Ne mogu otvoriti downloadane datoteke

poruka: 12
|
čitano: 7.449
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hitna pomoc!!!!!

Dakle ovako,sve je pocelo prije par mjeseci kada mi se nakon sto bih skinuo bilo kakav file s interneta i probao ga pokrenut u Win7 izbacila error poruka "Windows cannot find D:/Chrome.....Make sure you typed the name correctly,and try again.Nakon malo guglanja negdje sam procitao da bi moglo biti do neazuriranih Windowsa.I tako ja odem na Windows Update i stisnem check for updates.I nade on meni nekoliko updateova i stisnem ja da ih instalira.Sve ide krasno dok najdenaput ne izbaci error govoreci da se neki updateovi nisu mogli instalirati.I probam ja ponovo skinuti nesto i otvoriti i za cudo uspije.Ali nakon sto sam ugasio kompjuter i slijedece jutro ga upalio ponovo ista stvar,ne mogu otvoriti nijedan downloadani file te mi izbacuje ponovo onu poruku s pocetka(napomena to se dogada u svim browserima).Posto imam dual boot pokrenem ja ovaj put Linux Kubuntu i tamo mi najnormalnije skine file kojeg sam zatim spremim na particiju od Windowsa 7 i uredno pokrenuo unutar samih Windowsa.Naravno razmotrio sam mogucnost da mi je disk otisao ali posto je sve normalno u Linuxu moralo bi biti do Windowsa.Ali prica ide dalje.Naravno slijedeci korak mi je bio ponovna instalacija Windowsa 7 ali mi odmah pri pripremi izbaci error poruku nesto nije u redu sa CD/DVD driveom.Stavim ja sad DVD od Win 8 i OPET mi izbaci error  0xc00000e9.Nakon ponovnog guglanja nasao dva najcesce spominjana uzroka pokvareni hard i neazurirani BIOS.Pa ako netko zna rjesenje iskazite se.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Hitna pomoc!!!!!

Napravi ove stvari:

1. Provjeri nemaš li na računalu maliciozni softver nekim antivirusnim programom.
  2. Provjeri radnu memoriju programom memtest86+.
  3. Provjeri stanje diska "scandiskom".

Rekao bih da je naizglednija ona prva, no na tebi ostaje da to provjeriš.

13 godina
neaktivan

Da zbog virusa ja ne mogu instalirati niti Win7 ili 8?Meni bas nije izgledno ali ipak provjeravam.

17 godina
Somebody66 kaže...

Da zbog virusa ja ne mogu instalirati niti Win7 ili 8?Meni bas nije izgledno ali ipak provjeravam.

Ko če ga znat ovak na daljinu,{#} kaj se kod tebe događa odradi skeniranje sa HitmanPro pa ako nekaj nađe iskoristi besplatni ključ za čiščenje i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/kako-prepoznati-pravi-virus/134139.aspx?page=0&jumpto=2590991&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
moderator
Somebody66 kaže...

Kako si pokrenuo instalaciju WIndowsa - iz samih Windowsa ili si bootao računalo s instalacijskog medija? Ako je ono prvo, onda je virus izgledni uzrok. Ako nije, onda radna memorija. Testiraj je pomoću programa Memtest86+.

15 godina
neaktivan
Somebody66 kaže...

Dakle ovako,sve je pocelo prije par mjeseci kada mi se nakon sto bih skinuo bilo kakav file s interneta i probao ga pokrenut u Win7 izbacila error poruka "Windows cannot find D:/Chrome.....Make sure you typed the name correctly,and try again.Nakon malo guglanja negdje sam procitao da bi moglo biti do neazuriranih Windowsa.I tako ja odem na Windows Update i stisnem check for updates.I nade on meni nekoliko updateova i stisnem ja da ih instalira.Sve ide krasno dok najdenaput ne izbaci error govoreci da se neki updateovi nisu mogli instalirati.I probam ja ponovo skinuti nesto i otvoriti i za cudo uspije.Ali nakon sto sam ugasio kompjuter i slijedece jutro ga upalio ponovo ista stvar,ne mogu otvoriti nijedan downloadani file te mi izbacuje ponovo onu poruku s pocetka(napomena to se dogada u svim browserima).Posto imam dual boot pokrenem ja ovaj put Linux Kubuntu i tamo mi najnormalnije skine file kojeg sam zatim spremim na particiju od Windowsa 7 i uredno pokrenuo unutar samih Windowsa.Naravno razmotrio sam mogucnost da mi je disk otisao ali posto je sve normalno u Linuxu moralo bi biti do Windowsa.Ali prica ide dalje.Naravno slijedeci korak mi je bio ponovna instalacija Windowsa 7 ali mi odmah pri pripremi izbaci error poruku nesto nije u redu sa CD/DVD driveom.Stavim ja sad DVD od Win 8 i OPET mi izbaci error  0xc00000e9.Nakon ponovnog guglanja nasao dva najcesce spominjana uzroka pokvareni hard i neazurirani BIOS.Pa ako netko zna rjesenje iskazite se.

Ja bi poslušao samog sebe i dobrano istestirao hdd.   0xc00000e9  Linux je na zdravom dijelu hdd-a zato je u njemu sve "normalno". Sa "disk utilityjem" kontroliraj  hdd smart data. Sa Hdd regeneratorom skeniraj hard

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
13 godina
neaktivan

Moze biti posto su mi Linux i Windowsi na dva razlicita harda.Ali probao sam instalirati Win8 sa iskopcanim jednim pa i drugim diskom i u oba slucaja mi je javio error.

17 godina
moderator
Somebody66 kaže...

Moze biti posto su mi Linux i Windowsi na dva razlicita harda.Ali probao sam instalirati Win8 sa iskopcanim jednim pa i drugim diskom i u oba slucaja mi je javio error.

I, koje si sve točke napravio, od one tri koje sam ti naveo u prvom koraku?

13 godina
neaktivan

Pregledao sam sa Microsoft Security Essentials i nije nasao nista.Ram memorija i disk su mi takoder u redu.Jedino ostaje nekakva greska u Biosu.

14 godina
neaktivan
Ne mogu otvoriti downloadane datoteke

Pozdrav svima

molim pomoć... napravio  sam back up kontakata sa mobitela na komp i sad ih ne mogu otvoriti/prebaciti nazad na Samsung "galaxy" jer je datoteka u .spb.BAK formatu

kojim programom bih mogao popraviti ostecenu datoteku da ju vratim u prvobitni .spb format te ju kao takvu mogao ponovo otvoriti Samsung Kiesom.

hvala Vam

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Somebody66 kaže...

Pregledao sam sa Microsoft Security Essentials i nije nasao nista.

Pregledaj nekim programom koji ne dolazi s Windowsima, recimo s Kaspersky Antivirusom.

Somebody66 kaže...

Ram memorija i disk su mi takoder u redu.

RAM si testirao programom Memtest86+, kako sam ti i rekao? Koliko dugo si ostavio da testira?

Disk si testirao preko klik desnom tipkom miša na particiju, Properties, Tools, gumb Check now?

Somebody66 kaže...

Jedino ostaje nekakva greska u Biosu.

Jedino? Vjerojatnost toga, pogotovo ako nisi ništa prčkao po BIOS-u (igrao se naponima ili nešto slično) je skoro jednaka nuli.

17 godina
moderator
Re: Ne mogu otvoriti downloadane datoteke
kruno999 kaže...

Pozdrav svima

molim pomoć... napravio  sam back up kontakata sa mobitela na komp i sad ih ne mogu otvoriti/prebaciti nazad na Samsung "galaxy" jer je datoteka u .spb.BAK formatu

kojim programom bih mogao popraviti ostecenu datoteku da ju vratim u prvobitni .spb format te ju kao takvu mogao ponovo otvoriti Samsung Kiesom.

Ubuduće ne upadaj ljudima u temu s porukom koja nema veze s temom.

Što se tiče tvog problema, jednostavno toj spb.bak datoteci probaj ukloniti .bak iz naziva.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice