Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 681.259
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
15 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

ovako meni se nesto desilo sa windows installerom pa nemogu instalirati windowse 7 na windowse 7(upgrade) e sad me zanima kako cu izbrisati windowse i napraviti fresh instalaciju

malada
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prilikom bootanja sa instalacijskog diska prvo formatiraš hard disk na koji želiš instalirati, ali pretpostavljam da si to i prije radio pa ne znam što ti točno znači "obrisati instalaciju" jer ju i formatiranjem brišeš.

Ako te to ne zadovoljava, iz tko zna kojeg razloga, izvadi hard, spoji ga na drugo računalo, tamo formatiraj i vrati u svoje pa pokreni instalaciju.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Danny_HR kaže...

Prilikom bootanja sa instalacijskog diska prvo formatiraš hard disk na koji želiš instalirati, ali pretpostavljam da si to i prije radio pa ne znam što ti točno znači "obrisati instalaciju" jer ju i formatiranjem brišeš.

Ako te to ne zadovoljava, iz tko zna kojeg razloga, izvadi hard, spoji ga na drugo računalo, tamo formatiraj i vrati u svoje pa pokreni instalaciju.

to sam i mislio ali nisam znao kako znaci kad bootam sa dvd-a formatiram trenutni disk.

a sad jel znao itko kako napraviti bootabilni usb

malada
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne prepoznaje mi commandu list disk

malada
17 godina
neaktivan
U Disk Partition command line alatu?
Trebalo bi.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Trebalo bi.

mozda sam ja nesto krivo napravio ali evo ss

malada
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 10:12 (malada).
14 godina
neaktivan

kak particijatati kak se vec kaze ono kad biras :C  :D I TO

17 godina
neaktivan
malada kaže...
Danny_HR kaže...
Trebalo bi.

Nisi pratio korake, nisi ušao u disk partition, trebaš prvo upisati diskpart. Pa nakon toga list disk.

Detaljno prouči onaj tut pa po njemu radi.

16 godina
malada kaže...
Danny_HR kaže...
Trebalo bi.

Ako baš nisi ''na ti'' sa cmd-om ,ima još načina za napravit bootabilni stick Sedmice :

1. Windows 7 USB/DVD Download tool - jedini ''problem'' {#} ovdje je da Windowsi MORAJU biti Genuine da bi mogel napraviti instalacijski USB!
  2. A Bootable USB sa AskVG.com - nema ograničenja!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 15:37 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

1. ne moraju biti genuie nego image mora biti untouched. Kad instaliras crekujes kao i bio koji drugi win 7 a to znaci da nece biti genuie.

:)
16 godina
logic kaže...

1. ne moraju biti genuie nego image mora biti untouched. Kad instaliras crekujes kao i bio koji drugi win 7 a to znaci da nece biti genuie.

Da ,točno je ,ja sam se krivo izrazil - za .iso nema veze ,ali da bi instaliral Windows 7 USB/DVD Download Tool ,tvoj trenutni OS mora proći Genuine check.

Moja isprika! {#}

17 godina
neaktivan

Hehehhehe

Nikako da ubodes. Ne mora proci ;)

http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

Uredno skines. Jedini uslov jeste da ti je iso image, od kojeg pravis USB instalaciju tj. koji ces koristitit sa ovim softwareom, identican iso-u koji isporucuje MS. Dakle samo iso image mora biti identican. Nikakav genuie nije u igri.

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
malada kaže...
Danny_HR kaže...
Trebalo bi.

Nisi pratio korake, nisi ušao u disk partition, trebaš prvo upisati diskpart. Pa nakon toga list disk.

Detaljno prouči onaj tut pa po njemu radi.

pogledaj pvu comandu "diskpart"

malada
16 godina
logic kaže...

Hehehhehe

Nikako da ubodes. Ne mora proci ;)

http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html

Uredno skines. Jedini uslov jeste da ti je iso image, od kojeg pravis USB instalaciju tj. koji ces koristitit sa ovim softwareom, identican iso-u koji isporucuje MS. Dakle samo iso image mora biti identican. Nikakav genuie nije u igri.

Čuj ,ne znam sada ,ja sam to radil prije 6 mjeseci ,i nakon skidanja Tool-a ,a prilikom instalacije tražilo me je genuine check. Dali su to (sr{#}nje) sada maknuli ,ne znam.

Ako jesu ,super!

17 godina
neaktivan

Ne vjerujem jer sam koristio ovaj alat od kako je izasao i ne sjecam se da je trazio ista. Evo sad instalirah i nista nije provjeravao. Mislim tj. 99% sam siguran da to nije ni prije radio jer nema ni razloga da radi genuie chek.

14 godina

imam jedno pitanje kod instaliranja windowsa 7 a to je :jel prije nego sto cu uc u bios jel trebam windows 7 staviti na komp ili poslije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta znaci staviti u komp? I sta ces u biosu?

14 godina

pozdrav svima

imam pitanje:kad instaliram windows 7 jel treba zvat microsoft zagreb da ti daju broj za windowse ili je to sve rijeseno sa onim brojem koje si dobio uz njih?

(pitam zato jer za orginalni windows xp treba zvat zagreb da ti daju broj koji potom upises tamo u activation)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aktivacija bi trebala normalno proći preko interneta.

I za XP isto, ne znam što si to ti morao zvati.

0 0 hvala 2
15 godina
protjeran

jel može dva pitanje ali da bude kvalitetan oggovor?

ovak imam vwć windows 7 instaliran i sve je super bilo do nekog vremena...kao da mi se povećala memorija na Dparticiji pogledajte prvu i drugu sliku.....samo mi secite kaj bi to moglo bit, nemojte mi nudit da skeniram s nekim programom jer sam već to napravio i nije niš pokazalo.......

i još jedno sad bi si npr srušio win ali ja bi želio da si izbrišem i ostale particije, vidio sam ja na prvom postu kako to sve ide ali mene zanima jel baš moram prčkati po biosu jel nebi to htijeo radit.........ja sam do sada uvijek pokretao dvd kad mi je već upaljen komp samo stisnem instal now ali meni nema ovo kaj je zaokruženo na trećoj slici.........crna boja je da nemam a zelena je da imam.........i jel mogu ovak da samo pokrenem dvd i da si izbrišem sve particije ali bez restartanja kompa i prćkanje po biosu.......

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 17:44 (renoboXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
renoboXX kaže...

jel može dva pitanje ali da bude kvalitetan oggovor?

ovak imam vwć windows 7 instaliran i sve je super bilo do nekog vremena...kao da mi se povećala memorija na Dparticiji pogledajte prvu i drugu sliku.....samo mi secite kaj bi to moglo bit, nemojte mi nudit da skeniram s nekim programom jer sam već to napravio i nije niš pokazalo.......

i još jedno sad bi si npr srušio win ali ja bi želio da si izbrišem i ostale particije, vidio sam ja na prvom postu kako to sve ide ali mene zanima jel baš moram prčkati po biosu jel nebi to htijeo radit.........ja sam do sada uvijek pokretao dvd kad mi je već upaljen komp samo stisnem instal now ali meni nema ovo kaj je zaokruženo na trećoj slici.........crna boja je da nemam a zelena je da imam.........i jel mogu ovak da samo pokrenem dvd i da si izbrišem sve particije ali bez restartanja kompa i prćkanje po biosu.......

i zanima me s kojom tipkom se ulazi u bios, nisam nikad ulazio je nevolim po biosu prčkati.......pogledajete na "moj pc" koju imam matičnu

15 godina
protjeran

u bios ulazis sa tipkom D E L L

zvoneXp
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Takva tipka ne postoji. Mislio si na tipku del ali nije uvijek ta. Imas dosta kombinacija. Odgovor na gornje pitanje je da ako je komp podesen da se dize sa dvda nema niti jedan razlog da se ulazi u bios. Ako nije tako podesen vjerovatnk postoji tipka sa kojom se ulazi u boot meni. Probati sa f12, f9 ili esc. I poradi malo na pravopisu jer postovi su ti za plakanje.
14 godina
odjavljen

dobar dan.

moje računalo ima ove komp: napajanje 420 kW, AMD ATHLON II x2 3.0 GHz, Radeon HD 4670, 2 Giga RAM DDR3, I asusovu matičnu

zanima me dali bi sa ovim kompom(imam xp sp3 na njemu) mogao instalirati sedmicu sa time da bih igrao pes 2011 i assassins creed 2 na njemu??? puno hvala{#}

15 godina
protjeran

dobar dan. moje računalo ima ove komp: napajanje 420 kW, AMD ATHLON II x2 3.0 GHz, Radeon HD 4670, 2 Giga RAM DDR3, I asusovu matičnu zanima me dali bi sa ovim kompom(imam xp sp3 na njemu) mogao instalirati sedmicu sa time da bih igrao pes 2011 i assassins creed 2 na njemu??? puno hvala

Nevidim razlog zasto nebis mogao samo daj

zvoneXp
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
footballer kaže...

dobar dan.

moje računalo ima ove komp: napajanje 420 kW, AMD ATHLON II x2 3.0 GHz, Radeon HD 4670, 2 Giga RAM DDR3, I asusovu matičnu

zanima me dali bi sa ovim kompom(imam xp sp3 na njemu) mogao instalirati sedmicu sa time da bih igrao pes 2011 i assassins creed 2 na njemu??? puno hvala{#}

moje misljenje je da nemas problema.

ja sam Fallout 3 , Moder Warfare 2 itd... igro na pentium 4 , ati Hd 3850 512 mb . 2 gd ddr igro bez problema

16 godina
neaktivan

eto imam i ja par pitanja sto se tice sedmice

(1.) zelim instalirat sve ne cisto, znaci kad treba formatirati disk ili sto vise, kada to radim, prije umetanja dvd-a, ili onda kada si namjestam particije, pa sve ih zbrisem i onda ispocetka ih radim ili kako vec?

(2.) pošto imam kompjuter iz doba kada w7 nije postojao zanima me sto da radim sa driverima tj. skuzio sam da windows sam skida ali jel skida sve il samo one najosnovnije i sto bi ja trebao nakon toga automatskog skidanja sve skinuti sam

-pokrenuo sam windows 7 upgrade advisor i kaze da bi trebao samo skinut drivere za mreznu karticu pa se nadam da je to to ili mozda treba jos nesto sto nije spomenu(nije spomenuo maticnu samo ne znam jel njoj trebaju driveri)

(3.) ocu moc na home premium pokretat stare igre tipa starcraft , warcraft 3... i jel opcenito mogu ako nesto bude zezalo samo kao i u xp-u stavit da se vrti u compability modu za neki os

(4.) ako kupim windowse na engleskom, jel mogu ja stavit da mi je os na engelskom al da mi je pisanje na hrvatskom, ako kuzit sto mislim

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

itko?

jel moze bar odgovor na 1. i 2. pitanje, a ovo ostalo cu se snaci

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dobro ,jesi li ti pročital četiri prva posta u temi?! KLIK

Sve je puno objašnjenja ,odgovora i linkova!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice