Kako se logirati u vistu u normalnom modu?

poruka: 5
|
čitano: 2.660
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Bok svima,

Zanima me kako se ulogirati u vistu u normalnom modu, moj password koji sam inače koristio za ulogiravanje više ne prolazi. Mogu se ulogirati samo u safe modu s tim istim passwordom.

P.S. Zna li netko gdje se mogu nabaviti u Zagrebu manje tipkovnice bez oznaka na tipkama.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Otiđi na Start>All Programs>Accessories i desni klik mišem na "Command Promt" i odaberi "Run as Administrator".

Kad se otvori novi crni prozorčić upiši

net user administrator /active:yes

i pritisni Enter.

Poslije toga restartaš računalo. Sada će prilikom normalnog logina osim tvoga korisničkog računa biti ponuđen i pravi administratorski račun Administrator.

Logiraj se pomoću njega. Naravno trebaš znati šifru za njega ukoliko si je postavio prilikom instaliranja Viste.

Sada logiran kao Administrator u normalnom modu promijeni šifru svog stalnog korisničkog računa ili kreiraj novi.

Kako bi onemogućio račun Administrator trebaš u istom postupku upisati

net user administrator /active:no

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 13:39 (klimama).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako se logirati u vistu u normalnom modu?

Hvala na odgovoru, ali i nakon upisivanja administratorskih oblasti u cmd-u, te kada restartam računalo ne pojavljuje mi se administratorski login, inače ne znam dali to ima veze računalo koje koristim se nalazi unutar domene tvrtke kojoj radim, pa su kreirana 2 profila. Prvi je profil glavnog administratora, koji na mojem računalu ima administratorske oblasti, a drugi je moj koji ima isto administratorske oblasti.

17 godina

Vjerojatno je do toga.

Račun sa administratorskim pravima na Visti i na Xp-u ne označuje istu stvar. Na Visti osim standardnog računa, računa s administratorskim ovlastima (koji imaš ti) postoji još jedna razina koja može na računalu raditi sve, a to je ovaj račun Administrator.

Kod vas koji ste na domeni, korištenje računa Administrator je izgleda moguća samo od strane glavnog administratora, za razliku od nas koji smo dio workgroupe.

Probaj iz safe moda promijeniti šifru za   svoj korisnički račun (Start>Control Panel>User Acoounts), a ako to ne pomogne zamoli na poslu glavnog administratora ili nekog tko je već zadužen za te stvari da ti pomogne.

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako se logirati u vistu u normalnom modu?

Trenutno ne mogu promjeniti lozinku, jer nisam u tvrtci, ali ću svakako probati tu varijantu.

Bilo mi je drago surađivati.

Hvala klimama

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice