My Computer ne pokazuje drajvove

poruka: 16
|
čitano: 3.036
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ljudi, trebam pomoć. Riječ je o vrlo iritantnom problemu. Nakon što je komp upaljen neko vrijeme my computer prestane prikazivati apsolutno sve drajvove, kao da se beskonačno učitava, i ona zelena traka u adress baru nepomično stoji. Slika je priložena. Komp mogu normalno koristiti kad pokrenem nešto sa desktopa.

Koristim Windowse 7 64bit, HDD je nov WD Caviar Black i testiran na greške. Isključio sam Network Sharing jer sam u početku mislio da on zeza, ali izgleda da nije u tome problem. Promijenio sam SATA kabel i preštekao sve. Unaprijed hvala na pomoći!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 18:17 (marconius).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: My Computer ne pokazuje drajvove

Pošto je sve vidljivo u navigacijskom panelu ,problem može biti samo Windows explorer.

Otvori Command prompt kao Administrator (C:\Windows\System32\cmd.exe) i ukucaj sfc /scannow i klik na Enter.

Pusti ga da odradi i restartaj PC kada završi i zatraži te restart.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru. Evo isprobao sam sfc, ali nije našao nikakve greške, sve ok s time. Jel mogu probati još nešto?

16 godina
neaktivan
marconius kaže...

Hvala ti na odgovoru. Evo isprobao sam sfc, ali nije našao nikakve greške, sve ok s time. Jel mogu probati još nešto?

Napravi check disk za sve particije ,ali ako ih nemaš exploreru u Computeru ,morat ćeš ga pokrenuti iz Command prompta: idi na Start ,ukucaj CMD i kad ti se prikaže ,desni klik i ''Run as Administrator''.

Ukucaj (ili C/P) chkdsk /C: /D: /J: /f /r da ti provjeri sve particije i ispravi moguće greške i bad sektore. Tražit će te restart i onda ga pusti da odradi check ,bez obzira koliko dugo to trajalo.

16 godina
marconius kaže...

.. Isključio sam Network Sharing jer sam u početku mislio da on zeza..

ako ne pronalaziš neki drugi simptom (računalo glatko radi, pa se predpostavlja da je HW-SW 100% ok)... tad je vjerojatno ipak networking.. npr mrežni printer, share.. ako imaš više PCja, probaj reset routera ili ipconfig /flushdns + /renew.. pod win7-8 odaberi work grupu, podesi usere... i sl.

jer, u trenutku browsanja, OS pokušava doći do svih mrežnih resursa, npr HP printer-driver je osobito bloatast za mrežu kao i otvaranje npr Office dokumenta, dok direkntno (ne browsati, mapiran disk..) radi savršeno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 14:27 (ihush).
12 godina
neaktivan

Hard disk je ok, imam HD Tune Pro i s.m.a.r.t. pokazuje da je sve u redu. Isto tako sam ga i provjerio na raznorazne errore.

Kaj se tiče networkinga ugasio sam ove servise: SSDP Discovery, Function Discovery Provider Host, Print Spooler (printer nemam), TCP/IP NetBios Helper, SMBs. Sve te servise sam ugasio i na ostalim kompjuterima jer ne mislimo ništa sherat.

Probat ću ovo s routerom pa javim...

12 godina
neaktivan

Još jedna "zanimljiva" stvar koju sam primjetio je da fajlovi unutar foldera više nemaju svoje ikone. Kao npr. ovaj sa slikama...kad kliknem na neku ona se normalno otvori. I kad se to dogodi ne mogu ući u control panel, ne prikazuje ništa. Inače Windowsi su friško instalirani, a isti problem sam imao krajem prošle godine kada sam imao potpuno drugačiji kompjuter. Prestalo je samo iz nekog nepoznatog razloga. I evo, sad se opet pojavilo.

16 godina
marconius kaže...

... Sve te servise sam ugasio i na ostalim kompjuterima jer ne mislimo ništa sherat.

..

-hrabri juzer je čest uzrok problema. Servisi služe radu sistema, bez obzira dali koristiš npr share (za sigurnost su sasvim druge stvari bitne). Kez kristalne kugle, rekao bi da si 'napravio' problem, jednako kao što bi to napravio neki bloatasti software.

- pokušaj s čistim OSom (bez 'popravljanja') i vjerojatno će raditi OK.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 23:00 (ihush).
12 godina
neaktivan

Nemam običaj petljat po sistemu, a inače znam dosta puno o OS-u. Tako da problem se pojavio bez samog mrdanja po njemu. Naravno, u mrdanje već spada i instalacija najobičnijeg programa. Neću instalirat nove Win jer sam ih nedavno stavio, a kao što sam i napisao problem sam imao i prije.

16 godina
neaktivan
marconius kaže...
Kaj se tiče networkinga ugasio sam ove servise: SSDP Discovery, Function Discovery Provider Host, Print Spooler (printer nemam), TCP/IP NetBios Helper, SMBs. Sve te servise sam ugasio i na ostalim kompjuterima jer ne mislimo ništa sherat.

marconius kaže...

Nemam običaj petljat po sistemu, a inače znam dosta puno o OS-u. Tako da problem se pojavio bez samog mrdanja po njemu. Naravno, u mrdanje već spada i instalacija najobičnijeg programa. Neću instalirat nove Win jer sam ih nedavno stavio, a kao što sam i napisao problem sam imao i prije.

Ubuduće ,poslušaj ljude i ne gasi servise zbog gašenja samog (jel si to negdje pročitao da će ubrzat sistem ili ga učiniti sigurnijim) ,jel se time najčešće stvaraju novi problemi.

Konkretan primjer: pogasio sam sve gore navedene servise na testnom OS-u u virtualki i restartao sistem i dobio sam točno iste simptome kao i ti (uz još neke).

Uglavnom ,OS je postao neupotrebljiv!

Dakle ,za ubuduće ,ti radi i isključuj šta hoćeš ,ali barem u Properties prvo pročitaj čemu koji servis služi i što je još bitnije ,u tabu Dependencies pogledaj koji servisi ovise o tom servisu koji hoćeš isključiti!!

A o tome da znaš puno o OS-u ,dalo bi se pričati (bez uvrede).

Ako si već prije imao problema sa sistemom ,možda je stvar u tome sistemu ,tj. jeli original ili neka verzija s torrenta.

Možda bi stvarno mogao dati šansu novoj instalaciji sa čistim Windowsima ,skinutima sa Microsoftovog servera.

Ako hoćeš ,linkovi su ovdje ,sve što trebaš je ključ.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 0:26 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
...
Ako si već prije imao problema sa sistemom ,možda je stvar u tome sistemu ,tj. jeli original ili neka verzija s torrenta.

Možda bi stvarno mogao dati šansu novoj instalaciji sa čistim Windowsima ,skinutima sa Microsoftovog servera.

..

-eh, ali korisnici (pogotovo oni koji ''znaju'') znaju bolje. Iz iskustva, 98% je ipak juzer, ne install, ali nek' proba čisti OS.

-ponekad ovakav deterministički primjer s jednakim rezultatom uspije uvjeriti juzere da rade pogrešno, ali češće je google jači argument, 'jer tak' piše na netu' (još bolji slogan je 'mom frendu').

- Taj post bi trebalo zakeljiti kao školski primjer temama 'problemi'.. kao i razlike između čistog soft i madeintorrent edišna. Dobar dio problema bi nestao.

12 godina
neaktivan

Ok ok, hvala na pomoci, recimo....

Otrkrio sam da je problem u Com surogatu, nakon nekog vremen se smrzne...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 13:07 (marconius).
16 godina
neaktivan
marconius kaže...

Otrkrio sam da je problem u Com surogatu, nakon nekog vremen se smrzne...

Com surogat se smrzava zbog krivih ili loših media codeca ,a isto tako ,dodatno isključivanje raznih mrežnih servisa (bez obzira ''što tebi ne trebaju'') također može utjecati na stabilnost.

12 godina
neaktivan

Apsolutno, slažem se da može i utječe na stabilnost. Njih sam privremeno ugasio kako bi eventualno otklonio mrežne probleme, jer sam već imao dosta sličan slučaj kada je zezao firewall sa network sharingom...

vidjet ću sa codecima, stavit ću novi ffdshow.... ili imaš preporuku za neke druge, jer ne znam koji su danas najprihvatljiviji?

16 godina
neaktivan

Koristim K-Lite Mega CP na standardnim vrijednostima (bez ikakvih dodatnih podešavanja) i nema nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 17:31 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

Ako netko ima isti problem evo rjesenja. Rjesenje je zaobilazno jer se tocan uzrok ne zna, cak ni Microsoft to jos nije rijesio.

Dakle, problem neucitavanja ikonica u bilo kojem folderu kojem se nalazi multimedija pa tako i sam My Computer (ne vidi se ni jedan drive) je smrzavanje dllhost.dll pod nazivom COM Surogate. Vjerojatni uzrok tome su codeci ili neki programi tipa Photoshop, Nero... Prije sljedeceg koraka bilo bi dobro preinstalirati navedene programe i staviti nove codece pa ako to ne upali ide ovo.

Potrebno je ubaciti sljedece u registry:

Start -- Run --- CMD (pokrenuti kao administrator) --- regsvr32 vbscript.dll (stisnuti enter) ---- regsvr32 jscript.dll (stisnuti enter)

Zatim u Windows Exploreru treba otici u Tools --- Folder Options ---- View i oznaciti Always show icons, never thumbnails.

Ovo rjesenje nije najsretnije jer se vise nece vidjeti thumbnailovi, male slicice umjesto ikona. Ali i ovo je dobro ako vam se ne da zezati s friškom instalacijom Windowsa.  :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 17:02 (marconius).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice