Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.908.047
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
ihush kaže...
playjob kaže...
..

Zbilja se zahvaljujem na opsežnom odgovoru, evo, kako ste predožili,..

- osnove pristojnosti!! :) - online nema persiranja (nepotrebno), podrazumijeva se 'ti' i mala slova, vi je tad isključivo množina.

- krati (pogotovo nepotrebne quotove), dosta što maltretiram plahtama texta, pa onda još x2 :)

Colossus7 kaže...
..

Treba ovo proskrolat samo :)

ili to ili da se svađam s Dragom (lovcem na antifašiste .. i đingiskana) :)

-žalosno, što je post beskoristan, tko će to čitat, skrolat.. a sadržaj se zapravo ponavlja bar 50 puta kroz teme. No opet, netko će naići..

naravno, bilo bi zgodno da mi sekretarica (ona mala, Cortana) zna tipkat.. ali, kaže da joj to šteti noktima. Tak, sorry svima na plahti (ja bi to prijavio, ali bio bi u sukobu interesa..).

:D

Drago je legenda, težak je život dežurnog Pimpa :)

Treba te neoprane mase educirati i upraviti na pravi put, preferabilno nogom u dupe.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Me ni bi bilo sasvim dobro SSD od 60GB i HDD od 1TB,pošto na 60 giga stane sistem i svi programi koje koristim.Veliki SSDovi koriste za rendanje,pošto je brže koliko sam čuo.

Fight with the best,die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ihush ovo je definitivno tvoj najbolji uradak i definitivno ide pod "arhiviraj" i za blago čudo razumio sam ga bez Enigme.

16 godina
Windows 10 - općenito

Meni je najače kad uleti ekipa koja je manje tehnički podkovana, i onda pita za nešto, hush napiše knjigu, ovaj to pročita thumbs up, zahvali se od srca i kaže hvala ti puno sad sve razumijem!

Dok mi koji se kuzimo u tematiku  nekad moramo gatati u pasulj, paliti univerzalni translator ,nakon 4 reda čitanja mislit se u sebi, WTF ...šta reče ti ovdje ček vrati se na predhodnu rečenicu da pohvatam sve njegove osebujne izraze, rimu i opise.

Drago mi je da nisam jedini hahaha :D

Bitno je da razumiju ovi što trebaju pomoć oko problema.

Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

https://www.g2play.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/  Koja je fora s ovim windowsima? Zašto je ova OEM verzija toliko jeftinija? Ovo se samo skine na neki USB i može normalno instalirat?

Battlelog:cro1911
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
CoKsA kaže...

https://www.g2play.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/  Koja je fora s ovim windowsima? Zašto je ova OEM verzija toliko jeftinija? Ovo se samo skine na neki USB i može normalno instalirat?

Tu kupuješ key i ništa drugo, instalaciju skidaš s Microsoftovih stranica kako je objašnjeno prije nekoliko postova i aktiviraš ju tim kupljenim keyem.

E sad hoće li key bit dobar u to ne ulazim.

14 godina
odjavljen
CoKsA kaže...

Zato što kad promjeniš MBO, ili neku drugu komponentu, moraš ponovno kupiti Windows

15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
CoKsA kaže...

Zato što kad promjeniš MBO, ili neku drugu komponentu, moraš ponovno kupiti Windows

Mora kupiti novu licencu jedino ako promijeni maticnu. Ostale komponente moze mijenjati bez ogranicenja. 

11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Molio bih za one koji znaju. Dali se moze koristiti Windows Store kod neliceniranih (crackanih) windowsa 10? Ako da, dali je sigurno i pametno kupovati igru od 500 kn na takvih windowsima?

Zatim, vidim da se nude ti jeftini keyevi i nekako mi se to cini klimavo, iako bi windows koristio za kucnu upotrebu. Takoder planiram promjeniti maticnu iduce godine...

Davati 900 kn za win i 500 za igru nisu mali novci a i brine me takoder sljedece - Dali se mogu koristiti neki crackani programi kao Office, Vegas ili drugi na licenciranoj verziji da nebude problema?

Hvala na odg!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Haremzg kaže...

Molio bih za one koji znaju. Dali se moze koristiti Windows Store kod neliceniranih (crackanih) windowsa 10? Ako da, dali je sigurno i pametno kupovati igru od 500 kn na takvih windowsima?

Zatim, vidim da se nude ti jeftini keyevi i nekako mi se to cini klimavo, iako bi windows koristio za kucnu upotrebu. Takoder planiram promjeniti maticnu iduce godine...

Davati 900 kn za win i 500 za igru nisu mali novci a i brine me takoder sljedece - Dali se mogu koristiti neki crackani programi kao Office, Vegas ili drugi na licenciranoj verziji da nebude problema?

Hvala na odg!

Sve kupljeno u trgovini nije vezano uz Windowse nego uz tvoj Microsoft račun na kojem ostaje zauvjek.

To s yogurt desetkom neznam ali smatram da možeš kupovat ako si prijavljen Microsoft acauntom.

Nije mi jasno zašto si "besplatne" (još uvik) Windowse krekao ???

11 godina
neaktivan

Imam krekanu osmicu, tako da si razmisljam uzet desetku orginal ali ako kazes da se sa yogurt verzijom mogu kupovati i igrati bez problema igre na Storu, onda cu to prvo probati!

16 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam kao bivši insider dobio origigi windoze. Imao sam još jednu legalnu licencu koju sam prodao zajedno s mini računalom na kojem su bili win 10. Kako sljedeći mjesec idem u nadogradnju hardvera, točnije novi mbo, cpu i  ram i mene čeka ista pokora s aktivacijom. Onoga ko je smislio ovakav način aktivacije bi odmah u zatvor...

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Instalirao sam Windowse 10 al kako sam noobara htio sam napravit jednu particiju od 200 GB na kojoj bi bili windowsi a ostala bi mi jos jedna od 500 GB di bi stavljo gluposti. E sad na toj particiji od 200 GB jesu windowsi al ove druge particije nema?! Znači fali mi 500 GB. Kako da to vratim? Ne moram valjda opet instalirat ispočetka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- disk manager.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 10 - općenito

Drugo pitanje. Na službenoj stranici od moje matične nema drivera za win 10. Koja je solucija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Pusti gole windowse dan dva da rade, i uz malo srece ce sami povuci drajvere.
12 godina
CoKsA kaže...

Drugo pitanje. Na službenoj stranici od moje matične nema drivera za win 10. Koja je solucija?

Probaj instalirat drivere za Win8 ako njih ima

9 godina
Ja bas volim Rufus

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

@gogo222

Rufusa volis onak platonski ili vec prakticirate odnos... ?

😊 👮 🚑
9 godina
Volim ja i Microsoft :)

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Oba su muskog roda...

😜
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Rufus je po meni daleko najbolji,brži je od svakog programa iste svrhe koji sam koristio,ne zahtjeva instalaciju i ima dosta opcija,također podržava dosta stare verzije windowsa,pa ni "xpovci" neće ostati zakinuti.Jedina mana je što ne radi s Wineom kako treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
FatMAN kaže...

..po meni..

a smatraš se relevantnim? Ako da.. ok. :)

može malo detaljnije o npr najbolji, brži (od svakog..) ili zahtijev za instalacijom, odnosno, kriterij XP je po čemu relevantan za mrtav OS u temi o w10? Wine? LOL :)

ne znam što je gore, (u odnosu na post gore), ljubav prema softwareu ili 'po meni' kriterij bez kriterija.

hint, dajte nešto korisnog, npr napravite howto i kad nešto tvrdite, poželjno je to nekako argumentirati/dokazati. Osobni izbor/mišljenje je pak stvar osobe.

9 godina
neaktivan
ihush kaže...
FatMAN kaže...

..po meni..

a smatraš se relevantnim? Ako da.. ok. :)

može malo detaljnije o npr najbolji, brži (od svakog..) ili zahtijev za instalacijom, odnosno, kriterij XP je po čemu relevantan za mrtav OS u temi o w10? Wine? LOL :)

ne znam što je gore, (u odnosu na post gore), ljubav prema softwareu ili 'po meni' kriterij bez kriterija.

hint, dajte nešto korisnog, npr napravite howto i kad nešto tvrdite, poželjno je to nekako argumentirati/dokazati. Osobni izbor/mišljenje je pak stvar osobe.

Ne kažem da je najbrži ali je brži od svakog sličnog programa koji sam testirao,dok iso fileove definitivno brzo piše još brže piše DD fileove.

Inače probao sam win7 USB to DVD tool,Universal USB installer,UnetBootIn,Mintovov USB pisač...

Što se tiče winea samo sam spomenuo,no i nije neki minus pošto bar meni,niti jedan takav program pod wineom ne radi kako treba.

Također XP nije kriterij,niti neki plus za sam program,nego je meni čudno što radi pod kako ti kažeš mrtvim OS(što i imaš pravo).

I da,ovo je moje mišljenje i moje iskustvo s programom

11 godina
protjeran

Ihush = andautonija

😉

0 0 hvala 0
16 godina
FatMAN kaže...
..

Ne kažem da je najbrži ali je brži ..

- ne kažem da nije.. nego/ali :))

- alat je samo alat. Npr većina radi najnormalnije bez installa/portable, upitaj se zašto? - jer zapravo ne radi ništa neobičnog, radi ono što OS može, to je samo GUI između tebe i CMD/CLIja.

Alat, čekićem zabiješ čavao, šarafcigerom šarafiš.. švicarski nožić može nešto i praktičan je, gedore opet nešto drugo.. to što možeš i gedorama zabiti čavao ne znači nešto praktičnog ili da je to pravi alat, u pravim rukama ili da je potreban neki specijalni za trivijalne taskove. Sve je file, sve je (manje-više) običan copy (xcopy/sys). Izraditi boot medij nekim OSom je ... pisofkejk, odnosno tko to može ako ne OS? Što je tad spomenuti Rufus ili ostali alati? - to je samo alat za početnike ili napredne koji znaju razlog upotrebe (specifično). U kategoriji običnog korisnika i ove teme, svakako je MCT/dvd2usb preporučljiviji način/alat/automatika.. to vrijedi za win, ne za druge OSeve, kao i za isključivo ogirigi-untouched MS-ISO. Taj alat eliminira mogućnost greške korisnika (jer nema opcije), kao i to da napravi (kako to nazvati? dual-mod??) medij koji može bootati eufi-legacy po izboru. Ništa dodatnog nije potrebno, kad se i to navodi kao prednost (bez instalacije), niej potrebno baš ništa.. jer to sve je već u samom OSu.

ručno? Diskpart, postaviti disk kao aktivan (to jedino ne nudi diskmanger), raspakirati ISO (može npr unzip) ili bilo koji način, običan copy-paste.. i brzina ovisi o ... ničemu/svačemu. IStina, kad se kreiraju drugačiji multiboot/kad se nešto kemija, pakira, kompilira.. tad je i to moguća razlika, no u ovom slučaju zanemarivo. Jednako kao da kažeš da je npr Nero brži od nekog drugog softa ili da bolje prži medij.. kužiš razliku ili problem u takvoj tvrdnji..? Mogu takav medij iz CMDa napraviti za par minuta.. brzina će ovisiti o brzini USB flash diska.

Može li se Rufusom napraviti boot medij? Može. Može se jednako šleperom prevesti kila krumpira.. ili doći do Marsa. Može se... a smisao/potreba/razlog/prednost? Za većinu korisnika je klik-next bolji izbor. Rufus nudi više opcija, čista logika, tad je moguće i pogrešno.. a MCTom kreiran medij radi. Radi li s Rufusom bolje-jednako? Pazi, ne da ga ja ne koristim, nego za ovu konkretnu namjenu i prosječnog korisnika, nema potrebe. KISS = što manje softwarea, bez rufusa znači da korisnik koji čita temu, ne mora ni downloadati rufus, znati npr engleski, razumjeti što koja opcija znači... a ovo nije tema za napredne korisnike ili izradu multiboot medija ili AiOa. Ovo je tema isključivo win10 (iz to da je identično za w7-8).

XP je mrtav. Soft je nepoderiv-vječan. Naravno da sve radi ili može raditi.. ali vidi temu i rečenicu prije. XP je mrtav (to opet ne znači da sam protiv XPa, nego .. mrtav je) :)

Meni je svejedno koji OS/soft. Korisnik treba koristiti konkretne aplikacije (koristiti računalo/PC/tablet=devices), pri tome je svejedno koristi li on pri tome soft a-b-c.. ili x, bitno je da obavi task, da mu radi konkretna aplikacija, dok je izrada install medija, instalacija OSa, samo preduvijet do tog cilja. Korisnik koji se ne bavi računalima, čak nema potrebu nakon installa za bilo čime, često pobrišu medij, što će mu rufus itd.. ako sutra poželi, ponovit će postupak s MSovog sitea i imati medij-bootabilan-ispravan, radi. Ako je npr danas odabrao engleski, sutra će možda odabrati hrvatski, možda 86-64.. a u tome mu rufus ne pomaže, tak da .. čemu?

Možemo npr spomenuti i slične toolse, nlite-ninite.. pa opet, čemu? Onaj tko to treba, taj se bavi računalima, korisnik to treba jednom i nikad više (ako pretpostavimo da mu sve radi..) a kad se nešto desi i ako nema potrebno znanje, opet mu treba 'majstor'..

Zato sam protiv beskonačnog-papagajskog ponavljanja (inače nevinog-dobrog) Rufusa. Na bezbroj mjesta-tema. Rufus je samo soft, samo gui, samo alat. Znanje i potreba je nešto drugo.

Ili ovako. Neovisno što sad trkeljam o Rufusu, ono što ja koristim, moje potrebe i sl. nisu tvoje ili nekog korisnika, tad ne namećem svoje korištenje-izbor kao bolji, mada ću možda koristiti Rufus. Običan korisnik, bezbroj ljudi, nema iste potrebe kao ja, njima je primjereniji MCT. KAd daješ savjete, misli o tome, jednako kao kad biraš sladoled. Ti biraš za sebe, ne za druge. Rufus tad kao odgovor daš kad se pojavi odgovarajuće pitanje, kao što temperaturu liječiš kad netko ima temperaturu ili krpaš gumu kad je šuplja, ne zato jer je tvoja guma bila šuplja i krpanje ti je rješilo stvar ili si imao temperaturu. Kužiš? Korisnik je 'običan', nema moje/tvoje potrebe. Problem ovakvih tema ili googalnja, što će na bezbroj mjesta upravo odgovor kao tvoj biti 'preporučeni'.. bezveze. Popiti andol prije nego znaš potrebu?

- Ista stvar.. uz odgovor 'pa ne smeta' ili isto je? .. ako je isto, kako to da se konstantno tvrdi nešto, ako ništa drugo brži-bolji?? Ili se ne tvrdi nego 'ali' :))

U ovoj temi jednostavno Rufus ne smije biti odgovor (jer tak kažem) ;-)

jer.. ne znamo kakav medij ima korisnik, npr stari win7 (nema uefi boot), ne zanmo koji-kakav PC ima korisnik (novi-stari, legacy-uefi..), ne zanmo ni želje (a korisnik ih ne zna ni opisati, jer ne zna ni razliku..). Korisnik samo želi medij, MCT mu ga na legalan-čist-provjeren način napravi, skine, snimi, boota .. KISS. To sve mu Rufus neće napraviti. Nije kriv/loš Rufus ili bilo koji alat kojim napraviš potreban posao.

bunkermax kaže...

Ihush = andautonija

😉

- ščitarjevo rulz :)

baš s prigodne akcije/godišnjica.. pod motom, čast svakome TUR nikome :))

16 godina
Windows 10 - općenito

TLDR:

Glupi ste previše, zajebat ćete konfiguriranje opcija u Rufusu i onda ćete doć tu u temu plakat kako neradi i kako Windowsi 10 nevaljaju.

Koristite Windows Media Creation Tool i okanite se ćorava posla.

Moj PC  
6 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

TLDR:

Glupi ste previše, zajebat ćete konfiguriranje opcija u Rufusu i onda ćete doć tu u temu plakat kako neradi i kako Windowsi 10 nevaljaju.

Koristite Windows Media Creation Tool i okanite se ćorava posla.

Ne znam meni nekako prirodnije skinit iso i stavit na USB sa rufusom,ali polako već ulazimo u

16 godina

Sve po potrebama i znanju

MCT je brz i jednostavn, ali spor za moj ukus-barem je bio što se downloada tiče kada su počeli sa Win 10 prvim buildovima.

Rufus je brz i jednostavan sa nekim dodatnim fičerima za one kojima treba, moze doc do problema ako korisnik krivo poklika.

RMPrep npr. je kompliciran i moćan, možeš sa njim sletit na Mars, ali treba ić u školu za to. Dokumentacija je omanja knjiga zavisi šta radiš.

Većini je MCT dovoljan.

Rufus je zlatna sredina ali malo treba pročitati upute.

11 godina
protjeran

Zar nismo u nekoj drugoj temi konstatirali da MCT kreira iso , no da na instalaciji uradjenoj tim iso-om ne rade neke terminalske naredbe za dijagnostiku i oporavak ?

Bas na bugu se o tome piskaralo unatrag par mjeseci, samo neznam u kojoj temi.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice