Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.576
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
12 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Normalno je da microsoft nema sve moguce drivere. Nađi ih na stranici proizvođaća laptopa
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

tražio sam temu za moje pitanje ali nisam je našao. Ako ipak postoji a ja sam je previdio, molim vas da me preusmjerite. Uglavnom, želim napraviti bootabilni flash drive i radim to pomoću command prompta, no kad dođem na dio kad upisujem naredbu "list disk" na listi nema mog flash drive-a. Windows mi ga prepoznaje i sve funkcionira, ali nema ga na toj listi pa me zanima da li netko zna u čemu bi mogao biti problem i da li se može lako riješiti.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
paolo311 kaže...

tražio sam temu za moje pitanje ali nisam je našao. Ako ipak postoji a ja sam je previdio, molim vas da me preusmjerite. Uglavnom, želim napraviti bootabilni flash drive i radim to pomoću command prompta, no kad dođem na dio kad upisujem naredbu "list disk" na listi nema mog flash drive-a. Windows mi ga prepoznaje i sve funkcionira, ali nema ga na toj listi pa me zanima da li netko zna u čemu bi mogao biti problem i da li se može lako riješiti.

Zbog čega u cmd-u ,uz tolike programe ,specijalizirane za to?

Probaj:

• Windows 7 USB DVD Download Tool
  • Rufus
  • WBI Creator

.................. itd.

Barem ih sada koliko hoćeš.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
neaktivan

Zato jer nemam jedan .iso file nego brdo fileova koje sam dobio na cd-u.

16 godina
paolo311 kaže...

Zato jer nemam jedan .iso file nego brdo fileova koje sam dobio na cd-u.

Za to onda imaš ImgBurn. Download

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 16:30 (kizo2703).
12 godina
paolo311 kaže...

Pozdrav svima,

Stik ti triba bit formatiran na fat32.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina

Pozdrav! 
Htio bih si staviti nove windowse i zanima me: 

Jel moguce da ih normalno instaliram ako ne udem u bios, jel to uopce moguce? Jer tipkovnica mi ne reagira dok ne upalim racunalo, ne znam zasto je to tako.

Ne razumijem se bas najbolje u to pa ako netko zna bio bih zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jopaa991 kaže...

Pozdrav! 

Jel moguce da ih normalno instaliram ako ne udem u bios, jel to uopce moguce? Jer tipkovnica mi ne reagira dok ne upalim racunalo, ne znam zasto je to tako.

Posudi neku drugu tipkovnicu (ili onu sa PS2 priključkom) i uključi ''usb legacy'' ili nešto sličnog naziva u BIOS-u.

16 godina
kizo2703 kaže...
jopaa991 kaže...

Pozdrav! 

Posudi neku drugu tipkovnicu (ili onu sa PS2 priključkom) i uključi ''usb legacy'' ili nešto sličnog naziva u BIOS-u.

-nepotrebno je posuđivati PS/2, jer (svaki) BIOS podržava u bootu, tek kasnije preda OSu upravljanje.. (u trenutku boota s medija koji traži 'press any key..')

-uđi u BIOS, podesi, nešto s USB-keyboard-legacy..

-ulazak u BIOS za sam install/boot s medija nije neophodan jer postoji quick-boot menu (neka F tipka, npr F12-10..) ali moraš za postavljanje USB Key opcije ili ovisno kakav je default (koliko je MBO-BIOS star, tj koja je factory opcija defaultna) možda samo reset BIOSa. Ipak je bolje uči u BIOS i vidjeti (znati), podesiti. Osim ako postoji neki 'treći razlog'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

-nepotrebno je posuđivati PS/2, jer (svaki) BIOS podržava u bootu, tek kasnije preda OSu upravljanje.. (u trenutku boota s medija koji traži 'press any key..')

-uđi u BIOS, podesi, nešto s USB-keyboard-legacy..

-ulazak u BIOS za sam install/boot s medija nije neophodan jer postoji quick-boot menu (neka F tipka, npr F12-10..) ali moraš za postavljanje USB Key opcije ili ovisno kakav je default (koliko je MBO-BIOS star, tj koja je factory opcija defaultna) možda samo reset BIOSa. Ipak je bolje uči u BIOS i vidjeti (znati), podesiti. Osim ako postoji neki 'treći razlog'.

Pošto imam jednu sličnu ''svojeglavu'' ploču možda ipak znam o čemu pričam?!

Kao i kod kolege ,tipkovnica (priključena na usb) NIJE REAGIRALA ,sve do ''Starting Windows''.

Nikakav quick boot meni ,te niti jedna F tipka jednostavno nisu radili.

Lijek je bio uključiti sve usb opcije u BIOS-u i tek onda je sve radilo kak treba. A za to napraviti ,morao sam priključiti PS2 tipkovnicu.

Capish?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.10.2014 0:15 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
..

Pošto imam jednu sličnu ''svojeglavu'' ploču možda ipak znam o čemu pričam?!

..

-izuzetak potrvđuje pravilo. Pravilo je radi do boota OSa. Pravila se odnose na ispravan HW.{#}

-problemi znaju biti s tipkovnicama koje imaju svoje F-tipke/multimedijalne.. ako se defaultno pale umjesot F1-12, u bootu može biti problem stići promijeniti (vrijeme) i tad stiskati npr F8..

10 godina
neaktivan

pozdrav, zanima me postoje li neki minimalni sistemski zahtjevi za windows 7 64-bitnu verziju? malo sam googlao, ali nisam našao ništa određeno. ovo je moja trenutna konfiguracija: Intel P6100 2x2.0 GHz, 2 GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 5470 512 MB grafička.  trenutno imam 32-bitne win7 koji rade sasvim normalno, da li bi i 64-bitni radili ok ili je možda premalo RAM-a ili preslab procesor? 

0 0 hvala 0
16 godina

smisao 64bita je koristenje resursa, rama 4+gb... Nije OS sam sebi svrha. Radio bi ok ali bi i beskorisno potrosio vise resursa kojeg zapravo nemas jer 64 ima sve kao i 32 + svoj sys... Mozes ali ako si zadovoljan nema potrebe/koristi tj 2gb moze biti uzrok losijim performansama tek s vise se ide na 64

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 17:39 (ihush).
10 godina
neaktivan

ma pitam samo zbog fife 15 koju nije moguće igrati na 32-bitnim windowsima nego samo na 64-bitnim, nije da sam samo iz fore htio 64-bitne.{#}

znači, to baš i nema veze s procesorom nego više s RAM-om? gdje god tražim po netu, nitko gotovo da i ne spominje procesor nego samo RAM.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

trenutno imam sedmicu sa 2 gb rama, oce se osjetit razlika kad dodam jos 2 gige?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-hoće ako se koristi (i sam win agresivno koristi 'višak' za cache-performanse), app koja nema dovoljno RAMa se vuče ko magla, bez obzira na snagu ostatka.

-neće ako je (baš) višak, koji zjapi prazan. Teoretski bi s manje rama moglo biti brže, ali to je samo teorija (manje potrebnih resursa, manji fileovi, manje podataka je brže) ne u RL. Pošto win7 (pametno) koristi višak, mora biti bolje, do neke granice kad je višak samo višak ... 1-2, 2-4.. to je OK i osjeti se da sys lakše diše, s 4-na-8 i više možda nema koristi (osim ako neka app to traži). Pošto je na slabijem sistemu poželjno isključiti višak (nepotreban soft-utilsi, npr skype ako se ne koristi, cloud, torrent..) tad se može vrlo glatko i na slabijem sitetmu, dok neki jači možda troše (recimo) 20-30% resursa na trenutno nepotrebne stvari. Optimizacija, realnost-očekivanja.. može se svašta ako se zna, ali granice postoje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2014 11:36 (ihush).
13 godina
neaktivan

Ne znam da li sam na pravoj temi ali evo da postavim pitanje - dva, koja su u svakom slučaju srodna ovoj temi.

Prvo bi bilo kako mogu spremiti svoje favorite - bokmarkse kojih imam dosta da ih mogu vratiti kada izvršim reinstalaciju windowsa.

Drugo, računalo prije nego me pusti u windowse me zablokira i traži da se pritisne f1, f2 ili neki treći broj... ovo kada se nekad i rješi opet se vraća pa kako ovo rješiti trajno?

Eto nadam se da će netko odgovoriti. Hvala.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ljudi imam problem kod instaliranja windowsa. 

Kod expanding files mi stane na 0% i tako stoji 2 sata.

Memorija i hard disk ispravni, mislio sam da je problkem u cd-u, ali nije.

Jos nisam probao instalirati sa usb-a ali mislim da to nece pomoci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako instalirat Windows na laptopu sa FreeDosom?

Evo iman sad jedan takav laptop i neide mi.... Gleda sam tutoriale, triba namištat boot prioritye i neke Legacye, a nez nisan to sve naša, BIOS mi je drugačiji od onoga iz tutorijala.

Evo ovaj je laptop.

Pa ako može neko pomoć.

Instaliram sa sticka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2014 23:06 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kupio sam novo računalo sa periferijom. Međutim kada upalim dobijem samo black screen. Dakle ništa se ne pojavi. Sve sam spojio kako spada.

Namjeravam instalirati windows 7 ali ne vidim nigdje free dos ili mogućnost da uđem u bios. Ništa.

Komponente su ugradili u dućanu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 17:38 (KASA).

0 0 hvala 0
16 godina
KASA kaže...

Kupio sam novo računalo sa periferijom. Međutim kada upalim dobijem samo black screen. Dakle ništa se ne pojavi. Sve sam spojio kako spada.

Namjeravam instalirati windows 7 ali ne vidim nigdje free dos ili mogućnost da uđem u bios. Ništa.

Komponente su ugradili u dućanu.

-? ili vidiš POST? Ako je samo black, reklamiraj.

-freedos je OS, kojeg netko instalira na disk. Naravno da ge ne vidiš ako ga nema. Ulaz u BIOS, ako je to problem tad ostavi PC i zovi nekog... ili čitaj RTFM.

10 godina
neaktivan

Imam problem jedan. Znači na laptopu koristim win 8.1 pro x64 i ja sam htio si stavit win 7 home premium x64 i prva greška mi se dogodila da nisam mogo instalirat niti na jednu particiju win 7. Nešt mi je pisalo da mi hard disk nije u GTP formatu i ja sam natrag stavio na USB win 8.1 pro x64 i eto problema; kada sam instalirao win 8.1 pro preko USB-a i kada bi došao na onaj dio gdje se laptop mora resetirat i nastavit instalaciju, meni jednostavno nije nastavio instalaciju nego me je prebacio na početak instalaciju,to sam riješio tako da sam izvadio USB kada se je laptop resetirao i natrag ga stavio i instalacija se je nastavila. I sada mi nemogu koristiti neke mogućnosti na windowsu tipa da si windows resetirao nešt kao što mobiteli imaju i slično. Uglavnom ja bi prešao na windows 7 ali bojim se da neće doći do problema sa hard diskom,nastavkom instalacije preko USB-a (laptop mi nema cd čitać). Molim vas pomozi te mi jer bi prešao na windows 7. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, pokušavam instalirat preko usb-a windows 7 starter na laptop, napravio sam sve kako spada preko wintoflash, krenio sa instalacijom no međutim kada mi dode do onog dijela sa particijama, sve particije mi prepoznaje pod primary i kada pokušam instalirati izbaci mi Setup was unable to create a new system partition or locate a existing system partition. Sve sam particije obrisao i pokušao kreirati nove, no ne želi mi napravit system particiju od 100 mb, nego mi sve napravi primary. Sveukupna veličina harda koju mi pokazuje je 149.0 GB. Instalirao sam windowse prije pola godine na taj laptop i nije bilo apsolutno nikakvih problema sa instalacijom. Ne znam jeli problem u windowsima koji su na usb ili nešto sasvim drugo. Pomagajte. Hvala :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo upravo sam instalirao 7icu ultimate ali mi ne radi internet any solutions? (Imao sam je i prije ali sam je morao opet instalirat)

0 0 hvala 0
12 godina
leinaDsiemanyM kaže...

Evo upravo sam instalirao 7icu ultimate ali mi ne radi internet any solutions? (Imao sam je i prije ali sam je morao opet instalirat)

Jesi li instalira drivere od mrezne ?
nista mi se neda
12 godina
neaktivan

sredio sam radi sve kako treba sad

12 godina
leinaDsiemanyM kaže...

sredio sam radi sve kako treba sad

A sta je bilo? Zbilja bi bilo u redu da pojasnis u cemu je bio problem.
nista mi se neda
10 godina
neaktivan
CPU kaže...

jesu li ovo originalni os-vi sa ključevima?

meni ovaj zadnji link ne radi.jel to samo meni ili je to proslost?

jel ima W7 ultimate 64 sa nekog drugog linka?

12 godina
To su iso slike os-a bez kljuceva, imas svoj kljuc pa njega iskoristi.
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
To su iso slike os-a bez kljuceva, imas svoj kljuc pa njega iskoristi.
link za download mi ne radi.iskljucim zastitu i opet nece.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice