A da isključite hardversku akceleraciju za video?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo, moja 380x je clockana na 1130 kao sto pise pod moj pc, a proc je na 4.5 ghz
http://i.imgur.com/zjqCv71.jpg?1
Možeš li mi, molim te, reći kojom metodom si clockao procesor?
Trebao bih i ja svog, a vidim da si uspjesno na 4,5 GHz...

evo, moja 380x je clockana na 1130 kao sto pise pod moj pc, a proc je na 4.5 ghz
naravno, sad cu samo ugrubo, ako ce te jos nesto zanima mozes u pm ili u grupu za overclocking fx procesora tu na forumu
podignuo sam multy na 22.5 tako da dobijem freq od 4.5ghz, sve iznad toga trazilo je previse napona, nisam dirao fsb, nakon toga sam prilagodavao napon dok nisam dobio stabilan oc
jos sam ugasio sve one power saving funkcije u biosu, c6, cool and quiet, apm i upalio hpc da ne downclocka proc pri loadu
naravno, sad cu samo ugrubo, ako ce te jos nesto zanima mozes u pm ili u grupu za overclocking fx procesora tu na forumu
podignuo sam multy na 22.5 tako da dobijem freq od 4.5ghz, sve iznad toga trazilo je previse napona, nisam dirao fsb, nakon toga sam prilagodavao napon dok nisam dobio stabilan oc
jos sam ugasio sve one power saving funkcije u biosu, c6, cool and quiet, apm i upalio hpc da ne downclocka proc pri loadu
Aha, metoda "ciglom kroz prozor". Imaš sreće što ti "prozor nije od neprobojnog stakla".
Zanimaju me oni posebni fičeri, ne te osnove. I zanimaju me temperature.
Kakvi posebni bokte fichri??
Kakvi posebni bokte fichri??
CPU Load Line Calibration (LLC), NB LLC, CPU Current capability, CPU power thermal control i ostale napredne opcije ploče/naponske_regulacije.
Više o tome na http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard
Power limit mi se stalno reseta na 0% kada upalim komp a stavim ga na 20% svaki put, kako da usharni radeon seting to save-a ?
Kaj tebi CPU drži tih 4.5 non /stop čak i dok si samo u windowsima? Upali cool and quiet, nema smisla bez toga.
Što se teme tiče ide pojeftinjenje od 10% i "novi" modeli 390/390X sa 4GB dodatno klokanog rama.
http://wccftech.com/amd-aibs-prepare-4-gb-radeon-r9-390/
Kaj tebi CPU drži tih 4.5 non /stop čak i dok si samo u windowsima? Upali cool and quiet, nema smisla bez toga.
Baš sam mu mislio predložiti uključenje C'n'Q-a i C6.
coold and quiet i c6 su upaljeni kad zavrsi stress testing i nadem stabilan oc, znaci i sada, sto se tice llca i ostalih stvari ne mogu ti ponuditi odgovor na to jer nemam asusovu maticnu koja ima malo drugacije postavljeni bios, meni je llc na medium ali taj medium na giga ploci nema veze s onim na asusovoj, ostale postavke niti nemam koje si naveo
temperature su do 60 c pod ibt avx-om i igricama, na knap je ovaj xigmatek sto sad imam
Aha, metoda "ciglom kroz prozor". Imaš sreće što ti "prozor nije od neprobojnog stakla".
Sram da te bude zoves AMD Turbo mod cigla kroz prozor
Stavis multi @22, 1.4V mu das soka i pola spustas, nece mu apsolutno nista biti. A za stabilnost kod nekih se preporucuje da ugasis c1/c6 c'n'q pa sad probaj sve. Nb ne bih dirao, nemas potrebe to je osnovni clock za FX
p.s.
Sram da te bude zoves AMD Turbo mod cigla kroz prozor
Stavis multi @22, 1.4V mu das soka i pola spustas, nece mu apsolutno nista biti. A za stabilnost kod nekih se preporucuje da ugasis c1/c6 c'n'q pa sad probaj sve. Nb ne bih dirao, nemas potrebe to je osnovni clock za FX
p.s.
Nesporazum. "Ciglom kroz prozor" sam nazvao način clockanja "u sridu" tj način koji ne ide redom po kojem se clocka već onako "drito" ili "po nečijem tuđem oc-u s YT-a".
AMD se stvarno trudi
iduci GPU sigurno njihov kupujem
nvidia moze dovraga sa svojim zatvorenim tehnologijama (gsync, physx, gameworks)
AMD se stvarno trudi
http://wccftech.com/amds-answer-to-nvidias-gameworks-gpuopen-announced-open-source-tools-graphics-effects-and-libraries/
iduci GPU sigurno njihov kupujem
nvidia moze dovraga sa svojim zatvorenim tehnologijama (gsync, physx, gameworks)
To je jedna od najljepših strana AMD-a. Svijetu su dali Mantle (DX12, Vulkan), HBM, otvorene alate... :)
Još kad ih nebi pravili od silikona
........
Inače, jako se radujem idućoj generaciji; već su najavili DP1.3, što znači da nas dogodine očekuju najave DP1.3 monitora za 2017., a to znači: single-cable 4K@120Hz, single-cable 8K@60Hz i možda 10K na dual-cable soluciji.
Ja ne kupujem ništa dok ne bude 16k. Jebeš sve ovo.
Inače, jako se radujem idućoj generaciji; već su najavili DP1.3, što znači da nas dogodine očekuju najave DP1.3 monitora za 2017., a to znači: single-cable 4K@120Hz, single-cable 8K@60Hz i možda 10K na dual-cable soluciji.
slazem se!

:) Lako je za struju. Ovaj gore kabel u 10 metara košta otprilike kao kompjuter većini forumaša.
No, dok je vezano za AMD kartice, dobro je. Činjenica da je AMD najavio DP 1.3 podršku i otvoreni framework za efekte, važnija je od većine toga što je Nvidia napravila posljednjih mjeseci.
bas danas razmisljam, ova je tema za sve offtopic i svasta trolanje, toga u intel i nvidija temama nema u amd-u je ekipa!
vjerujem da si ovako mislio
koji program koristite za oc grafe? imam cudne rezultate s koristenjem trixxa i afterburnera
oc s afterburnerom 1130/1600 stock volt, +20 pwr limit, 10200 gpu score u 3dmarku
oc s trixxom 1200/1600 +50mv , +20 pwr limit, 10150 gpu score
pokusao sam i druge kombinacije s trixxom: 1170, 1150, 1175...nije bitno niti kakav je napon uvijek je losiji rezultat na afterburneru bilo to +25 ili +75mv
nema downclockanja, nema throttlanja ni pregrijavanja, sve sam pratio po ugradenim monitorima
Jel moze power limit vise od 20%? Uzalud ti je dizat napon ako ga power limit gusi.
Jel moze power limit vise od 20%? Uzalud ti je dizat napon ako ga power limit gusi.
mogao bih otkljucati ga na +50% ali ne cini se kao da ga gusi power limit, clock je na 1200 konstantno, nema spikeova na nize frekve i slicno
mislis da probam prvo to pa onda vadim zakljucke?
EDIT: fora je u tome da kad bih iste clockove stavio na trixx koje koristim u ab-u (1130/1600) opet je manji rezultat, a isti je clock
Bi i5 4460 bio BN za jednu Fury, non-X?