AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.396
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Tonči kaže...
Domdom32 kaže...

Jooj, još da je 1440p, odmah bi ga uzeo i za više para.

Pa imaš Asusov MG278. I to je nabolji TN panel na tržištu https://www.asus.com/us/News/Nk2O9WBVc9w93VDm

E al ja hoću IPS  Ali čujem da su ti 8-bitni TN jako dobri, je li velika razlika između toga i IPS-a? Gledao sam tog asusa i Benq XL2730Z.

16 godina
odjavljen

U bojama ne toliko, ali u vertikalnim kutevima je velika razlika. No, nećeš dobiti jeftini i brzi IPS još neko dulje vrijeme.

11 godina
neaktivan

Ha znam da nije, ali nadam se da će uskoro doći neki modeli koji bi popunili trenutnu rupu u freesync monitorima između 1080 144 hz TN monitora i 1440 IPS 144 hz monitora. Realno, to bi mogli biti i 1440p IPS s nižom frekvencijom i 1080 IPS s 144 hz.

Što se tiče samog imena Dell, meni ono ne znači ništa. Od svih stavki na monitoru najmanje mi znači tih par slova ispod ekrana.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ma što će vam to kad imate ovo na 20ms

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE49KS7002UXXH/

Nije za pucačine, al za sve ostalo...mljac

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 22:47 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Domdom32 kaže...

Ha znam da nije, ali nadam se da će uskoro doći neki modeli koji bi popunili trenutnu rupu u freesync monitorima između 1080 144 hz TN monitora i 1440 IPS 144 hz monitora. Realno, to bi mogli biti i 1440p IPS s nižom frekvencijom i 1080 IPS s 144 hz.

Što se tiče samog imena Dell, meni ono ne znači ništa. Od svih stavki na monitoru najmanje mi znači tih par slova ispod ekrana.

Dell uopće ne naplaćuje ime u kontekstu onoga što nudi. Asus i LG su skuplji.

11 godina
neaktivan

Nisam to ni tvrdio, a ni ne znam puno o tome. Samo odgovaram Ficheku jer on misli da želim Dellov monitor zato što na njemu piše Dell.

9 godina
DarthMarkus kaže...

zanima me odakle ti toćan podatak odziva te televizije?

igram već 3-4 godine na 1080p ips panelu ,lg  42ln5400 televiziji i pucaćine i sve i nikad nisam nikakav lag primjetia, naravno nije "smart" tv i ulaz je podešen na game mod, hdmi.
kako da izmjerim lag .

11 godina

Dell dodatno naplaćuje, kao i svaka druga velika američka firma. Tonči pokušaj tražiti monitore po matricama na TFTcentral ili gdje već. Stavljam okladu da je LG s istom matricom koju ima i kakav Dell jeftiniji od tog Della.

Ma ok, nisam mislio da želiš baš Dellov monitor, nego malo općenito napisao jer dosta ljudi misli da su oni nešto posebno u svijetu monitora.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 23:05 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen

Prošetao sam kroz ruke oko 25 monitora kroz 2014.-2016. i nisam naletio da Dell nije najjeftiniji. Doduše, ja hardver ne kupujem u nas...

9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Napokon i kod nas u ponudi.. Sapphire RX 460 Nitro, 4GB GDDR5 -  1.536,37 kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Šta reć, nego žalosno. Prepolovljena 470, duplo ilitiga 100% slabija od 470 za 20% nižu cijenu, ako je istina što kažeš.

Po meni bi ta grafa trebala koštati max max. 1300kn, ako i tolko. Vani doduše neref. 4GB modeli idu za 150 dolara, tako da cijena od 1500kn ne čudi.

Možda poprave cijene kada izađe gtx 1050, hehe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 2:24 (The_Fichek).
17 godina
MEGATAMA kaže...

Na svu srecu imam ovaj model 970 koji je 24/7 na 1500mhz sa doslovno stock temps i potpuno je necujna ali da sad idem mjenjat grafu ili da u ovom trenutku kupujem 1080p grafu nebih se dvoumio sekunde izmedju msi 480 X ili gtx 970,980,1060.....

I tih 8gb vrama itekako ima utjecaja i na 1080p....recimo Batmana vrtim na average 95 fps sa svim postavkama na max osim nvidia dima i papira jer mi mojih "4" gb vrama nije dovoljno...a gpu snage imam dovoljno.

Ima sve vise igara koje se oslanjaju na vram pool za "efekte" ili teksture i to na 1080p pa ce tih 8gb vrama ITEKAKO dobro doc.

Problem je sto 99% ekipe brije da se vram moze iskoristit samo na 4K.....

Batman

Doom

Mirrors Edge

Rise of Tomb Raider

Vjerovatno sam neku i zaboravio...

Nadasve zanimljivo ako uzmemo za primjer jedan Witcher 3 koji stvarno ima što za ponuditi što se tiče grafičke kvalitete i da ne zauzima preko 1.6 GB VRAM-a.

Kako je u ovom videu naglašeno da li je tolika količina VRAM-a potrebna da se prikrije traljav posao i optimizacija.

Zašto Witcher 3 ne koristi toliko memorije, a neke igre popapaju 4+GB memorije na istoj rezoluciji? Da li one imaju superiorniju grafiku, efekte ili štagod već ili je u pitanju različiti engine i njegovi zahtjevi ili sasvim nešto treće?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
13 godina
Ovisi o enginu, recimo UE4 koristi CPU za physx najnovija tehnologija dok drugi engini koriste druge tehnologije. Također se radi o loadanju tj. uzmi u obzir 2 razlicite igre GTA V, koji ima velike teksture koristi oko 4GB VRAM-a kad popalis sve detalje i opcije koje ti se nude.

Greske i prednosti mogu biti i u samom kodu igre i engina, neke igre neforsiraju sve opvije koje dx11 pruza dok druge pokusavaju ih iskoristiti do maximuma. Usporedi recimo dx11 sa dx8 mnogo toga se promijenilo.
Dynamic shadows, SMAA, FXAA. Neke igre koriste manju kapsulu (hitbox), neke vecu kako bi povecali razinu detalja. Sve to papa memoriju, neke se preloadaju na hard disku dok druge na ramu.(cache)
Mozda witcher koristi neku pametniju verziju preloadanja textura etc. Pravu razliku između toga je u jednostavno kodu i programerima. Da li zele iskoristiti full directx potencijal i nacin kojem pristupaju "libraries" koje dx koristi, programeri zele naravno uvijek sto manje memorije koristiti a biti vise "efficient" pri radu same igre.

Tesko za objasniti nisam programer toliko inzinjerski strucan, ali nek me metko ispravi ukoliko sam krivo objasnio
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
DarthMarkus kaže...

zanima me odakle ti toćan podatak odziva te televizije?

igram već 3-4 godine na 1080p ips panelu ,lg  42ln5400 televiziji i pucaćine i sve i nikad nisam nikakav lag primjetia, naravno nije "smart" tv i ulaz je podešen na game mod, hdmi.
kako da izmjerim lag .

imas na hdteleviziji recu, a bogami i na jubitou i googlu...

http://hdtelevizija.com/2016/07/25/samsung-49ks7002-ks7000-uhd-tizen-tv-i-hw-k550-soundbar-recenzija/3/

Prika, ja na Sony KDL W828 imam 27ms,lag mi je primjetan kad me siluju po mreži, u spu nemam frke...Što se tiče mjerenja, znam da ga mjere sa Leo Bodnar testerom, a službeni izmjren lag ti mora bit u bazi na netu

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 9:13 (DarthMarkus).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kul, nego smiješno mi je ovo "Overclocked" RX 460...

XFX je prije njih izbacio single fan RX 460 koji radi na 10MHz više od ove MSI - KLIK

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 9:38 (Kopsi1304).
9 godina
neaktivan

Ma ja se samo nadam da će cijene od RX 470 pasti. Zapela mi je za oko, ali uz ovakvu cijenu ću se strpiti još.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Gledam minerske statistike za 480,

Cijena 199$

Dnevno trosi -0.54$

Dnevno zaradi +1.55$

Kartica se otplati za ~130 dana sto je odlicno, sumnjalo se da nece biti dobra zbog 256 bitne sabirnice (290/390 512) ali rastura. Jos da je naci za tu cijenu...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Imamo mi neku temu s mineanjem? Kako to funkcionira? Ostavit RX preko noci nek se otplacuje se cini ok ovako haha

Burek s mesom

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sa rx480 zaradiš 11$ tjedno...

Inače 460 2gb je ~970kn vani, naravno ispadne malo više kad se plati poštarina ali u svakom slučaju se isplati kupit vani a ne davat 300kn našim lopovima.

10 godina
neaktivan

Trebalo bi 300+ dana da otplatiš RX 480 ako ona zarađiva $11 tjedno i troši -0.54$. Tu nisam uzeo u obzir i ostale komponente koje isto troše struju

12 godina
KKristijan kaže...

Imamo mi neku temu s mineanjem? Kako to funkcionira? Ostavit RX preko noci nek se otplacuje se cini ok ovako haha

99% europljana ne mora uopce razmisljati o miningu 

to tamo kinezi koji sjede tik do elektrana na ugljen, pa imaju prakticki bespla struju, mogu razmisljati o tome..

13 godina
Kopsi1304 kaže...

Trebalo bi 300+ dana da otplatiš RX 480 ako ona zarađiva $11 tjedno i troši -0.54$. Tu nisam uzeo u obzir i ostale komponente koje isto troše struju

To je zarada nakon uracunate potrosnje.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

IQ centar - RX460 4GB sapphire nitro 1254 kn

Nije ekstra luda cijena ali neisplativo pored gtx 950 po meni

Burek s mesom

1 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni je presmijesna ova situacija gde se polaris rasteze kao zvaka na ovom forumu od konstantne grupice istih clanova koji kao i ja posjeduju nvidie.

Trazi se svaki i najmanji nedostatak i o njemu se pisu knjige,pustaju suze....

Sa druge strane Pascal ima gadnih problema koliko citam po internetovima....

Overclock se rusi/kreshaju se driveri na hrpi grafa kod pojedinih igara i to je vrlo ucestalo..

Coil vine imaju HRPETINE pascal grafa....

SVE referentnjace vise klase imaju termal throthling...

Ovdje se rasteze isplativost radeona a sa druge strane nvidia je ponudila dx11 grafe sa manje vrama i sa visim cjenama....pa o cemu mi tu uopce pricamo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 12:35 (MEGATAMA).
Moj PC  
12 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa o čemu ti konstantno pričaš, nađe se neki nedostatak i kaže se, ko tu sad koga. Jel bi možda trebali šutit o njemu jer je AMD manja firma? Ti stalno kad neko jednu riječ kaže onda oćeš spustit pakao na njega. DX11 grafe, pa i u DX12 igrama imaju iste performanse, kao da kupci će dobit manje performanse tamo, šta kenjaš. DX11 ili DX12 imat će iste perofrmanse samo neće dobit više od 3-4%. Neznam ko piše knjige tu o nekim problemima. Ljudima koji pokušavaju dalje overclockati GTX 1000 seriju nije jasno da GPU Boost 3.0 izvuće gotovo maksimalni mogući overclock. Ti se kao malo dijete čim neko kaže neki nedostatak odma počneš ovako ponašat što mi je apsolutno nevjerojatno. Bez ljutnje kolega.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
10 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

IQ centar - RX460 4GB sapphire nitro 1254 kn

Nije ekstra luda cijena ali neisplativo pored gtx 950 po meni

Kriva cijena na nabavi piše.. zapravo je 2.272,44kn ali opet najjeftinija RX 480 8GB za sada koju se može kupit

10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Također se ostavi tog VRAM-a jer je već nekoliko puta objašnjeno da se potrošnja ne može mjeriti na karticama koje ga imaju puno (Titan s 12GB recimo). Zašto? Zato jer takve kartice kešaju puno više podataka nego što je potrebno. Nisam još vidio ni jednu igru koja bi trebala više od 4GB osim ako nisu neki modovi u pitanju. Također, igram GTA V i još koju igru na 4K s DSR-om i nisam naišao na neka štucanja koja bi uzrokovao manjak VRAM-a. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 12:42 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Također se ostavi tog VRAM-a jer je već nekoliko puta objašnjeno da se potrošnja ne može mjeriti na karticama koje ga imaju puno (Titan s 12GB recimo). Zašto? Zato jer takve kartice kešaju puno više podataka nego što je potrebno. Nisam još vidio ni jednu igru koja bi trebala više od 4GB osim ako nisu neki modovi u pitanju. Također, igram GTA V i još koju igru na 4K s DSR-om i nisam naišao na neka štucanja koja bi uzrokovao manjak VRAM-a. 

Nisam morao ni gledati da imaš karticu s 3,5 GB 

10 godina
neaktivan

Taman da imam Titan X s 12Gb rekao bi isto jer je istina. Ili AMD RX 480 8GB ili malog ljubičastog liliputanca koji čuči u kompjuteru i s ručnim kalkulatorom odrađuje ALU operacije. Pa što misliš kako je 4GB dosta na Fury karticama? Zato jer netreba više, samo driver treba češće mijenjati podatke. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice