Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 685.996
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
odjavljen
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Default (u 99% slučajeva) za instalaciju programa je Program Files folder koji je uvijek na C:\ disku.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

Ma ja sam napravio Program files i na D particiji/disku, ali uvijek ide instalirat nešto na c, pa moram mijenjat.. znaci nemoze se promjeniti?

16 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Ma ja sam napravio Program files i na D particiji/disku, ali uvijek ide instalirat nešto na c, pa moram mijenjat.. znaci nemoze se promjeniti?

pokreni regedit

nađi ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion

desno pronađi ProgramFilesDir i ProgramFilesDir (x86) i promjeni ih u D:\Program Files ili sta vec zelis

restartaj pc

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
13 godina
neaktivan

Evo jesam, trenutno mi se instaliraju uptadesi, pa kad završi restartat cu pc i javim ti kroz nekih 10-15 min jel valja sad ok :)

13 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Nije uspilo, ja sam stavio particiju D umjesto c, evo slika i označeno što sam promjenio, rekao si samo za program files pa nisam htio dirati common files.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hmm, ne znam zasto nece
ja sam sada kod sebe promjenio, restarao pc i meni funkcionira
13 godina
neaktivan

A da i pod common files stavim d umjesto c?

16 godina
proteine1 kaže...

A da i pod common files stavim d umjesto c?

... i tako jedni sasvim upotrebljivi windowsi, postaju neupotrebljivi, uskoro...

- igre: defalut path za instalaciju je tamo gdje je OS. To je na nivou systema. Može se promijeniti, ali jedan dio svejedno ide na sysdisk (svejdno u common, windows, sys32 itd..) folder.

Ako je korisniku teško (jaka muka!) prilikom instalacije pretipkati defaultno ponuđeno C:\..nešto u D.. tad takav korisnik može podesiti i te opcije. Postoji google koj i to zna, postoji i ovaj forum, samo treba searchati.

.. ili tipkati željeno slovo 'D' prilikom instalacije? Što je manja muka? Koliko često instaliraš igru (ili neki drugi soft) da to iziskuje tako nadljudski napor? .. nasuprot rizika da zbrljaviš system.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Vratiti cu na disk C da sprema, nije mi vazno. Kako mislis postanu neupotrebljivi?

16 godina
odjavljen

Situacija: instaliraš windowse i office i nakon toga promijeniš putanju do Program Files. Nakon toga, instaliraš npr. Photoshop.

Office se više neće moći pokrenuti jer se oslanja na relativnu putanju (%program files%\Microsoft\Office) umjesto na apsolutnu C:\Program files\Microsoft\Office. Pošto čita relativnu, dobiva informaciju da je program files na D: disku a ne na C:, gdje ga očekuje. I eto cirkusa.

Dok je PSu svejedno jer relativna i apsolutna pokazuju na D: disk... Ukratko, svi programi nakon promjene putanje na D: disk više ne mogu naći "svoj" folder u Program files jer u novom na D: disku jednostavno ne postoji.

16 godina
neaktivan

međutim i tom "problemu" sa relativnim putanjama se može doskočit tako da sve iz program filesa sa c particije kopiramo na d. čitao sam po forumima da je x ljudi tako rješilo problem i sve je nakon toga normalno funkcioniralo, no o tom po tom...

14 godina
neaktivan

Ovako, radio sam sve po slikama, i nakon prvo restarta treba ići on mora podešavati postavke u registryju, pokreće servise te se dovršava instalacija....
Ali meni nakon restarta ponobo boota USB i pita želim li instalirati windowse, dali moram izvatiti USB?

Smijem sada izađi, i izvaditi usb i on će nastavit instalaciju ili?
Stvarno ne znam što da napravim 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
smijes izvaditi usb, jer nakon prvog restarta, win je vec na disku i dalje se sve odvija na disku, ne cita se nista s usb-a
16 godina
jurluk kaže...

..sve je nakon toga normalno funkcioniralo, no o tom po tom...

- lutrija. Treba razmišljati i o zaštatama, dok bi inače svaka kopija mogla jednako raditi, s bilo kojeg diska (slova) jer je to stvarno svejedno. Samo se nakon instalacije nebi trebalo mijenjati.

Ali, programi nisu problem, nego je spominjao commonfiles. .. Ako u priču ubacimo Win-x64, koji ima dva programfilesa to je tad vrlo dobar način da se sistem sprčka.

Može se promijeniti, to se obično radi kod izrade (Custom) install medija, jer sve kasnije izmjene mogu biti problematične. (ima i neka tema, koja to spominje.. 'promjena defaulta' install sedmice i sl.).

- U usporedbi da korisnik treba 'samo' pretipkati C-u-D za vrijeme instalacije igre, ne čini mi se kao opravdana 'muka'...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
jurluk kaže...
smijes izvaditi usb, jer nakon prvog restarta, win je vec na disku i dalje se sve odvija na disku, ne cita se nista s usb-a

Izašao iz nove instalacije, izvadio usb, restartiro se i nastavio dalje s instalacijom. {#} Hvala.

13 godina
neaktivan

@ sum_of_all_fears, promjenio sam na C, i srecom sam imao samo 2 programa koja sam izbrisao i ponovo instalirao, jer mi je bio neki erorr, kao da se nalazi na c, a ja ga pokrecem sa d, tako neš, da li ce sad sve biti u redu? pozz hvala!!

16 godina
odjavljen

A driveri (točnije CCC i onaj nvidijin panel, printer/skener/web kamera appleti), direct x, physix (ako imaš nvidiju), msxml, windows sidebar, photo viewer (ovaj od windowsa) i još pun kufer stvari koje su se razvukle po Program files folderu odmah nakon instalacije...

Nadam se da si napravio restore point jer kao što ihush kaže, mogli bi te dočekati nebootabilni windowsi...

13 godina
neaktivan

Sve radi što si nabrojio, amd engine control center radi, photo viewer također, sidebar isto. nisam napravio restore point, kako to napraviti? (oprosti nisam upućen baš), šta su nebootabilni windowsi (nepokretljivi?). hvala!!

14 godina
neaktivan

Nakon instalacije widowsa, skužio sam da mi fali 100GB. Znači u C imam 80gb, u D 115 i fali mi još 100gb, koje nisu iskorišteni, kako njih nadodati na C ili D disk?  
Riješeno sa Partition master.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 23:53 (Liverpool1892).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Nakon instalacije widowsa, skužio sam da mi fali 100GB. Znači u C imam 80gb, u D 115 i fali mi još 100gb, koje nisu iskorišteni, kako njih nadodati na C ili D disk?  

Idu u disk management. Start upiši disk management - tamo onda na particiju kojoj želiš dodijeliti unallocated space, desni klik na nju i extend volume.

De gustibus non est disputandum.
15 godina
Ljudi, pomoć.
Imam problema sa brisanjem XP i instalacijom win 7. Znači imam HDD od 320gb i HDD od 160gb.
Ubacim dvd od windowsa, u BIOSu odaberem da se Boota sa dvda ali neće. Samo prikaže ono "pritisnite tipku da bi ste bootali" ja pritisnem i ništa. Ponovo ispisuje taj tekst.

Kada odaberem kao primarni boot HDD na kojem je XP, komp se normalno upali.
Kada odaberem HDD sa win 7, dođe do loading windows screena i samo se komp resetira.

Što napraviti? U čemu je problem?
http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Ubacim dvd od windowsa, u BIOSu odaberem da se Boota sa dvda ali neće. Samo prikaže ono "pritisnite tipku da bi ste bootali" ja pritisnem i ništa. Ponovo ispisuje taj tekst.

Što se ovoga tiče moguće da ti dvd nije bootabilan.

De gustibus non est disputandum.
15 godina
Izgleda da sam krivo spržio.
Evo sad sam ubacio pravi i pokrenulo se.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz, imam bitanje u vezi bootabilnog windows cd-a,   ja imam cd i kad ga ubacim, pise mi da stisnem neku tipku i kad stisnem windows instalacija se pokrene, da li je to bootabilan cd?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

da

13 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Pozz, imam bitanje u vezi bootabilnog windows cd-a,   ja imam cd i kad ga ubacim, pise mi da stisnem neku tipku i kad stisnem windows instalacija se pokrene, da li je to bootabilan cd?

Da! Dakle kod tebe je kao primary device postavljen CD/DVD čitač. E sada nisu samo Windowsovi CD-ovi bootabilni, imaš dosta stvari koje se pokreću prije pokretanja OS-a.

13 godina
neaktivan

A bootabilan cd, ne treba nista stiskat, samo pokrene windowse odmah?. i da li mogu poceti windows instalaciju kad je komp upaljen samo pokrenem windows setup u my computer?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 17:41 (proteine1).
15 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

A bootabilan cd, ne treba nista stiskat, samo pokrene windowse odmah?. i da li mogu poceti windows instalaciju kad je komp upaljen samo pokrenem windows setup u my computer?

Jel opće čitaš upute na prvoj stranici? Tamo ti sve piše i nije ti teško napraviti korake! Pročitaj!

Nenad
15 godina
Pa ja ću se ubit. Ako mi itko može pomoći, neka odgovori.
1.320GB HDD instaliran XP
2. 160GB HDD instaliran 7, ali neće da pokrene windowse.

1. Win 7 dvd kada ga otvorim u My Computeru, ima nastavak .iso
Sa njega neće da boota, a instalirao 3 puta winse s njim na drugim kompovima.
2. Win 7 dvd2 s njega hoće bootat ali izbqci pri početku onaj driver/device ili što već erorr. Nešto sam mijenjao u registryu na IDE i uspio ga pokrenuti, ali instacija stala na pola i izbaci eror.

Nakon toga restartam komp i izbaci ono Erorr loading OS i ništa ne mogu.

Što da napravim? Više nemam winse na HDD jer sam formatirao komp ,a ovako mi izbaci eror.

Još samo fali da je HDD otišao. Skidati i pržiti ništa ne mogu jer nemam drugi komp, a ovo pisem sa moba. Mogu jos jedino probati od frenda win 7 uzeti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Pa ja ću se ubit. Ako mi itko može pomoći, neka odgovori.
1.320GB HDD instaliran XP
2. 160GB HDD instaliran 7, ali neće da pokrene windowse.

1. Win 7 dvd kada ga otvorim u My Computeru, ima nastavak .iso
Sa njega neće da boota, a instalirao 3 puta winse s njim na drugim kompovima.
2. Win 7 dvd2 s njega hoće bootat ali izbqci pri početku onaj driver/device ili što već erorr. Nešto sam mijenjao u registryu na IDE i uspio ga pokrenuti, ali instacija stala na pola i izbaci eror.

Nakon toga restartam komp i izbaci ono Erorr loading OS i ništa ne mogu.

Što da napravim? Više nemam winse na HDD jer sam formatirao komp ,a ovako mi izbaci eror.

Još samo fali da je HDD otišao. Skidati i pržiti ništa ne mogu jer nemam drugi komp, a ovo pisem sa moba. Mogu jos jedino probati od frenda win 7 uzeti.

Zašto nisi pržio na DVd iako je iso win 7?

Nenad
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice