Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.570
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Pudge kaže...

kod mene 350 Mb (tocnije od 321 do 335 Mb uz 0 %) na idle, ovo sa 550 Mb me podsjeca na Vistu (ona mi je toliko uzimala)... Inace, radi se o HP nx6125 sa 896 Mb RAM-a.

i meni neki put
ali recimo build 7000 mi je uzimao 600, slično ko i ovaj, ali je bio užasno spor i kada se pogase svi nepotrebni servisi
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

ja nisam nista gasio, tako izgleda kad je dignut win cim se upali. Jos kad bih pogasio servise bilo bi jos manje. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nisam gledao gore; da li imaš 64-bitne ili 32-bitne Win 7.

64-bitni troše više...

17 godina
neaktivan

x86 (proc je sempron), ali kad sam Vistu x86 imao na istom laptopu ona mi je trosila 550 Mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pokušao sam poslati spisak servisa koje sam ja isključio, ali ne ide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mandak kaže...

Pokušao sam poslati spisak servisa koje sam ja isključio, ali ne ide.

?? što ne ide?

Imate na ovom linku pojašnjenja i servise koje možete slobodno isključiti! Ako to planirate raditi obavezno pogledati
Koji Windows je bitniji? 32 bitni ili 64 bitni? =) I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
17 godina
neaktivan

Servisi koje sam ja isključio. Svatko neka odluči za sebe što će isključiti. Potrebe su razne.

WINDOWS 7

SERVISI KOJE TREBA ISKLJUČITI

1.    Application Layer Gatewey Service (Manual)
2.    Backgruond Intelligent Transfer Service (Automatic)
3.    Certificate Propagation (Manual)
4.    Diagnostic Polici Service (Automatic)
5.    Diagnostic Service Host (Manual)
6.    Diagnostic System Host (Manual)
7.    DFS Replication (Manual)
8.    Disk Defragmenter (Manual)
9.    Distributed Link Tracking Client (Automatic)
10.    Fax (Manual)
11.    Function Discovery Provider Host (Automatic)
12.    Healt Key and Certificate Management (Manual)
13.    Interactiv Service Detection (Manual)
14.    Ktm RM for Distributed Transaction Coordinator (Automatic)
15.    Netlogon (Manual)
16.    Network Access Protection Agent (Manual)
17.    Offline Files (Automatic)
18.    Parental Control (Manual)
19.    Print Spooler (Automatic)
20.    Protected Storage (Manual)
21.    PNRP Machine Name Publication Service (Manual)
22.    Peer Networking Grouping (Manual)
23.    Peer Networking Identity Manager (Manual)
24.    Remote Registry (Manual)
25.    Ready Boost (Automatic)
26.    Secondary Logon (Automatic)
27.    Smart Card (Manual)
28.    Smart Card Removal Policy (Manual)
29.    SNMP (Simple Network Management Protocol Trap) – (Manual)
30.    Superfetch (Automatic)
31.    Tablet PC Input Service (Automatic)
32.    VMware Agent Service (Manual)
33.    VMware DHCP Service (Automatic)
34.    VMware NAT Service (Automatic)
35.    VMware Virtual Mount Manager Extended (Automatic)
36.    Windows Backup (Manual)
37.    Windows Defender (Automatic)
38.    Windows Firewall (Automatic)
39.    Windows Media Center Receiver Service (Manual)
40.    Windows Media Center Scheduler Service (Manual)
41.    Windows Media Center Service Launcher (Automatic)
42.    Windows Card Spaces (Manual)
43.    Windows Error Reporting Service (Automatic)
44.    Windows Search (Automatic)
45.    Wired AutoConfig (Manual)
46.    WLAN AutoConfig (Manual)
47.    IKE and AuthIP IPsec Keying Modules (Automatic)
48.    IPsec Policy Agent (Manual)
49.    Windows media player network sharing service (Manual)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo još neke stvari koje sam uradio.

REGEDIT

HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > Current Version > Explorer. Kreirati novi Dword, unijeti ime „AlwaysUnloadDLL“ i postaviti vrijednost na 1.

Kako ubrzati radnu memoriju

Start > Run > „regedit“

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Curent Control Set\Control\Session Manager\Memory Management

1.    DisablePagingExecutive – kliknuti dva puta i upisati „1“.
2.    LargeSystemCashe – dva puta kliknuti i promijeniti u „1“.

Restart PC.

Kako promijeniti ime ikone Recycle Bin ili ju čak obrisati

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} > Shell Folder, naći stavku „Attributes“ i promijeniti joj vrijednost u 70 01 00 20. Ići do radne površine i s Recycle Bin-om činiti što želiš.

Desni klik na Shell Folder, odabrati Permissions …, zatim u prozoru odabrati Administrators (…), kvačice na Full Control i Read.

Pravilno podesiti Prefetcher
HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurentControlSet > Session Manager > Memory Management > Prefect Parameters. Promijeniti vrijednost od Enable prefetcher na „1“. Bilo je 3. Restart PC.
Value: 0.

Remote Assistance i Remote Desktop

Start > Control Panel > System > Remote Settings > skinuti kvačicu s „Allow Remote Assistance connections to this computer“, a zatim O.K.

Start > Control Panel > Administrative Tools > System Configuration > Boot > Advancet Options > kvačice na Number of Procesor i Maximum i onda O.K.

Podesiti modem na maksimum
Otvoriti Device Manager, zatim kliknuti na Ports i odabrati port na kojem se nalazi modem. Odabrati Port Settings i promijeniti Bits per second s 9600 na najveću vrijednost.

Run i upisati: „gpedit.msc“, Enter > Administrative Templates > Windows Component > AutoPlay Polices > kliknuti na Turn of Autoplay i odabrati Enable > Apply > O.K.

Start > Control Panel > Programs and Features > Turn Windows Features on or of > skinuti kvačice s Internet Explorer, Internet Printing AService i Tablet PC Components. Prepustiti da sustav odradi svoje.

Kako isključiti Q o S servis

Start > Run i upisati „gpedit.msc“, zatim ići na Computer Configuration > Administrative Templates > Network > Q o S Packet Scheduler i dva puta kliknuti na „Limit reservable bandwidh“ i sada imaju tri opcije. Odabrati „Enabled“ i u opciji Bandwidh limit % upisati 0. Nakon toga otići na Start > Control Panel > Network Connections, na to kliknuti desnom tipkom, odabrati Properties > Networking i zatim kliknuti na Q o S i onda Uninstall.
Quick Launch
Desna tipka na programsku traku i otključati je. Zatim desni klik na programsku traku i odabrati „Toolbars“, a zatim odabrati New Toolbar“. U prozoru koji se pojavi pronaći Windows 7, u traku upisati „%appdata%“, Enter, pronaći Microsoft > Internet Explorer > Quick Launcher, prebaciti ga  na programsku traku, a zatim ga odvući na željeno mjesto. Kad je sve gotovo, zaključati programsku traku.  Restart PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno, ja sam to učinio na svoju odgovornost. Stoga, tko misli raditi ovo što sam naveo, to čini na svoju odgovornost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Realno Windows ne trosi 500-600 MB ram samo za sebe, u principu sto vise Ram memorije ima kompjuter on je koristi za ubrzanje odnosno kesh.

Tako je i u Windows XP, ima dve opcije kako se koristi memorija, dali za programe ili za kesh.

Ova vtora opcija je mnogo dobra ako imate preko 1Gb memorije.

17 godina
neaktivan
Mandak kaže...

Naravno, ja sam to učinio na svoju odgovornost. Stoga, tko misli raditi ovo što sam naveo, to čini na svoju odgovornost.

Sva sreća da znaš što radiš pa ne radiš gluposti...
17 godina
neaktivan

Može li se s builda 7057 napraviti upgrade na RC ili mora biti čista instalacija?

0 0 hvala 0
16 godina
daddy_cool kaže...

Može li se s builda 7057 napraviti upgrade na RC ili mora biti čista instalacija?

Sa 7057 samo čista ,a moja preporuka je da se to napravi sa bilo kojeg.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 19:51 (kizo2703).
17 godina
protjeran

Meni nisu jasni ovi likovi koji gade Vistu,hvale XP,instaliraju   RC Windows 7 koji još nije zaživio te se trude pogasiti sve moguće servise da bi se hvalili kako im troši 50 MB RAMA manje nego inače.

Ostanite gospodo na XP-u,probajte kao i ja   desetak dana Windows 7,malo se igrajte,prčkajte....ali Vista je ipak trenutno najdorađeniji i najsigurniji sistem.

Tema je Windows 7,moja mišljenja.....a,ne- istalirao sam Windows 7 i sad želim isključiti sve servise što čine Windows 7,a da mi ostanu samo oni iz XP-a. Koje su to face?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

instalirao RC, jako sam zadovoljan ali to je u najbolju ruku Vista v1.5 
pogotovo kad sad dodje i vistin SP2 biti ce gotovo izjednaceni
odusevile su me performanse IE-a koji je neusporedivo brzi nego na Visti, ali ostatak sistema je tu negdje kao i na Visti SP1.
nisam citao cijelu temu (tko je - 39 stranica?) pa se ispricavam ako je bilo govora, ali ipak mori me jedna stvar - jel jos kome ovdje pod ikonom Safely Remove hardware izlistava glavni hard disk (SATA) - iz nekog razloga Win7 misle da je to removable!?!
citam okolo na stranim forumima, ima i drugih ljudi s tim problemom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DhulKarnain kaže...

instalirao RC,  jako sam  zadovoljan ali to je u najbolju ruku Vista v1.5 
pogotovo kad sad dodje i vistin SP2 biti ce gotovo izjednaceni
odusevile su me performanse IE-a koji je neusporedivo brzi nego na Visti, ali ostatak sistema je tu negdje kao i na Visti SP1.
nisam citao cijelu temu (tko je - 39 stranica?)  pa se ispricavam ako je bilo govora, ali ipak mori me jedna stvar - jel jos kome ovdje pod ikonom Safely Remove hardware izlistava glavni hard disk (SATA) - iz nekog razloga Win7 misle da je to removable!?!
citam okolo na stranim  forumima, ima i drugih ljudi s tim problemom

Što se tiče hard diska ja tih problema nemam, međutim taj se problem meni dešava po Vistom Home Premium 64 bit.

Ziblja čudno!

Inače isto tako moram reći da sam zasada prezadovoljan, brzina, izgled, izvođenje programa (svi programi koje koristim pod gore navedenim OS-om) je odlično. Isto tako IE 8 me je pravo oduševio. 
Got me shoota,life is good.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 20:39 (MegaMass 2000).
16 godina
Gion kaže...

Meni nisu jasni ovi likovi koji gade Vistu,hvale XP,instaliraju   RC Windows 7 koji još nije zaživio te se trude pogasiti sve moguće servise da bi se hvalili kako im troši 50 MB RAMA manje nego inače.

Ostanite gospodo na XP-u,probajte kao i ja   desetak dana Windows 7,malo se igrajte,prčkajte....ali Vista je ipak trenutno najdorađeniji i najsigurniji sistem.

Tema je Windows 7,moja mišljenja.....a,ne- istalirao sam Windows 7 i sad želim isključiti sve servise što čine Windows 7,a da mi ostanu samo oni iz XP-a. Koje su to face?

Upravo tako - tema je Windows 7 - kak radi ,kaj je novo u odnosu na prijašnje sisteme ,savjeti kak i kaj se može tweakat. Niko nema namjeru gadit Vistu ,samo ju uspoređivat sa Sedmicom. Ipak je ona "izašla" iz Viste i ne može se ne uspoređivat. Jel bolja? Sve je to subjektivno za svakog od nas. Činjenica jeste da kolko su sj.... Vistu sa driverima ,glađu za sistemskim resursima ,to su popravili u Sedmici. Ugodno je iznenadila i ljudima se sviđa. Kome to smeta ne treba dolazit na teme o njoj i kuriti i izazivati svađe.

@DhulKarnain :Meni se slično dogodilo danas popodne kad sam završil s instalacijom RCa. Samo u pitanju nije bil sistemski nego drugi disk. Restartal sam PC ,onda me je dočekalo upozorenje da mi je Recycle Bin na toj particiji corrupt ,obrisal sam ponuđeno i nakon toga je sve u redu!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 14:48 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Skinuo sam W7 sa "http://www.microsoft.com/windows/windows-7/" i sad cu ga sprziti na dvd..

Sta mi je dalje raditi, je li mogu formatirati stari OS(XP) sa njim ili ne?

E8500, EP45-DS3, HD4870 GS, DDR 4GB, Corsair TX650, WD 640GB, T220
17 godina
neaktivan

Pitanje i nije baš jasno. Ako si mislio možeš li instalirati Windows 7, a da zadržiš XP, onda Windows 7 instaliraj na drugu particiju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sportline kaže...

Skinuo sam W7 sa "http://www.microsoft.com/windows/windows-7/" i sad cu ga sprziti na dvd..

Sta mi je dalje raditi, je li mogu formatirati stari OS(XP) sa njim ili ne?

Ako ti je XP dosad bio glavni sistem ostavi ga na miru. Sedmica je još uvijek u razvoju ,ovo nije finalni proizvod i ima ograničeno vrijeme trajanja do 01.06.2010. Pročitaj malo teme o njoj na forumu prije nego bilo kaj ideš radit.
Inače ,ako maš slobodnog mjesta na kompu napravi particiju od 20 do 40 GB i na nju naistaliraj Sedmicu. Ili još bolje stavi još jedan hard disk i onda instaliraj na njega. 
Tak ćeš imat dva sistema ,XP će ti uvijek bit tu ako ti slučajno nekaj zakaže ili ti se Sedmica ne svidi.
Ali prvo se dobro o svemu informiraj ,ovdje po forumu ili potraži na netu.
17 godina

Kao sto sam napomenuo u nekim postovima, evo i druga mislenja:

Speed Test: Windows 7 May Not Be Much Faster Than Vista

http://www.pcworld.com/article/164485/windows_7_rc_benchmarks.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

Kao sto sam napomenuo u nekim postovima, evo i druga mislenja:

Speed Test: Windows 7 May Not Be Much Faster Than Vista

http://www.pcworld.com/article/164485/windows_7_rc_benchmarks.html

to je benchmark...reallife je ipak osjetno brza 7 ;)
eXtreme overclocker
16 godina
neaktivan

Trenutno imam XP i hocu da stavim ovu Sedmicu.. Imam dovoljno mjesta da napravim još jednu particiju i stavim Sedmicu na nju, tako da imam oba OS-a..

E sad me zanima da li moram prije da nekako napravim tu particiju ili mogu kad pokrenem instalaciju Sedmice?

16 godina
neaktivan

Napravi jednu praznu particiju cca 20gb nekim od programa tipa Paragon partition manager.Bootaj komp sa dvd-a i kad te pita di da instaliras 7-icu ti odaberi ovu novokreiranu particiju i to je to.Imat ces dual boot.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 16:53 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A sta da odaberem tamo kod onoga upgrade ili custom, tako nesto?

16 godina

Imam pitanje,trenutno imam instaliran win XP i htio bih inst win 7,zanima me dali mogu kad u biosu stavim da boota sa dvda win7 da najprije formatiram particiju C iz biosa i onda jednostavno da napravim clean install,znači da mi izbrise XP i onda normalno instaliram win 7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sportline kaže...

A sta da odaberem tamo kod onoga upgrade ili custom, tako nesto?

Nova particija ,boot sa dvda ,clean install.
skrba kaže...

Imam pitanje,trenutno imam instaliran win XP i htio bih inst win 7,zanima me dali mogu kad u biosu stavim da boota sa dvda win7 da najprije formatiram particiju C iz biosa i onda jednostavno da napravim clean install,znači da mi izbrise XP i onda normalno instaliram win 7?

A zakaj formatirat XP? Sedmica je RC ,znači nije gotov proizvod ,rok trajanja iliti rada joj je do 01. 03.02010. i onda ju moraš maknut. Bolje napravi još jednu particiju i instaliraj na nju. Onda ti ostaje XP, svi podaci i programi na njemu a na Sedmici možeš sve drugo isprobavat. A za saznat malo više prošvrljaj malo po temama o Sedmici ovdje na forumu i informiraj se prije nego kreneš radit bilo kaj.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 18:20 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Evo, instalirao i ja svoj RC, obavio aktivaciju, napravio update i to je to.

Jedini :mad: je za prokleti Realtek, uopće nema smisla ići na njihov sajt po drajver za zvučnu - imaju apsolutno nezamislivu sporost downloada sa njihovog 'sajta'. Odmah na torrent!

Inače, napravio sam klasiku - formatirao particiju sa Win 7 betom i celan install u dual bootu sa XPom na dekstopnom stroju, bez ikakvih problema.

Glavni kompjuter mi je i dalje ipak laptop sa Vistom SP2, a njegova druga particija zasad je prezauzeta primanjem downloada s torrenta. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

.....molim pomoc!!!!!!!!

znaci nece mi skinuti windows 7 rc....sa windowsovih sluzbenih str.......

upisem svoju hotmail ...i pass.........i nista samo se onaj zeleni9 krug vrti.......evo vec oko pola sata;) (slika dole)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj s internet explorerom!!

Koji Windows je bitniji? 32 bitni ili 64 bitni? =) I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice