kod mene 350 Mb (tocnije od 321 do 335 Mb uz 0 %) na idle, ovo sa 550 Mb me podsjeca na Vistu (ona mi je toliko uzimala)... Inace, radi se o HP nx6125 sa 896 Mb RAM-a.
Windows 7 - općenito
- poruka: 5.036
- |
- čitano: 1.365.570
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja nisam nista gasio, tako izgleda kad je dignut win cim se upali. Jos kad bih pogasio servise bilo bi jos manje. :D
Nisam gledao gore; da li imaš 64-bitne ili 32-bitne Win 7.
64-bitni troše više...
x86 (proc je sempron), ali kad sam Vistu x86 imao na istom laptopu ona mi je trosila 550 Mb
Pokušao sam poslati spisak servisa koje sam ja isključio, ali ne ide.
Pokušao sam poslati spisak servisa koje sam ja isključio, ali ne ide.
Servisi koje sam ja isključio. Svatko neka odluči za sebe što će isključiti. Potrebe su razne.
WINDOWS 7
SERVISI KOJE TREBA ISKLJUČITI
1. Application Layer Gatewey Service (Manual)
2. Backgruond Intelligent Transfer Service (Automatic)
3. Certificate Propagation (Manual)
4. Diagnostic Polici Service (Automatic)
5. Diagnostic Service Host (Manual)
6. Diagnostic System Host (Manual)
7. DFS Replication (Manual)
8. Disk Defragmenter (Manual)
9. Distributed Link Tracking Client (Automatic)
10. Fax (Manual)
11. Function Discovery Provider Host (Automatic)
12. Healt Key and Certificate Management (Manual)
13. Interactiv Service Detection (Manual)
14. Ktm RM for Distributed Transaction Coordinator (Automatic)
15. Netlogon (Manual)
16. Network Access Protection Agent (Manual)
17. Offline Files (Automatic)
18. Parental Control (Manual)
19. Print Spooler (Automatic)
20. Protected Storage (Manual)
21. PNRP Machine Name Publication Service (Manual)
22. Peer Networking Grouping (Manual)
23. Peer Networking Identity Manager (Manual)
24. Remote Registry (Manual)
25. Ready Boost (Automatic)
26. Secondary Logon (Automatic)
27. Smart Card (Manual)
28. Smart Card Removal Policy (Manual)
29. SNMP (Simple Network Management Protocol Trap) – (Manual)
30. Superfetch (Automatic)
31. Tablet PC Input Service (Automatic)
32. VMware Agent Service (Manual)
33. VMware DHCP Service (Automatic)
34. VMware NAT Service (Automatic)
35. VMware Virtual Mount Manager Extended (Automatic)
36. Windows Backup (Manual)
37. Windows Defender (Automatic)
38. Windows Firewall (Automatic)
39. Windows Media Center Receiver Service (Manual)
40. Windows Media Center Scheduler Service (Manual)
41. Windows Media Center Service Launcher (Automatic)
42. Windows Card Spaces (Manual)
43. Windows Error Reporting Service (Automatic)
44. Windows Search (Automatic)
45. Wired AutoConfig (Manual)
46. WLAN AutoConfig (Manual)
47. IKE and AuthIP IPsec Keying Modules (Automatic)
48. IPsec Policy Agent (Manual)
49. Windows media player network sharing service (Manual)
Evo još neke stvari koje sam uradio.
REGEDIT
HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > Current Version > Explorer. Kreirati novi Dword, unijeti ime „AlwaysUnloadDLL“ i postaviti vrijednost na 1.
Kako ubrzati radnu memoriju
Start > Run > „regedit“
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Curent Control Set\Control\Session Manager\Memory Management
1. DisablePagingExecutive – kliknuti dva puta i upisati „1“.
2. LargeSystemCashe – dva puta kliknuti i promijeniti u „1“.
Restart PC.
Kako promijeniti ime ikone Recycle Bin ili ju čak obrisati
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} > Shell Folder, naći stavku „Attributes“ i promijeniti joj vrijednost u 70 01 00 20. Ići do radne površine i s Recycle Bin-om činiti što želiš.
Desni klik na Shell Folder, odabrati Permissions …, zatim u prozoru odabrati Administrators (…), kvačice na Full Control i Read.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurentControlSet\Services\LanManServer\Parameters.
Dana Type: REG_DWORD
Name: „AutoShareWks“
Value: 0.
Podesiti modem na maksimum
Otvoriti Device Manager, zatim kliknuti na Ports i odabrati port na kojem se nalazi modem. Odabrati Port Settings i promijeniti Bits per second s 9600 na najveću vrijednost.
Run i upisati: „gpedit.msc“, Enter > Administrative Templates > Windows Component > AutoPlay Polices > kliknuti na Turn of Autoplay i odabrati Enable > Apply > O.K.
Start > Control Panel > Programs and Features > Turn Windows Features on or of > skinuti kvačice s Internet Explorer, Internet Printing AService i Tablet PC Components. Prepustiti da sustav odradi svoje.
Start > Run i upisati „gpedit.msc“, zatim ići na Computer Configuration > Administrative Templates > Network > Q o S Packet Scheduler i dva puta kliknuti na „Limit reservable bandwidh“ i sada imaju tri opcije. Odabrati „Enabled“ i u opciji Bandwidh limit % upisati 0. Nakon toga otići na Start > Control Panel > Network Connections, na to kliknuti desnom tipkom, odabrati Properties > Networking i zatim kliknuti na Q o S i onda Uninstall.
Quick Launch
Desna tipka na programsku traku i otključati je. Zatim desni klik na programsku traku i odabrati „Toolbars“, a zatim odabrati New Toolbar“. U prozoru koji se pojavi pronaći Windows 7, u traku upisati „%appdata%“, Enter, pronaći Microsoft > Internet Explorer > Quick Launcher, prebaciti ga na programsku traku, a zatim ga odvući na željeno mjesto. Kad je sve gotovo, zaključati programsku traku. Restart PC.
Naravno, ja sam to učinio na svoju odgovornost. Stoga, tko misli raditi ovo što sam naveo, to čini na svoju odgovornost.
Realno Windows ne trosi 500-600 MB ram samo za sebe, u principu sto vise Ram memorije ima kompjuter on je koristi za ubrzanje odnosno kesh.
Tako je i u Windows XP, ima dve opcije kako se koristi memorija, dali za programe ili za kesh.
Ova vtora opcija je mnogo dobra ako imate preko 1Gb memorije.
Naravno, ja sam to učinio na svoju odgovornost. Stoga, tko misli raditi ovo što sam naveo, to čini na svoju odgovornost.
Može li se s builda 7057 napraviti upgrade na RC ili mora biti čista instalacija?
Može li se s builda 7057 napraviti upgrade na RC ili mora biti čista instalacija?
Meni nisu jasni ovi likovi koji gade Vistu,hvale XP,instaliraju RC Windows 7 koji još nije zaživio te se trude pogasiti sve moguće servise da bi se hvalili kako im troši 50 MB RAMA manje nego inače.
Ostanite gospodo na XP-u,probajte kao i ja desetak dana Windows 7,malo se igrajte,prčkajte....ali Vista je ipak trenutno najdorađeniji i najsigurniji sistem.
Tema je Windows 7,moja mišljenja.....a,ne- istalirao sam Windows 7 i sad želim isključiti sve servise što čine Windows 7,a da mi ostanu samo oni iz XP-a. Koje su to face?
instalirao RC, jako sam zadovoljan ali to je u najbolju ruku Vista v1.5
pogotovo kad sad dodje i vistin SP2 biti ce gotovo izjednaceni
odusevile su me performanse IE-a koji je neusporedivo brzi nego na Visti, ali ostatak sistema je tu negdje kao i na Visti SP1.
nisam citao cijelu temu (tko je - 39 stranica?) pa se ispricavam ako je bilo govora, ali ipak mori me jedna stvar - jel jos kome ovdje pod ikonom Safely Remove hardware izlistava glavni hard disk (SATA) - iz nekog razloga Win7 misle da je to removable!?!
citam okolo na stranim forumima, ima i drugih ljudi s tim problemom
instalirao RC, jako sam zadovoljan ali to je u najbolju ruku Vista v1.5
pogotovo kad sad dodje i vistin SP2 biti ce gotovo izjednaceni
odusevile su me performanse IE-a koji je neusporedivo brzi nego na Visti, ali ostatak sistema je tu negdje kao i na Visti SP1.
nisam citao cijelu temu (tko je - 39 stranica?) pa se ispricavam ako je bilo govora, ali ipak mori me jedna stvar - jel jos kome ovdje pod ikonom Safely Remove hardware izlistava glavni hard disk (SATA) - iz nekog razloga Win7 misle da je to removable!?!
citam okolo na stranim forumima, ima i drugih ljudi s tim problemom
Meni nisu jasni ovi likovi koji gade Vistu,hvale XP,instaliraju RC Windows 7 koji još nije zaživio te se trude pogasiti sve moguće servise da bi se hvalili kako im troši 50 MB RAMA manje nego inače.
Ostanite gospodo na XP-u,probajte kao i ja desetak dana Windows 7,malo se igrajte,prčkajte....ali Vista je ipak trenutno najdorađeniji i najsigurniji sistem.
Tema je Windows 7,moja mišljenja.....a,ne- istalirao sam Windows 7 i sad želim isključiti sve servise što čine Windows 7,a da mi ostanu samo oni iz XP-a. Koje su to face?
Skinuo sam W7 sa "http://www.microsoft.com/windows/windows-7/" i sad cu ga sprziti na dvd..
Sta mi je dalje raditi, je li mogu formatirati stari OS(XP) sa njim ili ne?
Pitanje i nije baš jasno. Ako si mislio možeš li instalirati Windows 7, a da zadržiš XP, onda Windows 7 instaliraj na drugu particiju.
Skinuo sam W7 sa "http://www.microsoft.com/windows/windows-7/" i sad cu ga sprziti na dvd..
Sta mi je dalje raditi, je li mogu formatirati stari OS(XP) sa njim ili ne?
Kao sto sam napomenuo u nekim postovima, evo i druga mislenja:
Speed Test: Windows 7 May Not Be Much Faster Than Vista
http://www.pcworld.com/article/164485/windows_7_rc_benchmarks.html
Kao sto sam napomenuo u nekim postovima, evo i druga mislenja:
Speed Test: Windows 7 May Not Be Much Faster Than Vista
http://www.pcworld.com/article/164485/windows_7_rc_benchmarks.html
Trenutno imam XP i hocu da stavim ovu Sedmicu.. Imam dovoljno mjesta da napravim još jednu particiju i stavim Sedmicu na nju, tako da imam oba OS-a..
E sad me zanima da li moram prije da nekako napravim tu particiju ili mogu kad pokrenem instalaciju Sedmice?
Napravi jednu praznu particiju cca 20gb nekim od programa tipa Paragon partition manager.Bootaj komp sa dvd-a i kad te pita di da instaliras 7-icu ti odaberi ovu novokreiranu particiju i to je to.Imat ces dual boot.
A sta da odaberem tamo kod onoga upgrade ili custom, tako nesto?
Imam pitanje,trenutno imam instaliran win XP i htio bih inst win 7,zanima me dali mogu kad u biosu stavim da boota sa dvda win7 da najprije formatiram particiju C iz biosa i onda jednostavno da napravim clean install,znači da mi izbrise XP i onda normalno instaliram win 7?
A sta da odaberem tamo kod onoga upgrade ili custom, tako nesto?
Imam pitanje,trenutno imam instaliran win XP i htio bih inst win 7,zanima me dali mogu kad u biosu stavim da boota sa dvda win7 da najprije formatiram particiju C iz biosa i onda jednostavno da napravim clean install,znači da mi izbrise XP i onda normalno instaliram win 7?
Evo, instalirao i ja svoj RC, obavio aktivaciju, napravio update i to je to.
Jedini :mad: je za prokleti Realtek, uopće nema smisla ići na njihov sajt po drajver za zvučnu - imaju apsolutno nezamislivu sporost downloada sa njihovog 'sajta'. Odmah na torrent!
Inače, napravio sam klasiku - formatirao particiju sa Win 7 betom i celan install u dual bootu sa XPom na dekstopnom stroju, bez ikakvih problema.
Glavni kompjuter mi je i dalje ipak laptop sa Vistom SP2, a njegova druga particija zasad je prezauzeta primanjem downloada s torrenta.
Probaj s internet explorerom!!