Ajd Weky molim te,odgovori nešto
AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima
- poruka: 7.954
- |
- čitano: 1.685.443
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ajd Weky molim te,odgovori nešto
Isti su driveri i za VIstu i za Win 7. Bez brige.
Ovdje piše da je operacijski sistem samo windows vista-32 bit edition,mislim na ovaj file od 95 mb,a meni treba windows 7.
isti k****,pažljivo slijedi korake(koju već imaš grafičku) i onda instaliraj ono šta ti ponude
E sorry,možda će zvučat smiješno al malo sam se smuvo,samo da te pitam da li je catalyst 10.2 noviji i bolji od catalysta 09.11 ?
E sorry,možda će zvučat smiješno al malo sam se smuvo,samo da te pitam da li je catalyst 10.2 noviji i bolji od catalysta 09.11 ?
Da, da.
Da li može biti nekih ozbiljnih problema ako instalacija ne uspije kao npr. da ne mogu upalit kompjuter(da se slika ne pojavljuje)nakon svega i da ne mogu normalno radit na računalu ?
Meni su 10.4 radili probleme. Pa sam bio na 10.3 sad ču probati 10.6 baš da vidim jel če biti sve ok.
Kakve probleme ti je radio 10.4 ?
Da li može biti nekih ozbiljnih problema ako instalacija ne uspije kao npr. da ne mogu upalit kompjuter(da se slika ne pojavljuje)nakon svega i da ne mogu normalno radit na računalu ?
Računalo ćeš moći upalit normalno a ako dođe do problema (a.k.a čudna rezolucija i pomješane boje) samo restartaj i u safe modu obriši drivere.
Kakve probleme ti je radio 10.4 ?
Ajde ti instaliraj svoje 10.2 a pusti sad 10.4 na miru:)
jel ima tko problema sa 10.6 na 5850? meni je u farcry2 nakon 5 minuta igre temperatura gpu-a 95 stupnjeva...ajde neka još netko provjeri sa 5850...stoncin
može provjera na bilo kojoj igri,i na BC2 mi je isto identična temperatura od 95 stupnjeva
http://gpuz.techpowerup.com/10/06/20/dna.png
Instalirao sam catalyst 10.2 al i dalje piše da je verzija 09.11.Ne znam zašto,možda je zbog toga što nisam instalirao na c disk gdje mi je windows nego na d.
Što mislite ?
Sad sam otišao na device manager i ažurirao upravljački program za grafičku karticu,samo se sve instaliralo i morao sam još i resetirat kako bi dobio funkcionalnost.Jedino mi i dalje piše da je verzija catalysta 09.11,ne znam zašto.Ne znam čak ni na koju se verziju nadogradilo.Od sada svaki puta kada u device manageru želim vidjeti naziv svoje grafičke,piše mi ati radeon 9600 series (microsoft corporation-wddm),
a prije mi je pisalo ati radeon 9600/9550/x1050 series.
U čemu je stvar ?
Sad sam otišao na device manager i ažurirao upravljački program za grafičku karticu,samo se sve instaliralo i morao sam još i resetirat kako bi dobio funkcionalnost.Jedino mi i dalje piše da je verzija catalysta 09.11,ne znam zašto.Ne znam čak ni na koju se verziju nadogradilo.Od sada svaki puta kada u device manageru želim vidjeti naziv svoje grafičke,piše mi ati radeon 9600 series (microsoft corporation-wddm),
a prije mi je pisalo ati radeon 9600/9550/x1050 series.
U čemu je stvar ?
Jeli ti svejedno za tvoju grafičku, ili 9.11 ili 10.1m nećeš osjetit razlike.
Obriši sve drivere, zatim restartiraj komp, onda skini i pokreni Driver Sweeper , i onda počisti s njim ostatke drivera (pokreni program, oznaci ati display, i onda analyse, pa clean), pa opet restart kompa, i onda instalriaj 10.2 drivere. Nakon toga bi moralo biti sve ok.
Meni preko device managera neće da izvrši apdejt?
Napiše da je već sve ažurirano..?
rucno nadji driver koji zelis stavit i instaliraj
ajde neka još netko provjeri sa 5850...stoncin
može provjera na bilo kojoj igri,i na BC2 mi je isto identična temperatura od 95 stupnjeva
http://forums.gametrailers.com/thread/ati-catalyst-10-6-drivers-are-/1083469?page=3
samo ovo...!!!
ajde neka još netko provjeri sa 5850...stoncin
http://forums.gametrailers.com/thread/ati-catalyst-10-6-drivers-are-/1083469?page=3
samo ovo...!!!
znači imaju ipak nekakvih problema...šta su ih onda izbacivali?
iako možda im je to prava radna temperatura...glavno da ne prelazi 100...mislim da grafama ne bi trebala ništa štetit temp. do 100 celzija
Pa koliko ti je bilo prije?
Što nisi mjerio, ili...?:S
edit
meni ni clockana na 870/1225NHz ne prelaze radne temp 67°C.
Fan Speed max 55%!!!
edit
Fan Speed max 55%!!!
mislim da mi je prije bilo max 76
edit
Fan Speed max 55%!!!
Fijuuuuu mora da ti odu bubnjići. Meni je 30% max što mogu podnest.
mislim da mi je prije bilo max 76
76° to i jeste normalna temperatura. Driveri su loši ovaj mjesec..!xD
Fan Speed max 55%!!!
Fijuuuuu mora da ti odu bubnjići. Meni je 30% max što mogu podnest.
Ma to je samo za Metro 2033..xD Druge igre nemam beda, jedino kod benchmarka kada nis ni blizu kompa dok ne završi benchmark!
Inače ovaj hladnjak na HD5850 je tiši nego onaj na prije HD4870 dual slot.
Ovaj podnesem do oko 50%.
Koju karticu ti imaš?
Isto HD5850?
Koja marka?
Moja Sapphireica!!!
nabiš slušalice i onda nečuješ ništa od ventilatora
Ti kažem. Igram i ništa ne čujem... Imam stereo sustav zvučnika od 50W, stavim na 3-4 glasnoće volumen i ne čujem, a zvučnici opet nisu preglasni.
Hladnjak je zadivljujuće riješen na mojoj HD5850. Imao sam i HD4870 i bio je glasniji.
Ja kad sam bio na 10.5 nisam mogao štelat brzinu venta i klokove,pa sam vratio na 10.3 :D
Meni se rušila igricaxD Modern Warfare
Sad radi ko podmazana isto kao ti sa 10.3.
Inače CCC 10.3 drajveri su najbolji ove godine. 10.1 su imaju lošije performanse u benchmarkovima, 10.2 imaju bugove, 10.4 lošije performanse i 10.5 štekaju tu i tamo.
Sada čujem opet 10.6 ne valjaju niš jer stalno svakom nešto drugo, ovo-ono, temperatura GPU,...
Oh ATI, ATI please grow up!
Sada čujem opet 10.6 ne valjaju niš jer stalno svakom nešto drugo, ovo-ono, temperatura GPU,...
Oh ATI, ATI please grow up!
da, iritantno, zato iduća kartica neće biti ati, a ovaj kratak izlet brzo zaboraviti
najgore je sto se ne mogu poklopiti driveri da bas sve radi kako treba...
di mogu skinut 10.5 ati drivere za win 7 x86 ? a da nije atijeva stranica jer ih nemogu tamo naci
EDIT=naso sam http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/10-5/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?&lang=English
kome treba evo link
Jel koristi tko od vas Radeon OmegaDrivers ? Ja sam ih koristio na staroj Radeonki 9600XT i onda su rule-ali, ali sad ih nisam ni isprobo na HD4850. Jel ima ko kakvog iskustva?
Jel koristi tko od vas Radeon OmegaDrivers ? Ja sam ih koristio na staroj Radeonki 9600XT i onda su rule-ali, ali sad ih nisam ni isprobo na HD4850. Jel ima ko kakvog iskustva?
u čemu je razlika od standardnih?