Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.888.051
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito

Display setting, custom scaling, postavis sa 125 na 150, apply, log out iz sistema. Logujes se nazad, pa opet Display setting, custom scaling, ali vratis sa 150 na 125, apply, log out iz sistema. Logujes se ponovo u Windows i problem resen.

Lp

7 godina
protjeran
Toxic1337 kaže...

Ima netko rješenje za mutna slova u nekim aplikacijama? Rezolucija ekrana je 1920x1080, a scaling je 125%, kad stavim scaling na 100% nestanu mutna slova sve postane puno manje.

Juče mi se prijatelj javio da mu svaki program koji pokrene mutan.

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\win8DpiScaling  Dupli klik i postavi sa 0 na 78. Nakon reboota problem riješen.

16 godina
Toxic1337 kaže...

Ima netko rješenje za mutna slova u nekim aplikacijama? Rezolucija ekrana je 1920x1080, a scaling je 125%, kad stavim scaling na 100% nestanu mutna slova sve postane puno manje.

Odeš na properties od .exe filea aplikacije (ili na shortcuta te .exe datoteke pomocu kojeg pkrećeš apikaciju). Tamo pod karticom Compatibility uključiš opciju koju sam markirao.

Time sprečavaš da se aplokacija skalira u skladu sa postavkam windowsa, odnosno, ona se pokreće u modu 100% scallinga (no scalling) kako je developer i zamislio. Font postaje čist, no uglavnom sitniji od onog u ostalim aplikacijama.

morrisoN
10 godina
Imam već windows 10, čito sam da mogu preko windows defendera kliknut ‘’fresh start,’’ tako nekako umjesto da skidam onu creation tool mediu ili kako već se zove, jel to isto ili da ipak idem preko te medie?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

@playjob

Definiraj koji ti je krajnji cilj.

Defender je antivirus i nema veze sa restore funkcijom.

Od opcija u win10 imas restore point, refresh, i sistem image restore.

Nova instalacija je najkvalitetnija opcija, no za to downloadaj friski orgigi iso file. Bootabilni medij kreiras ili sa mct ili rufusom. Hdd prije obrisi i kreiraj novu gpt tablicu.

Vidi i bios pa ako je uefi podesi ga pravilno.

Sve te faze su već tisućama puta prezvakane i imas mali milion tutorijala popraćenih slikama.

.
10 godina
bunker kaže...

@playjob

Nova instalacija je najkvalitetnija opcija, no za to downloadaj friski orgigi iso file. Bootabilni medij kreiras ili sa mct ili rufusom. Hdd prije obrisi i kreiraj novu gpt tablicu.

Sve te faze su već tisućama puta prezvakane i imas mali milion tutorijala popraćenih slikama.

.

Skroz nanovo instalirat sustav jer imam problem s internetom, kad sam na wifiju normalno radi, kad se spojim žičano na extender wifija prestane konekcija jer previše bytesa pošalje komp...

8 godina

Ako je nova instalacija :

-backup bitnih podataka na ext medij
-downlad najnovijeg iso win10
-izrada install medija
-podesi uefi
-obrisi hdd i nova gpt
-instaliraj win na 150 gb
-od ostatka hdd kreiraj d particiju
-povuci sve nadogradnje
-defragmentacija i clean disk
-izradi image sistema na ext medij

- peti deri i ak kaj uhebes pomoću imagea sistema u 15 min sve vratis u ispravno stanje

.
9 godina
odjavljen
playjob kaže.......

.

Skroz nanovo instalirat sustav jer imam problem s internetom, kad sam na wifiju normalno radi, kad se spojim žičano na extender wifija prestane konekcija jer previše bytesa pošalje komp...

a? Previse bytesa posalje komp? O cemu ti pricas? mozda ne radi lan kad je extender u toj funkciji? De ti to daj nekome ko se razumije u problematiku jer ces zabrljati jos vise......

10 godina
Torent kaže...
playjob kaže.......

.

a? Previse bytesa posalje komp? O cemu ti pricas? mozda ne radi lan kad je extender u toj funkciji? De ti to daj nekome ko se razumije u problematiku jer ces zabrljati jos vise......

Ajde molim te ne pričaj gluposti...
Zvao sam prokleti bnet i rekli su mi da je na tom ruteru spojen jedan PC DESKTOP(ja) i jedan android uređaj, i da jedan od ta dva šalje previše nekih kurčeva (ne znam štaaaaaaaa) i da zato puca konekcija, odspojili smo taj jedan android koji je u to vrijeme bio spojen, osto je samo komp i opet je pucalo, nemoj se pravit stručan s frazom 'zovi majstora'... 

9 godina
odjavljen
playjob kaže...
Torent kaže...
playjob kaže.......

.

Ajde molim te ne pričaj gluposti...
Zvao sam prokleti bnet i rekli su mi da je na tom ruteru spojen jedan PC DESKTOP(ja) i jedan android uređaj, i da jedan od ta dva šalje previše nekih kurčeva (ne znam štaaaaaaaa) i da zato puca konekcija, odspojili smo taj jedan android koji je u to vrijeme bio spojen, osto je samo komp i opet je pucalo, nemoj se pravit stručan s frazom 'zovi majstora'... 

hahahahahhahahaa ajd dobro ;) Eto ti si strucan pa molis po forumu da ti neko pomogne ;) I tako strucan ocjenjujes strucnost drugoga ;)Pa sto ti i taj strucnjak niste rijesili problem kad  ste eto strucni ;)   I pitaj ga koliko "kurčeva" je dozvoljno da komp šalje ;)

7 godina
protjeran
playjob kaže...

Itko?

Pokreni CMD kao admin i kucaj sljedeće.
Svaki red zasebno i svaki put nagazi na enter.

netsh winsock reset
ipconfig/flushdns
ipconfig/renew
netsh winsock reset catalog 
netsh int ip reset reset.log

napravi reboot i probaj vidit dal se popravilo.

10 godina
honor8 kaže...
playjob kaže...

Itko?

netsh winsock reset
ipconfig/flushdns
ipconfig/renew

Čekam brata da dođe pa da mi prebaci extender jer sam na Wi Fi adapteru za sad, javim 

10 godina
honor8 kaže...
playjob kaže...

Itko?

netsh winsock reset
ipconfig/flushdns
ipconfig/renew

C:\WINDOWS\system32>netsh winsock reset

Sucessfully reset the Winsock Catalog.
You must restart the computer in order to complete the reset.

C:\WINDOWS\system32>ipconfig/flushdns

Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

C:\WINDOWS\system32>ipconfig/renew

Windows IP Configuration

No operation can be performed on VPN - VPN Client while it has its media disconnected.
An error occurred while renewing interface Ethernet : The name specified in the network control block (NCB) is in use on a remote adapter.
The NCB is the data.

C:\WINDOWS\system32>netsh winsock reset catalog

Sucessfully reset the Winsock Catalog.
You must restart the computer in order to complete the reset.

C:\WINDOWS\system32>netsh int ip reset reset.log
Resetting Compartment Forwarding, OK!
Resetting Compartment, OK!
Resetting Control Protocol, OK!
Resetting Echo Sequence Request, OK!
Resetting Global, OK!
Resetting Interface, OK!
Resetting Anycast Address, OK!
Resetting Multicast Address, OK!
Resetting Unicast Address, OK!
Resetting Neighbor, OK!
Resetting Path, OK!
Resetting Potential, OK!
Resetting Prefix Policy, OK!
Resetting Proxy Neighbor, OK!
Resetting Route, OK!
Resetting Site Prefix, OK!
Resetting Subinterface, OK!
Resetting Wakeup Pattern, OK!
Resetting Resolve Neighbor, OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , failed.
Access is denied.

Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Resetting , OK!
Restart the computer to complete this action.

15 godina
bunker kaže...

@playjob

.

@Bunki... on je mislio na Windows Defender Security Center u kojem se nalazi opcija "Fresh Start" do kojeg dođeš kroz "Device Performance & Health"

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.9.2017 16:20 (andi.cro).
17 godina
Windows 10 - općenito

Ima u Windows Update opciju RESET.

Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Ne znam jel isto "fresh start" i "reset" ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

Ne znam jel isto "fresh start" i "reset" ?

-nebitno.. kao dilema, jer juzer ne zna ništa i sad 'prekokurčastih' poruka koje razmjenjuje s bnetom/operaterom (kojem nije posao rješavati probleme na PCju, nego uobičajen način da ga se riješi..) ide fixati problem. ... recept za x-puta više novih problema. Nek rješava netko tko zna ili nek juzer igra loto (ako ima sreće..) ostalo je gubljenje vremena + dok teme za install win ima.. i svodi se na online klikanje nexta :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina

Kako god mi nazivali te funkcije, restore i refresh nemaju funkcijske veze sa defenderom koji je antivirus.

Ono kaj je bitno ako govorimo o refreshu je u windowsima pod naprednim opcijama pokretanja, a do njih se moze i kroz upravljacku plocu, i kroz setings i kroz sucelje security centra a moze i kroz restart+tipkovnicka kratica.

No koliko vidim, kolega je otvorio i zasebnu temu sa mreznim problemom tako da vjerojatno nije dovoljno upućen u tematiku da bi donio pravilnu procjenu i detekciju.

Prosli tjedan sam susjedu wifi extender upogonio, i u postavkama extendera sam morao odabrati za radio modul2 da li će pucati second mrezu na lan ili wifi, no nije dao oboje istovremeno... Pitanje kakvi extender ima nas kolega....

2 0 hvala 0
16 godina

Mene fascinira bahatost lika, koji prvo na forumu traži pomoć, a onda se otresito i bezobrazno odnosi prema članovima koji mu pokušavaju pomoći. Stara priča, naprdi se konfa od preko 10K kunića, pa misliš da si car...

Sinoć sam lega jutros...
10 godina
Pa nego, neću dat 5k i bit u rangu siromašnih... nemoj molim te više ništa pisat...
10 godina
Bunker, riješio sam, obriso sam sve programe koji mi ne trebaju, ugasio windows update, namjestio postavke bittorrenta, i sad radi kao prije
9 godina
odjavljen
playjob kaže...
Pa nego, neću dat 5k i bit u rangu siromašnih... nemoj molim te više ništa pisat...

Siromasan si u glavi a to ne mozes kupiti... Zao mi te....

10 godina
Hahahahaha volio bih te uživo vidjet, da se nadmećemo :D
16 godina
ihush kaže...

kažem, MS je dobre volje, dijeli.. još malo pa će i formalno biti free. (realnije, vjerojatno je u nekom trenu na laptopu bio win.. ID je u bazi).

Slažem se sa ovim. Jedino je čudno što ja laptop potpuno novi kupljen sa FreeDOS.

Lenovo ako je bitno za bilo što. ( cca 3600kn)

15 godina
Windows 10 - općenito

Možda su ti uvalili laptop po kojem je netko več čačkao!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

I to je jedna  od opcija. Iako je sve došlo u orginalnom pakiranju sa tvroničkim stickerom preko mjesta gdje se kutija otvara i smradom novog 

16 godina
playjob kaže...
Bunker, riješio sam, obriso sam sve programe koji mi ne trebaju, ugasio windows update, namjestio postavke bittorrenta, i sad radi kao prije

pokušaj onako... pogoditi, što je od navedenog pomoglo (a što je pogrešno).. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 10 - općenito

Imam bootabilni usb s Win 10 u GPT verziji, disk je MBR, da li se moze iz one windows instalacije (slika) formatirati disk iz MBR u GPT?

Ako ne moze onda moze preporuka programa (linux?, Gparted?).

Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Imam bootabilni usb s Win 10 u GPT verziji, disk je MBR, da li se moze iz one windows instalacije (slika) formatirati disk iz MBR u GPT?

Ako ne moze onda moze preporuka programa (linux?, Gparted?).

To možeš direktno iz CMD-a, samo trebaš utipkati par komandi.

https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn336946.aspx

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice