- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
gtx 970 ili rx 480 4 gb?
Rx 480 je samo u nekim naslovima brza, negdje podjednaka s gtx970 negdje pak sporija! rx 480 koje su dostupne su sve od reda referentne i najeftinija je 2400kn(nereferentne dolaze krajem 8mj ako ne i kasnije! Kolega iznad ti je preporucio polovnu gtx970 i cijene su im sad jako prihvatljive od 1600kn pa na dalje! s obzirom na fenomenalne rezultate koje ta kartica postize s odlicnim hladenjima i stvarno malom potrosnjom je trenutni grand-prix i best-buy u jednom!lp
ali nije f-proof kao 480x
a 4gb za 199 baka je izgleda samo dobra marketinška fora...Postotak ljudi sa 4gb verzijom je 0, 000451 %
ali nije future-proof kao rx480
jos malo pa ce amd izbaciti i waterproof modele.. daj molim te kakva bozja buducnost pa neces je imati 200g...
ali nije future-proof kao rx480
jos malo pa ce amd izbaciti i waterproof modele.. daj molim te kakva bozja buducnost pa neces je imati 200g...
ja još čekam da bude present proof i past proof....
70fpsa u b4 ??? Jesus C...Nije ni čudo što trebaju low lvl api...
Ovo me danas još više nasmijalo
https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/RX_480_Gaming_X/26.html
OC uspoređen na B3......
Nadam se da će sa zrelijim drajverima dobit barem 10% - 20% boosta...Stvarno bi volio da ovo bude best buy gaming kartica
Kog boli briga za postotak ljudi koje je kupilo 4GB? Valjda zato postoji ovaj forum, da se zna koji je isplativiji hardver. 50 ili kolko već eura više za 8GB varijantu nema apsolutno nikakvog smisla, s obzirom na fps dobitak.
Na duge vode (2-3g) je 480 bolja, ako je bitno čim prije imati karticu i nije bed što je već sad na legacy listi onda 970.
Trenutno su 970 i 480 vrlo vrlo izjednačene, ali 480 može biti samo bolja sa novim driverima, 970 NE može.
Kog boli briga za postotak ljudi koje je kupilo 4GB? Valjda zato postoji ovaj forum, da se zna koji je isplativiji hardver. 50 ili kolko već eura više za 8GB varijantu nema apsolutno nikakvog smisla, s obzirom na fps dobitak.
Na duge vode je 480 bolja, ako je bitno čim prije imati karticu i nije bed što je već sad na legacy listi onda 970.
Da, za neref. 480 treba imati živaca i strpljenja.
Boli one koji bi stvarno kupili "kvalitetnu" izvedbu kartice od 4gb za 200 baka...Ti ne modaš igre jel tako ? Vidiš ja nikad ne bi išao na 4gb, pored 8gb, ali opet to sam ja...ako netko ne vidi smisao, njegovo pravo
Na duge vode (2-3g) je 480 bolja, ako je bitno čim prije imati karticu i nije bed što je već sad na legacy listi onda 970.
Mid end na dvije, tri godine ? Svaka čast onome tko to izgura ...
kako gtx 970 nemoze dobiti boost kroz bolje drivere? ja to gledam vec 20g sad da odjednom samo Amd kartice to mogu?LOLLL
, meni se ovo stvarno vise neda citati...
The_Fichek super si forumas no koja ti je fora ispravljati svoj komentar po 10 puta...
najbolje bi jos bilo piknuti R9 390 koja je jaca od obje i cao
samo u tvojoj glavi! sad odi pa potrazi koji filmic na youtubeu!
Ne modam. U trenutku kad bi npr. zmodani Skyrim došao do 4GB VRAMa brijem da bi fps 480 bio lijepo ispod 60, ali to je pretpostavka. Nebih ja to pisao da cijenovna razlika nije dobrih 25% između 4 i 8GB npr. Sapphire Nitro, a razlika u fps u 10 novih igrica par %. 8GB neref. 480 su vrlo blizu gtx 1060 pa se postavlja još jedno pitanje..
Jer sam naknadno vidio da si napisao ono da neće netko imat grafu 200g pa eto, nek se zna na koliko sam točno godina mislio. Kolko sam skužio kad grafa ode na legacy listu nema više nekih optimizacija.
Kad je žustra rasprava prvi put post napišem čim prije pa tek onda vidim kaj napisao i ispravim malo, hehe :) Inače volim pregledat sve 5 puta, loša navika znam..
Meni samo nije jasno kako vise nisi umoran od toga da skaces sam sebi u želudac
Eto, bacimo oko na ovu tablicu koju si linkao pa pogledajmo koja je bolja klik, ili u ovome slucaju ovaj test ne vrijedi?
A gdje su oni testovi sta si rekoa odvrtiti sa onom Msi koja ima 74 posto ASIC kao moja bivsa R9 390 MSI? izgleda da si i sam ustanovio da je ona jedna grafa bila izuzetak i bila je neck tu neck sa prosjecnim 290/390 cipovima, bas bi me zanimao rezultat sa R9 390 da ima ASIC kao ona tvoja unikatna GTX 970... sve mi se cini da bi tu i klokane 980ke padale
Eto, bacimo oko na ovu tablicu koju si linkao pa pogledajmo koja je bolja klik, ili u ovome slucaju ovaj test ne vrijedi?
A gdje su oni testovi sta si rekoa odvrtiti sa onom Msi koja ima 74 posto ASIC kao moja bivsa R9 390 MSI? izgleda da si i sam ustanovio da je ona jedna grafa bila izuzetak i bila je neck tu neck sa prosjecnim 290/390 cipovima, bas bi me zanimao rezultat sa R9 390 da ima ASIC kao ona tvoja unikatna GTX 970... sve mi se cini da bi tu i klokane 980ke padale
kakvo skakanje, daj molim te u tablici je referentno govno od nvidije vec sam ti ponovio barem 10000x
za testove sam ti vec rekao imas ih s mojom gtx 970 na razlicitim taktovima samo potrazi po forumu, nemam ih puno
inace kaj se tice da u onu gore ponudu ulazi i r9 390 ne stoji, posto je najeftinija polovna cak cca 400-500+kn skuplja od polovne gtx970, modeli koji nesto valjaju u i skuplji gdje dolazimo da za 200kn vise uzmes novu iz ducana! ponuda je koma za amd r2xx i r3xx seriju iz razloga jer je nvidija u zadnje 2godine tesko dominirala trzistem!lp
Moram malu digresiju bacit - što je sa 2xx serijom ? Još mi srce krvari za 290-tkom koju sam prodao, a to je praktički 3xx...Jesu njih zapustili ili ???
skuplja i slabija od GTX 1060
go AMD
da se nadovežem na GTX 970 VS R9 390 tj. 290
GTX 970 je uvijek bila brža od R9 290, to što su joj promjenili ime u r9 390 joj nije dalo na performansama
racunalima se bavim od malih nogu kao i vecina ovdje i reci da ljudi pod normalno drze kartice klokane su ciste gluposti!(evo to cak i ja velim:) titan-x cak nemres ni klokat jer imas smece od hladnjaka!
inace evo uvecano to tvoje @4k 1070=titan-x ako ne vidis dobro!
30%
Od malih nogu da, a kladim se da sam više TX kartica prošetao kroz ruke, nego ti bilo kojih i gle, sve se clockaju. :) Može se clockati i na stock hladnjaku na 100% kao što to može i 10x0 FE serija. Niti jedna se nije clockala na zraku slabije od 1400. S vodom bez problema idu preko 1400 i to jeftinom vodom od manje od sto eura. 980Ti ne možeš uopće kupiti, a da nije clockan na 1300 boosta. Znaš li koga tko je kupio referentnu 980Ti? Sumnjam.
10x0 serija je uvijek clockana na max ili blizu maxa. Svi testovi preskaču prikazati aktivni clock 10x0 serije i činjenicu da maksimalno clockane obje kartice, 980Ti i 1080 nisu u razlici veće od 25%, a TitanX vs 1080 na max clocku (1500vs2100) su razlike <10%. 1070 na 2100 ne može uopće uhvatiti 980Ti na 1500, a pogotovo ne TX na 1500.
Govorim o ovome Stjepanje:
1070 ne može uhvatiti 980Ti, a kamoli TitanX. U stvarnosti. Testove koji testiraju stock možeš slobodno ignorirati.
I ovome:
RX 480 CF protiv svih:
http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/asus_rx480_strix_crossfire_review/1
joj tonci stvarno ga drobis! mene bi trebalo impresionirati koliko je tebi titan kartica proslo kroz ruku?
titan-x postoji samo u referentnoj izvedbi koja je smece, to sto 980ti/1070 i 1080 postoje u nereferentnoj nije moj problem, nije cak ni moj problem sto se pascal kloka samo 10%, maxwel 20%+ no i dalje su bolje od referentnog titana-x!nitko ne prica o jeftinoj vodi jer ona ne postoji jer kad stavis vodu na sve ove kartice a ne samo na titana prica niej ista kao ni cijena! mijesas pricu koja nema veze s mojim komentarom! imas sve crno na bijelo!LP
edit.
jos sto volim kad ispravite pola svojih komentara!
sry za offtopic!
joj tonci stvarno ga drobis! mene bi trebalo impresionirati koliko je tebi titan kartica proslo kroz ruku?
titan-x postoji samo u referentnoj izvedbi koja je smece, to sto 980ti/1070 i 1080 postoje u nereferentnoj nije moj problem, nije cak ni moj problem sto se pascal kloka samo 10%, maxwel 20%+ no i dalje su bolje od referentnog titana-x!nitko ne prica o jeftinoj vodi jer ona ne postoji jer kad stavis vodu na sve ove kartice a ne samo na titana prica niej ista kao ni cijena! mijesas pricu koja nema veze s mojim komentarom! imas sve crno na bijelo!LP
Ni mene ne impresioniraju tvoje iskustvo niti tvoje mišljenje o karticama koje nikad nisi ni vidio. TitanX ima hlađenje kao i 1080 i 1070 FE, samo što za razliku od TitanaX i 980Ti s referentnim hladnjakom, ne možeš dobiti veće performanse s after-marketom ili vodom. Priča je ista kao i na referentom. Kužiš? 1070 i 1080 ne mogu preko 2,1GHz, većina ne može ni 2,1 uhvatiti stabilno. Voda, hladnjaci ovakvi i onakvi - nula bodova. Postoji nekoliko zlatnih primjera HOF-a koji su prošli na 2,2 i to je to. Svaki ozbiljan clock traži hlađenje ispod nule i ozbiljne power modove. Istovremeno, 980Ti i TitanX se hladnjakom za ispod 100 eura, od zraka do vode, clockaju da su u konačnici brži.
Upireš ljudima o prevari koja je Pascal serija, konstantno na temi koja bi trebala pokazati koliko je AMD dobar posao napravio s RX 480 koja nudi performanse po dolaru koje Nv ne može.
rx480 je ispala ispod prosjecna kartica, i nije uopce jeftina! izbacili su prvo sapphire nitro s hrpom problemastrava! prvi mačići se izgleda stvarno u vodu bacaju
tako da nemam sta hvaliti u amd temi! ni pascal nije nista posebno! jedina istina da smo za 3600kn(gtx1070) dobili tihu hladnu i jacu karticu od gtx980ti i titana-x! ove fore s jeftinom vodom pricaj nekom drugom! voda je sve skuplja!
ah dečki pustite male crvene nek se raduju ,ipak je ovo njihov kutak na forumu
kako gtx 970 nemoze dobiti boost kroz bolje drivere? ja to gledam vec 20g sad da odjednom samo Amd kartice to mogu?LOLLL
, meni se ovo stvarno vise neda citati...
The_Fichek super si forumas no koja ti je fora ispravljati svoj komentar po 10 puta...
Gdje ima dima ima i vatre, tako da štedi lovu za 10xx seriju...
https://tech4gamers.com/nvidia-geforce-gtx-900-series-is-obsolete-say-hello-to-legacy-drivers/
Legacy drivers means that NVIDIA abandoned support for these graphics cards, although there is no official announcement has been made till now. It is logical to think that GeForce GTX 900 series graphics card owners will receive limited support of driver to fix problems for at least a couple of years, but you should not expect any improvement in performance or better support for upcoming games on the market.
kakvo skakanje, daj molim te u tablici je referentno govno od nvidije vec sam ti ponovio barem 10000x
za testove sam ti vec rekao imas ih s mojom gtx 970 na razlicitim taktovima samo potrazi po forumu, nemam ih puno
inace kaj se tice da u onu gore ponudu ulazi i r9 390 ne stoji, posto je najeftinija polovna cak cca 400-500+kn skuplja od polovne gtx970, modeli koji nesto valjaju u i skuplji gdje dolazimo da za 200kn vise uzmes novu iz ducana! ponuda je koma za amd r2xx i r3xx seriju iz razloga jer je nvidija u zadnje 2godine tesko dominirala trzistem!lp
R9 390 na 1200MHz nema ni jedna gtx 970, pogledaj malo rezultate i tablice u zadnje vrijeme koliko se R9 390 odljepila od gtx 970, a i prije je bila bolja kartica uz sve one lazne reviewe gdje se OC-ana gtx 970 benchala protiv stock r9 390.
O dx 12 nemoram ni pricat kolike su razlike... R9 390 je full package, dok je gtx 970 neck to neck u DX 11 naslovima sa njom, ali u DX 12 ju je sram i pogledat!
Eto vam na kad se dirate u Titan X, Tonči vam neće ostat dužan pa makar išao u debeli offtopic.
25 dolara je razlike između MSI 480 i MSI 1060, evo da budu oba linka na istom mjestu: https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X/
Koja će biti cijenovna razlika u HR ne znam. Iskreno, i 480 i 1060 mi se čine preskupe, ali tako je to kad je 1$=10kn i kad je nestašica tih grafi.
rx480 je ispala ispod prosjecna kartica, i nije uopce jeftina! izbacili su prvo sapphire nitro s hrpom problemastrava! prvi mačići se izgleda stvarno u vodu bacaju
tako da nemam sta hvaliti u amd temi! ni pascal nije nista posebno! jedina istina da smo za 3600kn(gtx1070) dobili tihu hladnu i jacu karticu od gtx980ti i titana-x! ove fore s jeftinom vodom pricaj nekom drugom! voda je sve skuplja!
RX480, pa imaš ovaj test gore, što ne valja u $200? Performanse bolje od 980. :)
Eto vam na kad se dirate u Titan X, Tonči vam neće ostat dužan pa makar išao u debeli offtopic.
Dao sam si žuti karton zbog toga.