Display setting, custom scaling, postavis sa 125 na 150, apply, log out iz sistema. Logujes se nazad, pa opet Display setting, custom scaling, ali vratis sa 150 na 125, apply, log out iz sistema. Logujes se ponovo u Windows i problem resen.
Lp
Display setting, custom scaling, postavis sa 125 na 150, apply, log out iz sistema. Logujes se nazad, pa opet Display setting, custom scaling, ali vratis sa 150 na 125, apply, log out iz sistema. Logujes se ponovo u Windows i problem resen.
Lp
Ima netko rješenje za mutna slova u nekim aplikacijama? Rezolucija ekrana je 1920x1080, a scaling je 125%, kad stavim scaling na 100% nestanu mutna slova sve postane puno manje.
Juče mi se prijatelj javio da mu svaki program koji pokrene mutan.
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\win8DpiScaling Dupli klik i postavi sa 0 na 78. Nakon reboota problem riješen.
Ima netko rješenje za mutna slova u nekim aplikacijama? Rezolucija ekrana je 1920x1080, a scaling je 125%, kad stavim scaling na 100% nestanu mutna slova sve postane puno manje.
Odeš na properties od .exe filea aplikacije (ili na shortcuta te .exe datoteke pomocu kojeg pkrećeš apikaciju). Tamo pod karticom Compatibility uključiš opciju koju sam markirao.
Time sprečavaš da se aplokacija skalira u skladu sa postavkam windowsa, odnosno, ona se pokreće u modu 100% scallinga (no scalling) kako je developer i zamislio. Font postaje čist, no uglavnom sitniji od onog u ostalim aplikacijama.
Itko?
Skroz nanovo instalirat sustav jer imam problem s internetom, kad sam na wifiju normalno radi, kad se spojim žičano na extender wifija prestane konekcija jer previše bytesa pošalje komp...
Skroz nanovo instalirat sustav jer imam problem s internetom, kad sam na wifiju normalno radi, kad se spojim žičano na extender wifija prestane konekcija jer previše bytesa pošalje komp...
a? Previse bytesa posalje komp? O cemu ti pricas? mozda ne radi lan kad je extender u toj funkciji? De ti to daj nekome ko se razumije u problematiku jer ces zabrljati jos vise......
a? Previse bytesa posalje komp? O cemu ti pricas? mozda ne radi lan kad je extender u toj funkciji? De ti to daj nekome ko se razumije u problematiku jer ces zabrljati jos vise......
Ajde molim te ne pričaj gluposti...
Zvao sam prokleti bnet i rekli su mi da je na tom ruteru spojen jedan PC DESKTOP(ja) i jedan android uređaj, i da jedan od ta dva šalje previše nekih kurčeva (ne znam štaaaaaaaa) i da zato puca konekcija, odspojili smo taj jedan android koji je u to vrijeme bio spojen, osto je samo komp i opet je pucalo, nemoj se pravit stručan s frazom 'zovi majstora'...
Ajde molim te ne pričaj gluposti...
Zvao sam prokleti bnet i rekli su mi da je na tom ruteru spojen jedan PC DESKTOP(ja) i jedan android uređaj, i da jedan od ta dva šalje previše nekih kurčeva (ne znam štaaaaaaaa) i da zato puca konekcija, odspojili smo taj jedan android koji je u to vrijeme bio spojen, osto je samo komp i opet je pucalo, nemoj se pravit stručan s frazom 'zovi majstora'...
hahahahahhahahaa ajd dobro ;) Eto ti si strucan pa molis po forumu da ti neko pomogne ;) I tako strucan ocjenjujes strucnost drugoga ;)Pa sto ti i taj strucnjak niste rijesili problem kad ste eto strucni ;) I pitaj ga koliko "kurčeva" je dozvoljno da komp šalje ;)
Itko?
Pokreni CMD kao admin i kucaj sljedeće.
Svaki red zasebno i svaki put nagazi na enter.
netsh winsock reset
ipconfig/flushdns
ipconfig/renew
netsh winsock reset catalog
netsh int ip reset reset.log
napravi reboot i probaj vidit dal se popravilo.
Itko?
netsh winsock reset
ipconfig/flushdns
ipconfig/renew
Čekam brata da dođe pa da mi prebaci extender jer sam na Wi Fi adapteru za sad, javim
Itko?
netsh winsock reset
ipconfig/flushdns
ipconfig/renew
C:\WINDOWS\system32>netsh winsock reset
Sucessfully reset the Winsock Catalog.
You must restart the computer in order to complete the reset.
C:\WINDOWS\system32>ipconfig/flushdns
Windows IP Configuration
Successfully flushed the DNS Resolver Cache.
C:\WINDOWS\system32>ipconfig/renew
Windows IP Configuration
No operation can be performed on VPN - VPN Client while it has its media disconnected.
An error occurred while renewing interface Ethernet : The name specified in the network control block (NCB) is in use on a remote adapter.
The NCB is the data.
C:\WINDOWS\system32>netsh winsock reset catalog
Sucessfully reset the Winsock Catalog.
You must restart the computer in order to complete the reset.
C:\WINDOWS\system32>netsh int ip reset reset.log
Resetting Compartment Forwarding, OK!
Resetting Compartment, OK!
Resetting Control Protocol, OK!
Resetting Echo Sequence Request, OK!
Resetting Global, OK!
Resetting Interface, OK!
Resetting Anycast Address, OK!
Resetting Multicast Address, OK!
Resetting Unicast Address, OK!
Resetting Neighbor, OK!
Resetting Path, OK!
Resetting Potential, OK!
Resetting Prefix Policy, OK!
Resetting Proxy Neighbor, OK!
Resetting Route, OK!
Resetting Site Prefix, OK!
Resetting Subinterface, OK!
Resetting Wakeup Pattern, OK!
Resetting Resolve Neighbor, OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , failed.
Access is denied.
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Restart the computer to complete this action.
@Bunki... on je mislio na Windows Defender Security Center u kojem se nalazi opcija "Fresh Start" do kojeg dođeš kroz "Device Performance & Health"
Ne znam jel isto "fresh start" i "reset" ?
Ne znam jel isto "fresh start" i "reset" ?
-nebitno.. kao dilema, jer juzer ne zna ništa i sad 'prekokurčastih' poruka koje razmjenjuje s bnetom/operaterom (kojem nije posao rješavati probleme na PCju, nego uobičajen način da ga se riješi..) ide fixati problem. ... recept za x-puta više novih problema. Nek rješava netko tko zna ili nek juzer igra loto (ako ima sreće..) ostalo je gubljenje vremena + dok teme za install win ima.. i svodi se na online klikanje nexta :)
Mene fascinira bahatost lika, koji prvo na forumu traži pomoć, a onda se otresito i bezobrazno odnosi prema članovima koji mu pokušavaju pomoći. Stara priča, naprdi se konfa od preko 10K kunića, pa misliš da si car...
Siromasan si u glavi a to ne mozes kupiti... Zao mi te....
kažem, MS je dobre volje, dijeli.. još malo pa će i formalno biti free. (realnije, vjerojatno je u nekom trenu na laptopu bio win.. ID je u bazi).
Slažem se sa ovim. Jedino je čudno što ja laptop potpuno novi kupljen sa FreeDOS.
Lenovo ako je bitno za bilo što. ( cca 3600kn)
Možda su ti uvalili laptop po kojem je netko več čačkao!
I to je jedna od opcija. Iako je sve došlo u orginalnom pakiranju sa tvroničkim stickerom preko mjesta gdje se kutija otvara i smradom novog
pokušaj onako... pogoditi, što je od navedenog pomoglo (a što je pogrešno).. :))
Imam bootabilni usb s Win 10 u GPT verziji, disk je MBR, da li se moze iz one windows instalacije (slika) formatirati disk iz MBR u GPT?
Ako ne moze onda moze preporuka programa (linux?, Gparted?).
Imam bootabilni usb s Win 10 u GPT verziji, disk je MBR, da li se moze iz one windows instalacije (slika) formatirati disk iz MBR u GPT?
Ako ne moze onda moze preporuka programa (linux?, Gparted?).
To možeš direktno iz CMD-a, samo trebaš utipkati par komandi.