Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.781
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Besplatni Windowsi 7 za beta testere
kizo2703 kaže...

@klimama :

Ne znam za vas ,ali čini mi se da tu spadamo i mi koji smo se odazvali pozivu za testiranje hrvatske verzije Sedmice.

Ipak pričekajmo ponedjeljak pa ćemo vidjet jel to istina.

Koga interesira ,nek pročita punu verziju sa news grupe. Tu je i screenshot istog u punoj veličini.

Edit : Loše vijesti za RTM crackere ....

Nije ništa skrekano, jednostavno je dignut loader koji zavara sistem da je hardver OEM Lenovo i onda ubaciš ključ koji radi. Bez ikakvog drljanja po sistemu.

Vjerojatno će cijeli sistem raditi dok se ne skine neka komponenta windows updatea koja bi ga zatvorila. Baš kao i s Vistom. Ne diraš update, sistem radi.

Frankenbuildovi s fajlovima RC verzije će otići isto tako u vjetar. Anyway, situacija je čini mi se potpuno ista kao što je bila i s Vistom.

Za sve one koji bi htjeli besplatno sedmicu, najbolje je pričekati da krene u prodaju pa da procuri više ključeva ili ne dirati Windows Update.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

ako mi mozete odgovoriti na par pitanja.ako si instaliram windows 7 i stavim igru koja na xp-u trazi minimalne zahtjeve tipa 1 gb ram 2.0 ghz procesor itd.hoce li isti zahtjevi biti i na windows 7 ili zahtjevnije minimalne konfiguracije?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
ivan-zd kaže...

ako mi mozete odgovoriti na par pitanja.ako si instaliram windows 7 i stavim igru koja na xp-u trazi minimalne zahtjeve tipa 1 gb ram 2.0 ghz procesor itd.hoce li isti zahtjevi biti i na windows 7 ili zahtjevnije minimalne konfiguracije?

Win 7 je malo zahtjevniji od XP-a, ali ništa strašno puno. Gotovo sve što ti je radilo na XP-u će ti jednako raditi i na sedmici.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

Ako tak igra traži, isto ti je.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

oK! pitam vas jer je bar koliko sam vidio vista uvijek imala vece zahtjeve neg xp

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan-zd kaže...

oK! pitam vas jer je bar koliko sam vidio vista uvijek imala vece zahtjeve neg xp

Pa, i sa sedmicom je ista stvar. Jedino bi bilo poželjno imati nešto preko 1GB RAMa ako se igraš.

Meni s 2GB RAMa u "leru" troši oko 500MB, ali koliko sam se načitao - skalabilna je pa će ljudima s manje RAMa dio zapisati u page file.

Ako ti je do igranja, s XPom ćeš dobiti najbolje performanse sa starijim strojem.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

je dobra ta sedmica nisam bas upoznat s tim windowsima znam samo da podrzavaju direct x 10 za razliku od xp-a koji je sad windows bolji win 7 ili xp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Instalirao sam win7 ovu finalnu verziju i "legalno" je aktivira. ^^

Ugavnom iznenađen sam kako mi sustav diše, ali to je samo prvi dojam vidit ću kako je kad ga malo zagušim programima i igrama.

Koliko se sjećam Vista nije vako poletna bila ni tek nakon instaliranja, nije kočila ali... neznam vidit ćemo.  :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovako par pitanja :jesi možda napravil repair disc i jesi li radil image backup?

Jel ako je boot manager problem ,možeš popravit sa repair diskom ili sa dvd-om Sedmice.

System repair disc možeš napravit kod bilo koga sa Sedmicom u Control Panelu u Backup and Restore i s njim pokrenuti sistem koji ima problem ko tvoj.

Ili ,startaj sa dvd-a i onda ić u repair. Trebalo bi radit da popraviš boot manager.

E sad ne znam jel ga imaš u dualboot-u s kojim drugim sistemom za spašavanje podataka. Probaj prvo sredit boot.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 13:00 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ha ,čuj očito te zaj******* ,ali šalu na stranu ,utvrdi koji ti "pravi" disk za ubuduće i u svakom slučaju napravi repair disc i backup ako imaš mjesta na kompu.

Kaj je to točno bilo ,pogledaj u Event Viewer ,možda je zapisano gdi je problem. I čekaj ,jel ti Sedmica jedini OS ili imaš još nekaj u dualboot-u s njim? Linux ,recimo? Jel bilo je ljudi koji su imali problema s nekim Linux bootloaderima.

E sada ,kaj se backupa tiče ako ćeš ga radit ,prouči dobro ,uvijek idi na user choice i tam izaberi kaj ćeš backupirat.

A sličan slučaj ko tvoj ,da ti se ponovno normalno startal nakon potpunog gašenja i paljenja sa start gumbom sam imal kod bratića ,ali hdd sa Sedmicom je bil IDE i kad smo ga stavili na drugi kanal kao secondary slavea je bilo sve u redu.

Tu može bit i napajanje problem ,ako si nedavno nekaj dodaval u PC ,nova grafa recimo i ako je na istom kablu sa hdd-om Sedmice ,uzima mu struju i on neće startat. U tom slučaju probaj promjenit priključke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2009 13:55 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jedno brzinsko pitanje.. a tema je prevelika da bih tražio..

system requirements su isti za sve verzije "sedmice"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ne ,nisu problem power postavke ,mada možeš probat i vidit jel će bit kakvih promjena.

Čini mi se da je problem u napajanju ,tj. rasporedu kablova sa napajanja na komponente. Pošto veliš da si kupil gotovu konfiguraciju ,ne možeš ga ni otvorit jel vjerojatno imaš garanciju naljepljenu odostraga.

Ako se to sad dogodilo prvi put i ne ponavlja se ,nema razloga za brigu.

Međutim ,dogodi li ti se to još jedamput ,zovi gdje si kupil ili nosi u njihov servis. Jel onda je očito da je sistem sastavljen na brzaka i da su vjerojatno sve ili većina komponenti na istoj grani napajanja i zato se to i događa.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Možw mi objasniti netko tko ima MetroCarnet uslugu ... Odnosno njihov internet kako da napravim konekciju na win7 :D

Zasad mi je to na top1 životnih ciljeva :D

0 0 hvala 0
16 godina

@Frula : Nebi li bilo dobro prvo naći Metro Carnet stranicu ,gdje sigurno onda imaš i upute koje ti trebaju?!

MSDN pretplatnici : u četvrtak počinje download u tri vala - Više o tome OVDJE!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2009 11:28 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Međutim ,dogodi li ti se to još jedamput ,zovi gdje si kupil ili nosi u njihov servis. Jel onda je očito da je sistem sastavljen na brzaka i da su vjerojatno sve ili većina komponenti na istoj grani napajanja i zato se to i događa.

a da nije disk koji ce uskoro vrisnut?

imao sam isti problem, palio se, pa na bootu restarto pa ispocetka, dizao bi win svakih nekoliko restarta, a onda, jednog dana, samo prestao dizat boot i otiso svetom petru

potpis :D
16 godina

I to je moguće. Nek me samo čovjek posluša i odnese PC u servis pošto mu je pod garancijom.

16 godina
neaktivan
nixass kaže...

jedno brzinsko pitanje.. a tema je prevelika da bih tražio..

system requirements su isti za sve verzije "sedmice"?

Ne, sigurno nisu isti za starter i ultimate edtion. Starter je verzija za slaba računala, netbooke... Također 64 bitna sedmica jede vise rama nego "obicna"

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

neda mi se gledat ostale postove pa jel mi mozete rec, jel windows 7 jos uvjek u beti, i ako nije jel se isplati to instalirat???

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nije u beti i ne, ne isplati se instalirat. Čisti trošak novca i vremena.
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije. I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet.
16 godina
kizo2703 kaže...

MSDN pretplatnici : u četvrtak počinje download u tri vala - Više o tome OVDJE!!

ROFL @ N version

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Nije u beti i ne, ne isplati se instalirat. Čisti trošak novca i vremena.

hvala

17 godina
Windows 7 - dojmovi

Svaka verzija donosi nesto novo i interesno, ali ako ste legalni korisnik Viste, mislim da bi tesko izdvojili novac za upgrade na Windows 7 zato sto broj novina nije impresivan, mozda nekih kozmetickih i brzinskih izmena, a premalo tehnoloskih. Ovo vam dodje kao da platite za XP SP3 a vec imate orginalni XP SP0.

Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Instalirao sam windows 7 build 7100 (RC) isad me zanima bil to mogao nadogradit na najnoviji RTM??

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Dal to uključuje i MSDN-AA pretplatnike?

To doubt, to discredit !!!
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...
kizo2703 kaže...

Dal to uključuje i MSDN-AA pretplatnike?

Ne.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije. I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous - everyone hasn't met me yet.
16 godina

Studentski ,jel? Stvarno ti ne bi znal reći ,probaj naći ovdje. Možda se negdje spominje.

Evo ,naxeem ti je odgovoril.

@Kuzo :

izvini ,ali postaješ dosadan. Već ne znam koji tvoj post s istom poantom na forumu ,samo mjenjaš teme.

Ko hoće ,kome se sviđa ,ko si može priuštit preći na Sedmicu. Kome je dobra Vista ,ostat će na njoj. A vidim po netu da još uvijek ima ljudi kojima je i Windows 98 još uvijek dobar i ne treba im ništa novije. I kaj onda?!

@Rocker: Ne ,ne možeš. Treba napravit clean install.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 16:50 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Studentski ,jel? Stvarno ti ne bi znal reći ,probaj naći ovdje. Možda se negdje spominje.

Ne, ne važi za MSDNAA. To su potpuno odvojeni servisi i usluge. MSDNAA nema nikakve beneficije kao pravi MSDN i sav softver dobiva isključivo u valovima nakon potpisivanja ugovora koji se radi svake godine. MSDNAA se obnavlja tek u 10-11 mjesecu, ne ranije.

16 godina
naxeem kaže...

Ne, ne važi za MSDNAA. To su potpuno odvojeni servisi i usluge. MSDNAA nema nikakve beneficije kao pravi MSDN i sav softver dobiva isključivo u valovima nakon potpisivanja ugovora koji se radi svake godine. MSDNAA se obnavlja tek u 10-11 mjesecu, ne ranije.

Ne ,u redu nisam znal tada ,sad sam malo potražil i videl. Zato sam mu i dal link na blog da sam potraži.

16 godina

Joj da uspijem dočepati se Startera prije nego faks počne... Izgleda da ništa :(

Anyway, imam jednu ideju da na netbook stavim Starter + OneNote i kupim neki jeftini grafički tablet i pošaljem sve žive bilježnice, uključujući matematičke, u muzej... :]

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2009 17:01 (Bukva).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zapravo, nabavi kopiju, instaliraj i koristi trial+rearm. :) Reinstaliraš 3 puta godišnje.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice