Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.688
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
F1-IVO kaže...
sirko4 kaže...

kad se tek kupi laptop a nema windowse, jel treba stavit cd od tih windowsa, jer vidim da nisi nigje spomenuo u tutorialu..

F1-IVO kaže...

-Nakon što ste konfigurirali i spremili postavke u BIOS-u (namjestili prvi boot device na cd/dvd-rom) prilikom pokretanja dočekat će vas slijedeći prozor

Ako piše da se namjesti kao boot uređaj cd/dvd onda se podrazumijeva da se ubaci disk a ne topli sendvič:)

Pregledom sticky tema možeš vidjeti da postoji i alternativni način instalacije pomoću usb sticka.

-sve (pa i instalacija) se može obaviti s bilo kojeg bootabilnog medija. CD-DVD je uobičajen, USB-SD-HDD... pa do floppyja ili mreže. Upravo u samom biosu su pobrojane te grupe, redosljed, jeru su to sve mogući načini.

- da, možda je potrebno navesti: -potrebno je imati strujni priključak (220V kod nas), ispravno računalo, poželjan je miš i tipkovnica... monitor (osim slijepih-slabovidnih kojima je uz monitor potreban sufler).

-postaje zabrinjavajuće koliko (ne sad ovaj post, generalno) svi postaju 'nesnalažljivi', sve se mora doslovno 'nacrtati' ili copy-pasteati.. jer je inače prekomplicirano.

Za sve postoji neki podrazumijevani minimum. Dali je to vozačka za auto, čitanje za razumijevanje bilo čega (npr kod unosa aktivacijskog keya) ili osnovnih znanja.

Svatko tko želi (pokušati) instalaciju mora zadovoljiti taj minimum, barem da zna što je BIOS-bootorder i boto medij (i ostalo)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Imam jedno pitanje, kada idete instalirati windows 7, za koliko Vam se instalira?
Mislim od početka, od boota.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Imam jedno pitanje, kada idete instalirati windows 7, za koliko Vam se instalira?
Mislim od početka, od boota.

Ako instaliram na laptopu putem usb sticka instalira se za 12 min, a preko dvd oko 15-20 min. 

Nenad
13 godina

Posto nisam nikako uspio instalirat 64-bitnu verziju instalirao sam 32-bitnu samo kako bi mogao komp koristit , a pošto imam samo 4 gb rama , a 32-bitna verzija iskorištava svega 3 gb kod mene zanima me jel mogu staviti te 64-bitne windowse , a da sačuvam sve igrice ( te da ih kasnije mogu igrat ), slike , programe . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako snimiš win x64 (snimiaš OS ponovo, nema veze bio to x32 ili x64) sve igre i programe moraš snimit ponovo, dokumente, slike i sl. premaci na drugu particiju i oni budu ostali sačuvani.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina

Aha :) Hvala na odgovoru . Kada krenem stavljat win 7 64 -bit dodem mi do 3 koraka na oko 80 posto i onda mi izbaci neki 0x8007**** error ?? Šta bi moglo biti uzrok ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rucipe kaže...

Aha :) Hvala na odgovoru . Kada krenem stavljat win 7 64 -bit dodem mi do 3 koraka na oko 80 posto i onda mi izbaci neki 0x8007**** error ?? Šta bi moglo biti uzrok ? 

Vrlo je bitno koji ''0x8007**** error''. Znači ,koji točno?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina

ok . Sada idem probat stavit win 8 64 bit pa ako bude error javim ti se u inbox , jel može ?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rucipe kaže...

ok . Sada idem probat stavit win 8 64 bit pa ako bude error javim ti se u inbox , jel može ?? 

Instaliral si Sedmicu ,čemu sada Osmica? Pošto je svaki 0x8007**** error softverski ,povezan sa Windows Update-om ,čisto sumnjam da će se ponovit.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 15:08 (kizo2703).
13 godina

Zapravo ću ipak staviti win 7 64-bit :) Javim se ako bude problema . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Znam da je offtopic, al evo. Znaci na cdu imam windowse koje mi je frend posudio, ali problem je taj kaj se on ne sjeca koja verzija windowsa 7 je gore. ima neki način da vidim jesu li na cdu 32 ili 64 bitni windowsi?:)

Your love makes me strong, your hate makes me unstoppable.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

32 bitna verzija je 2.4 GB ,64 bitna verzija ima preko 3 GB.

14 godina

Ima oko 3.4GB, znaci da je 64 bitna verzija. hvala:)

Your love makes me strong, your hate makes me unstoppable.
12 godina
neaktivan

Pozdrav,neznam da li sam fulila temu,ao jesam nemojte mi zamjeriti,ali imam jedno pitanje koje me muci ajmo reci danima...

Imam win7,nemam sp1(to naknadno skinem kad instaliram windows),sve ok i super,ali me muci pitanje,zasto kada npr,odem na igricu koja je u 3D formatu neradi mi kako valja.Da li je to do graficke,jer ton je u redu ali kasni slika i sve usporeno radi...unaprijed vam hvala na pomoci 

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Instaliraj najnovije drivere za sve komponente.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
neaktivan

Nemoj da mi uzmes za zlo ako neznam,jer nisam bas vicna u tome,ali je li to odes u devise menager

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Odeš na stranicu proizvođača matične i grafičke i skineš drivere za svoj model.

Ili instaliraš sa CD-a koji je došao s tom komponentom.

12 godina
neaktivan

ja nemogu vise da saljem pp evo slika 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 16:48 (Diablo-Di).

0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Točan model matične ploče i grafičke kartice ili nemogu pomoći.

15 godina
neaktivan

Ako nemaš sve potrebne informacije, možeš instalirati Specy, program koji će prikazati popis svih komponenti (točne modele) pa ti onda prema tome možemo dati i linkove na drivere!

BTW, o kojoj igri se radi? Da nije slučajno "pre nova" za tvoj PC?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo skidam ,pa postavim sve informacije,nemojte mi azamjeriti ali nisam bas vicna ni vjesta u ovovme,a igrica je farma vili2,klinci sto igraju pa im koci,

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Operativni sistem

Windows 7 Professional 32-bit

CPU

Intel Pentium 4 530

Prescott 90nm Tehnologija

RAM

2,00GB Dva-Kanalni DDR @ 200MHz (2.5-3-3-8)

Matična ploča

Intel Corporation D915GLVG (J2E1) 84 °C

Grafika

Generic Non-PnP Monitor (1024x768@1Hz)

Intel Standard VGA Graphics Adapter (Intel)

Hard diskovi

75GB SAMSUNG HD080HJ ATA Device (SATA) 44 °C

Optički diskovi

HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 ATA Device

Audio

High Definition Audio Device

je li to to 

0 0 hvala 0
13 godina

Onaj link sto sam ti poslao bi ti trebao pomoci.

ja

0 0 hvala 0
14 godina

- Za ovu konfiguraciju bi idealan OS bio Windows XP Pro SP3, po meni nikako win 7, zbog starijeg procesora, win 7 je OS gladan resursa, kod Win XP bi to bilo manje izraženo i sama igra bi  imala više RAM memorije i procesorske snage na raspolaganju.

- Da se ovdje radi barem o dvojezgrenom procesoru, onda bi to bila druga priča.

- Evo baš gledam, ta ploča niti nema podršku za Win 7 OS (slika 1), znači za Intel ne daje drivere za Win 7, dok se za Win XP mogu normalno skinuti svi driveri.

- LINK ZA DRIVERE ZA WIN XP, samo pod opcijom SELECT AN OPERATING SYSTEM odaberešWindows XP Professional. Skineš drivere:CHIPSET, GRAPHIC, AUDIO I LAN, ništa više ti ne treba.

- Kako instalirati Win XP: LINK (Tema na forumu).

- Ako ima kakvih pitanja, pitaj.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 19:03 (Valentin17).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Ja ga paila,i radio i radio i radio i toliko je radio da sam ga ugasila,dotuzilo mi vise cekati,vazda analizira kompjuter...Je li to treba tako da se duuuuugo ceka?

12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Za ovu konfiguraciju bi idealan OS bio Windows XP Pro SP3, po meni nikako win 7, zbog starijeg procesora, win 7 je OS gladan resursa, kod Win XP bi to bilo manje izraženo i sama igra bi  imala više RAM memorije i procesorske snage na raspolaganju.

- Da se ovdje radi barem o dvojezgrenom procesoru, onda bi to bila druga priča.

- Evo baš gledam, ta ploča niti nema podršku za Win 7 OS (slika 1), znači za Intel ne daje drivere za Win 7, dok se za Win XP mogu normalno skinuti svi driveri.

- LINK ZA DRIVERE ZA WIN XP, samo pod opcijom SELECT AN OPERATING SYSTEM odaberešWindows XP Professional. Skineš drivere:CHIPSET, GRAPHIC, AUDIO I LAN, ništa više ti ne treba.

- Kako instalirati Win XP: LINK (Tema na forumu).

- Ako ima kakvih pitanja, pitaj.

Hvala i tebi i svima za savjete,imala sam ja xp3,davno,vise mi bas dotuzilo da se sekam sa ovim,jer me stalno zeza,koci,šteka,nekad ide ko zmaj,nekada mu ćiro ravan nije :)

14 godina

To je realnost, najbolje od svega bi bilo ako ikako možeš skupit nekakvih cca. 3000 kn i uzet novu konfiguraciju (bez monitora i periferije).

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
Diablo-Di kaže...
bender_007 kaže...

Ja ga paila,i radio i radio i radio i toliko je radio da sam ga ugasila,dotuzilo mi vise cekati,vazda analizira kompjuter...Je li to treba tako da se duuuuugo ceka?

Tocno taj. Nisam siguran koliko treba trajati zapravo :), on bi brzinski trebao pregledati sta imas i skinuti drivere (ako ima).

ja
12 godina
neaktivan

E sto ga je brzo,brzo,nije ti ga ni blizu brzog,mozda sutra pokusam opet,mozda se opameti :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

To je realnost, najbolje od svega bi bilo ako ikako možeš skupit nekakvih cca. 3000 kn i uzet novu konfiguraciju (bez monitora i periferije).

A moze li se ista na ovu kantu odraditi,ili je dati djeci za igranja pacmana :)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice