Nick njegov govori sve.
7870 vs gtx 660
- poruka: 125
- |
- čitano: 31.547
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
mislim mozes ti kupit 7870 ak oces ali ce ti dat samo 5 fps-a jedino ako hoces oc dat ce ti jos 5-7 fps-a al ja ne bi riskiro, 7870-ice su znale spalit plocu i rastopit ga ko maslac
Evo imam xfx 7870, igrao sam par sati, koliko vidim jos mi se nije otopila :D
Ekipa,kao prvo sretan i blagoslovljen Bozic svima koji slave,uzimam si neku budget gaming konfiguraciju tj.uzeo sam X3 720 kojeg cu otkljucati u Phenom II x4 920 i clockati barem do 3.3 ghz iako je covjek rekao da moze ici do 3.4-3.5 sa boljim hladenjem.
Pitao sam jednog YouTubera koji ima HD 7870 i Phenom II x4 965BE da je procesor postaje lagano bottleneck i sad pitao sam ga sta da uzmem,GTX 660 ili HD 7870 i veli bolje ici na GTX 660 jer ce manji bottleneck biti jer Nvidia ima tehnologiju da GPU preuzme dio procesor "posla".
Razmisljam mozda o GTX 750,no vidim slabija je od GTX 660 ili R9 270 i sad ne znam sta uzeti.
Za nekih pola godine kad bude love zamijenio bi CPU i MBO sa nekim i5 polovnim i maticnom tako da ne bi CPU bio vise bottleneck.
Sto vi mislite ici bolje na HD 7870 jer citam da ima problema sa BSOD-ovima,kondenzatorima ( pogotovo Sapphire,a imam ponudu za vec jednu Sapphire ) ili GTX 750 ili pak GTX 660 ?
HD 7870 je 5 % jaca od GTX 660,ali ne bi htio riskirati da mi krepa.
Uzmi onu s kojom ide najveca/najdulja garancija! ako mozes predpostavljam r9 270(ona je ujedno i najjaca)!LP
Uzmi onu s kojom ide najveca/najdulja garancija! ako mozes predpostavljam r9 270(ona je ujedno i najjaca)!LP
Ljudi su mi rekli da ne R9 270 u biti rebrandirana HD 7870.
Posto bi procesor bio bottleneck,isplati se uzeti R9 270 ?
Gledam neke HD 7950 polovne,sto mislite o tome ?
Pošto ti je procesor limitirajući faktor, odi na Nvidiu. Na GTXicama je manje izražen bottleneck.
EDIT: Sad sam tek pročitao da planiraš uzet bolji CPU kasnije. Uzmi grafu koja je jača, nebitno AMD ili Nvidia. Sad sam bio na Bug oglasniku, imaš GTX 760, 680 i 770 za uzet za relativno male novce.
nemoj uzimati 7950 jer su im vec duse izvadene, uzmi 270 jer je to nesto nabrijana 7870 ghz ed, ne vodi brigu oko BN (zanemari bn u par naslova), ionako ces u buducnosti uzeti bolji cpu..
kao sto vidis R9 270 je poprilicno mocnija(u testu je cak model s mizerno malim clockom) od sad vec prastare gtx660, za razliku od nvidije amd konstantno donosi svako malo boost u perfomansama kroz drivere!lp
Sad sam tek pročitao da planiraš uzet bolji CPU kasnije. Uzmi grafu koja je jača, nebitno AMD ili Nvidia. Maloprije sam bio na Bug oglasniku, imaš GTX 760, 680 i 770 za uzet za relativno male novce.
Klonio bi se rabljenih AMD grafi ako nemaju garanciju na tvom mjestu, pošto je većina rebrand serije HD7 koja i ovako ima problema, kamoli još nakon dugotrajnog gaženja.
nemoj uzimati 7950 jer su im vec duse izvadene, uzmi 270 jer je to nesto nabrijana 7870 ghz ed, ne vodi brigu oko BN (zanemari bn u par naslova), ionako ces u buducnosti uzeti bolji cpu..
kao sto vidis R9 270 je poprilicno mocnija(u testu je cak model s mizerno malim clockom) od sad vec prastare gtx660, za razliku od nvidije amd konstantno donosi svako malo boost u perfomansama kroz drivere!lp
U vezi boldanog, AMD je izgubljen u šumi... Friško sam uzeo AMD R7 260 (od Msi firme) i nakon dvije Nvidijine grafe, prvi put imam probleme zbog grafičke kartice! Nisam ni fan-boy ni ništa slično, i dvije Nvidije u mojoj PC praksi možda nisu dovoljno mjerilo ali zbog par FPS-a i malo uštede više nikad neću kupiti novu a ni polovnu AMD (Ati Radeon) grafu. Vidim po forumu da dosta ljudi muku muči s AMD grafama (i to mi nije bilo dovoljno upozorenje... ) Lp.
Spiridon gle cuda, ja ih izmjenio "stotine" i sve radile "skoro" perfektno...ja mislim(kaj mislio, vidio sve vlastitim ocima vise puta/citaj milijon) da je ipak daleko veci problem u ljudima i njihovom neznanju, nebrigi itd za svojim hw, ljudi i dalje misle da je to jedan obican digitron...zalosno!lp
Spiridon gle cuda, ja ih izmjenio "stotine" i sve radile "skoro" perfektno...ja mislim(kaj mislio, vidio sve vlastitim ocima vise puta/citaj milijon) da je ipak daleko veci problem u ljudima i njihovom neznanju, nebrigi itd za svojim hw, ljudi i dalje misle da je to jedan obican digitron...zalosno!lp
Pa daj nabaci savjet. Ide mi komp u sleep iako je to isključeno u Windozima. Komp je pod "Moj PC", Winsi su 8.1. Ajde, pliz. I da, sa svim novijim driverima ide u sleep nekontrolirano i neće se "probuditi" micanjem miša, tipkanjem tipki... Tad ga moram resetirati...
Tačno tako trošim samo AMD grafe osim dvije nvidia 8800 i gtx650ti boost i ni sa jednom nemam problem i ako ima kakav ima i rješenje, al sve je do neznanja korištenja dotičnog hardwera sa ostalim komponetama u sistemu.
Svaka pomoć je dobrodošla a i trebam ju...
Jedno je benchmark tool, drugo je igra. Igre su puno veći zalogaj, vjeruj mi.
Sto ljudi sto čudi, ja sam s ATI HD4850 bio zadovoljan, s GTX 460 bio zadovoljan, s HD7850 bio jako nezadovoljan, s GTX 760 sam prezadovoljan. AMD je napravio dar-mar sa HD7 serijom, imali su hrpetinu problema od HD78XX do HD79XX serije, a još uvijek ne mogu parirati Nvidiji po CPU loadu - jedino s Mantleom, koji u većini slučajeva ne radi kako treba i podrška u igrama je mizerna.
Nisam fanboy, pucam na ono što je u određenom trenutku kvalitetniji izbor - zato nisam htio uzeti R9 280x umjesto GTX 760 kada si mi to preporučavao, ne kocka mi se s ovom serijom AMD grafi.
Da dalje pojasnim, s HD7850 sam imao i softverskih i hardverskih problema. Nikad neću zaboraviti ni situaciju kad mi je u BF4 s HD7850 GPU usage znao pasti i na 60% u DX11, a sada s jačom GTX 760 stoji na 99% u DX11 s puno većim framerateom..
Svi smo poučeni nekim iskustvom, moje je da za AMD grafu treba sačekati sljedeći generaciju (ili uzeti kvalitetni model 290/290x - da nije rebrand HD7 serije) ili ako ništa drugo, kupovati s garancijom - pa kad krepa da ne propadnu novci.
Ta GTX 760 je dosta slabija od 280x (280x parira 770ki) i oko te dvije kartice nema rasprave koja se uzima ako je za sličan novac.
Ta GTX 760 je dosta slabija od 280x (280x parira 770ki) i oko te dvije kartice nema rasprave koja se uzima ako je za sličan novac.
Osim što joj u nekim igrama parira, u nekima je čak i bolja. Naravno, negdje je i lošija, ali nebitno - htio sam kvalitetniju grafičku, ne jaču.
Kolega, ne znam zašto ti misliš da je GTX 760 kvalitetnija od R9 280X :) ?
Vjerovatno što je nVidia drugi razlog nema
i ja bi volio cuti tj obrazlozenje kad je nesto kvalitetnije od drugoga u ovom slucaju usporedbu istih modela gtx 760 vs R9 280X, razlike su nebo i zemlja...gtx760 na danasnji dan ima perfomanse kao prva izvedba hd7950 sto je smjesno! prvo serija 7xxx pa sad pogotovo R od Amd je toliko evoluirala u perfomansama da su to strave, a da ne govorim da sve doticne dolaze s 3gb memorije i nade ih se polovnih s ogromnom garancijom za nazovimo to tako "male pare"!lp
Kolega, ne znam zašto ti misliš da je GTX 760 kvalitetnija od R9 280X :) ?
Kažeš ti koji si svoju 280X slao na reklamaciju.
Zato što sam s HD7850 imao velikih problema, puno ljudi je imalo s HD7870 problema, HD7950 i HD7970 su krepavale na sve strane, a R9 270/280 su ništa više nego rebadge istih. Usput, znate i sami kakvih sam problema imao s GPU usage s HD7850, što je očito zajedničko svim AMD grafama jer su i drugi imali istih problema. Mantle mi nije radio kako treba pa nisam imao koristi od njega, a s 7850 sam imao dropove usagea u BF3 i BF4 do 60% (sa slabom HD7850 na high!), što mi je povlačilo framerate dolje i do 40-50fps (primjerice, hotel na Hainan Resort), što se isto tako ne bi promjenilo s 280X jer očito nešto na paše s kombinacijom AMD grafe i moje konfiguracije - i nisam jedini u tome. S GTX 760 na istom mjestu GPU usage 99%, framerate 80-90fps.
EDIT: Da ne zaboravim, black screen problem sam imao, Metro 2033, Last Light i Sleeping Dogs nisam mogao igrat uopće. Također nešto zajedničko HD7 seriji grafičkih kartica.
To meni znači kvalitetnija grafička, kad vam je svima trebalo veliko pojašnjenje.
tvoja konfa ovdje/onda nije valjala a ne gpu...lp
Mhm. I konfa je odjednom promjenila mišljenje kad sam grafičku promjenio..
Ja sam sa svojom GTX 760 jako zadovoljan. Beba radi na 1200 mhz-a tvornički i rastura. Ali da ju nisam kupio za 1500 kn početkom godine svega par mjeseci staru, nebih ju ni kupio, pogotovo ne za 2000 kn koliko je koštala u dućanu. Super je grafa ali nema što tražiti pored R9 280X kada su performanse u pitanju kao i odnos broja fps-a po uloženoj kuni. E sad to što ih ima dosta po tržnicama uništenih rudarenjem je drugi par rukava.
Ma ok je to Buljo što si ti imao problema i što to tako doživljavaš. Ja sam imao HD 7850 Sapphire i nisam imao nikakvih problema. Imao sam onda tu MSI GTX 760 (koja je sad kod tebe) i nisam imao također nikakvih problema kao što znaš jer sad je grafa kod tebe. Imam sad R9 280X MSI i nemam problema. Mene osobno nije briga ni za AMD ni za Nvidiju. Ovo što si spominjao da sam reklamirao je problem tko zna sad čega točno, vjerojatno MSI-a. Grafa se nije mogla ohladiti i to mi se čini da je prije problem u montiranju hladnjaka jer grafa ko grafa je radila uredno a hlađenje je bio problem. Ova sad radi kako treba, tiho i hladno. A znam da kad sam imao tu MSI GTX 760 da je lega s foruma, tu iz Tenje čini mi se imao istu grafu ali isto faličnu jer mu je bila jako bučna, dakle problem hladnjaka očito. Tako da ne može se reći nikako da je gtx 760 kvalitetnija od R9 280X. Kvaliteta grafe ovisi od Vendora i kako koje serije a ja i ti imamo grafe istog Vendora :). Najbitnije je da ti nemaš problema i da ti sve radi kako treba :).
Tu si u pravu, meni je bitno da mi sve radi kako treba, s GTX 760 sam zadovoljan. Drugi nek se snađu, nek sami otkriju šta je bolje. Neću više ulazit u rasprave, većinom se sam sa sobom svađam onda.
Za završnu riječ samo želim pokazati da su AMD grafe veći zalogaj za CPU od Nvidijinih - http://techreport.com/review/25995/first-look-amd-mantle-cpu-performance-in-battlefield-4/2
A10 7850K + GTX 780Ti u DX11 ima 24fps veći average od A10 7850k + R9 290X u DX11.
Ne bi HD 78xx seriju bez jamstva uzimao,a bome ni GTX xxx seriju,da li uzeti jer vidim takva ista nova dode u ADM- 2200 kn.
A10 7850K + GTX 780Ti u DX11 ima 24fps veći average od A10 7850k + R9 290X u DX11.
a usporedbe, 780ti brise pod s 290x...