718.aspx?page=32&jumpto=5063533&sort=asc&view=flat
Zapravo dosta zanimljivo, gtx 950 je puno bolji overclocker od rx 460 koliko vidim po reviewovima, a rx 460 nema neki vulkan gain kao njena braca i stariji amdovci... Cak bi mozda i uzeo rx460 radije za tu cijenu cisto jer je toliko novija.
kako ne pa ubije gtx950oc,gtx960 2gb i R9 380 2gb sa vulkanom a dobitak je oko 20% naspram OpenGL
Ima 6 pin konektor kako ne bi opterećivala PCI slot. To ne povećava potrošnju i bilo koji šroteks ima jedan 6 pin konektor. Poslovna računala uglavnom imaju Intel procesore jer su bolji, te imaju ugrađenu grafiku u njih tako da ovo nije ciljano na to tržište. Ovo je za ljude koji igraju WoT, WOW, Dotu i slično.
kako ne pa ubije gtx950oc,gtx960 2gb i R9 380 2gb sa vulkanom a dobitak je oko 20% naspram OpenGL
Odakle ti to? Nisam nigdj vidio da je iti u jednom benchu dobila r9 380..? A 960 mozda u jednom... Bilo bi super da je tako
Ne kužim kakve su to gluposti, pa RX460 ne treba nikakve dodatne naponske konektore zakaj onda ovakvi čudnovati kljunaši?Ovakve posebne grafa-budalaštine fakat nemaju smisla, ti bokca pa onda su na RX 460 mogli okačit i 8Pin naponski konektor.
Ne treba dodatne konektore, al onda radi na tek ~1150MHz jer lupa power limit. Sapphire s druge strane potpuno stabilno održava 1250MHz bez dropova, a i ima 4GB koji su u zadnje vrijeme sve potrebniji čak i za ovako slabe kartice.
Odakle ti to? Nisam nigdj vidio da je iti u jednom benchu dobila r9 380..? A 960 mozda u jednom... Bilo bi super da je tako
hitman the division mirrors edge-ovde jača od r9280x witcher3
sveukupno u klasi R7370/gtx950 a nekim naslovima skroz dobra kartica ali precjenjena zasad
Pa jesi li procitao vijest? Napisali su daje ocekivana cijena 250$, tako da, sigurno nije preskup...
Da je 24 incha bio bi puno jeftiniji, samim time i pristupacniji.
Gledam minerske statistike za 480,
Cijena 199$
Dnevno trosi -0.54$
Dnevno zaradi +1.55$
Kartica se otplati za ~130 dana sto je odlicno, sumnjalo se da nece biti dobra zbog 256 bitne sabirnice (290/390 512) ali rastura. Jos da je naci za tu cijenu...
Te minerske statistike su u slucaju da se tezina rudarenja coina ne povecava, a kako znamo da se tezina rudarenje povecava onda ne mozes racunati linearno da ces otplatiti karticu za 130 dana jer neznas kolika ce biti tezina rudarenja. Sve je to kockanje jer ce se povisiti cijena coina i na kraju isplatiti ili ne, zato cuvas coine i prodas u trenutku kada mislis da im je najveca vrijednost.
Cijena coina se ne povecava/smanjuje tako cesto kako ti mislis.
Pozdrav svima, planiram uzeti neku nereferentnu rx470 i mislio sam OC 6600k pa me zanima da li uopce ima smisla uzimati takav procesor s tom grafom, da li bi doslo do bottlenecka i da li mi je bolje da jednostavno uzmem 6500?
Nece biti bottlenecka ni sa 6400
Pozdrav svima, planiram uzeti neku nereferentnu rx470 i mislio sam OC 6600k pa me zanima da li uopce ima smisla uzimati takav procesor s tom grafom, da li bi doslo do bottlenecka i da li mi je bolje da jednostavno uzmem 6500?
Nece biti bottlenecka ni sa 6400
6400 + rx 480 sve se uklopi
zasto ne usparas nesto i uzmes ipak rade 6600k?:
kod odabira procesora sto jaci to bolji jer ce "duze trajati" a s overklokom ces dobiti i na perfomansama!
lp
Taj je sa Amazona, vec sam zvao. Ostali po 1800kn su od ekipe s Bug foruma.