AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 653.426
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

A da isključite hardversku akceleraciju za video?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel to to?

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislio sam baš u browseru, ovako je na Firefoxu, odes pod settings i onda ovo

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
ashcro kaže...

evo, moja 380x je clockana na 1130 kao sto pise pod moj pc, a proc je na 4.5 ghz

http://i.imgur.com/zjqCv71.jpg?1

Možeš li mi, molim te, reći kojom metodom si clockao procesor?

Trebao bih i ja svog, a vidim da si uspjesno na 4,5 GHz...

Twitter: @191x7
14 godina
191x7 kaže...
ashcro kaže...

evo, moja 380x je clockana na 1130 kao sto pise pod moj pc, a proc je na 4.5 ghz

naravno, sad cu samo ugrubo, ako ce te jos nesto zanima mozes u pm ili u grupu za overclocking fx procesora tu na forumu

podignuo sam multy na 22.5 tako da dobijem freq od 4.5ghz, sve iznad toga trazilo je previse napona, nisam dirao fsb, nakon toga sam prilagodavao napon dok nisam dobio stabilan oc

jos sam ugasio sve one power saving funkcije u biosu, c6, cool and quiet, apm i upalio hpc da ne downclocka proc pri loadu

17 godina
ashcro kaže...
191x7 kaže...
ashcro kaže...

naravno, sad cu samo ugrubo, ako ce te jos nesto zanima mozes u pm ili u grupu za overclocking fx procesora tu na forumu

podignuo sam multy na 22.5 tako da dobijem freq od 4.5ghz, sve iznad toga trazilo je previse napona, nisam dirao fsb, nakon toga sam prilagodavao napon dok nisam dobio stabilan oc

jos sam ugasio sve one power saving funkcije u biosu, c6, cool and quiet, apm i upalio hpc da ne downclocka proc pri loadu

Aha, metoda "ciglom kroz prozor". Imaš sreće što ti "prozor nije od neprobojnog stakla".

Zanimaju me oni posebni fičeri, ne te osnove. I zanimaju me temperature.

15 godina
protjeran

Kakvi posebni bokte fichri?? 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Kakvi posebni bokte fichri?? 

CPU Load Line Calibration (LLC), NB LLC, CPU Current capability, CPU power thermal control i ostale napredne opcije ploče/naponske_regulacije.

Više o tome na http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

12 godina
neaktivan

Power limit mi se stalno reseta na 0% kada upalim komp a stavim ga na 20% svaki put, kako da usharni radeon seting to save-a ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ashcro kaže...
191x7 kaže...
ashcro kaže...

Kaj tebi CPU drži tih 4.5 non /stop čak i dok si samo u windowsima? Upali cool and quiet, nema smisla bez toga.

Što se teme tiče ide pojeftinjenje od 10% i "novi" modeli 390/390X sa 4GB dodatno klokanog rama.

http://wccftech.com/amd-aibs-prepare-4-gb-radeon-r9-390/

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 9:21 (XXX).
17 godina
XXX kaže...
ashcro kaže...

Kaj tebi CPU drži tih 4.5 non /stop čak i dok si samo u windowsima? Upali cool and quiet, nema smisla bez toga.

Baš sam mu mislio predložiti uključenje C'n'Q-a i C6.

14 godina

coold and quiet i c6 su upaljeni kad zavrsi stress testing i nadem stabilan oc, znaci i sada, sto se tice llca i ostalih stvari ne mogu ti ponuditi odgovor na to jer nemam asusovu maticnu koja ima malo drugacije postavljeni bios, meni je llc na medium ali taj medium na giga ploci nema veze s onim na asusovoj, ostale postavke niti nemam koje si naveo

temperature su do 60 c pod ibt avx-om i igricama, na knap je ovaj xigmatek sto sad imam 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 10:15 (ashcro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...

Aha, metoda "ciglom kroz prozor". Imaš sreće što ti "prozor nije od neprobojnog stakla".

Sram da te bude zoves AMD Turbo mod cigla kroz prozor 

Stavis multi @22, 1.4V mu das soka i pola spustas, nece mu apsolutno nista biti. A za stabilnost kod nekih se preporucuje da ugasis c1/c6 c'n'q pa sad probaj sve. Nb ne bih dirao, nemas potrebe to je osnovni clock za FX

p.s. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
191x7 kaže...

Sram da te bude zoves AMD Turbo mod cigla kroz prozor 

Stavis multi @22, 1.4V mu das soka i pola spustas, nece mu apsolutno nista biti. A za stabilnost kod nekih se preporucuje da ugasis c1/c6 c'n'q pa sad probaj sve. Nb ne bih dirao, nemas potrebe to je osnovni clock za FX

p.s. 

Nesporazum. "Ciglom kroz prozor" sam nazvao način clockanja "u sridu" tj način koji ne ide redom po kojem se clocka već onako "drito" ili "po nečijem tuđem oc-u s YT-a".

12 godina

AMD se stvarno trudi

http://wccftech.com/amds-answer-to-nvidias-gameworks-gpuopen-announced-open-source-tools-graphics-effects-and-libraries/

iduci GPU sigurno njihov kupujem 

nvidia moze dovraga sa svojim zatvorenim tehnologijama (gsync, physx, gameworks)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

AMD se stvarno trudi

http://wccftech.com/amds-answer-to-nvidias-gameworks-gpuopen-announced-open-source-tools-graphics-effects-and-libraries/

iduci GPU sigurno njihov kupujem 

nvidia moze dovraga sa svojim zatvorenim tehnologijama (gsync, physx, gameworks)

To je jedna od najljepših strana AMD-a. Svijetu su dali Mantle (DX12, Vulkan), HBM, otvorene alate... :)

17 godina
odjavljen

Još kad ih nebi pravili od silikona 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
XXX kaže...

Remember when you were young, you shone like the sun. Shine on you crazy diamond.
16 godina
odjavljen
XXX kaže...

........

Inače, jako se radujem idućoj generaciji; već su najavili DP1.3, što znači da nas dogodine očekuju najave DP1.3 monitora za 2017., a to znači: single-cable 4K@120Hz, single-cable 8K@60Hz i možda 10K na dual-cable soluciji. 

14 godina

Ja ne kupujem ništa dok ne bude 16k. Jebeš sve ovo.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Inače, jako se radujem idućoj generaciji; već su najavili DP1.3, što znači da nas dogodine očekuju najave DP1.3 monitora za 2017., a to znači: single-cable 4K@120Hz, single-cable 8K@60Hz i možda 10K na dual-cable soluciji. 

slazem se!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen

Ma ne, ali će se ovo češće viđati: 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 21:52 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Valjda si mislio na ovo:

jbte doma imam 10m hdmi kabla i jos mi fali 2m da mogu dohvatiti normalno telku!

bas danas razmisljam, ova je tema za sve i svasta, toga u intel i nvidija temama nema u amd-u je ekipa!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

:) Lako je za struju. Ovaj gore kabel u 10 metara košta otprilike kao kompjuter većini forumaša. 

No, dok je vezano za AMD kartice, dobro je. Činjenica da je AMD najavio DP 1.3 podršku i otvoreni framework za efekte, važnija je od većine toga što je Nvidia napravila posljednjih mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 22:15 (Tonči).
12 godina
Stjepanj kaže...

bas danas razmisljam, ova je tema za sve offtopic i svasta trolanje, toga u intel i nvidija temama nema u amd-u je ekipa!

vjerujem da si ovako mislio

17 godina

Moj PC  
6 0 hvala 4
14 godina

koji program koristite za oc grafe? imam cudne rezultate s koristenjem trixxa i afterburnera

oc s afterburnerom 1130/1600 stock volt, +20 pwr limit, 10200 gpu score u 3dmarku

oc s trixxom       1200/1600 +50mv   , +20 pwr limit, 10150 gpu score

pokusao sam i druge kombinacije s trixxom: 1170, 1150, 1175...nije bitno niti kakav je napon uvijek je losiji rezultat na afterburneru bilo to +25 ili +75mv

nema downclockanja, nema throttlanja ni pregrijavanja, sve sam pratio po ugradenim monitorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jel moze power limit vise od 20%? Uzalud ti je dizat napon ako ga power limit gusi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ansha kaže...

Jel moze power limit vise od 20%? Uzalud ti je dizat napon ako ga power limit gusi.

mogao bih otkljucati ga na +50% ali ne cini se kao da ga gusi power limit, clock je na 1200 konstantno, nema spikeova na nize frekve i slicno

mislis da probam prvo to pa onda vadim zakljucke?

EDIT: fora je u tome da kad bih iste clockove stavio na trixx koje koristim u ab-u (1130/1600) opet je manji rezultat, a isti je clock

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2015 21:27 (ashcro).
12 godina
neaktivan

Bi i5 4460 bio BN za jednu Fury, non-X?

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice