Kaj nema MSI 90mm, makar to liči na 100mm. Nitro ima 95mm ventove.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najvjerojatnije da. Moguce da sam zamijenio sa Gigabyte koji ima 90mm na trenutnoj G1 seriji, a na Xtreme 100mm.
Ignorisete cinjenicu da je Devil isto tako vise clockan i gpu i memorija(ako se ne varam) u odnosu na ostale.
3 fan OC 480 definitivno PowerColor
2 fan Sapphire, previse mi se svidja masivni komad bakra koji nalijeze na sam cip.
Stavi ih sve na 1300mhz dobijas identicne rezultate.

Znao sam :) Msi jednostavno ubija i ovaj put je odusevio i na amdu,grafa je koliko vidim u fuul loadu kompletno tiha,temps oko 73c ali ono najbitnije i overclockana je jednako tiha i slicnih tempeatura znaci kao ova gtx 970....savrseno.
Potrosnja je takodjer odlicna a overclock vec vidim nakon jos peglanja drivera i msi ABa ce sigurno bit 1400mhz ako ne i vise :)
http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-rx-480-gaming-x-review,1.html
pomalo Mega,pomalo...neće driveri pomoć u oc,eventualno neki bios mod i otključavanje power limita uz adekvatano hlađenje jer nastupa thermal throttle
Ma utjecu driveri i cak revizije afterburnera na overclock,recimo na nvidiji mi se desilo da sam mogao normalno imat 1500mhz pa se na jednoj reviziji drivera stabilnost smanjila dok sad vidim da mi je OC potencijal i veci nego je bio.Zadnje drivere sam bio stavio prije pola godine kad sam isao u Njemacku i sad dosao na godisnji pa stavio zadnje drivere.
Znaci sve 480ke su iste kad ih stavis na 1300mhz.
Devil bez konkurencije kod 480 serije.
Osim kaj radi na 80°C na open benchu dok je na na 1300mhz(cak i manje u rasponu od 1220-1300) stvarno je bez konkurencije
to su minimalna odstupanja unutar 5mhz,probleme mogu stvarati i operativni sustav u komb. sa AB,kaj ti hoću reći pravi boost dolazi iz ovoga
Nitro+ mi je vizualno najljepša...
Još ću vidjet koju uzet između Sapphire i MSI...
Ja napravio preorder Sapphire Nitro+OC 8GB na overclockers.eu, 2550kn
Znaci dosao je i dan da rx 480 preskoci i nvidijin Titan X ahahaha pa ovo je za vristat od smijeha,tek sam sad skuzio :)
http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-radeon-rx-480-gaming-x-review,11.html
Nije optimiziran za AMD nego da pošteno koristi DX12 i blagodati koje donosi.
Gdje??
Znaci dosao je i dan da rx 480 preskoci i nvidijin Titan X ahahaha pa ovo je za vristat od smijeha,tek sam sad skuzio :)
LOL, to je neki bug, pogledaj kako 1080 stoji na vrhu, što je čudno. :) Ostale DX12 igre nemaju takav rezultat.
Gdje??
Rekoh na overclockers.eu stranici.
Nije optimiziran za AMD nego da pošteno koristi DX12 i blagodati koje donosi.
AMD lijepo vodi i u DX11 Hitmanu, a u DX12 je razlika samo jos veca.
Pa normalno kad je Hitman gaming evolved igra koja je optimizirana za AMD, to je činjenica jer koriste AMD-ove cutom libarye iz njihovog gaming evolvea
Optimizirana je ali valjda nema shitworks koji štetio konkutenciji.
Kad bi kod nas trebala bit dostupna vecina nereferentnih grafi rx480?
Ovo se vec stvarno polako oduzuje..
Hitman je otprilike best case scenario za AMD.. ista stvar bi recimo 3DMark Time Spy bez async computea bio za nvidiu.
Kad bi kod nas trebala bit dostupna vecina nereferentnih grafi rx480?
Ovo se vec stvarno polako oduzuje..
Na computeruniverse uglavnom piše dostupnost za 2-3 tjedna, a neke verzije čak i "krajem 8. mjeseca". Otprilike u isto vrijeme i kod nas, možda tjedan dana kasnije..
LOL, to je neki bug, pogledaj kako 1080 stoji na vrhu, što je čudno. :) Ostale DX12 igre nemaju takav rezultat.
sta ti je cudno? cca10% je 1070 jaca od titana, cca20% je 1080 jaca od 1070, cca30% ti je taman ta razlika! jedino hitman u dx12 ima znacajnu prednost naspram nvidije, sad dali je zaista do dx12 nebi znao, posto je isti i prije bio favoriziran kod amd-a, takoder i dirt, dirt rally itd...(nije ih bilo puno a to sto je bilo razlika je bila znacajna) pa predpostavljam da kolega jozobozo ima pravo!LP
Nvidia je napravila odličan marketinški posao u ovoj generaciji; toliko "zgodnih" situacija i s mrvicu laži. Najzabavniji je Boost 3.0 - boostanje kartica do maksimuma overclocka tako da je Pascal serija overclockana out-of-the-box, a onda testiranja sa stock varijantama stare generacije (što apsolutno nitko nema).
sta ti je cudno? cca10% je 1070 jaca od titana, cca20% je 1080 jaca od 1070, cca30% ti je taman ta razlika! jedino hitman u dx12 ima znacajnu prednost naspram nvidije, sad dali je zaista do dx12 nebi znao, posto je isti i prije bio favoriziran kod amd-a, takoder i dirt, dirt rally itd...(nije ih bilo puno a to sto je bilo razlika je bila znacajna) pa predpostavljam da kolega jozobozo ima pravo!LP
1070 nije jača 10%, čak ni u tom gore testu. Na 1440 8%, a na 4K =. Realno, nitko ne koristi 980Ti, TitanX na stocku, kao što ni 1070 i 1080 nisu na stocku.
Nvidia je napravila odličan marketinški posao u ovoj generaciji; toliko "zgodnih" situacija i s mrvicu laži. Najzabavniji je Boost 3.0 - boostanje kartica do maksimuma overclocka tako da je Pascal serija overclockana out-of-the-box, a onda testiranja sa stock varijantama stare generacije (što apsolutno nitko nema).
1070 nije jača 10%, čak ni u tom gore testu. Na 1440 8%, a na 4K =. Realno, nitko ne koristi 980Ti, TitanX na stocku, kao što ni 1070 i 1080 nisu na stocku.
racunalima se bavim od malih nogu kao i vecina ovdje i reci da ljudi pod normalno drze kartice klokane su ciste gluposti!(evo to cak i ja velim:) titan-x cak nemres ni klokat jer imas smece od hladnjaka!
inace evo uvecano to tvoje @4k 1070=titan-x ako ne vidis dobro!
30%
gtx 970 ili rx 480 4 gb?
Polovna gtx 970 za 1500 kn ili nova rx 480 4 gb.
Polovna gtx 970 za 1500 kn ili nova rx 480 4 gb.
gdje ima rx 480 za 1500kn?
Ja cak nebih gledao ni polovnu 970, ako se ide na duge vode.
Vise nece biti optimizacija naslova za 9xx seriju jer je na Nvidijnoj legacy listi, a tak i tak se bas i ne moze optimizirati za DX12 i Vulkan gdje bi 480 trebala biti bolja sa svakim novim takvim naslovom, a i u DX11 je prilicno dobra, vise manje na razini 970.
U svakom slucaju gledati NEreferentnu, znaci custom 480, a od tih je u 4GB varijanti samo Nitro verzija koja se nije proslavila, ali je ok.
Zakljucno po meni, cekaj MSI 4GB 480 i cekaj review Gigabyte 480 jer ta jos jedina moze biti bolja (za sada je najbolja MSI).