Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.755
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

Nigdje preciznijih podataka o Windows 7 x64 RC koji se može skinuti s Microsofta. Ja sam prije nekoliko dana skinuo s torrenta Windows 7 x64 RC 7100.0.090421-1700. Mislim da je to uglavnom isti onaj koji se danas može skinuti s Microsofta, ali nisam siguran. Ako netko zna nešto više o tome, molio bih da nešto napiše o tome.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Mandak kaže...

Nigdje preciznijih podataka o Windows 7 x64 RC koji se može skinuti s Microsofta. Ja sam prije nekoliko dana skinuo s torrenta Windows 7 x64 RC 7100.0.090421-1700. Mislim da je to uglavnom isti onaj koji se danas može skinuti s Microsofta, ali nisam siguran. Ako netko zna nešto više o tome, molio bih da nešto napiše o tome.

Izgleda da je to isti koji je na stranicama Microsofta.

Upravo probao pokrenuti download, izbacuje isti broj build-a.
17 godina
neaktivan

Evo i ja sam pokušao download i build je bio potpuno isti. Zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li netko ovdje koristi COMODO Internet Security (besplatna verzija)? Iz nekog razloga firewall mi ne radi u CIS-u. Moram napisati da sam probao "Compatibility - Vista SP1", ali ni to ne pomaže. Ima tko kakav prijedlog?

Got me shoota,life is good.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mandak kaže...

znači RC koji se može skinut sa MS-ovis stranica je isti onaj build 7100 koji se skida preko torrenta?
17 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Mandak kaže...

znači RC koji se može skinut sa MS-ovis stranica je isti onaj build 7100 koji se skida preko torrenta?
  Nije,ta verzija sa MS-ovih stranica je konačna verzija.Microsoft je odlučio dati Windows 7 besplatno.
17 godina
MegaMass 2000 kaže...
  Nije,ta verzija sa MS-ovih stranica je konačna verzija.Microsoft je odlučio dati Windows 7 besplatno.
 Znas koja je ovo provala sad bila? :=)
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
17 godina
jurluk kaže...
Prakticki da, samo rc ima duzi expiration date.
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Mandak kaže...

Da isti je! Onaj tko je već instalirao build 7100 s torrenta nema potrebe sad skidati s MS stranica!
MegaMass 2000 kaže...
jurluk kaže...
Mandak kaže...

hahahah.. lol koja provala! nemam riječi...Smijeh
Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
17 godina
neaktivan
Aki kaže...
MegaMass 2000 kaže...
 Znas koja je ovo provala sad bila? :=)
 To je provala build 7100!Belji se
16 godina
neaktivan
Aki kaže...
jurluk kaže...
Prakticki da, samo rc ima duzi expiration date.
 ok hvala.

Bellatrix kaže...
jurluk kaže...

Da isti je! Onaj tko je već instalirao build 7100 s torrenta nema potrebe sad skidati s MS stranica!
 ok. hvala. samo me je to zanimalo jer mi najvjerojatnije sutra stiže taj build
17 godina
neaktivan

Ja koristim Comodo firewall na Windows 7 x64. On radi O.K., ali nije prepoznat u Action Center. Kad Network firewall stavim na on, onda je preko zastavice na toolbaru crveni x. Kad instaliraš Comodo na Windows 7 nemoj stavljati na Vista SP1, nego stavi na Vista i stavi kvačicu da instalaciju pokrećeš kao administrator, nakon toga Apply i onda O.K.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Dominus Johannes kaže...

moja iskustva: imao sam par dana instaliran taj OS i igrice su mi radile sporije nego na istim postavkama unutar XP-a ili Viste; nadajmo se da će se to srediti do izlaska.Smijeh

ima tu problema sa drajverima.... tak da...
I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Mandak kaže...

Ja koristim Comodo firewall na Windows 7 x64. On radi O.K., ali nije prepoznat u Action Center. Kad Network firewall stavim na on, onda je preko zastavice na toolbaru crveni x. Kad instaliraš Comodo na Windows 7 nemoj stavljati na Vista SP1, nego stavi na Vista i stavi kvačicu da instalaciju pokrećeš kao administrator, nakon toga Apply i onda O.K.

Hvala.Osmijeh
17 godina

Znao sam da sam za jos jedan OS zaboravio pitat da li raspoznaje i koristi visejezgrene procove, radi se od win Server 2003 ?

0 0 hvala 0
17 godina

Evo taman przim novu sedmicu x64 na DVD i stavljam je kuci na komp pa vam javim kako ide.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo i ja sam upravo skinuo Windows 7 RC1 x64 i zanima me sljedeće :

Piše u instrukcijama da će moj PC redovito slati informacije Microsoftu u vezi rada Windowsa 7 na mom računalu. Zanima me mogu li ja ovo nekako isključiti pri instalaciji Windowsa 7 ili je to hardcoded u sam sustav?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Evo i ja sam upravo skinuo Windows 7 RC1 x64 i zanima me sljedeće :

Piše u instrukcijama da će moj PC redovito slati informacije Microsoftu u vezi rada Windowsa 7 na mom računalu. Zanima me mogu li ja ovo nekako isključiti pri instalaciji Windowsa 7 ili je to hardcoded u sam sustav?

Hvala.

Prilikom instalacije makneš jednu kvačicu s tog Send report to bla bla.. samo obrati pažnju kad ćeš naići do tog mjesta u instalaciji. Dakle možeš isključiti!
Ovo je moj potpis koji se nalazi ispod mojih postova. I naletite na: http://www.kozul.comuv.com/forum/
17 godina

Instalirao i deinstalirao Win 7 u roku od 24 sata.

Moje mislenje. Nije nista specijalno, velika fama oko njega, po meni to je Vista ali frizirana, nista revolucionerno.

Taskbar nije nisto specijalno, treba mnogo vremena da se naviknes. Iz verzije u verziju Control Panel je sve haoticniji, u principu opcije su iste.

Ako se Vista razlikuje od XP na primer 100%, onda Win7 se razlikuje od Viste mozda 20%.

Secam se kad sam prvi put kupio Windows 95, on je bio na jedno 17 a mozda i vise 1.44 diskete, to je bila revolucija u sporedbi sa Win 3.11, ovo sto vidim danas je samo kozmetika, nista revolucionarno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 21:42 (Kuzo).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

E ovako, negdje u ovoj temi sam pisao da mi se konstantno rusi explorer.exe za verzijom builda 7068. Uglavnom hvala jos jednom svim za preporuke kako rjesiti problem iako ni jedan nije pomogao. Problem je na kraju bio sa starom Logitech web kamerom koja unutar "Computer" (tamo gdje su izlistane sve particije i ostalo) doda svoj neki shortcut. Zahvaljujuci opciji da se mogu sakriti other devices rjesio sam problem.

Hocu reci nisam uklonio kameru, samo sam sakrio taj njen shortcut da se ne prikazuje i sve radi fenomenalno.

I kad vec pisem, da pitam zna li tko kako se zove servis za wireless, ono sto se zvalo Wireles Zero configuration u windowsu XP. Htjeo bih ga ugasiti da probam kako radi wireles sa aplikacijom od adaptera, u ovom slucaju D-Link-120+. kad ostavim da rade zajedno puca mi veza jer windowsu dodje da nekad "preuzme" kontrolu nad wirelesom, a nekad je prepusti aplikaciji koja dodje uz adapter tako da dolazi do pucanja veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kuzo kaže...

Instalirao i deinstalirao Win 7 u roku od 24 sata.

Moje mislenje. Nije nista specijalno, velika fama oko njega, po meni to je Vista ali frizirana, nista revolucionerno.

Taskbar nije nisto specijalno, treba mnogo vremena da se naviknes. Iz verzije u verziju Control Panel je sve haoticniji, u principu opcije su iste.

Ako se Vista razlikuje od XP na primer 100%, onda Win7 se razlikuje od Viste mozda 20%.

Secam se kad sam prvi put kupio Windows 95, on je bio na jedno 17 a mozda i vise 1.44 diskete, to je bila revolucija u sporedbi sa Win 3.11, ovo sto vidim danas je samo kozmetika, nista revolucionarno.

Pa svi znamo da je Win 7 nadograđen na Vista Kernel, ali je ljepota u tome da i Beta-e rade bolje nego neke varijante Viste do sad - i najljepše praktički uvijek se mogu koristiti isti driver-i kao i za Vista-u. To će definitivno ubrzati proboj 7-ice na tržište.

Što se tiče Win 3.11 i Win 95, pa naravno da je bila velika razlika, umjesto 10-11 disketa 17; i konačno na neki način uveden pravi Multitasking. O grafici, tj. kozmetici da ne govorimo.

:D
16 godina
Studio Level kaže...

E ovako, negdje u ovoj temi sam pisao da mi se konstantno rusi explorer.exe za verzijom builda 7068. Uglavnom hvala jos jednom svim za preporuke kako rjesiti problem iako ni jedan nije pomogao. Problem je na kraju bio sa starom Logitech web kamerom koja unutar "Computer" (tamo gdje su izlistane sve particije i ostalo) doda svoj neki shortcut. Zahvaljujuci opciji da se mogu sakriti other devices rjesio sam problem.

Hocu reci nisam uklonio kameru, samo sam sakrio taj njen shortcut da se ne prikazuje i sve radi fenomenalno.

I kad vec pisem, da pitam zna li tko kako se zove servis za wireless, ono sto se zvalo Wireles Zero configuration u windowsu XP. Htjeo bih ga ugasiti da probam kako radi wireles sa aplikacijom od adaptera, u ovom slucaju D-Link-120+. kad ostavim da rade zajedno puca mi veza jer windowsu dodje da nekad "preuzme" kontrolu nad wirelesom, a nekad je prepusti aplikaciji koja dodje uz adapter tako da dolazi do pucanja veze.

Zove se WLAN AutoConfig ,slika u prilogu za lakše snalaženje.
17 godina
neaktivan

evo, danas sam instalirao 7100, clean install

7000 i 7100 su nebo i zemlja po brzini, performansama, trošenju resursa... ma svemu

totalno sam zadovoljan!

16 godina
protjeran
The Acacia Strain kaže...

7000 i 7100 su nebo i zemlja po brzini, performansama, trošenju resursa... ma svemu

totalno sam zadovoljan!

Ajde izgasi sve prozore i uslikaj Task Manager da vidimo potrošnju memoriju.
sve su žene nepoštene
17 godina
Batista kaže...

Znao sam da sam za jos jedan OS zaboravio pitat da li raspoznaje i koristi visejezgrene procove, radi se od win Server 2003 ?

Kaj niko ne zna ?
17 godina

IMAM JEDAN PRIMJERAK "VIŠKA"ZAPRŽENOG DVD-a sa Win7 RC build 7100 (x86 - 32bit) skinuto jučer sa MS-weba, pa ako je netko zainteresiran iz bilo kojeg kutka naše male Hrvatske neka se javi privatnom porukom radi dogovora, ako treba poslat ću i poštom...naravno badava !!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
levat kaže...
The Acacia Strain kaže...

totalno sam zadovoljan!

Ajde izgasi sve prozore i uslikaj Task Manager da vidimo potrošnju memoriju.
 radi se o laptopu HP Compaq 6720s
intel core duo @ 1.47Ghz
1GB RAM
7100 7100
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 12:30 (The Acacia Strain).
17 godina
neaktivan

Da li netko ima popis servisa koji se mogu bez problema isključiti?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Da li netko ima popis servisa koji se mogu bez problema isključiti?

ajmo, ovo i mene zanima
17 godina
neaktivan

kod mene 350 Mb (tocnije od 321 do 335 Mb uz 0 %) na idle, ovo sa 550 Mb me podsjeca na Vistu (ona mi je toliko uzimala)... Inace, radi se o HP nx6125 sa 896 Mb RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 13:03 (Pudge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice