Pozdrav forumaši...
Imam Nissan Primera 1.6 slx 16v 1996 godište prije dva mjeseca sam zamjenio lamelu, korpu tj. cijelu skolpku ili kvačilo...
I prvi mjesec dana je bilo uredu sve auto sam forisirao do blokade znači bukvalno sam se izživljavao nad autom znači drugom sam ga gulio 100km/h nabijao sam mu tu 6-6,5 hiljada obrata benzinac je auto povuče..
I sad zadnji 10 dana kad probam forsirat auto da idem iznad 4 hiljade obrata ne mogu ako ga trecom vozim 60km/h i hocu više da mu nabijem 4-5 hiljada obrata uopste mi ne prima gas da bi auto povuklo samo nabija obrate ali da auto povuče i da nabija brzinu to nece...
Još jedan podatak jeste da mi se auto strašno brzo nabije temperaturu da li je to već obično za benzinca kako ja znam benzinac se brže zagrije od dizela ali ovaj moj se prebrzo zagrije...
U čemu bi bio problem da mi auto preko 3-3,5 hiljade obrata nece da prima gas ?
Znate i sami kako je kad polozis da ti je da isprobas auto da vidis kako je kad ga vozis u što manjoj brzini sa što više km/h
Razumijem i to da ce te vi sad pisat što si se ku**io što si se pravio frajer ali tako svako radi kad polozio ;)
Hvala svima