AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.922.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Almin94 kaže...
Encyanix kaže...

Evo ga, mada sad nije vrtio na max takt, al npr kad sam danas pustio komp preko noci upaljen samo da skida igricu cijelo vrijeme je radio na max taktu...

Temperatura je visoka, s obzirom da je graficka u idleu. Kakakv je cooler na kartici?

Referetna je.. jucer sam je malo procistio, a prije 8-9 mjeseci sam mjenjo pastu i detaljno ju ocistio..

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
13 godina
Toshiba l500 kaže...

Pozdrav!
Imam procesor AMD A-SERIES A10 5800 K FM2 SOCKET X4 QUAD CORE 3.8GHz 4MB CACHE.
Znaci ima grafu na sebi HD 7660D 250 MB, uglavnom zelim kupiti jos jednu grafu i upariti je s tom grafom na procesoru, a za moj proc su

preporucljive: HD 6670 I HD 6570

Ja sam si nasao grafu http://www.links.hr/artikl-051.806.848

Sada me zanima da li ta grafa moze ici, tj. da li je sigurno da ide ta grafa ( da ne kupim bezveze) i kako se to uparuje ?
Unapred Hvala.! 

Uzmi ovu jer ima GDDR5 memoriju koja je znatno brža od GDDR3.

12 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Ljudi pomagajte kada idem na My computer-Properties-Hardwer-Device menager i pise mi dole Audio device menager on high definition audio bus probao sam svasta i preko Driver Genius proffesionl edition ali nista opet nece skidao sa neta bezuspjesno ako znate soluciju recite mi pomagjtee 

I usput evo konfg. racunara:

Intel Core 2 Duo 2.13 

2 GB RAM 

Grafa Ati Raedon HD 5450 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koji je tocno model maticne... ?  saznaj koju tocno maticnu i onda je lako naci sve drivere u vezi maticne... ;)

0 0 hvala 0
17 godina

Večer društvo. Danas sam maknuo Windows 8 i stavio Windows 7. Slučajno sam prije reinstalacije na Win8 imao još FEAR instalirani i sve fino maxam i odvrtim bench:

Windows 8:
MIN FPS: 57
AVG FPS: 74
MAX FPS: 90

Windows 7:
MIN FPS: 72 

AVG FPS: 107
MAX FPS: 140

E sad imam pitanje: Da li je Osmica još uvijek toliko loša u nekim igrama kao OS ili su driveri koje nam AMD servira takva koma na osmici (zadnje beta sam furao)?

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

zasto ja moram instalirat poseban driver sa realtekove stranice da bi imao zvuk preko hdmi-a a neki nemoraju..u čemu je caka?

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
RaZoR98 kaže...

Ljudi pomagajte kada idem na My computer-Properties-Hardwer-Device menager i pise mi dole Audio device menager on high definition audio bus probao sam svasta i preko Driver Genius proffesionl edition ali nista opet nece skidao sa neta bezuspjesno ako znate soluciju recite mi pomagjtee 

I usput evo konfg. racunara:

Intel Core 2 Duo 2.13 

2 GB RAM 

Grafa Ati Raedon HD 5450 

koji je tocno tvoj problem ? neradi ti zvuk ili sto ?

Lovac kaže...

Večer društvo. Danas sam maknuo Windows 8 i stavio Windows 7. Slučajno sam prije reinstalacije na Win8 imao još FEAR instalirani i sve fino maxam i odvrtim bench:

Windows 8:
MIN FPS: 57
AVG FPS: 74
MAX FPS: 90

Windows 7:
MIN FPS: 72 

AVG FPS: 107
MAX FPS: 140

E sad imam pitanje: Da li je Osmica još uvijek toliko loša u nekim igrama kao OS ili su driveri koje nam AMD servira takva koma na osmici (zadnje beta sam furao)?

windows 7 i windows 8 u desktop modu su ista stvar - nije to do drivera od amd-a nesto drugo je u pitanju

Kill Frenzy kaže...

zasto ja moram instalirat poseban driver sa realtekove stranice da bi imao zvuk preko hdmi-a a neki nemoraju..u čemu je caka?

nema cake - ovisno o tvom sustavu ti moras drugi ne

Zamolba za članove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
12 godina
neaktivan

Rijesio sam nisam imao zvuka nikako otiso sam na official Dell site i naso drajvere 

14 godina

pozdrav, nakon instaliranja black ops 2, grafička se počela grijati kao luda, oko 80°C, nisam ni uspio ući u igricu(nije radila), ali i nakon gašenja i restartanja kompa, uđem u windowse i ona se i dalje grije ko luda. problem u driverima ili je grafička otišla k vragu? grafa je ati hd 6950 xfx 2gb

0 0 hvala 0
16 godina
snake44 kaže...

pozdrav, nakon instaliranja black ops 2, grafička se počela grijati kao luda, oko 80°C, nisam ni uspio ući u igricu(nije radila), ali i nakon gašenja i restartanja kompa, uđem u windowse i ona se i dalje grije ko luda. problem u driverima ili je grafička otišla k vragu? grafa je ati hd 6950 xfx 2gb

tvoj post nema veze sa temom.pogledaj da li se vrti hlađenje na grafičkoj

kradem mine iz minskog polja
14 godina

a vrti se, počne on i jače ventilirat, baš bučit ali temp je konstantna oko 80°C. najbolje reklamirat je li?  jer pretpostavljam da softverski nešto ne može baš tako jako utjecat na nju? sve mi je normalno upaljeno kao inače i nikad nije bio taj problem...

12 godina
neaktivan

Bok, ljudi! Imam problem s driverima Ati Radeon HD 4350 pa se nadam da biste mi mogli pomoći ako imate vremena. Naime, lijepo ih skinem sa službene stranice (upišem tamo: Ati Radeon 4350hd, 32 bit Win 7, desktop graphics ) i kad instalacija završi - ništa se ne događa. Driver se jednostavno nije instalirao (instalira se onaj catalyst centar, ali sam driver ne). Probala sam ih maknut (driver sweeper) i opet instalirat, a čak sam i neke starije verzije probavala - opet ništa. Jednostavno ih nema. Na kraju sam skinula DriverMax i s njim instalirale drivere, ali nisu baš dobri, slika i dalje šteka. Formatirala sam čak i Windowse al opet ista stvar. Prije kad sam imala Win Xp grafička je normalno funkcionirala. Pa pitam jel postoji neka caka? Što se može uopće učiniti?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Isao sam radit uninstal na starim driverima, pa instalirat nove i nakon instala novih nemam CCC u cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
seraphia kaže...

Bok, ljudi! Imam problem s driverima Ati Radeon HD 4350 pa se nadam da biste mi mogli pomoći ako imate vremena. Naime, lijepo ih skinem sa službene stranice (upišem tamo: Ati Radeon 4350hd, 32 bit Win 7, desktop graphics ) i kad instalacija završi - ništa se ne događa. Driver se jednostavno nije instalirao (instalira se onaj catalyst centar, ali sam driver ne). Probala sam ih maknut (driver sweeper) i opet instalirat, a čak sam i neke starije verzije probavala - opet ništa. Jednostavno ih nema. Na kraju sam skinula DriverMax i s njim instalirale drivere, ali nisu baš dobri, slika i dalje šteka. Formatirala sam čak i Windowse al opet ista stvar. Prije kad sam imala Win Xp grafička je normalno funkcionirala. Pa pitam jel postoji neka caka? Što se može uopće učiniti?

probaj opet

jesi ove instalirala?

15 godina
snake44 kaže...

a vrti se, počne on i jače ventilirat, baš bučit ali temp je konstantna oko 80°C. najbolje reklamirat je li?  jer pretpostavljam da softverski nešto ne može baš tako jako utjecat na nju? sve mi je normalno upaljeno kao inače i nikad nije bio taj problem...

Instaliraj neke druge drivere !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Da, te sam. Već sam ih bar 10ak puta stavljala i brisala. Ali ništa.

