Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.483
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
12 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

evo ovo mi se vise ne pojavljuje..valjda je neki update to rijesio

hvala na pomoci :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 10:25 (Davorr3).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav! E ovako imam pitanje. Dali je moguce na racunalo instalirati dva windowsa? Te pri pokretanju odabrati koji se zeli odabrati? Tj zanima me mogu li napraviti dvije odvojene particije za windowse + particija za pohranu podataka... te na ove dvije particije instalirati 32 i 64bit windowse... dali bi to funkcioniralo ili postojo bolji nacin za to... Zasto me to zanima, zato sto imam nekih prijekopotrebnih programa koji rade samo na 32 bit win....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tocno kako si rekao napravi dvi particije na disku za winse i jednu za dokumente, instaliraj winse najprije na jednu pa na drugu particiju.

Kod dizanja sustava pitat ce te koje da boota, odaberes i to je to.

nicky.sl
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
matooo15 kaže...
... prijekopotrebnih programa koji rade samo na 32 bit win....

-multi boot ili Virtualka... ili samo 32 bita, jer dvije verzije na kraju postanu gnjavaža osim ako imaš i specifične potrebe za 64 bit. VM je daleko praktičniji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

ovako imam jedan jako cudan problem ,naime kupio sam barracuda 7200 hdd (SATA) i pokusavo sam instalirat win7 gore ali bez uspjeha,dodje do welcome screana i tu blokira to se desava i kad stavim taj isti disk kao slave za storage disk sa drugim PATA HDD-om kao master na kojem su win7 instalirani,pokusavo sam instalirat winsw prek uasb-a jer sam mislio da me zajebava to sta imam jedan sata i jedan pata spojen ali nije ni to uspjelo .

Mjenjao sata kabel ali isti rezultat nez vise sta da pokusam,nez dali bi update BIOS-a pomoglo ali nevjerujem jer ga biosi uredno prepoznaju negdje sam cak citao da bi ga trebalo formatirat,da je moguce i zbog toga da zeza,ali nemogu formati jer je nemoguce upalit komp s njim unutra...

ako trebaju jos kakve informacije pitajte 

Maticna je Abit AN52(S)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 16:20 (edi111).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
edi111 kaže...

ovako imam jedan jako cudan problem ,naime kupio sam barracuda 7200 hdd (SATA) i pokusavo sam instalirat win7 gore ali bez uspjeha,dodje do welcome screana i tu blokira to se desava i kad stavim taj isti disk kao slave za storage disk sa drugim PATA HDD-om kao master na kojem su win7 instalirani,pokusavo sam instalirat winsw prek uasb-a jer sam mislio da me zajebava to sta imam jedan sata i jedan pata spojen ali nije ni to uspjelo .

Mjenjao sata kabel ali isti rezultat nez vise sta da pokusam,nez dali bi update BIOS-a pomoglo ali nevjerujem jer ga biosi uredno prepoznaju negdje sam cak citao da bi ga trebalo formatirat,da je moguce i zbog toga da zeza,ali nemogu formati jer je nemoguce upalit komp s njim unutra...

ut

ako trebaju jos kakve informacije pitajte 

Maticna je Abit AN52(S)

Nešto slićno se i meni događalo i još uvjek događa. Stavi taj Sata na master, a pata na slave. Ali moraš izvaditi taj pata hdd i ne stavljati ga dok ne upogoniš ovaj novi i staviš winse na njega. Ili probaj u biosima prebaciti iz ide u AHCI mod pa probaj. Ja sam imao winse na sata hdd i naknadno stavio ata hdd i radilo bez problema., ali sam morao rušiti winse i ponovo instalati i dogodilo se da je boot otišao na ata hdd ,a winsi instalani na sata, ma srnje i dešava mi se da povremeno cd/dvd rom uopće ne podigne i ne vidi se pod my computor i onda nakon dana opet proradi i vidi se. Kada za boot odaberem 1.sata disc onda se winsi ne podignu, a kad ga stavim na drugo mjesto onda radi s tim da je na prvom mjestu taj ata disc ili pata . Eto mislim da ti baš nisam pomogao ali probaj u biosu prebacitu iz ide u AHCI mod, stavi prvo taj hdd i tak ili izvadi ovaj a pukni sata i na njega stavi winse. Pa onda spoji taj pata i iz wins restore toola u cmd formatiraj taj pata hdd i nek ti bude slave. Na njemu imaš jumper i pozicije za mijenjanje kako hoćeš da ti bude slave ili master. A na onom sata stavi ma master.

Evo probaj , a ako  netko tko zna više neka me ispravi , a ujedno neka i meni pomogne.

"Just A Dream ".
13 godina
neaktivan

Problem je u tome da ja nemogu uopste instalirat winse na sata hdd,probao sam odspojit sve i pustit samo sata hdd unutra i prek usb-a da instaliram i opet corak nez dali to ima veze ali meni u biosima ima samo ida i raid opcija nema ahci,mozd zato sta su mi biosi stari imam biose ID-13 a vidio sam da je izaso ID-16,mada nevidim razlog zas me  zaje kad ga prepozna u biosima 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
edi111 kaže...

Problem je u tome da ja nemogu uopste instalirat winse na sata hdd,probao sam odspojit sve i pustit samo sata hdd unutra i prek usb-a da instaliram i opet corak nez dali to ima veze ali meni u biosima ima samo ida i raid opcija nema ahci,mozd zato sta su mi biosi stari imam biose ID-13 a vidio sam da je izaso ID-16,mada nevidim razlog zas me  zaje kad ga prepozna u biosima 

Mislim da bios nema baš veze sa tim, instaliraj drivere za svoju matičnu najnovije sve što ti nudi, pa i tu podršku za raid. Možeš probati i flash bios na noviju verziju, pa onda staviti taj sata hdd. Raid polja se koriste kada imaš više fizičkih diskova tako da i to možda fali ako nisi instalirao prije. Probaj izvaditi i bateriju u matičnoj ili promijeniti sata port tog novog hdd, samo premjesti sata kabel u drugi port. 

"Just A Dream ".
14 godina

lijep pozdrav, nanovo sam instalirao win 7 i bubao sam nadogradnje kad sam dosao do kraja ponudio mi je sp1, to je zadnja nadogradnja bila ali kad se to instaliralo isam sam provjerit ima li jos nadogradnji onda se pojavilo 80 novih :-/ . Može mi netko reci dali se isplati nadogradit jos sve te nadogradnje ili su nepotrebne. Tj oce mi usporit ili ubrzat rad racunala. kakvu vi naviku imate instalirati sve nadogranju ili? Za sada mi win odnose 40gb na disku... prijenosno racunalo 8gb ddr 3 rama, i5 proc, 750gb hdd po mom nekako mi predugo ucitava win napocetku :-/

0 0 hvala 0
16 godina
tommek10 kaže...

lijep pozdrav,

Za sada mi win odnose 40gb na disku... prijenosno racunalo 8gb ddr 3 rama, i5 proc, 750gb hdd po mom nekako mi predugo ucitava win napocetku :-/

I tebi sinko.

Umjesto mučenja s 5 hiljada updatea ,skini i instaliraj Sedmicu sa integriranim SP1 ,pa onda napravi update.

I da ,ništa se neće usporiti ako instaliraš ponuđene updatee.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
14 godina
kizo2703 kaže...
tommek10 kaže...

lijep pozdrav,

Za sada mi win odnose 40gb na disku... prijenosno racunalo 8gb ddr 3 rama, i5 proc, 750gb hdd po mom nekako mi predugo ucitava win napocetku :-/

I tebi sinko.

Umjesto mučenja s 5 hiljada updatea ,skini i instaliraj Sedmicu sa integriranim SP1 ,pa onda napravi update.

ma sad kad sam nakon 100 nadogradnji uspio dogurati do sp1 necu brisat i ponovo instalirati. Jeli normalno da win 7 pojede u startu 40gb diska?

budem skinuo i ostale nadogradnje poslje sp1....

13 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

lijep pozdrav, nanovo sam instalirao win 7 i bubao sam nadogradnje kad sam dosao do kraja ponudio mi je sp1, to je zadnja nadogradnja bila ali kad se to instaliralo isam sam provjerit ima li jos nadogradnji onda se pojavilo 80 novih :-/ . Može mi netko reci dali se isplati nadogradit jos sve te nadogradnje ili su nepotrebne. Tj oce mi usporit ili ubrzat rad racunala. kakvu vi naviku imate instalirati sve nadogranju ili? Za sada mi win odnose 40gb na disku... prijenosno racunalo 8gb ddr 3 rama, i5 proc, 750gb hdd po mom nekako mi predugo ucitava win napocetku :-/

Ako piše da su Recomended onda ih stavi, mada može i sam u postavkama odabrati koji ćeš preuzeti i instalirati.

Update je poželjan jer nosi i zakrpe u sistemu kao recimo IE 11, Netframework, zakrpe za Office ako ga koristiš, definicije za Defender u winsima, ali i zakrpe za propuste koji napadaći mogu iskoristiti u sustavu. 

Drugo o ućitavanju winsa je sve do nekih 35 sec ok ali  sve ovisi što je i dopušteno da se podiže s winsima, od nekih servisa programa. Iskljućivanjem nekih programa da se podižu sa winsima uvelike smanjuju ućitavanje. Kao neki Updateri za Javu ili Adobe itd...

"Just A Dream ".
16 godina
tommek10 kaže...

ma sad kad sam nakon 100 nadogradnji uspio dogurati do sp1 necu brisat i ponovo instalirati. Jeli normalno da win 7 pojede u startu 40gb diska?

S obzirom na količinu updatea ,imaš barem 5 GB raznog smeća ,koje možeš počistiti kad završiš sa instalacijom.

Zato obavezno instaliraj Windows Update Cleanup - KB2852386 za 32 bitne ,ili 64 bitne Windowse.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 22:32 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
tommek10 kaže...
kizo2703 kaže...
tommek10 kaže...

lijep pozdrav,

I tebi sinko.

Pa nisu to samo winsi, uzmi programi, pa slike, pa muzika, igrice itd... ,a k tome dali imaš koju particiju ili samo C particija, ali to nije puno 40gb. Sami winsi ne uzmu toliko tako da ...

"Just A Dream ".
14 godina

ma imam dvije particije po 350gb... nemam nikakvih igrica samo win osnovni programi i office

@ kizo znaci skinem taj program pa pocistim s njim?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 22:39 (tommek10).

0 0 hvala 0
16 godina
tommek10 kaže...

ma imam dvije particije po 350gb... nemam nikakvih igrica samo win osnovni programi i office

@ kizo znaci skinem taj program pa pocistim s njim?

Da. Ali ,za sistemsku particiju ti je dosta do 120 gb. Inače ,za skidanje KB2852386 trebaju ti genuine Windowsi.

Ako je to problem ,evo link za skidanje bez provjere.

13 godina
neaktivan

Skini što ti je @kizo postao i gledaj koji 32bit ili 64bit.

Ako si instalao 64bitne u startu ti treba 20gb i k tome još sp1 , office si isto instalao i tako , uz sve to kao što kizo kaže ima i nekog smeća. 80 updatea ima sigurno 3 do 4gb tako da i to nosi svoje.

"Just A Dream ".
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

instalirao sam ali nemogu naci taj program sada.... gdje se nalazi?

Edit: disk cleanup....clean up system files ako je to to :)

da sve postavljam kvacice da počisti ili?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 23:02 (tommek10).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To da, jer to je winsow alat i nije baš da se vidi, ali recimo Revo uninstaller ima stavku gdje nudi windowsove alate tako da i preko njega možeš doći do tih alata, pa i tog kojeg si skinuo.

Pokreni ga i oćisti sve.

"Just A Dream ".
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

hvala vam puno.... dali mogu oznaciti sve i pobrisati ili da pobrisem samo one koje on automatski ponudi.... jer oni na kojima nije kvacica ima ih cca 2gb i vise.... npr system queued windows error reporting dali smijem to pobrisati bez posljedica?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

BIOSI aredjeni stavljeni najnoviji ali i dalje nemogu instalirat win7 na barracudu nadam se da nije hdd kriv sutra ga nosim kod frenda di sam siguran ako je ispravan da ga mora otvorit pa probat jos formatirat,vidim da nitko nije imao takav slucaj .....

0 0 hvala 0
14 godina
edi111 kaže...

- Prvo malo osnova, SATA i PATA diskovi nemaju veze jedan s drugim, ti ne možeš stavit SATA HDD kao

master ili slave, toga nema kod SATA diskova, na SATA disk se ne stavlja

nikakav jumper, SATA disk takav kakav je izašao iz kutije moraš samo spojit na ploču i na napajanje, ništa više,

a ovaj drugi PATA (IDE) disk moraš postavit kao master (jedini PATA disk u sustavu) i spojit ga na ploču.

- Sad je sve ispravno spojeno, uđi u BIOS i stavi SATA mod (ili kako već piše) na IDE (nikako ne stavljati na RAID),

podesi kao first boot device DVD ili USB (s čega već instaliraš OS), kao second boot device postavi SATA HDD,

spremi promjene i izađi iz BIOSa van, započni instalaciju.

- U vezi problema, možda je instalacija neispravna, skini official win 7 ISO, tema s linkovima, stavi ga na DVD,

pazi da snimaš DVD na maloj brzini (4X), neki sustavi imaju problema s instalacijom s USBa, ako želiš probati to,

napravi bootabilni USB s ovim programom, koristeći ovaj tutorijal.

- Dijagnostiku HDDa možeš napravit preko Hirens boot CDa, snimi na CD, bootaj računalo s toga CDa, pokreni

MiniXP, kad se pokrene, među alatima pronađi HDTune, pokreni ga i napravi dijagnostiku, tema i tutorijal za više info.

- Ako imaš problema, pitanja možeš mi se obratit preko privatne poruke.

- Sretno.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
13 godina
neaktivan

Ja sam mu malo pisao ali izgleda da je to ne toćno, jer i ja ne znam, ali imam slićnih problema vezano uz ata i sata hdd, i meni je taj pata master ali ne first nego drugi i u ide stoji none, a ponekad mi se dvd rom uopće ne ućita, a taj pata disc mi se ne vidi u my computer iako ga bios pokazuje. Ne znam dali aktivacija winsa bilježi taj pata hdd zbog toga što bi ga izvadio i išao na novu instalaciju pa opet aktivaciju winsa legalnih.

Ako možeš da mi malo pojasniš kako i što bio bih ti zahvalan.

@Valentin17 ili @ ihush molim vas što napraviti.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 10:03 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fero kaže...

meni je taj pata master ali ne first nego drugi i u ide stoji none, a ponekad mi se dvd rom uopće ne ućita, a taj pata disc mi se ne vidi u my computer iako ga bios pokazuje. Ne znam dali aktivacija winsa bilježi taj pata hdd zbog toga što bi ga izvadio i išao na novu instalaciju pa opet aktivaciju winsa legalnih.

- Pojasni malo ovo boldano.

- DVD ROM je SATA ili PATA? Da li je taj PATA disk bio korišten već, ima particiju i podatke na sebi?

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 10:20 (Valentin17).
16 godina
Fero kaže...

.. ili @ ihush molim vas što napraviti.

previše 'spetljano'.. s polu(dez)informacijama. npr HDD je PATA, jumper na master-slave-cable select (M-S-C)? Kakvi su ostali diskovi, cd..?

redom, podesiti BIOS, provjeriti sve kablove, u BIOSu diskovi (svi) moraju uredno biti prikazani. Ovo je stari disk (cca 5-10g) ako je pokvaren ne možeš očekivati da radi. itd.

-već imaš instaliran OS na HDDu? Ovaj HDD si dodao?, odspoji HDD s OSom jer rizikuješ nepotrebne probleme.. tek kad sve provjeriš-podesitš, možeš nastaviti.

-nabavi npr Hirens ili sl. CD.

13 godina
neaktivan

Pata hdd je bio korišten kao F i ima podataka na njemu, Sata je bio C i D ali sam ih morao rušiti i išao na novu instalaciju i sad mi taj pata hdd mora biti prvi pod boot order, a sata na drugu poziciju ali kad im zamijenim mjesta onda se winsi ne podignu nego stoji boot BCD error i nudi mi samo ctrl alt del da ga restartam i onda ja opet vratim 1. pata i 2.sata.

Imao sam ultimate 32 bit, a stavio win 7 pro 64 bit s tim da sam prije instalacije u advancet išao na format C i dalje instalaciju i na kraju završilo sa tim iako winsi rade ali ja taj pata hdd ne vidim i povremeno sa cd rom iskljući te i nkega ne vidim.

Eto .

EDIT:

Bios ih pokazuje mislim na hdd ali ponekad ne pokaže cd dvd rom, Koristim Hdd Sentieal pro za kontrolu i on mi ih pokaže kao zdrave.

Sata hdd pokaže particije c i d, a pata nema slovnu oznaku nego brojevnu.

"Just A Dream ".
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 10:41 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

{#} ... spetljano.

-npr, ne, ne mora taj PATA biti prvi... ali ako si tako podesio redosljed u BIOSu i instalirao OS, tad se to više (nebi trebalo) ne smije mijenjati, zbog relativnih pathova...

-uvjek razmisli, skoncentriraj se na pitanje koje želiš postaviti, npr 32 ili 64 OS je sporedan za ovu priču, pa je kao podatak nepotreban, višak=smeće.

-uz to tvoj problm je preko pola strane, više ne znam koje je stanje, konfiguracija itd.. moraš biti jednostavan, kratak, precizan. KISS, tad se može (ponekad) dati jednostavniji odgovor. Jer, što ako je npr kvar bilo čega, diska, ploče... tad nikakvo podešavanje neće pomoći. Polako, rezumiraj dosadašnje savijete, rastavi sve, polako slaži samo najnužnije i vidi rezultat. Ne žuri s bumpanjem teme, jer bez infoa i feedbacka na neku promjenu ne možemo dati drugo-treće ili ikakvo rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 10:43 (ihush).
14 godina
Fero kaže...

sad mi taj pata hdd mora biti prvi pod boot order, a sata na drugu poziciju ali kad im zamijenim mjesta onda se winsi ne podignu nego stoji boot BCD error

- Napravi ovako, prvo BIOS postavi na početne postave, zatim podesi

DVD čitač postavi kao first boot device, SATA HDD kao second boot, ovaj PATA kao treći.

- Bootaj računalo s win DVDa, odaberi REPAIR YOUR COMPUTER, napravi STARTUP REPAIR, tutorijal.

- Javi stanje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2014 10:43 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Zanima me koliko da naplatim reinstalaciju Windowsa, instaliranje svih drivera i Officea?

Ja sam predložio 100 kn, je to pošteno?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 18:32 (SheldonCooper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SheldonCooper kaže...

Pozdrav!

Zanima me koliko da naplatim reinstalaciju Windowsa, instaliranje svih drivera i Officea?

Ja sam predložio 100 kn, je to pošteno?

Hvala!

- jesi li platio PDV, porez, prirez, namet, komorski, rtv, zdr... i struju, režije, radnika, porodljiski...? Ako nisi, dovoljno je, ako jesi, prati prijedlog osobnog bankrota.

- drugim riječima, kao i sve ostalo na svijetu, strane se dogovore oko cijene, mogao si tražiti 100.000kn, mogao si đabe, bilo što između je stvar cijene-cjenkanja. Vrijednost je nešto drugo.

- ŠBB-KBB, da si naplatio 98kn ili 103kn, dali bi to išta promijenilo u tvom pogledu na cijenu? Sat servisa je 150 naviše, ovako spuštaš (nelojalno-na crno) cijenu ostalima. Koliko vremena i znanja si uložio u taj posao? Dali bi pristao raditi za toliku dnevnicu-plaću na koju firma još plaća sve poreze? Daješ li ikakvu garanciju ili što kad se klijent buni, kad nema podataka i sl?

- obavio si job, samo TI možeš znati dali je TEBI to skupo-jeftino. Ostali će ovisno o svom statusu rači puno-malo.. Todoriću je to bagatela, skupljačima PETa poludnevni job... prosječnom 'Perici' je to taman okrugla cifra za večernji izlazak s društvom, koliko je upravo 'Štefica' bila spremna platiti...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 19:45 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice