Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.699
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
SHELBY_09 kaže...

.., otkrio sam razlog i to je bilo predinstalirani McAfee i neki lenovov program, sad su rijetki al opet se pojavu...
..

-svi tvornički su prepuni bloatasti.. nakon prvih updatea treba sve ukloniti, baš sve 'brand' utilse. Npr powermangment koji vjerojatno petlja po postavkama onboard-diskretne VGA.. ili McAfee.. lakše se riješti virusa nego svog tog smeća.

Naravno, kad se to sredi (samo ostane njihov backup.. koji nakon tog makneš) i kreira se DVD. Tad si miran. Nakon tog računalo mora raditi kako se i očekuje.

Naravno i ostale stvair treba podesiti, većina soft-a ima razne auto-postavke, defrag, update, vga, office.. sve podesiti (ne gasiti, nego ručno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Hvala puno na pomoći!
Evo sad krenuo napraviti Factory default recovery disc , pa traži 4 DVD-a, zasto toliko , malo previse!? 

Sve mi se čini da je najbolje imati ONU verziju Windowsa, s ovim originalima samo problemi, hehe {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nije previše (uz prisjećanje.. da, 4x.. možda još neka opcija, mislim da se nudi i manje ..).

-Jer install windowsa je kompresiran, dok ovaj njihov možda ili ništa, uz juzerske postavke, bloatware koji natrpaju, jasno da mora biti više, prvi je boot, ostali su dodatni, cca +15GB. (nakon instalacije toliko zauzima OS +tempovi,swap,hyb).

-uvjek je njabolja čista verzija, yogurt obično nije čist uz problem keya. Ovo je zgodan primjer zašto ne treba trpati (nepotrebno) kao CCleaner i slične alate. Čist OS (pa i yogurtast) radi odlično. Antivirus je samo nužno zlo, sve ostalo treba instalirati samo kad postoji konkretan razlog. Pogotovo alati (znati čemu služe i kako ih koristiti).

16 godina
ihush kaže...

..

-uvjek je njabolja čista verzija, yogurt obično nije čist uz problem keya. Ovo je zgodan primjer zašto ne treba trpati (nepotrebno) kao CCleaner i slične alate. Čist OS (pa i yogurtast) radi odlično. Antivirus je samo nužno zlo, sve ostalo treba instalirati samo kad postoji konkretan razlog. Pogotovo alati (znati čemu služe i kako ih koristiti).

-jedan primjer problema, TuneUp-a. Kao objašnjenje zašto (ponekad) specijalizirani alati koji petljaju po sys. i reg. nisu preporučljivi ili uopće potrebni.

CC je OK ali jedanko nepotreban (osim kad je potreban za čiščenje reg postavki softwarea...) do tad je nepotreban, predpostavka da normalnom juzeru bolje da nikad ne treba..

-razni defraggeri također, kao i autostart npr torrent clienta, skype i ostalih online zezalica, googleovo napasno smeće.. sve to ponekad dovede do problema. Sve troši ugl nepotrebno resurse. Sve je ugl besplatno i kod instalacije ubacije nepotrebno drugo dodatno smeće koje juzer nije ni znao da ima tj da ga ne mora insatalirati. Kao adobe flash, cdxburner, skype, MBAM, Avira... uvjek gledati opcije i isključiti sve što nije sama aplikacija koju želimo.

= Pravilo KISS. Tad, čist OS radi glatko. Dok se koristi samo ono što trebamo (i znamo koristiti).

16 godina
ihush kaže...
 -jedan primjer problema, TuneUp-a. Kao objašnjenje zašto (ponekad) specijalizirani alati koji petljaju po sys. i reg. nisu preporučljivi ili uopće potrebni.

CC je OK ali jedanko nepotreban (osim kad je potreban za čiščenje reg postavki softwarea...) do tad je nepotreban, predpostavka da normalnom juzeru bolje da nikad ne treba..

-razni defraggeri također, kao i autostart npr torrent clienta, skype i ostalih online zezalica, googleovo napasno smeće.. sve to ponekad dovede do problema. Sve troši ugl nepotrebno resurse. Sve je ugl besplatno i kod instalacije ubacije nepotrebno drugo dodatno smeće koje juzer nije ni znao da ima tj da ga ne mora insatalirati. Kao adobe flash, cdxburner, skype, MBAM, Avira... uvjek gledati opcije i isključiti sve što nije sama aplikacija koju želimo.

= Pravilo KISS. Tad, čist OS radi glatko. Dok se koristi samo ono što trebamo (i znamo koristiti).

Sve ja to razumjem, uvijek gledam sto instaliram, uncheck-am sve nepotrebno. Do sad sam uvijek instalirao ciste OS-ove, pazio na sve detalje, da sve bude, brzo i fluidno (po takvim pitanjima sam perfekcionista).
Nisam ovaj tjedan imao vremena za potpuno rušenje, i evo prije dva dana chrome ne radi, ucita ola stranice i onda prijavi gresku. Nesto ne stima...
Znamvda nije vezano za ovu temu, ali sam se sjetio da 10 nakon sto sam ga kupio, cuje se hard diskovo grebanje, gratanje, nema bad sectora, al je HD tune prijavio neko upozorenje, al ne znam da li ima ikakve veze s ovim ostalim problemima.
Ovaj tjedan se moram toga uhvatiti...Puno hvala na pomoći!

Nemam instaliran Tune Up, niti ista slicno...
Mogu li ja skinuti ciste windowse i zvati microsoft da ih aktiviram ovim kljucem? ili da ipak instaliram ove lenovove pa da brisem sve gluposti...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 15:40 (SHELBY_09).
13 godina
neaktivan

pozz svima..

nabavio sam od frenda neku kopiju win7 da je isprobam prije nego je uzmem.. to je kopija koja u sebi ima i x32 i x64, a prilikom instalacije biras koji ces..

naime, nakon nekih 2 mjeseca win7 x64 se jako dugo gase (vremenski jedna cigareta).. e sad, ja pocistio tempove, prefect cahse i sl. rucno, disc celan up-om, cclenerom (njime sam i registry rjesio i spremio registry, i vratio back up i opet isto pocistio), no nije bilo uspjeha..

u cca 6 mjeseci, i 3x instalacije istih, nakon vremena win7 x64 se opet sporo gasi. bootanje ide bez problema..

jel ima neko neku ideju sta je s njima, ili ako ima neko predlozak za neku drugu verziju istih skinit pa da probam, molim da mi pomogne..

i jos jedno pitanje, kompa jedan ima win7 x64, skinute s neta, ne trazi kljuc, redovno moze s njim radit updejt, koliko je to preporucljivo stavit na comp i updejtat i koristit?

Beam me up scotty there's no intelligent life down here!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ej,

Imam jedno pitanje!

Nači danas sam odlučio instalirat na novo windowse!Instalrao sam na novo sve,ali zašto mi se sve nije obrisalo?Htio sam to jer želim da mi se svi virusi i sve obriše!I još mi je u pokretanju windows-a piše dva puta windows 7!Probao sam izbrisat ono desni klik na computer-manage i izbrisat,ali mi je sve pobjeljeno!Može neko pomoć?????? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pas101 kaže...

Ej,

Imam jedno pitanje!

Nači danas sam odlučio instalirat na novo windowse!Instalrao sam na novo sve,ali zašto mi se sve nije obrisalo?Htio sam to jer želim da mi se svi virusi i sve obriše!I još mi je u pokretanju windows-a piše dva puta windows 7!Probao sam izbrisat ono desni klik na computer-manage i izbrisat,ali mi je sve pobjeljeno!Može neko pomoć?????? 

Da nisi instalirao na drugu particiju?

U procesu instalacije formatiraj pariticiju (C) na koju ćeš instalirati!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina
pas101 kaže...

Ej,

Imam jedno pitanje!

-instalacija (clean) je iz 'DOSa', ubaci, bootaj medij.. obriši particije (ADVANCED) i to je to.

15 godina

Prilikom intalacije Win7 kreirao mi se System Reserved od 100MB. Zanima me kako to sakriti, da se ne vidi u My Computer.

0 0 hvala 0
16 godina
Amazon637 kaže...

Prilikom intalacije Win7 kreirao mi se System Reserved od 100MB. Zanima me kako to sakriti, da se ne vidi u My Computer.

To to se neće uopće pojaviti u My Computer, samo nastavi instalaciju.

15 godina
SHELBY_09 kaže...
Amazon637 kaže...

Windowsi su intalirani prije mjesec dana. Prikazano je već... To mi je čudno, nikad mi se nije pojavilo. Inače originalni WIn7 - Profesional

14 godina
neaktivan
Amazon637 kaže...
SHELBY_09 kaže...
Amazon637 kaže...

Windowsi su intalirani prije mjesec dana. Prikazano je već... To mi je čudno, nikad mi se nije pojavilo. Inače originalni WIn7 - Profesional

Control panel -> System and security -> pod administrative tools imaš Format and create disk partition -> desni klik na system reserved -> change disk letter... -> remove.

13 godina
neaktivan

Kako ovo botat da mogu sve izbrisat?Extraktam i spržim na dvd i kako onda??????

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pas101 kaže...

Pitaš a nisi čito na prvoj stranici. Sve tamo piše. Ako što ti nije jasno, piši kakav problem imaš što je opširnije to bolje onda ćemo lako rješit problem.

Nenad
13 godina
neaktivan

Ja uđem u ovaj Bios setup utility,ali tamo nemogu nać ove stvari!

Može hitno pomoć??????

tu sam našo:

1st Boot Decide i sad tu imam  1ST FLOPPY DRIVE

Sve ukupno ima 4 stvari!Šta da stisnem??????                                                              

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 12:48 (pas101).

0 0 hvala 0
16 godina
pas101 kaže...

Nikakav exstract. Samo burn image.

pas101 kaže...

Ja uđem u ovaj Bios setup utility,ali tamo nemogu nać ove stvari!

Može hitno pomoć??????

Koja ploča? U biti ,prvo popuni moj PC ,s komponentama koje imaš ,pa se onda vrati i pitaj!!

Ako ne znaš koje komponente imaš ,skini i pokreni Speccy i on će ti ispisat koje imaš!

I pročitaj prva dva posta - sve je jako dobro opisano i uslikano!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 13:06 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

I to u iso. filu da burnam?Ja sam sa deamon otvorio i spržio na dvd!

Sad ću!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 9:28 (pas101).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

kako reinstalirat....odnosno izbrisat windows 7, a zatim ga ponovo instalirat ? 
Molio bih nekoga za pomoc...hvala :) 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Bootat PC s instalacijskog medija (dvd ,usb) ,ići na Custom (Advanced)

i tu sada na Drive options (Advanced)
 i formatirat (ili izbrisati i napraviti novu) sistemsku particiju.

I onda pokreni instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 22:24 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Bootat PC s instalacijskog medija (dvd ,usb) ,ići na Custom (Advanced) i tu sada na Drive options (Advanced)  i formatirat (ili izbrisati i napraviti novu) sistemsku particiju.

I onda pokreni instalaciju.

to meni pricas ??

16 godina
kazo26 kaže...

to meni pricas ??

Da.

12 godina
neaktivan

kako uci u onaj dio na prvoj slici....i kako bootati ?.....I kod odabiranja delete ili format na drugoj slici onda je bolje stisnut format ?..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kazo26 kaže...

kako uci u onaj dio na prvoj slici....i kako bootati ?.....I kod odabiranja delete ili format na drugoj slici onda je bolje stisnut format ?..

Na prvoj strani imaš cijeli tutorijal - pročitaj prva četiri posta ,pogledaj slike ,sve je objašnjeno!!!

Može i format.

13 godina
neaktivan
pas101 kaže...

I to u iso. filu da burnam?Ja sam sa deamon otvorio i spržio na dvd!

Sad ću!

Gore je slika!!!!!! 

Update!!!!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 9:33 (pas101).
14 godina

Nitko ti ne želi odgovarat jer su u prvom postu upute i trebao bi sad radit dalje po njima, no ajde da možda malo pomognemo. Sad taj dvd ako ti ga je dobro spržilo stavi u dvd-uređaj a u biosu od oni opcija di ti nudii floppy i svašta nešto, odaberi da ti prvi bude dvd. Restartaj komp i sljedi upute 7-ca je lagana za instalirat nema se kaj puno stiskat ako radiš clean instal tj sve brišeš sa kompa.

http://d-u-d.deviantart.com

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zašto mi je najveća moguća reza 1024*768 a laptop mi je veličine 1366*768 ?

I kako izbrisati jedan windows 7 ? tj.dok upalim laptop mi da da biram između win7 i win7 i dok odaberem ovaj prvi starta se wndows repair i neki errori a dok pokrenem ovaj drugi sve normalno radi,dakle kako da izbrišem prvi?

ps 2put sam instaliravao windovse jer sam prvi put krivo particije složil.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 17:56 (glikoprotein).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
glikoprotein kaže...

Zašto mi je najveća moguća reza 1024*768 a laptop mi je veličine 1366*768 ?

VGA driveri? KLIK

glikoprotein kaže...

I kako izbrisati jedan windows 7 ? tj.dok upalim laptop mi da da biram između win7 i win7 i dok odaberem ovaj prvi starta se wndows repair i neki errori a dok pokrenem ovaj drugi sve normalno radi,dakle kako da izbrišem prvi?

Otvori System Configuration (najbrže ,u Run ukucaj ili C/P odavde) msconfig.exe i klik Enter. U tabu ''Boot'' izbriši Windows koji ti smeta i restartaj PC. To bi trebalo rješiti problem.

Ili instaliraj EasyBCD i sredi boot manager bez restarta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 19:14 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Instalirao sam vga drivere za laptop i restartao,cak sam i unistaliral pa instaliral i još uvijek je reza 1024*768,ne mogu ni pokrenuti Ati cataclyst piše there are currently no settings that can be smth by ati,neznam,laptop se inače baš vratio sa popravka,windows je aktiviran.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.12.2012 19:17 (glikoprotein).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
glikoprotein kaže...

Instalirao sam vga drivere za laptop i restartao,cak sam i unistaliral pa instaliral i još uvijek je reza 1024*768,ne mogu ni pokrenuti Ati cataclyst piše there are currently no settings that can be smth by ati,neznam,laptop se inače baš vratio sa popravka,windows je aktiviran.

Ne znam kako i zašto ,nisam vidoviti Milan.

Dobro ,Acer Aspire 5560G dolazi s predinstaliranim Windows 7 ,pa je pitanje kaj si radil?

Kak ne rade driveri sa službene Acer support stranice?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice