Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.580
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Diablo-Di kaže...
Valentin17 kaže...

To je realnost, najbolje od svega bi bilo ako ikako možeš skupit nekakvih cca. 3000 kn i uzet novu konfiguraciju (bez monitora i periferije).

A moze li se ista na ovu kantu odraditi,ili je dati djeci za igranja pacmana :)

To je stara konfiguracija, danas je to sve jako napredovalo, ne isplati se tu ništa nadograđivati, za 3000 kn može se složit dosta dobra konfiguracija, počevši od četverojezgrenog procesora, barem 4GB RAMa i 1GB Grafička kartica, novi bude letio naspram ovog starog.

Valentin
12 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Znate stamja cu vas da pitam da mi pomognete da sastavim konfiguraciju pa da je onda kupim,a da vas pitam,jel moze biti isto nevezano za konfiguraciju da nevalja program ko program sto ga instalisem,imam ja win7 bez sp1,to skinem kasnije,ali toliko update moram da uradim to je bruka jedna,jel to treba tako ili....nije crakovan nego ja pomogu win loadera stavljam kljuc,sada nebi mjenjala win7 neka gura kako gura,sta cu mu ja,jer mi raja u skoli uce na sedmici pa onda da i kuci je imaju :),da li slucajno ima kakav bolji win7 sa svim komponentama,da valja sedmica da je skinem :) :)

0 0 hvala 0
14 godina

Evo orginal linkovi za Win 7 koji u sebi ima integriran SP1, samo poslije skineš preostali update.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Snimiš ovaj ISO na DVD na maloj brzini (4x) sa nerom. Nakon instalacije je potrebna aktivacija, sve kao i do sada.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala puno,koji mi vi preporucujete da stavim,barem ako nista da imam normala program,

0 0 hvala 0
16 godina
Diablo-Di kaže...

..

Intel Corporation D915GLVG (J2E1) 84 °C

Grafika

Generic Non-PnP Monitor (1024x768@1Hz)

Intel Standard VGA Graphics Adapter (Intel)

Hard diskovi

..

Valentin17 kaže...

.. 

- Evo baš gledam, ta ploča niti nema podršku za Win 7 OS (slika 1), znači za Intel ne daje drivere za Win 7, dok se za Win XP mogu normalno skinuti svi driveri.

- LINK ZA DRIVERE ZA WIN XP, samo pod opcijom SELECT AN OPERATING SYSTEM odaberešWindows XP Professional. Skineš drivere:CHIPSET, GRAPHIC, AUDIO I LAN, ništa više ti ne treba.

- Kako instalirati Win XP: LINK (Tema na forumu).

..

-kasno, ali kao upozorenje ostalima...

-stariji chipset od i945G/GZ.. (integrirana intel VGA) nema potreban support za directx (9.0c) i SM-2.0 tj to je preduvijet za AERO .. i igre, tj za sve što se danas tiče VGA (i internet, YT-video, flash...).

-stari driver se može 'natjerati' od XPa, ali je beskoristan jer u pravilu ruši aplikaciju (igru ili AERO) jer nema potrebne funkcije i hardwareu (to je tad intel pogrešno deklarirao kao dx9 karticu, promjenjeno upravo iz tog razloga, zato nema službenih drivera).

- zato ne treba ni pokušavati s tim driverom, odnosno, nabaviti neku stariju VGA (npr AGP jer je stara MBO, R9600 ili nV-7300.. naviše)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Uzmi komp sa predinstaliranim windowsima, legalno je makar.

ja

0 0 hvala 0
16 godina

http://www.windows8update.com/2013/06/27/internet-explorer-11-for-windows-7-confirmed-by-microsoft/

Internet Explorer 11 za Windows 7  potvrdjen od strane Microsofta

Samobor je lepa varoš
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 21:43 (geek_boy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pozz ljudi stavio sam win 7 na USB pomocu windows usb toola,i kad stavim u bious boot device priority USB key,normalno ga pronađe ali kad restartam komp i stavim USB on mi normalno uđe u windowse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam problem prilikom instalacije windowsa . 

Naime skinuo sam s digitalrivera vaš : Windows 7 Ultimate x64 SP1

i preko ImgBurna ga uredno preko opcije : Write image file to disc spržio na DVD .

Stavim DVD u laptop i boota mi ga . Dođem do install now . Kada stisnem to pojavi mi se sljedeće :

https://www.dropbox.com/s/1p94logc46pf496/IMAG0531.jpg

Što da radim ? Hvala unaprijed !

P.S. imam i neke ostale cdove koje nije tilo opce bootati .

A 1st boot device je CDROM

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 23:23 (defactore).

0 0 hvala 0
14 godina

Što ti se pojavi, nisi stavio nikakvu sliku.{#}

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Eto frende link :D sry zab sam xd

16 godina
defactore kaže...

Eto frende link :D sry zab sam xd

-polako...

-neispravan ISO (moguće ali mala šansa 2%)

-loša snimka (30%), snimaj na ispravnom računalu, ispravnom snimaču na ispravan medij, najnižom brzinom (x4)..

-problematičan PC (30%, utjeće i na snimanje medija tj moguć uzrok loše snimke), od kablova nadalje, npr pregrijavanje, OC.. test RAMa je uobičajen, nakon toga HDD.

-download nije ''naš''.

Na ispravnom PCju s ispravnim medijem nema takvih problema, sad još treba samo otkriti što je neispravno. ... pa ako imaš sreće, možda je sve OK, na slabijem hardwareu ponekad treba 15tak minuta da installl nastavi.

12 godina
neaktivan

hmm ...

ima mozda neko nesto drugo sto misli da je ? 

Kako da ja sada to sredim ? Da si mijenjam PC ? Tj bacim si ga :D

16 godina
defactore kaže...

hmm ...

ima mozda neko nesto drugo sto misli da je ? 

Kako da ja sada to sredim ? Da si mijenjam PC ? Tj bacim si ga :D

-eto i slikice...

-greška, nemaš driver (chipset kontrolera nije prepoznat od win installa) ili problem s diskom-kablom-.... Nabavi driver, daj ga installu i nastavi s ultimatediširanjem

uobičajeno korisnici instaliraju OS kad imaju neki problem, npr crknut PC, pošto nisi naveo ništa, nikakve podatke, moramo se natezati s ''mogućim''. Jesmo 'majstori' ali čarobna kugla nije svemoguća.

14 godina

Izgleda du mu fali neki driver, vjerovatno se radi o SATA driveru, napiši točan model laptopa kojeg imaš.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ACER ASPIRE E1-571G 

dobio sam neki cd uz njega . da li je on mozda botabilan ? Da li da njega prvo ?

14 godina
defactore kaže...

ACER ASPIRE E1-571G 

dobio sam neki cd uz njega . da li je on mozda botabilan ? Da li da njega prvo ?

Ne treba ti taj CD, skini ovo. To je driver koji ti fali, to je sa Acerove stranice za tvoj laptop.

To raspakiraj, kad raspakiraš vidjet ćeš dva foldera, jedan se zove f6flpy-x64, a drugi f6flpy-x86, tebe zanima ovaj f6flpy-x64, pošto ti instaliraš x64 verziju windowsa.

Znači taj folder f6flpy-x64 iskopiraj na USB flash, pokreni instalaciju Win 7 kao i do sada, kad dođeš do onoga ekrana (na tvojoj slici), odaberi browse, pronađi USB flash i taj folder koji si iskopirao, odaberi file iaAHCI.inf, zatim odaberi OK.

Sada bi se instalacija morala nastaviti dalje normalno.

EDIT: Znači kod svake instalacije OSa ovo radiš na ovaj način, sačuvaj si za ubuduće taj folder.

Svakako si sa Acerove stranice za taj model laptopa skini najnovije drivere.

LINK: http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/drivers

Samo biraš svoj laptop i skidaš drivere.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 9:18 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

izgleda da je do cda xd jer skinuo sam neki wind s partisa i uredno ga preko imgburna prebacio na dvd . Stavio sam ga u laptop i sve radi za 5 . Pokrenuta instalacija bez problema ...

SVEJEDNO TI VELIKO HVALA !

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 9:36 (defactore).
14 godina

Ta instalacija koju si nabavio iz drugog izvora vjerovatno ima integriran taj driver (integriran od treće strane), dok orginalni Microsoftov ISO taj driver nema.

Glavno da si riješio problem.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nije za mene tako da me nije ni briga da li je origi . Ja imam origi tak da ... Hjebe me se xd glavno da radin stavit još aktivator i gg

15 godina

Skinuo sam Windows7 32bit Professional i kada pokušam instalirati Win7 putem Windows USB/DVD Toola javlja mi da je file nije valjan.

Pump The Jam Pump It Up
14 godina

Probaj USB napravit s ovim programom.{#}

Valentin

1 0 hvala 0
13 godina

Tocno tako. Alat je n1.

ja
13 godina
neaktivan

Imam originalni recovery win7, na toshiba P755 laptopu, na skrivenom disku (particiji), procedura za pokretanje je da se prilikom paljenja laptopa drzi stisnuta 0 i udje se u RECOVRY HDD.

To sve funkcionira, vec sam jednom prosao tu proceduru (davno), medjutim poslje sam prekino update windowsa, nestalo je interenet konencije i nastali su provelemi s windowsima, pokusao sam rijesiti na vise nacina, ali bezuspjesno, sto me prinudilo na ponovno instaliranje win7.

Pokrenuo sam fabricki RECOVERY HDD, ali recovery svaki put dogura do 98% i tu mi izbaci neki ERROR, pokusao sam vise puta, svaki put isto...

Dali se neko slucajno susretao sa slicniom problemom, kako je moguce da se taj RECOVEY HDD, "pokvario", kad u windowsima nije niti vidljiv i nemoguce je izbrisati bilo sta s njega?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 10:52 (vlado0550).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne bi ni trebao (trebala - posto je particija) biti vidljiv u win (tj..nije vidljiv jer mu nije dodjeljeno "slovo")

Kod mene eto igrom slucaja ima, meni ne smeta jer znam da necu greskom nesto obrisati s njega.

Jesi mozda zapisao i proguglao kakvu ti gresku izbaci ?

ja

0 0 hvala 0
16 godina
vlado0550 kaže...

.., kako je moguce da se taj RECOVEY HDD, "pokvario", kad u windowsima nije niti vidljiv i nemoguce je izbrisati bilo sta s njega?

-recovery je skrivena particija (dio diska). Ako imaš problem s računalom (npr kvar diska) tad je to očekivani rezultat, upravo zato, kod prvog paljenja (naravno i kasnije) novog računala s predinstaliranim OSom imaš mogućnost izrade recovery medija (posljednje toshibe na x4 DVDa, može biti samo jedan.. može i na CD). Ako to nisi napravio imaš problem npr ako garancija pokriva novi HDD dobit ćeš ga praznog (bez OSa i recoverya).. Možda se još nešto može spasiti, ali to treba napraviti netko iskusniji.

-prvo provjeri odnosno pokušaj popravak s ''CHKDSK /f /x'', ako nemaš bootabilan medij možeš izvaditi disk i to obaviti na drugom računalu. Kvar može biti i bilo što drugo, disk je samo prvi sumnjivac..

15 godina
Valentin17 kaže...
bruno03 kaže...

namjeravam upgradat sa HDD na SSD na laptopu.

Mislio sam samo zamjenit hard za ssd u laptopu i pokrenut instalaciju.

Je li treba možda nešto u BIOS sredit ili prije instalacije nešto napravit?

Prije nego ideš instalirat OS na novi SSD u BIOSu si moraš podesit SATA mod na AHCI, da bi kad snimi OS radio TRIM.

Kad snimiš OS na SSD, skineš si SSD fresh, instaliraš ga, on ti bude podesio OS za rad sa SSD, da se izbjegne nepotrebno pisanje po SSDu i time skraćivanje njegovog radnog vijeka.

Skini si i ovo, dobro dođe, sam si pronađi punu verziju, ovo je trial.

Meni u BIOSu nigdje ne pokazuje opciju podešavanja SATA moda na AHCI. Inače koristim SATA2 Laptop.

Pump The Jam Pump It Up
14 godina
bruno03 kaže...

Meni u BIOSu nigdje ne pokazuje opciju podešavanja SATA moda na AHCI. Inače koristim SATA2 Laptop.

Mora biti traži malo bolje, pogledaj pod BOOT, mora negdje biti SATA mode ili tako nešto.

Valentin
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
bruno03 kaže...

Mora biti traži malo bolje, pogledaj pod BOOT, mora negdje biti SATA mode ili tako nešto.

Nemora, svaki laptop ne vidi postavke za sata, recimo laptop Acer 5520 on ga nema nego se on automatski dijeli, dakle sam dijeli nevidljivo, a kod HP laptope ta imaju. Ovisi koje laptopi imaju ili nemaju AcHI način rada.

Nenad
13 godina
protjeran

jesu li ispravni tj.da li rade 

Black.Assassin
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice