Uz hrpu nelogičnosti koje ga čine bezveznim, ali u principu da, odličan...
Posljednji film koji ste gledali - preporuka?
- poruka: 40.798
- |
- čitano: 8.000.658
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma pusti ekipu, njima je 21/22 Jump Street nesto najbolje sto su ikad pogledali... neka im i bude.
Taj film "Now You See Me", nije nista posebno, ali je fora zato sto je nesto drugacije od svega ostalog... uostalom, glumi Morgan Freeman tako da ne moze biti los film.
Nesto u rangu "The Italian Job-a", ono, moze se pogledati...
Nešto drugačije od svega ostalog?
Misliš
"Idemo napraviti film bez ikakve radnje, likova, smisla, logike, zapleta, ikakvog pokušaja objašnjavanja nekog od trikova("hipnoza" se ne računa) te na kraju vješto prevariti publiku plot-twistom".
Najgluplji plot-twist ikada viđen u filmovima, stojim iza ovoga što sam napisao, bez imalo pretjerivanja.
A svi navode super glumce: Freemana i Cainea na stranu, Eisenberg i Harrelson još pokazali da mogu glumiti ikoga osim samoga sebe, a ostale neću ni spominjati.
Gle, ja kazem da je film ok, ti kazes da nije. Nema smisla...
btw. da ne bi bio samo spam, preko vikenda sam pogledao par filmova pa evo kratkih osvrta na njih...
Trainspotting - drama, ima tu dakako i dobrog britanskog humora (1996.), svidio mi se na prvu, vrijedi pogledati, "Renton, deeply immersed in the Edinburgh drug scene, tries to clean up and get out, despite the allure of the drugs and influence of friends."
A Bronx Tale - crime/drama, fantastican film iz 1993. godine, super prica, odlicni glumci (medju njima i DeNiro), svakako preporuke "A father becomes worried when a local gangster befriends his son in the Bronx in the 1960s."
Good Will Hunting - drama iz 1997. godine, dobio 2 oskara, glume Robin Williams, Matt Damon i Ben Affleck, naime, radi se o mladicu koji je genijalac (vrhunski matematicar), ali radi kao cistac u skoli i provodi se sa drustvom, sve dok jednom prilikom ne rijesi zadatak koji je profesor dao studentima... "Will Hunting, a janitor at M.I.T., has a gift for mathematics, but needs help from a psychologist to find direction in his life.", odlican je
The Selfish Giant - drama, noviji film iz 2013. godine, prica govori o 2 klinca koja zive u UK i bore se za zivot, obadvojica su problematicni, iz losih obitelji i jednog dana odluce da ce sakupljati staro zeljezo i tako pokusati zaraditi koju funtu, "A contemporary fable about two scrappy 13-year-old working-class friends in the UK who seek fortune by getting involved with a local scrap dealer and criminal, leading to tragic consequences.", vrijedi pogledati
The Bourne Identity - action/mistery/triler iz 2002. godine, ne los film o tajnom agentu koji je trebao biti mrtav jer je z*ebao nesto, ali uspio se nekako izvuci (s posljedicama da se nicega ne sjeca) te on pokusava otkriti tko je zapravo, ali uskoro otkriva da ga netko pokusava ubiti i pocinje otkrivati svoj identitet, " A man is picked up by a fishing boat, bullet-riddled and suffering from amnesia, before racing to elude assassins and regain his memory.", slijede mu The Bourne Supermancy i poslije njega The Bourne Ultimatum, glavni glumac je Matt Damon
The Italian Job - action/crime/triler iz 2003. godine, prosjecan film, za nezahtjevnu publiku, "After being betrayed and left for dead in Italy, Charlie Croker and his team plan an elaborate gold heist against their former ally."
Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) - 10/10
Ko nije gledo film,a voli krimi-komedije neka ga pogleda OBAVEZNO!!!Po mom mišljenju remek djelo od filma.
rebelsy daj mi nes objasni...posto vidim da su to vecinom hitovi a nek i kultni filmovi ..da ih gledas po prv put
ili ponavljas gradivo-nostalgija za dobrim filmskim vremenima
rebelsy daj mi nes objasni...posto vidim da su to vecinom hitovi a nek i kultni filmovi ..da ih gledas po prv put
ili ponavljas gradivo-nostalgija za dobrim filmskim vremenima
Gledam ih po prvi put, mada sam neke od njih vec i pogledao vise puta jer jednostavno vrijedi ih pogledati ponovno... tj. neke ni ne mozes shvatiti u potpunosti ako gledas samo jednom (npr. Pulp Fiction)
Naime, u zadnja 2-3 mjeseca sam pogledao preko 100 filmova (uhvatilo me nesto) i ne mogu vjerovati sto sam propustio do sad.
Nebitno iz koje je godine film, ako je dobar, pogledati cu ga.
A nostalgija me jos ne moze hvatati jer sam puno,puno mladji od tebe... :)
tnx na objasnjenju
i sto s tim?
bas lol pa napisi nesto o filmu...kratak osvrt il sl...
Jedan od najboljih ratnih filmova ikad(po meni)
Scene su realne a radnja neizvjesna
Vjerujem da je ovo jedna od najboljih Lermanovih uloga do sad.
Film mrvicu podsječa na Inglorious Bastards..
Nije mi žao 20kn za kartu.
Ocjena 9.5/10!
U prvih 1000 možda i je.
dajte dogovorite se,jel film valja il ne?Vuce me da odem u kino,a do sada sam bio jedino redovan na Hobbitu u Cinestara svake godine..
Nisam rekao da film ne valja, no film u kojem 300 SS vojnika + tigar napada nepokretnog Shermana je u rangu kad je mali Jovica i Miro (5 i 6 godina) zaustavili napredovanje 12. njemačke divizije s preko 1000 vojnika i oklopnih vozila koja je napredovala prema Ličkom Osiku. Uglavnom nije najbolji ratni film ikad, niti blizu.
Jedan od najboljih ratnih filmova ikad(po meni)
Scene su realne a radnja neizvjesna
Vjerujem da je ovo jedna od najboljih Lermanovih uloga do sad.
Film mrvicu podsječa na Inglorious Bastards..
Nije mi žao 20kn za kartu.
Ocjena 9.5/10!
U prvih 1000 možda i je.
dajte dogovorite se,jel film valja il ne?Vuce me da odem u kino,a do sada sam bio jedino redovan na Hobbitu u Cinestara svake godine..
Nisam rekao da film ne valja, no film u kojem 300 SS vojnika + tigar napada nepokretnog Shermana je u rangu kad je mali Jovica i Miro (5 i 6 godina) zaustavili napredovanje 12. njemačke divizije s preko 1000 vojnika i oklopnih vozila koja je napredovala prema Ličkom Osiku. Uglavnom nije najbolji ratni film ikad, niti blizu.
Samo je 300 SS napalo njih, Tigar je imao okrsaj sa 4 Shermana od kojih je 3 komada stuko koda ih nema.
Film je meni genijalan i glumci su takoder odradili svoj poso fenomenalno. Falilo je takve tematike u kinima... Jos se ceka Broj 55 da dode u kina pa da se i to pogleda, da se vidi sta nasi znaju spremiti.
- Meni je jedini problem da koji klinac nisu fosfor stisnuli medu njih 300 na pocetku, izletio van i razvalio ih sa onim Browningom, skinuo bi ih vise od pola...
Al' opet, to je samo film... koji u kinu fenomenalno izgleda i odlicno docarava situacije u tenku i okolo njega.
"The Signal"
http://m.imdb.com/title/tt2910814/
Osrednji SciFi ... Prvih pola sata filma je vrlo dobro odrađeno, i glumci su dobro odradili posao, ali nakon tih početnih pola sata, film postaje sve lošiji,i lošiji, da bi kraj ispao čista katastrofa... Za ubit dosadu je ok, al ništa više od toga... Ocijena: 5.5
Gone girl, ukratko zanimljiva prica, drugacija totalno ali previse razvuceno i dugo traje. Kraj mi se svidio, moze se pogledati, jedna dobra sedmica.
7/10
Planet Majmuna,
koliko god puta ga gledao, nebitno koji je Remake...
THE MOST WANTED MAN(2014)--je obično S**nje,ako i to,po meni film nema uopce neke neizvjesnosti,privlačnosti ili kako god željeli to nazvati..da ne spoilam bezveze,ali uglavnom se vidi samo P.seymour Hofmman kako puši,i eventualno poteže iz boce...radnja nikakva,razvoj još gori,a nit kraj nije ostavio neki baš utisak...ako bi usporedio ovo s zadnnjim sta san pogleda,DEAD MAN DOWN,taj s Colin Farellom je remek djelo,drži priču,non stop se nešto dešava,drži prikovanog od početka do kraja i nikad ne možeš bit siguran kako će se radnja razvijat,dok ovaj kao "špijunski" film me duboko razočarao...ja bi mu dao ocjenu 4,5 od 10,ako i toliko,ne znan kome se ovo može svidjeti,jer je ispod razine gledljivosti,skoro da bi mi mogli se skupit i snimit nešto slično,par glumaca,par lokacija i to je sve...svakako preporuka ZAOBIĆI U ŠIROKOM LUKU,a ako treba još neki slične ili bolje akcijske tematike,preporučujem ELITNE UBOJICE(2012) s Stathamom i De Nirom,taj je isto remek djelo za ovakve uradke...
Prisoners
http://www.imdb.com/title/tt1392214/?ref_=nv_sr_2
Nije tipična drama koju gledaš par noći zaredom da bi je pogledao do kraja :).
Film je napet do samog kraja, dobra radnja i glumci.
Moje preporuke- 9/10.
i sto s tim?
jadan osto bez riječi, i ja sam kada sam prvi puta ga pogledo
meni je film bio zabavan pogotovo prvi dio ali kraj i završni dio je malo budalast a i cijeli film je ali što je tu je dobra zezancija za dosadno posljepodne
Babadook
http://www.imdb.com/title/tt2321549/
Nisam još pogledao do kraja pošto sam ga krenuo gledati jučer u kasne sate.
Pogledao malo preko pola. Film djeluje super. Baš scary/creepy horror.
Strava ne počinje odma od početkanego imamo uvod u probleme neke obitelji. Ali kasnije stvari postaju disturbingly scary and creepy. Oo
Film je dobro gledati u mraku. :D
Dawn of the Dead (1978)
Pogledao običnu verziju jer nije bilo produžene u HD-u. Klasik horor iz 78'. Vidi se utjecaj na mnoge današnje popularnije horor filmove. Iako je horor nije previše zastrašujuć jer su zombiji uglavnom bezopasni. Niti nema nekih tamnih i zastrašujućih scena. Film je uglavnom koncentriran na glavne likove i njihovo preživaljavanje i novonastaloj apokalipsi. Preporučio bih ga i neljubiteljima horor filmova. 7/10
The Hobbit: The Desolation of Smaug Extended Edition (2014)
Kad sam ga prvi put gledao u kinu(običnu verziju), film me oduševio. Mnogi brži, dinamičniji od prvog djela i sa 10x zanimljivijim novim likovima od starih. Inače ne volim gledati fimove više od jedanput tako da mi je i ovaj film bio na trenutke naporan. Hobbit definitivno nije na razini Gospodara Prstenova kojeg sam mogao pogledati više puta. U tih dodatnih 25 min nema nekih dodatnih extra scena vrijednih gledanja. Samo produžavaju film i u mojem slučaju napor. Jedini Jackson/Tolkien EE film koji je bolji (i to puno bolji) od obične verzije jest Povratak Kralja. Sve ostalo gledajte obične verzije odnosno "Theatrical Editions".
Smatram da je Jackson u ovom vraćanju u svijet Međuzemlja pretjerao isto kao i Lucas sa Star Warsima sa CGIem. Jest da je Smaug prekrasan i vjerojatno najljepši CGI lik ikad kreiran u nekim scenama se moglo pristupit klasičnim filmskim rješenjima. Tipa ono drvo i CGI piljevina ili CGI rastopljeno blago. Orci u ovoj trilogiji izgledaju dosta lošije negoli u Gospodaru Prstenova. Ne sviša mi se što su neki od njih CGI i što pričaju na "Black" jeziku a ne na engleskom.
Sve u svemu sa nestrpljenjem iščekujem 3. dio ali smatram da je zasad ova trilogija dosta lošija od Gospodara Prstenova. Da se drukčije pristupilo možda bi uspjeli stvoriti nešto epsko.
No dajem filmu isti ocjenu koju sam dao kad sam ga prvi put pogledao. 9/10
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
Želio sa ga ponovno pogledati jer sam želio vidjeti Dark Maul vs Jedi fight. Iako sam ljubitelj fikcije nisam neki fan svemirskih filmova poput Star Warsa i ostalih. Film nije toliko loš kao što ljudi pričaju. Možda i jest razočaravajuć u usporedbi sa orginalnom trilogijom ali definitivno nije toliko loš. Plot je dosta jednostavan nekompliciran kao i A New Hope. Sviđaju mi se likovi u ovome filmu Liam Neeson kao Qui-Gon koji je meni najdraži Jedi ikad. Anakin kao klinac je super. Dark Maul mi je jedan od najdražih negativaca u filmovima ikad (zajedno sa The Witch-king-om iz LOTR-a). Volio bih jedino da završna šora nije isprekidana sa ostalim radnjama u filmu.
8/10
Dawn of the Dead Extended Edition (2004)
Remake gore spomenutog horora. Ovaj put dosta brutalniji i mračniji. Oba dva filma su dobra s tim da mi je remake ipak draži. U odnosu na orginal nije toliko spor, ali mi su u orginalu više svidjela ta ideja biti sam na svjetu i preživjeti. 7/10
Sutra je karta u cinestaru 11kn, pa navali narode
Sutra je karta u cinestaru 11kn, pa navali narode
Hvala za info
Ali ipak mislim da neću otić pogledat ništa. Ima jedino Fury za pogledat (ostalo je meh jer nemoš gledat premijere za 11kn), a vjerujem da će bit ogromna gužva. Da nemam dosta obaveza za srijedu, možda bi i otišao.
Fury (2014)
Znam da vam je već pun kufer osvrta na ovaj film ali moram i ja nekaj odtipkat, pogotovo sada kad su dojmovi friški i kad sam još jednom pročitao neke recenzije ovdje na forumu. Prvo da riješimo ovo: film nije niti će ikada biti najbolji ratni film. Nije čak ni u top 10, ovako iz glave mogu nabrojati deset bolji. Nije mi čak ni u top 50. Film je debeli prosjek.
Jedino pozitivno što bih izdvojio iz cijelog filma je odlična gluma shia labeoufa i john bernthala te brutalni prikaz rata sa onim gnusnim scenama gdje pola lica leži u tenku ili gdje bager gura one leševe. Lijep detalj. Dok mi je debeli minus očajan završetak. Mladi SS-ovac sa ispranim mozgom da ga nije prijavio/upucao/izvukao van, to nemogu progutati. Ma u biti, još i mogu, ali onaj rambo style od strane brad pitta di mi sa strojnicom kosi švabe dok mu nitko ne čuva leđa to mi ne ide u glavu. I još SS-ovci, elitna postrojba, ne zna flenkati faking tenk, to je vrhunac očaja u filmu. I za kraj mi lik jošpreživi tri hica snajperom u prsa Da ne spominjem da je film o tenku i tenkistima, a samo jedan tenkovski fajt (protiv tigera), ali zato pola filma mogu jesti jaja, piti kavu i čitat novine.
5/10
Fury (2014)
Znam da vam je već pun kufer osvrta na ovaj film ali moram i ja nekaj odtipkat, pogotovo sada kad su dojmovi friški i kad sam još jednom pročitao neke recenzije ovdje na forumu. Prvo da riješimo ovo: film nije niti će ikada biti najbolji ratni film. Nije čak ni u top 10, ovako iz glave mogu nabrojati deset bolji. Nije mi čak ni u top 50. Film je debeli prosjek.
Jedino pozitivno što bih izdvojio iz cijelog filma je odlična gluma shia labeoufa i john bernthala te brutalni prikaz rata sa onim gnusnim scenama gdje pola lica leži u tenku ili gdje bager gura one leševe. Lijep detalj. Dok mi je debeli minus očajan završetak. Mladi SS-ovac sa ispranim mozgom da ga nije prijavio/upucao/izvukao van, to nemogu progutati. Ma u biti, još i mogu, ali onaj rambo style od strane brad pitta di mi sa strojnicom kosi švabe dok mu nitko ne čuva leđa to mi ne ide u glavu. I još SS-ovci, elitna postrojba, ne zna flenkati faking tenk, to je vrhunac očaja u filmu. I za kraj mi lik jošpreživi tri hica snajperom u prsa Da ne spominjem da je film o tenku i tenkistima, a samo jedan tenkovski fajt (protiv tigera), ali zato pola filma mogu jesti jaja, piti kavu i čitat novine.
5/10
meni je scena di jedu u onoj kuci jedna od najboljih u filmu.
meni je scena di jedu u onoj kuci jedna od najboljih u filmu.
Podsjetio si me na onu scenu iz Bitke na Neretvi kad uđu u podrum i onaj tip jede džem i pečenicu ili nešto slično jedno s drugim.
Valter brani Sarajevo 8.2 > Fury 8.1
Na IMDb-u film je dobio 8.5/10
Piše da je Action, Adventure i Sci-Fi a nisu napisali da je to jedna obična Sci-Fi dječja komedija.
Preporuka; ne gledati ako imate 16+ godina, ili jednostavno tko ima djecu, može pogledati s djecom uz kokice da se malo nasmije.
Moja ocjena 5/10
1145 glasova < 36000 glasova
1145 glasova < 36000 glasova
Jedan je izhajpani američki no brainer, a drugi je jugoslavenski film iz 70-ih za koji je rijetko tko čuo van europe. Broj glasova apsolutno ništa ne znaći.