Win10Pro bug promjene jezika

poruka: 2
|
čitano: 1.107
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Win10Pro bug promjene jezika
Nakon instaliranja windowsa 10 pro na par racunala gdje sam instalaciju kreirao pomocu windowsovog "media creation toola" i pod jezik sam odabrao engleski. Nakon instalacije neki korisnici zeljeli su hrvatski jezik gdje sam pod postavkama (novo sucelje postavaka koje koristi samo windows 10) pod jezik instalirao hrvatski jezicni paket nakon cega mi je dosao popup da za aktivaciju promjene moram ponovo pokrenuti racunalo. Nakon toga neke stavke su se prebacile na hrvatski a neke su ostale na engleskom, tad sam otisao u upravljacku plocu regionalne postavke i tamo isto umjesto sistemski jezik engleski odabrao hrvatski te opet dobio popup za promjenu potrebno ponovno pokretanje. Nakon toga sam potpuno izbrisao engleski jezik i pod zadanim je postavljen hrvatski i jedini ponudjeni te instalirani je hrvatski jezik medutim opet isti problem neke stavke su na hrvatskom a neke na engleskom jeziki (sto je os-a tice, recimo desnim klikom dobim sve na hrvatskom "osvjezi, kopiraj, zalijepi" dok u postavkama pise "update, windows activated" itd., znaci kao neki hibrid pola pola). Iako su mi korisnici rekli da im to ne predstavlja veci problem te ja osobno koristim engleski jezik ipak bih volio znati kako rjesiti ovaj problem pa ako je netko naletio ili uspio rjesiti ovaj problem bio bih jako zahvalan na savjetu.
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Win10Pro bug promjene jezika

-zato je preporučljivo instalirati hr verziju, jer eng je uvjek ispod haube prisutan, dok se sve naknadno nasljeđuje, sys dio ostaje zacementiran-isti, pa i upgrade koji je ograničen verzijom identičnom instaliranom verzijom .. npr probaj upgrade eng na hr, neće.. (edit reg.. pa hoće).

-juzeri koji forsiraju eng (jer su navikli) su sami krivi za izbor, odnosno, ništa nije trajno-vječno i ms veže licence-aktivacije regionalno-jezično, pa je blesavo instalirati eng ako trebaš i neki drugi jezik kao hr jer može danas biti nevažno-besplatno ali sutra možda ne i tad ćeš morati kupiti dodatnu licencu-hr .. a pravopis-gramatika i sve povezano je u paketu, dok (ponovo) eng je uvjek tu, core i uvjek ga imaš.

-ona grupa juzera koja tvcrdi da je isto-lakše-nešto dodati hr na eng nego obrnuto piša uz vjetar tj jednako je dodati bilo koji jezik, na eng hr ili obrnuto i tad to već ne može biti razlog ako je isto, dok u ovom slučaju vidimo razliku koja nije ista tj dodatni razlog za install hr verzije i tad problema nema.

-čak i banalno, edge dok je bio u beti, izašao chrome od početka godine, .. tko je koristio prve beta verzije ima eng, jer prvi izađe i tad je sve u startu eng, neovisno što je kasnije dodan hr.. jednostavno ne treba žuriti, tj meni može eng u menijima biti ok, ali nekom drugom juzeru možda nije + konzistentnost tj imaš ipak neku rutinu traženja po meniju-nazivu eng-hr i tad gubiš 'sekundu' u traženju jer je sve mixano, na pola-nedosljedno.. edge je primjer gdje je jezik osa sporedan, msoffice je daleko važnija stvar (pravopis-gramatika) i to je već dovoljan razlog za hr verziju većine korisnika dok svatko za sebe može kao izuzetak (ne pravilo) koristiti eng ili koji želi jezik, finski-portugalski no to ne treba preporučiti ostalima na forumu (što se u pravilu radi, 'meni je tako ok'.. pogrešan kriterij).

 

-clean install i tek tad ćeš imati sve na jeziku installa. Sve ostalo je pišanje uz vjetar i samo je pitanje kad ti se vrati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2020 12:01 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice