Bio je opis u PC-Chipu za ovaj odličan program pa me zanima jel ga tko osim mene još koristi. Meni je zakon. Otvara sve moguće audio pa i video datoteke i može se raditi svašta s njima, normalno ako imate full verziju a to je lako naći na nekom forumu. Recimo, nedavno sam skinuo jedan album i nisam mogao otvoriti nijednu pjesmu zbog neke zaštite valjda pa sam sve pjesme ponovo kodirao u mp3 sa Sound Forgeom i sve radi normalno.
Sony Sound Forge 9.0
- poruka: 11
- |
- čitano: 3.556
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja ga koristim. Prije sam koristio osmicu. Uz njega se koristim Cool Editom i Adobe Soundbooth-om. I nekako mi je Sound Forge 9.0 najmiliji.
Koji program bi bio dobar za napraviti pjesmu,tako da mogu ubacivati semplove,ali i snimati određene dionice koristeći vsti plug-inove.Koristio sam Acid Pro 6 ,ali iz nekog razloga više nemogu snimati vsti-pluginove u kanal,već samo dodavati gotove samplove.Nemam nikakav hardver,naprimjer klavijaturu,već sve radim preko plug-inova,pomoću tipkovnice i miša.
Da li Cubase ima tu mogućnost ili je on isključivo vezan uz klavijature?
pogledaj malo s time: FruityLoops ili ti ga (FLStudio)
U FL ne mogu koristiti vsti plug-inove,osim one od fruity loopsa.Svejedno hvala.
Koji program bi bio dobar za napraviti pjesmu,tako da mogu ubacivati semplove,ali i snimati određene dionice koristeći vsti plug-inove.Koristio sam Acid Pro 6 ,ali iz nekog razloga više nemogu snimati vsti-pluginove u kanal,već samo dodavati gotove samplove.Nemam nikakav hardver,naprimjer klavijaturu,već sve radim preko plug-inova,pomoću tipkovnice i miša.
"Koji program bi bio dobar za napraviti pjesmu,tako da mogu ubacivati semplove,ali i snimati određene dionice koristeći vsti plug-inove.Koristio sam Acid Pro 6 ,ali iz nekog razloga više nemogu snimati vsti-pluginove u kanal,već samo dodavati gotove samplove.Nemam nikakav hardver,naprimjer klavijaturu,već sve radim preko plug-inova,pomoću tipkovnice i miša.
Da li Cubase ima tu mogućnost ili je on isključivo vezan uz klavijature?"
Ja bih ti preporučio Ableton Live, 6 ili 7...Zbog podrške za novije plugine ipak 7...tu i tamo mi 6 neće raditi sa pojedinim VST-ima...
The horizon leans forward,
offering you space to place new steps of change."
prva verzija cubasea je radila samo s midijem, dok sve ostale rade i s audio formatom, podržavaju pregršt pluginova i VST- instrumenata.
topla preporuka !
I ja odnedavna koristim Soundforge 9 i jako mi se sviđa.
Bio bi super ako bi mogao još jednu stvar a to je mixanje dviju traka.
Da pojasnim, na prvoj traci imam pjesmu (3 min) i otvorim drugu traku gdje umetnem jedan kratak audio fajl od 5 sec (govor).
Taj kratki audio on ga umetne na početak trake a ja bi htio da ga pomičem desno i da ručno odaberem mjesto gdje da ga umixam.
Nikako da pronađem tu soluciju, može li ko da pomogne.
Zna li neko kako ubaciti instrumental u sounf orge 9.0....pomozitee!!