17 godina
odjavljen
seraphia kaže...

kako misliš da se ne instalira i na koji način slika šteka? daj stavi neki ss ,kad se driver ne instalira dobro on na kraju izbaci greške

koji je ostatak konfiguracije? možda grafička otkazuje

12 godina
neaktivan
M4X kaže...
seraphia kaže...

kako misliš da se ne instalira i na koji način slika šteka? daj stavi neki ss ,kad se driver ne instalira dobro on na kraju izbaci greške

Mislim da grafička ne bi trebala otkazivati s obzirom da se ovo sve događa tek nakon što sam postavila nove windowse. Na xp-u je radilo dobro (ali i ti driveri su skinuti bili negdje 2011). Sad kad ih instaliram ponekad piše da je instalacija završena i pojavi se zelena kvačica, al ponekad bi se pojavio i žuti znak da da je instal. završena, al je bilo nekih upozorenja (i onda u view log-u piše nešto u smislu: installing driver - failed, a kod svih drugih stavaka: successfullly installed. Međutim, i u jednom i drugom slučaju vidim u device manageru da je driver display onaj microsoftov update, a ne amd-ov (i nakon reboota). Sad nemrem nikakve slike stavljat jer više nisam instaliravala s amd-a. Uglavnom video slika šteka na način da se kao zaustavlja u nekim trenucimaa kod naglih pokreta. 

AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3700+

ASRock 939N68PV-GLAN  (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Video, Lan)

1536 MB  (PC3200 DDR SDRAM)

WDC WD1600JS-55MHB0 ATA Device  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

ATI Radeon HD 4300/4500 Series  (512 MB)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 21:22 (seraphia).
12 godina
neaktivan
seraphia kaže...
M4X kaže...
seraphia kaže...

Mislim da grafička ne bi trebala otkazivati s obzirom da se ovo sve događa tek nakon što sam postavila nove windowse. Na xp-u je radilo dobro (ali i ti driveri su skinuti bili negdje 2011). Sad kad ih instaliram ponekad piše da je instalacija završena i pojavi se zelena kvačica, al ponekad bi se pojavio i žuti znak da da je instal. završena, al je bilo nekih upozorenja (i onda u view log-u piše nešto u smislu: installing driver - failed, a kod svih drugih stavaka: successfullly installed. Međutim, i u jednom i drugom slučaju vidim u device manageru da je driver display onaj microsoftov update, a ne amd-ov (i nakon reboota). Sad nemrem nikakve slike stavljat jer više nisam instaliravala s amd-a. Uglavnom video slika šteka na način da se kao zaustavlja u nekim trenucimaa kod naglih pokreta. 

ASRock 939N68PV-GLAN  (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Video, Lan)

takve ja probleme imam sa nvidijom. ali meni je rjesenje da kad skinem drivere onda ih extraktam i onda tek pokrenem.

pero
17 godina
odjavljen
seraphia kaže...
M4X kaže...
seraphia kaže...

fale ti neki esencijalni programi s obzirom da je friška instalacija,NETframework,codec itd. ima dosta toga...ima tu negdje tema za instalaciju OS-a i esencijalne programe

ugasi ruter pa onda ponovno obriši i instaliraj drivere,možeš probat i sa starijim verzijama

uglavnom šteka vjerojatno zato kaj imaš premalo radne memorije a i grafička je slabašna,win 7 je ipak zahtjevniji

12 godina
neaktivan

A ništa, fala ljudi. Budem još probala malo petljat po tome, al čini se i meni da su win 7 malo previše za ovaj komp. Na kraju ću se opet na xp prebacit - nadam se da će radit onda. Ak ne...uf

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sama si sebi dala odgovor:) pre zahtjevni su nazalost, neznam koliko rama imas ak imas 2gb i jos ak ti je upaljen aero u win7 dobijes katastrofu s tom konfiguracijom...LP
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
17 godina
seraphia kaže...

A ništa, fala ljudi. Budem još probala malo petljat po tome, al čini se i meni da su win 7 malo previše za ovaj komp. Na kraju ću se opet na xp prebacit - nadam se da će radit onda. Ak ne...uf

ma ja bi ti također rekao da ti fale valjda ovi .Net framework, C++/Visual Studio.., i sl., kao i da ti nije ok instalirana grafička,

jer ti piše da se MS-ovi driveri, jer tako je i meni, nešto smanjeni broj boja te usporeno tržajuće pomicanje prozora (dok se naravno

sve ne instalira grafička potpuno), jer naravno, tada se ni ne koristi kako treba memorija grafičke, i ako je tih 15xx mb RAM-a ostatak od

2GB od kojih 512 uzme za grafičku, tim više mislim, što je i sistemski RAM nešto sporiji, ja koristim inače i AIO .Net Framework pakete,

pa pokušaj i tako, sve jednim 'potezom' tako instaliraš ;)

a kasnije, možda i prije framework-ova, probaj i u Device Manageru izabrati za graficku "update driver", te izaberi da ručno odvedeš

na C:\AMD\???Catalyst ?????\Packages\Drivers\Display, te če tako najvjerojatnije uspjeti 'pregaziti' i te obične default Win drivere..

ma frend ima još moj bivši stroj, sa sličnim proc-om, te grafičkom još Radeon 9600 pro, i sve mu približno kao i XP radi, ipak nije 7-ica Vista,

iako je nešto zahtjevnija, al' po mome ne toliko naspram XP-a, osim što je ohohoo stabilnija, još s SP1, od XP-a (mislim, gotovo se ne ruši (Blue Screen i sl.))

edit: malo dorađen/ispravljen post;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 15:42 (DenY's007).
12 godina
neaktivan
DenY's007 kaže...
seraphia kaže...

ma ja bi ti također rekao da ti fale valjda ovi .Net framework, C++/Visual Studio.., i sl., kao i da ti nije ok instalirana grafička,

jer ti piše da se MS-ovi driveri, jer tako je i meni, nešto smanjeni broj boja te usporeno tržajuće pomicanje prozora, jer naravno,

tada valjda ni ne korsti kako treba memorija grafičke, i ako je tih 15xx mb RAM-a ostatak od 2GB od kojih 512 uzme za grafičku,

tim više mislim što je i sistemski RAM nešto sporiji, ja sam nailazio i pakete AIO .Net Framework po netu, pa pokušaj i tako, sve jednim

'potezom' tako instaliraš ;)

a kasnije, možda i prije framework-ova, probaj i u Device Manageru izabrati za graficku "update driver", te izaberi da ručno odvedeš

na C:\AMD\???Catalyst ?????\Packages\Drivers\Display, te če tako najvjerojatnije uspjeti 'pregaziti' i te obične default Win drivere..

ma frend ima još moj bivši stroj, sa sličnim proc-om, te grafičkom još Radeon 9600 pro, i sve mu približno kao i XP radi, ipak nije 7-ica Vista,

iako je nešto zahtjevnija, al' po mome ne toliko naspram XP-a, osim što je ohohoo stabilnija, još s SP1, od XP-a (mislim, gotovo se ne ruši (Blue Screen i sl.))

A evo skinula i instalirala neki AIO paket (framework i c++ već imam) uglavnom instalirala drivere grafičke i opet isto (žuti znak na kraju instalacije: warnings i u view logu: driver - failed i windows does not support this operation). Probala ju ručno na update iz managera navigirat i uspjelo je prihvatiti, ali slika trza (u stvari je isto kao i s driverima koje sam skinula preko DriverMax-a). Amd-ovi su iz 7mj 2012, al jednostavno štekaju. Ne znam, odustajem, idem nazad na XP, sad me samo strah da se isto ne ponovi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 13:37 (seraphia).
13 godina

Vrati se na XP, jer taj tvoj stari jednojezgreni procesor je preslab za windows 7.

Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Mile 74 kaže...

Vrati se na XP, jer taj tvoj stari jednojezgreni procesor je preslab za windows 7.

ili kupuj novu konfiguraciju,win 7 je dosta bolji od xp-a

13 godina
protjeran
M4X kaže...
Mile 74 kaže...

ili kupuj novu konfiguraciju,win 7 je dosta bolji od xp-a

e sad milion ... zenska pita za problem sa driverima i zavrsi na tome da treba potrosit 3 soma kuna na novi komp .... daje molim vas, ti se trebas vratit na xp jer ti je proc presab kako ti je gore kolega napisao - a ovi gore postovi nemaju veze sa temom xfx 6950 (iskoristi opciju system restore point...) - ako netko ima informacijiu o novim driverima bilo bi ljepo cuti ....

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 17:51 (PR0MATRAC).
15 godina

nadam se da če ati napravit dobar posao sa novim driverima..još malo pa 3mj.okad su izdali zadnje službene drivere;-))

My way
14 godina
U cetvrtak izlaze 13.1 certificirani tj finalni driveri,a zatim za par tjedana i slljedeci beta driveri
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice