Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.369.348
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi

Ja razmišljam čak o tome da trial koristim vječno doma. Naime, 90 dana instalacija traje bez aktivacije, što je sasvim dovoljno za kućne korisnike i reformatiranje za svako godišnje doba. Besplatno imaš najnovije Windowse :-)

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Mislim da win7 može biti primarni os. Meni nije radio ali sad znam zašto (driver za zvučnu je bio uzrok plavog ekrana).  čekam rtm i bacam xp

Imam žutih ko Šimunić :D

0 0 hvala 0
16 godina

7ica me natjerala da napravim nešto što inače ne bi napravio niti u snu. Stavio sam OS prije nego je došo SP1 za njega... Štoviše, 7ica je u beti, radi savršeno.

Ono što sam namjeravao je imati 7icu na jednoj particiji (kao "pomoćni" OS), a Ubuntu staviti kao primarni OS. Formatiro disk, stavio 7ici i... Iskreno, sumnjam da ću staviti Linux uopće na disk (well, zapravo hoću kada faks počne, jer će me on natjerati da ga imam), jednostavno ne vidim svrhu. Stvarno, pored sedmice apsolutno ništa mi ne treba, barem trenutno.

Danas sam malo išo zafrkavat operativni da vidim koliko je u nekim segmentima zapravo dobar, posebice troubleshoting. Ono što na XPu uopće nije bilo, na Visti nikako nije radilo (barem meni), sedmica je svaki problem rješila. Moram priznati da sam više nego ugodno iznenađen. Ovako nešto stvarno nisam očekivao.

Inače, da ne bi bilo samo hvalospjeva, mislim da sam našao jednu slabu točku. Naime prilikom stavljanja računala u sleep, ukoliko se proces prekine - lupio enter (znači, u ovoj fazi kada računalo ulazi u sleep, ali još nije u njemu), OS se zaledi. Nakon restarta, prilikom učitavanje sedmica se resetirala, no nakon toga, opet radila kao podmazana.

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Suvre kaže...

Mislim da win7 može biti primarni os. Meni nije radio ali sad znam zašto (driver za zvučnu je bio uzrok plavog ekrana).  čekam rtm i bacam xp

ja sam i dalje na 7077 i koristim win7 za posao, doma i sve ostalo...

nemam zamjerki

svi programi mi oduvijek rade...

x64

potpis :D
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Nebi baš rekao da svi programi rade. Primjerice tune up i daemon ne rade. Meni su to dosta važni programi tako da čekam finalnu verziju ali i podršku ovih programa za nju. Vjerujem da ima još programčića ali meni oni netrebaju tj ostali koji mi trebaju rade. I još nešto. Mislim da imam više frejmova u nekim igrama nego na xp-u. Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Daemon radi 100 %, a TuneUp bi trebao preko compatibility moda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Deamon Tools radi ,a TuneUp ,pa ne znam za kog vraga će ti na Sedmici. Pola stvari na njemu nisu od nikakve koristi u Sedmici ,jel to nije XP i već je sistem sam po sebi dobro uštiman i utvikan. A čistači bi samo mogli napravit više problema nego koristi jel to je ipak novi sistem i ima svoje specifičnosti. Styler - pa tema za Sedmicu ima koliko hoćeš i bez ikakvih programa ju možeš personaliirati.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 1:06 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Koji daemon vi onda koristite.ja sam pokušavao instairati deamon t lite 4.30.4. Možda pro radi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Suvre kaže...

Koji daemon vi onda koristite.ja sam pokušavao instairati deamon t lite 4.30.4. Možda pro radi

DT Lite 4.30.4 radi na Windows 7 beta. Ovdje čak i piše "What's new: - Windows 7 beta supporting (SPTD 1.58)".  Hm, možda imaš stariju verziju Windowsa, beta je build 7100. Ja sam prešao na Virtual CloneDrive dok daemon još nije radio na W7 i ne vračam se. Virtual CloneDrive koristim redovito i ništa mu ne fali, manji je, jednostavniji, praktičniji, nenametljiv, besplatan, instalacija mu je čista - ne dolazi sa gomilom sponzoriranog smeča kao DT Lite. Ona emulacija zaštite koju ima DT je u 99% slučajeva nepotrebna čak i za igre jer je jednostavnije naći crack ako želiš igrati bez orginal DVDa.

Is it weird that this gave me an orgasm?
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

4.30.4.0027 i nisam uspio instaliratiIznenađen

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DragonShit kaže...
Suvre kaže...

DT Lite 4.30.4 radi na Windows 7 beta. Ovdje čak i piše "What's new: - Windows 7 beta supporting (SPTD 1.58)".  Hm, možda imaš stariju verziju Windowsa, beta je build 7100. Ja sam prešao na Virtual CloneDrive dok daemon još nije radio na W7 i ne vračam se. Virtual CloneDrive koristim redovito i ništa mu ne fali, manji je, jednostavniji, praktičniji, nenametljiv, besplatan, instalacija mu je čista - ne dolazi sa gomilom sponzoriranog smeča kao DT Lite. Ona emulacija zaštite koju ima DT je u 99% slučajeva nepotrebna čak i za igre jer je jednostavnije naći crack ako želiš igrati bez orginal DVDa.

Slažem se sa tobom. Virtual CloneDrive imam i na Win7 i na XP jer je jednostavno bolji od DT. U DT imaš toolbare i svakvo smeće, a VCD je čist. Čak je i nešto brži od DT-a. Nemam se namjeru vraćat na DT kad ima bolju alternativu na kojoj sve radi. Sad je druga stvar što su neki zadrti i navikli na DT. A za TuneUp nema potrebe. Nije namijenjen za Win7 i more samo štetu napravit. Kako ćeš optimizirati nešto što je već optimizirano? TuneUp ti treba za XP (mada 99% stvari moreš napravit ručno a ovih 1% nemaju nikakvog utjecaja na performanse). A ovaj SPDT driver je ponekad priličan problem (BSOD i zamrzavanja pod vistom). I jedno pitanje - jel za buildove novije od RC (72xx npr.) vrijedi key od MS-a i jel aktivacija normalno radi sa tim keyom?

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan

Na buildu 7264 rade svi ključevi. Na 7600 ne ,kak i piše u citatu sa TPB-a koji sam stavil ovdje. To je RTM kandidat i gotovo je sa testnim ključevima.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 15:57 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pri instalaciji DT lite te lijepo pita što oš instalirat a šta ne. Tako da dodatne toolbare nemoraš instalirat. A što se tiče tune up-a nisi u pravu.Nekad mi se dogodi da mi se winsi ruše ili tako i nešto i sa dt samo malo počistim i tih problema nemam a da ne govorim kad  nešto nemogu instalirat pa a tune upom počistim i dalje sve šljaka  ko zmaj.nije tak tune up tako beskoristan na xp-u kao što si reko Cool

EDIT:ako na sedmici netreba još bolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 15:51 (Suvre).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro ,to na XP-u jel beskoristan ili ne je svačije subjektivno mišljenje.

Ja sam napisal da ga ne treba na Sedmici i neki njegovi moduli mogu sj***t Sedmicu.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
 [...]

Nije ti Windows 7 potrošio promet sigurno. A to kaj žmiga na routeru nije znak da se nešto skida ,nego se vrši promet. Svaki filmić na Youtoubu ,ili sličnim stranicama "jede" promet. Svaka stranica kou posjetiš se skida u cache i radi promet. Kaj je stranica šarenija ,ima više flasha to se više prometa radi.  [...]

to je istina, ali su meni u trenutku kada sam primjetio da mi lampica cjelo vrijeme žmiga bili ugašeni svi web preglednici, igre, pa čak i windows update zajedno sa AVGom i firewallom i svim ostalim što win7 ima kao 'dodatke' za sigurnost ili šta već....

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo....ja sam skinuo b7600(6.1.7600)x86 i sad ga uskoro (danas-sutra)....budem iso....instalirat...

cak uspio i napraviti butabilni usb stick.....hh.zahvaljujucu bellatrix-u

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo da znaš ,aktivirat ga nećeš sa ključevima iz bete i RC-a. Ne rade.

Zato sam ja i postavil pitanje u prethodnom postu jel ima ko ovdje te buidove instalirane.

Možda bi se i dal aktivirat zaobilazno s onim fileovima.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Samo da znaš ,aktivirat ga nećeš sa ključevima iz bete i RC-a. Ne rade.

Zato sam ja i postavil pitanje u prethodnom postu jel ima ko ovdje te buidove instalirane.

Možda bi se i dal aktivirat zaobilazno s onim fileovima.

'pa koliko znam vec imam na torrentima.....razni activatori....

bubamara.
16 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

ljudi previse hvalite windows 7 cekajte finalnu verziju i verzije ka sto su 7137 to su gluposti to nije microsoft objavio nego decki koji preraduju OS-ove... Ako neko misli kupiti odma orginal cin izadje taj je glup po mom... Prvo testiraj na ilegalnoj verziji pa tek onda kupi orginal... A za Vistu sp2 je dobra poboljsali su perfonmanes,brzinu,stabilnost itd... Windows 7 je samo marketinski trik jer im fali novaca pa oce zaradit mogli su oni Vistu sredit i SP tako da bude stabilnij i brza od xp... Ljudi moji nemoj te se previse zanosit sa operativnim sustavima i takvim glupostima... PozZ

0 6 hvala 0
17 godina
odjavljen
marko1805 kaže...

ljudi previse hvalite windows 7 cekajte finalnu verziju i verzije ka sto su 7137 to su gluposti to nije microsoft objavio nego decki koji preraduju OS-ove... Ako neko misli kupiti odma orginal cin izadje taj je glup po mom... Prvo testiraj na ilegalnoj verziji pa tek onda kupi orginal... A za Vistu sp2 je dobra poboljsali su perfonmanes,brzinu,stabilnost itd... Windows 7 je samo marketinski trik jer im fali novaca pa oce zaradit mogli su oni Vistu sredit i SP tako da bude stabilnij i brza od xp... Ljudi moji nemoj te se previse zanosit sa operativnim sustavima i takvim glupostima... PozZ

Vidim, ti si definitivno upoznat sa problematikom. Fali im novaca, to je sigurno... Belji se

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Windows 7 je vec uspjesan! Za razliku od Viste, Sedmica je stabilnija i brza (sto je najvaznije). Gotovo sve reakcije koje sam procitao su pozitivne. Ostaje nam da vidimo kako ce sve to biti na kraju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Apacer kaže...

Windows 7 je vec uspjesan! Za razliku od Viste, Sedmica je stabilnija i brza (sto je najvaznije). Gotovo sve reakcije koje sam procitao su pozitivne. Ostaje nam da vidimo kako ce sve to biti na kraju.

Samo je upitna isplativost prelaska sa Viste SP2 na Win7 jer su ta dva OS-a 95% ista. Ako vec imas Vistu SP2, onda znas kako ce otprilike raditi Win7.

16 godina
neaktivan
Pudge kaže...
Apacer kaže...

Samo je upitna isplativost prelaska sa Viste SP2 na Win7 jer su ta dva OS-a 95% ista. Ako vec imas Vistu SP2, onda znas kako ce otprilike raditi Win7.

Ko ima slab racunar svaki MB ram memorije je vazan, a Windows 7 koristi manje memorije. Meni ce se isplatiti preci na Win7! Smijeh

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Isto tako i Vista SP2 koristi nesto malo manje RAM-a (oko 5-10%), ali posto je RAM jeftiniji nego ikad, RAM usage nije bitan kod aktualnih OS-ova, tako da to nije bas presudno o odabiru OS-a. Recimo, vise ti se isplati kupiti jos 1 Gb RAM-a nego sa Viste prelaziti na Win7.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Hoce li na windowsovim str. biti dostupan build 7600?

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

Build 7600 je (barem koliko ja znam) finalna verzija - znači ta dolazi u trgovine i zato sigurno neće biti dostupna za besplatni downlodad.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

ma ja sam skinuo....b7600....ali kad sam isao instalirat kad je doslo do copying windows file......kao da je to preskocilo.....a inace iso datoteka tih windowsa imala je 2,2gb sto mi se nekoako  cini malo......

sad skidam drugu verziju ........

ako ima tko tko je vec instaliro....neka mi link za download posalje na pm....

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

win7 zakom koristim od kada je izasao...

a sto govorite za vistu.. ma nema od nje kruha, ona je bila u k****od pocetak pa tako da neznam kakva dobra verzija sp izade,

ne bi si je stavio..

a meni se pojavljuje jedan problem na 7, iako nije veliki, nikad ne gasimo komp, samo sleep, i nakon nekog duzeg vremena ne gasenja, malo steka,

al restart sve to rijesava i vise nema problema..

*-*
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
ivan_1995 kaže...

Build 7600 je (barem koliko ja znam) finalna verzija - znači ta dolazi u trgovine i zato sigurno neće biti dostupna za besplatni downlodad.

a dakle to je finalna i onda je glancaju do 22.listopada?

Čekamo...10.11.09.
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Paolo2612 kaže...
ivan_1995 kaže...

a dakle to je finalna i onda je glancaju do 22.listopada?

Ne - ovo je finalna i takva ide u prodaju 22.listopada. Sada je tiskaju, proizvode DVD-e i kutije, tiskaju manuale i slične stvari. Već sada se počinje isporučivati velikim proizvođačima (HP, Dell, Lenovo) da bi za 22. listopada imali već spremne PC-e s sedmicom.

Ništa se neće mijenjati na njoj - osima ako se ne otkrije neka katastrofalna pogreška ili veliki problem. Sve sitnice će se krpati kao i do sada - preko updatea.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice