Auto ne prima gas zaključana tema

poruka: 59
|
čitano: 56.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Pozdrav forumaši...

Imam Nissan Primera 1.6 slx 16v 1996 godište prije dva mjeseca sam zamjenio lamelu, korpu tj. cijelu skolpku ili kvačilo...

I prvi mjesec dana je bilo uredu sve auto sam forisirao do blokade znači bukvalno sam se izživljavao nad autom znači drugom sam ga gulio 100km/h nabijao sam mu tu 6-6,5 hiljada obrata benzinac je auto povuče..

I sad zadnji 10 dana kad probam forsirat auto da idem iznad 4 hiljade obrata ne mogu ako ga trecom vozim 60km/h i hocu više da mu nabijem 4-5 hiljada obrata uopste mi ne prima gas da bi auto povuklo samo nabija obrate ali da auto povuče i da nabija brzinu to nece...

Još jedan podatak jeste da mi se auto strašno brzo nabije temperaturu da li je to već obično za benzinca kako ja znam benzinac se brže zagrije od dizela ali ovaj moj se prebrzo zagrije...

U čemu bi bio problem da mi auto preko 3-3,5 hiljade obrata nece da prima gas ?

Znate i sami kako je kad polozis da ti je da isprobas auto da vidis kako je kad ga vozis u što manjoj brzini sa što više km/h

Razumijem i to da ce te vi sad pisat što si se ku**io što si se pravio frajer ali tako svako radi kad polozio ;)

Hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 11:22 (xdddd).
17 godina
moderator
Re: Auto ne prima gas

Sj.ebo si ga.

14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Pa nisam sad s*ebao auto da se ne moze vozit svaki dijel se na autu da zamjenit tako i taj sad zavisi da li se isplati na tako starom autu taj djel mijenjat i koliko košta taj djel :)

17 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Ček, okretaji rastu a auto slabo ide? Lamela. Da nisi malo previše palio gume a i lamelu? {#} {#}

14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Da kad mu auto pokusam da nabijam sa manjom brzinom tj. 2 ili 3 da pokusam ici preko 3-4 hiljade obrata...

obrati rastu a brzina se ne diže..

Gume nisam palio jer nisam tolika stoka jer sam i gume nabacio sve četir nove ..

Jedino mi se desilo kad sam bio u Bosni na odmoru sa autom prije mjesec dana da mi isto tako nije htjelo primat uopste gasa i preko noci auto se ohladilo i sledeci dan kad sam isao za Sloveniju tj. gdje zivim auto sam po Bosanskom putu gulio 150km/h nije mi se niti u jednom trenutku desilo da nije htjelo da prima gas tj. da su se obrati povecavali a da brzina nije se dizala sve je radilo normalno i sad kada sam dosoa u Sloveniju opet isti problem ? :S

17 godina
Auto ne prima gas

stavi u prvu. kreni. vozi se 30metara bez gasa i stisni pedalu dokraja. ak motor dize okretaje a auto ne ubrzava 99% da si divljom voznjom skuril lamelu. te ce bit potrebna nova.

a kad u leru turiras motor jel idu okretaji do 6-7t?

ti je kad auto smrdil po kiselom zelju/starim jajima?

Ride or die, remember?
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 11:34 (Lord_Marko).
14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

U leru kad turiram auto bez problema ja mu dizem obrataje do 7-8 hiljada

Ali jednostavno kad ja pokusam njega da izvučem drugom brzinom nad 3 hiljade obrata da povuče bolje auto jednostavno preko 3-3,5k obrata uopste ne dize brzinu a obrati se dizu...

I istu dva puta sam osjetio čudan "smrad" kod auto što je defitnivno smrdila lamela

17 godina
neaktivan
xdddd kaže...

Da kad mu auto pokusam da nabijam sa manjom brzinom tj. 2 ili 3 da pokusam ici preko 3-4 hiljade obrata...

obrati rastu a brzina se ne diže..

Gume nisam palio jer nisam tolika stoka jer sam i gume nabacio sve četir nove ..

Jedino mi se desilo kad sam bio u Bosni na odmoru sa autom prije mjesec dana da mi isto tako nije htjelo primat uopste gasa i preko noci auto se ohladilo i sledeci dan kad sam isao za Sloveniju tj. gdje zivim auto sam po Bosanskom putu gulio 150km/h nije mi se niti u jednom trenutku desilo da nije htjelo da prima gas tj. da su se obrati povecavali a da brzina nije se dizala sve je radilo normalno i sad kada sam dosoa u Sloveniju opet isti problem ? :S

Pa jel ti prima gasa ili ne prima? U leru kad poklopiš gas jel jednako reagira kao i prije? Jer ako okretaji rastu al on više ne ne diže brzinu kao prije onda ti lamela proklizava, al nju bi nanjušio u roku par sec. A sad zašto proklizava a zamjenio si je nedavno ne znam. Možda si polomio krilca na potisnoj ploči s naglim startovima, možda kvačilo ne otpušta skroz itd. Teško je ovako napamet točno reći.

Jel ti se kad dogodilo da si išao u nižu pa su okretaji otišli malo više u crveno?

14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Prvi put mi se desilo to kad smo sa drustvom bili u diskoteki i dok sam ja izasao iz grada izlazno vece ovo ono ne mozes izac iz grada za 15-20 min i guzva ovo ono dok sacekas da se auto pomjeri ispred tebe sam stalno turir'o auto i osjetio sam smrad to je defintivno smrdila lamela posle kad sam izasao iz grada i krenuo prema kuci jednostavno nije htjelo da prima gas... i preko noci se auto ohladilo sve bilo uredu sledeci dan isao za Sloveniju tj. kuci vozio sam ga koliko god mi je cesta dozvoljavala 150km/h sam ga vozio kod Orašja niti u jednom slučaju mi se nije desilo da mi nije htjelo primat gas i sad kad sam dosao u Sloveniju mjesec dana nakon toga što se tiče obrata i brzine sa tim sam se umirio iz čistog razlog jer mi auto po gradu potrosi 10l i nema me nigdje i onako par dana nazad sam baš isprobao da li ce nakon mjesec dana auto primat gas i jos uvjek iznad 3-3,5k ne prima gas...

Ponavljam 2-3 puta mi se desilo da je smrdila lamela

14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Kazem ti ja sam auto gulio do blokade znači kad sam nekoga prestizao ako sam imao u petoj brzini na 80km/h jednotavno sam ubacio u trecu brzinu i slozio gas do kraja nabio sam mu trecom i 120km/h

Ja sad ako vozim normalno znači ono normalno gradski auto prima gas ako ja idem više ludački da vozim da mi auto više trosi da nabijam mu više obrataja u manjoj brzini gas on primi obratiju mu se onako u prazno dižu ali brzina se ne diže što je najveći problem

17 godina

dobro i meni je 2-3 puta zasmrdila ali to je kratko trajno znaci ne da je smrdjela 20 min nego par sekundi. dok se nisam navikal na auto a to je bilo prije 2 i pol godine.

tebi je vjerojatno lamela u banani opet. ili mehanicar nije promjenil ili si ju rashebo ili ti je nekaj drugo s kvacilom 

Ride or die, remember?
17 godina
neaktivan
xdddd kaže...

Kazem ti ja sam auto gulio do blokade znači kad sam nekoga prestizao ako sam imao u petoj brzini na 80km/h jednotavno sam ubacio u trecu brzinu i slozio gas do kraja nabio sam mu trecom i 120km/h

Ja sad ako vozim normalno znači ono normalno gradski auto prima gas ako ja idem više ludački da vozim da mi auto više trosi da nabijam mu više obrataja u manjoj brzini gas on primi obratiju mu se onako u prazno dižu ali brzina se ne diže što je najveći problem

Proklizava ti lamela i to je to. Sve će bit uredu sve dok ne stišćeš puni gas i ne divljaš. A ako nastaviš svojim stilom onda očekuj za mjesec dana da nećeš moć vozit niti sa 10% gasa i trebat će novi set kvačila(lamela, potisna ploča, ležaj, možda sajla ili cilindri kvačila, ovisi što je). I ne siluj jadnu Primeru jer će ti bit žao i nećeš imat što vozit kad motor bude kaputt. I pazi na razinu ulja jer s tim razvlačenjem u crveno će ti ga popit jako brzi, a voda ako stoji na radnoj (cca 90C) nema brige ako se malo brže zagrijava, to je tako, benzinac + ljeto.

14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Evo vec mjesec sam se umirio sa "ludom voznjom i forsiranjem" jer ipak zivim u gradu vozim se svaki dan po gradu i jednostavno sam umirio strasti sa brzinom i par dana kazem ajde baš da vidim da li ce sad opet ponavljat isti problem da mi ne prima gas i opet isti problem...

Danas cu to vidit sa starim kako i sta pa cu naprijed vidiit ;)

13 godina
xdddd kaže...

Pozdrav forumaši...

Imam Nissan Primera 1.6 slx 16v 1996 godište prije dva mjeseca sam zamjenio lamelu, korpu tj. cijelu skolpku ili kvačilo...

I prvi mjesec dana je bilo uredu sve auto sam forisirao do blokade znači bukvalno sam se izživljavao nad autom znači drugom sam ga gulio 100km/h nabijao sam mu tu 6-6,5 hiljada obrata benzinac je auto povuče..

I sad zadnji 10 dana kad probam forsirat auto da idem iznad 4 hiljade obrata ne mogu ako ga trecom vozim 60km/h i hocu više da mu nabijem 4-5 hiljada obrata uopste mi ne prima gas da bi auto povuklo samo nabija obrate ali da auto povuče i da nabija brzinu to nece...

Još jedan podatak jeste da mi se auto strašno brzo nabije temperaturu da li je to već obično za benzinca kako ja znam benzinac se brže zagrije od dizela ali ovaj moj se prebrzo zagrije...

U čemu bi bio problem da mi auto preko 3-3,5 hiljade obrata nece da prima gas ?

Znate i sami kako je kad polozis da ti je da isprobas auto da vidis kako je kad ga vozis u što manjoj brzini sa što više km/h

Razumijem i to da ce te vi sad pisat što si se ku**io što si se pravio frajer ali tako svako radi kad polozio ;)

Hvala svima

Bas i ne radi svatko... treba i imat nesto u glavi i znat cijenit to sta imas -.-

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Pazi ovo čim mi je napravljena lamela i sve to zamijenjeno kad pritisnem kvačilo nekih 3-4cm ima lufta u kvačilu i posle je malo teže da pritisneš kvačilo do kraja da bi promjenio brzinu da li je to obicno kod benzinaca da uvjek u kvačilu na početku kvačila ima 3-4 cm lufta ako ti kazem da sa prstom mozes tih 3-4 cm stisnut kvačilo onda ti sve govori...

16 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Ti  voliš  malo  da  se  praviš  blesav  pa ovako voziš ili?

Nemoj  se  čuditi  da  ti  klipovi  iskoče  iz  motora  ako  ovako  nastaviš.  Kupiti  auto  posle  ovakog  vozača  je  katastrofa.

A da slučajno nisi držao nogu na kvačilu cjelo vrijeme dok si bio u gužvi?

http://deridownload.comze.com/
13 godina
Auto ne prima gas

Iskreno i nisam... saltam ga normalno, od staraca je auto... ne mislim palit gume i ostalo. Izlazit iz zavoja pod rucnom, lupat u blokadu bespotrebno i ostalo.
Ja nisam mislio nista zlonamjerno, samo odgovaram na tvoj post.

Ako ti mislis da tako voze samo pi*ke onda si ti pravi momak za zafrknut se oko bandere. 

14 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...

Nemoj  se  čuditi  da  ti  klipovi  iskoče  iz  motora  ako  ovako  nastaviš.  Kupiti  auto  posle  ovakog  vozača  je  katastrofa.

Ja sam napisao u prvom postu da je to normalno za svakoga da tako radi kad polozi i svako mi tako kaze i stariji ljudi kazu i mi smo tako radili dok nismo dosli pameti pa tako cu i ja valjda...

Da jesam držao nogu na kvačilo dok sam bio u guzvi

16 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Najgori su ovi sto cim poloze misle da znaju voziti pa onda naprave pi.dariju i traze savjete sa strane...Kako se ti izivljavas i novo bi s.ebao a ne 20 godina staro...Zato pi.ke i pe.eri ne kukaju ko fufe po Bugu kako im auto ne prima gas...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2014 12:08 (malina22).
13 godina
xdddd kaže...
Bellatrix kaže...

Ja sam napisao u prvom postu da je to normalno za svakoga da tako radi kad polozi i svako mi tako kaze i stariji ljudi kazu i mi smo tako radili dok nismo dosli pameti pa tako cu i ja valjda...

Da jesam držao nogu na kvačilo dok sam bio u guzvi

Normalno je i naucit u autoskoli vozit auto... A ne drzat kvacilo i turirat cijelo vrijeme u guzvi. Stariji ljudi ponekad nisu vrijedni slusanja. Bolje dodi sto prije pameti prije nego se omotas oko bandere ili poljubis most.

I to nije normalno nikako.

14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Iskreno i nisam... saltam ga normalno, od staraca je auto... ne mislim palit gume i ostalo. Izlazit iz zavoja pod rucnom, lupat u blokadu bespotrebno i ostalo.

Ako ti mislis da tako voze samo pi*ke onda si ti pravi momak za zafrknut se oko bandere. 

Pa logično da ćeš ga vozit normalno da bi auto dobio neki vikend kad trebas izac sa drustvom da bi te starci pustili vide normlano vozis i zasluzio si to je logično...

Ali vidi ja nisam do sad niti jednom palio gume jer mi je to glupost da radim nove sve četir gume sam kupio lamelu sam zamjenio, kočnice pakne diskove sve sam to ja sam sredio na autu svojim parama da sam auto imao spremno na put od 500km u jednom smjeru to za to auto sam u 2 mjeseca izdvojio svojih 400 eura...

Pa ja sam imam osjecaj da ti hoces da hoces da se pravis pametan...

Gdje suđeno ja ću tu da ostavim dušu nije vazno bandera ili nešto deseto !

13 godina
xdddd kaže...
SimeKZ kaže...

Pa logično da ćeš ga vozit normalno da bi auto dobio neki vikend kad trebas izac sa drustvom da bi te starci pustili vide normlano vozis i zasluzio si to je logično...

Ali vidi ja nisam do sad niti jednom palio gume jer mi je to glupost da radim nove sve četir gume sam kupio lamelu sam zamjenio, kočnice pakne diskove sve sam to ja sam sredio na autu svojim parama da sam auto imao spremno na put od 500km u jednom smjeru to za to auto sam u 2 mjeseca izdvojio svojih 400 eura...

Nope, samo mi idu na zivce momci ko ti koji izadu iz autoskole i odmah seljo tjuning po gradu... prodes bez problema, pa ce mene zobg 81kW zaustavit i zveknut soma kuna i 12h bez vozacke.

14 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Najgori su ovi sto cim poloze misle da znaju voziti pa onda naprave pi.dariju i traze savjete sa strane...Kako se ti izivljavas i novo bi s.ebao a ne 20 godina staro...Zato pi.ke i pe.eri ne kukaju ko fufe po Bugu kako im auto ne prima gas...

Ja sam lijepo pitao za savjet nisam ja došao ovde kukat molit šta da uradim...

Sigurno ima ovde forumaša kojim se desio isti problem nisam jedini sigurno to što ja pitam za savjet to će mi sigurno koristi u budućnosti neće mi biti viške bolje da se informišem nego posle kad bude još veći belaj..

Brate postavi se u našu kozu kad te polozimo kako je i šta je da ti je da isprobaš auto i sve pa ćeš razumit

14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
xdddd kaže...
SimeKZ kaže...

Nope, samo mi idu na zivce momci ko ti koji izadu iz autoskole i odmah seljo tjuning po gradu... prodes bez problema, pa ce mene zobg 81kW zaustavit i zveknut soma kuna i 12h bez vozacke.

Brate vidiš da sam ja znao da se moze taj desit problem kad pod kvačilom turiraš auto ja to nebi radio jer 200 eura da izdvajam ponovo za lamelu nisam sa drva pao vidiš ne iskusno ne zna šta se moze desit i dok jednom na na*ebeš nećeš skontat gdje si pogrijesio zato radije pitam do nebi opet napravio istu glupost

16 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Ja imam polozeno vec nekih 6-7 godina, tad sam vozio od starog auto koje je bilo starije nego to sto ti vozis, nisam ga vozio ludjacki ni tad kad sam polozio ni sad kad vozim svoje auto. Al ajde ako si puko 400 eura da ga sredis, pa ako si sad opet sjebo lamelu i ako opet puknes pare za nesto sto si prije mjesec dva mijenjao, smirices se prije nego sto mislis.

14 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Ja imam polozeno vec nekih 6-7 godina, tad sam vozio od starog auto koje je bilo starije nego to sto ti vozis, nisam ga vozio ludjacki ni tad kad sam polozio ni sad kad vozim svoje auto. Al ajde ako si puko 400 eura da ga sredis, pa ako si sad opet sjebo lamelu i ako opet puknes pare za nesto sto si prije mjesec dva mijenjao, smirices se prije nego sto mislis.

Vidi moj stari je prije vozio tog Nissan-a i on je sebi kupio Passata karavana 1.9 2006 godište i ostavio meni Nissana nisan jeste star 18 godina ali ima 190hiljada pređenih auto je stvarno za svoje godište očuvan jeste da je bilo potrebno zamjenit potrošni materijal u tom slučaju je bila lamela, korpa, ležaji i ostalo uz to sam nabacio sve četir nove gume, pa kočnice pakne diskove i to auto je na meni stari mi dao ja sam ga sredio ulozio sam i preko 400eura do 500 sigurno...

Pa iz greški se uči ja da sam znao da to moze sjebat lamelu koju sam zamjenio prije dva mjeseca ja to nebi sigurno nebi radio jer da puknem ponovo 200 eura za lamelu i ruke i ostalo nebi to definitvno radio. Jer tih 200 eura nije tek tako zaradit to sam osjetio već par godina ;)

14 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

I kod mene kod 3-3,5k obrata nece da povuce auto obrati se dizu u prazno a brzina se ne dize...

Kad sam sa starim pričao zašto mi na početku kvačila ima 3-4 cm lufta kaze kad se potrosi lamela da se zategne moguce da sam je ja vec istrosio da je doslo do toga da se treba vec zategnut pa se nebi više desavalo to što se dešava da ne prima gas tj. da se obrtaji nabijaju a brzinu ne dize...

13 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Iskreno da se i omotaš oko bandere zaboli me, ali da mi neka frajerčina sličnog kalibra malog brata ili majku pogodi autom, bolje bi mu bilo da pogine na mjestu odmah nego da ga ja tražim, razmisli si malo o odgovornosti za druge koju ti uzimaš na sebe kada sjedneš u auto, sve je to super i zahebancija do prve prave poštene prometne koju ako bog da preživiš bez posljedica, tek ćeš onda vidjeti šta je strah, vjeruj mi one slike koje vidip u novinam su mila majka kakav je to doživljaj, govorim iz iskustva...

što se tiče auta, odi zamjeni lamelu što prije da ne bi ostao na sred ceste negdje

13 godina
Auto ne prima gas

Zaista ne kužim čemu ova tema na ovome forumu???

Kako god okreneš,saznao ti odgovor ovdje ili ne-auto moraš voziti mehaničaru!

Neka tebe netko "upregne" i tjera te preko tvojih granica izdržljivosti,koliko češ ti izdržati?

E vidiš,tako i tvoj auto,jednostavno mu je dopiz....lo i rekao ti je NE MOŽE VIŠE,A TI SE SLIKAJ!

Zelen si vozać i već divljaš sa autom,samo se nadam da ce te mehaničar pošteno "poderati" po džepu,možda ti to bude pouka i razmisliš kada češ ponovo divljati na cesti kojom se naša djeca biciklom voze!

16 godina
neaktivan
Auto ne prima gas

Ja  vozim  auto  od  110kw  pa  nisam  nikad  ludirao  sa  njim.  Kada  je  autoput  ispred  mene  to  je  druga  stvar  ali  opet  ne  patim  auto  nego  normalno  ubrzavam.

Čudi me da te nitko nije učio da se auto nesmije držati dugo na kvačilu. Isto tako ako je automatik prilikom čekanja u gužvi ili na semaforima  dobro ga je ubaciti u N.

http://deridownload.comze.com/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice